Autor Wątek: Jak Emma ze starej panny zamieniła sie w pannę młodą :-)  (Przeczytany 21327 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline _patka_

• Chuck Norris
Odp: Jak Emma ze starej panny zamieniła sie w pannę młodą :-)
« Odpowiedź #180 dnia: 30 Maja 2012, 19:06 »
kurde emmo widac, ze to byl Twoj dzien, bylas przesliczna, wesola, radosna, Twoj Piotr rowniez byl Toba zachwycony i tym, ze bedzie Cie teraz mial cale zycie :D teraz pozostaje nic innego jak trafic do bebikowego :D ;D czego Wam strasznie zycze!!

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #181 dnia: 30 Maja 2012, 19:24 »
dziękuję Kochane  :-*

przed chwilą właśnie rozmawialam z krawcową - dziękowalam za moje cudo i wyslalam jej kilka fotek,bo tak sie umawialysmy  :D z czystym sumieniem polecam wszystkim panią Arletę - nie ma dla niej rzeczy niemożliwych, uszyje co Wam wyobraźnia podpowie  :D na dodatek za calkiem sensowne pieniądze  :D

jestem sylwusiu zmęczona, bo wieczorem wrocilismy od fotografa, ja do pierwszej zgrywalam fotki na komputer, a mąż...gotowal mi rosól  :D :D :D uwielbiam rosół  :D :D :D i mial go zrobić w poniedzialek, ale nie bylo czasu, zatem wczoraj po powrocie od fotografa mowię do niego - pewnie dzis znowu rosolu nie będzie, bo poźno wrociliśmy... :-\  wówczas P. powiedzial: będzie. No i o 22 gotowal rosół, który kolo polnocy jedlismy  :D :D :D

fotek mamy prawie 2000, w tym 400 obrobionych, prawie 800 fotek z pleneru  :D :D :D

AnioOlku chcialabym do bebikowego, ale trza jeszcze troche niestety poczekać, no ale na szczęście czas szybko płynie  :D :D :D

dajcie mi trochę odetchnąć i będę relacjonować dalej  :D :D :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #182 dnia: 30 Maja 2012, 19:36 »
JA TEZ KOCHAM ROSOL!! wlasnie przed chwila zjadlam na obiado-kolacje, powiedz mi czy uzywacie lubczyku do rosolku? polecam goraco jesli nie! bomba!! ;D ;D no i wiadomo na co lubczyk jest ;) ;)
emmo sama sie przekonalas ze czas szybko leci, wiec zaraz beda dni plodne i pewnie sie uda ;D ;D ;D masz w rodzinie jakis blizniakow moze? moja babcia jest z blizniakow i boje sie, bo ja tez moge miec ;)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #183 dnia: 30 Maja 2012, 21:56 »
świetna relacja, świetne fotki !!! pięknie wyglądaliście !!! z tym błękitem Wam cudownie !!! naprawdę nie wiem, co powiedzieć !!! czy będzie też relacja z wesela?  ;D ;D ;D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #184 dnia: 30 Maja 2012, 22:24 »
Jaki kochany mąż o 22 gotować rosół dla żonki ;D
Mój A. to pewnie by poszedł spać i mówił, żebym go nie dręczyła ;) ;)
Dajemy Ci odetchnąć, ale tylko na troszkę, żebyś wróciła do relacjonowania :los:

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #185 dnia: 31 Maja 2012, 12:08 »
Co tu dużo mówić... pięknie :D
Brawa u Dominikanów to naprawdę fajny zwyczaj:), zawsze po chrzcie jest coś takiego, że rodzice mają pokazać dzieci obecnym w kościele, a oni biją brawo :D. Tak samo jak jakieś rocznice są to też są oklaski:), miłe to :D
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #186 dnia: 2 Czerwca 2012, 07:49 »
dziękuję Kochane  :D

AnioOlku - nie używa P. lubczyku, ale zapamiętam Twoją radę  :D co do dziecka, to właściwie jeszcze nie podjęliśmy próby ani jednej   ;) ale zamierzamy już niebawem zacząć starania  ;) i lubczyk może być pomocny  ;) :D

przyszlazono - zawsze lubiłam odcienie niebieskiego, ale jakos od dnia slubu wręcz go pokochalam  :D zamierzam zamieścić też relację z wesela  :D choc gdybym przynudzala, czy coś - śmialo piszcie, dla mnie to mega cudowne i ciagle o tym mogę mowic i oglądac fotk, ale zdaje sobie sprawę, że dla innych moze to juz byc nużące nieco... :P

aniolku86 - P. ma takie "zrywy"  ;) zazwyczaj jest leniwcem nr1, ale  kiedy chce, potrafi zamienić się w super rycerza  :D :D :D

nusiaku - oklaski były superaste - jeszcze bardziej czulam się jak gwiazda  ;) :D

relacji ciag dalszy:

wyszliśmy z kościoła, gdzie niestety nie czekaly a nas tuby z platkami kwiatów, ponieważ siostra i ksiadz powiedzieli,że ktos musi je potem sprzątnąć, a że nie chcialam zadnego z gosci prosic, aby przyszedl na ślub ze zmiotką i kiedy wszyscy pojadą na salę weselną, został i posprzątal, musielismy sie obyc bez platkow; probowalam też proponowac,że zaplacę siostrom zakonnym czy jakiemus koscielnemu czy komus za sprzątniecie, ale się nie zgodzono; zatem moja rada dla was Kochane - nie pytajcie, czy można miec te tuby; gdybym nie pytala, bylyby i mialabym w nosie i nie pomyslala o sprzątaniu, ale że ja niestety taka jestem ze wszystko chcę dopiąć, to mam za swoje - bylo cicho siedzieć  :P

no ale zamiast platkow byly grosiki - ryżu zabronilam !!!! brrrrr !!!! i tez fajnie  :D grosiki moje dzieciarki wyzbierały  :D, ale i taki kilka mi za gorset wpadlo  ;) :D  tak w ogole to moje dzieciarki pierwsze złożyly mi życzenia 0 zero skrępowania, ze najpierw Rodzice czy ktoś inny...pierwsze do nas podeszly i życzenia złożyly, wręczyly bukiet kwiatow i prezent - kartka z życzeniami i bon do Home&You na zakupy - pomysłowe bestie  :D :D :D oczywiscie zobaczylam następnego dnia co to za prezent, kiedy wszystkie przeglądalismy, no i bylam mega zdziwiona ze coś takiego wymyslily  i się tak wykosztowaly  :P  na szczęście i ja cos dla nich mialam - Ada kwiaciarka przygotowala koszyk z pysznymi cukierkami,ktore zakupilam kilka dni wczesniej  :D koszyk mial oczywiscie srebrne wstążki i srebrne dodatki  :D :D :D

po życzeniach, które trwały ok.40 minut, były wspólne zdjęcia, no i stała juz bryczka, która wzbudzała zachwyt i goscie sobie przy niej fotki robili  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #187 dnia: 2 Czerwca 2012, 07:55 »
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #188 dnia: 2 Czerwca 2012, 08:00 »
dodam jeszcze, ze mieliśmy przygotowany spory koszyk - oczywiscie z srebrnymi wstążkami  :D :D :D do którego świadkowe wkładali koperty od gości i skrzynki - też Ada kwiaciarka je srebrem upiększyla  :D na alko, bo nie chcielismy kwiatow tylko alko; kilka bukietow sie jednak oczywiscie trafiło  :D

po życzeniach i zdjęciach, moj brat z Adą zabrali koszyk z kopertami i kwiaty i pojechali zawieźć je do mojego mieszkania - Ada od razu kwiaty do wody wlozyla, a alko poszlo do bagażnika duzego auta Taty P. zatem nie trza się było o nic martwic - oczywiscie kwestie te wczesniej ustalilismy  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #189 dnia: 2 Czerwca 2012, 10:10 »
relacje czyta sie superowow, ale przylapalam sie wlasnie na tyym, ze czytajac ja, stwierdzam wtedy "to mamy, to ustalone, to tez jest, oo to trzeba jeszcze kupic" :D Monia, Twoja relacja bardzo mi sie przydaje, dziekuje :*  :-* :-* :-* :-*

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #190 dnia: 2 Czerwca 2012, 10:32 »
Bryczka- co za cudo, jak ja Ci zazdroszczę tego,że ją miałaś :Serduszka: :Serduszka:
I zapamiętam, żeby się księdza nie pytać czy wolno mieć tuby, będą i koniec :P

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #191 dnia: 2 Czerwca 2012, 16:16 »
po to są po częsci relacje - nie tylko oglądamy i myślimy o ślubie forumki, ale też i o swoim - wyciagamy wnioski, dodajemy cos do swoich przygotowań, albo z czegoś rezygnujemy - tak mi się przynajmniej wydaje  :D

zatem po życzeniach i fotkach wsiedliśmy do bryczki :-)

By monikaemma at 2012-06-02

i w drogę...

za nami sznur aut trąbiących głośno, ale tylko przez niedługi odcinek drogi; chcieliśmy bowiem przejechać sie przez Błonie - taki duży park(dla dziewczyn spoza Sz-na) i ulicę, przy ktorej stoi rodzinny dom P. Gdyby całą drogę jechali za nami wszyscy gosci, porobilyby sie niezłe korki... ;)
zatem po określonym odcinku drogi wszyscy pojechali do restauracji za naszymi Rodzicami, a my ze świadkami - na przejażdżkę    :D :D :D

po drodze ludzie nas pozdrawiali, składali życzenia, trąbili, mamy brały na ręce dziewczynki, aby mogły nas zobaczyc; nieskromnie powiem, ze wzbudzaliśmy ogromne zainteresowanie i czuliśmy się chyba tym razem juz oboje jak gwiazdy  :D :D :D  i tylko machalismy wszystkim, którzy machali do nas i życzyli wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia  :D  a poniewaz pogoda była letnia, ciepełko i mnostwo ludzi w parku i na ulicach, życzliwych i uśmiechnietych, zaciekawionych twarzy widzielismy wokół mnóstwo  :D :D :D

choć zdarzyło się i coś takiego: jakiś facet krzyknął do P. : co ty robisz?! i popukał się w czoło!!!  :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #192 dnia: 2 Czerwca 2012, 16:19 »

Uploaded with ImageShack.us

no i dojechaliśmy pod restaurację

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #193 dnia: 2 Czerwca 2012, 18:20 »
Widać,że czuliście się jak na rozdaniu Oscarów  :D
Komicznie musiało wyglądać jak się ten facet w czoło pukał ;) ;)
Nie mogę się napatrzeć na bryczkę :Serduszka: :Serduszka:

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #194 dnia: 3 Czerwca 2012, 16:17 »
super :) super super :) tak bajkowo.. powoz, konie fantastyczne zdjecia.
A z tym ryzem.. to przyznaje ze nie jest to przyjemne dostac garscia ryzu :/ .. chyba zeby zaproponowac gosciom rzucanie takim preparowanym :D mieciutkim
 fajnie wyglada lecacy ryz na zdjeciach ..ale kurcze moze zabolec :P a my na przyklad to nawet rano po weselu znajdowalismy ryz pod ubraniem :P

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #195 dnia: 3 Czerwca 2012, 19:53 »
jak zwykle muszę powiedzieć, że piękne zdjęcia i super relacja i tak jak Anio0lkowi bardzo mi się ona przydaje !

a propos pamiętam jak mówiłam, że do Twojego bukieciku dodałabym coś białego, a Ty, że nie chcesz, a jednak po sugestiach Ady masz białe elementy - super to wszystko wygląda :)

a tak z innej beczki czy do stołu wiejskiego miałaś bimber? bo jeśli tak to skąd? bo potrzebuję :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #196 dnia: 4 Czerwca 2012, 08:25 »
Piękne zdjęcia..az czuje sie atmosfere tego dnia  :]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #197 dnia: 4 Czerwca 2012, 15:40 »
dziękuję Kochane  :D
przyszlazono mialam na stole wiejskim bimber, zalatwila go pani,ktora mi stol wiejski szykowala  :D ponoc byl pyszny, o ile tak mozna powiedziec o bimbrze  ;)
no i faktycznie do szafirkow dodane zostaly biale tulipany, Ada tak naciskala,że uległam...no ale nie żałuję  :D

lusi - ja w staniku grosika znalazlam,kiedy się rozbieralam  :D

aniolku i Pandi - atmosfera cudowna  :D :D :D

dalej... wysiedliśmy z bryczki, goscie czekali na nas przed restauracją, choc mogli wejsc juz do środka, jednak nikt nie chciał; zatem czekali i bili nam brawo,kiedy przyjechaliśmy  :D mąż wziął mnie za rękę i po czerwonym dywanie zbliżyliśmy się do wejścia, przy ktorym stala moja Mama i macocha P. - witaly nas chlebem i sola i wódką  ;) wcześniej Mama zmusila mnie do nauczenia sie odpowiedzi.... :D :D :D

zatem zapytala coś takiego - nie pamietam dokladnie:
Córko masz tu, chleb, sól, i pana młodego,co wybierasz?(cos tam o tych rzeczach mowila -  cos o soli i chlebie,ale nie pamietam  :P )
a ja (wyuczona):wybieram  i chleb i sól i pana mlodego,zeby pracował na niego  :D

P. zrobił wielkie oczy i zawolal: Ale sie wyuczyła!!!

:D :D :D :D a ja w śmiech  :D :D :D :D 

potem wzięlismy oznaczone kieliszki - moj czerwoną kropką ( z wodą, bo alko nie moglam pic ze względu na żołądek  :-\ ), a P. z wódą  :D wypilismy, potłukliśmy kieliszki, znowu brawa  :D :D :D

By monikaemma at 2012-06-04

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #198 dnia: 4 Czerwca 2012, 15:53 »
następnie P. wział mnie na ręce i.... zaskoczenie!!!! halka z kołami, sztywna, zatem kiedy P. mnie podniósl...wszystko było mi widac!!!! bo halka sterczala,nie opadala miękko!!! na szczęście majteczki założylam!!!  :D :D :D szybko zauważylam,dlaczego goście stojący blisko nas zaczęli się śmiać i przytrzymywalam sukienkę i halkę... :D :D :D  jakoś poszło  ;) :D

P. wniósł mnie na salę, gdzie czekała kelnerka z kieliszkami dla nas i inne kelnerki z kieliszkami dla gości - nasze byly z jakimiś kokardkami  ;)

goście zatem zaczęli wchodzić, zajmowac miejsca i wychodzić na środek - zespol gral, wital wszystkich,śpiewał, było fajnie i dosć sprawnie to przebiegło; pewnie po części dlatego, ze w holu stał stojak na którym był napis wesele Moniki i Piotra i pod napisem przygotowane przez nas kartki z rozpisanymi miejscami gości, tzn. stolik nr 1 - i imiona i nazwiska gości, stolik nr 2....  no i tak do pięciu, bo mieliśmy pięc okrąglych stołów; czcionka była naprawdę duza, jak polecila kierowniczka Kubusia, żeby i starsi goście zobaczyli napisy;

wszyscy znaleźli swoje miesca, wyszli na parkiet, my na środku i wowczas goście musieli powtarzajac za zespolem złożyć przysiegę, że będą się dobrze bawić, nie sprawią nam przykrości,będą uśmiechac się do kamerzysty i fotografa, pić z umiarem  :D :D itp. ogolnie wesoło  :D :D :D

no i sto lat i pierwsze gorzko gorzko  :D :D :D

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #199 dnia: 4 Czerwca 2012, 22:28 »
Też bym nie wchodziła do środka, tylko czekała na was, żeby podziwiać bryczkę ;D
No i was oczywiście :los:
Zaskoczyłaś widzę P., że się nauczyłaś tej formułki przy kieliszkach na pamięć ;)
Cudownie się patrzeć na was takich uśmiechniętych na każdym zdjęciu ;D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #200 dnia: 4 Czerwca 2012, 22:49 »
ale twoj Maz to faktycznie kawal chlopa ;D super super fotki

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #201 dnia: 4 Czerwca 2012, 23:00 »
Emmo jak Ty wspaniale to opowiadasz :) poprostu czytam Cię jak dobrą książkę, która nie chcę żeby się skończyła :)

powiedz mi kochana czy mogłabym od tej Pani kupić ten bimber i jeśli tak to za ile :) będę Ci bardzo wdzięczna :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #202 dnia: 5 Czerwca 2012, 10:19 »
emmo suuper fotki! i opowiesc! najwazniejjsze, ze sie non stop usmiechaliscie!! swietnie to teraz na fotkach wyglada, ja tez musze sobie przykleic usmieech do buzi ;P

z ta halka to rzeczywiscie wyszlo niezle,  goscie mieli co ogladac :P hihi

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #203 dnia: 5 Czerwca 2012, 12:58 »
a ja w ogóle nie wiedziałam, że jest coś takiego jak takie formułki przy witaniu chlebem i solą :D moja mama też nie i prawdopodobnie cała się zachlipie i nic mi nie powie :D hahah

emmo wygladaliscie bardzo pięknie razem :)
 masz super gust i super męża!

Pokazywałam mojej mamie Wasze zdjęcia i bardzo jej się podobały :) a szczególnie Twoja sukienka :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #204 dnia: 6 Czerwca 2012, 14:54 »
:D :D :D

przyszedł czas na obiad - rosół z makaronem, duzo różnych surówek i mięsko  - podane na paterach - dewolaje, schabowe,zrazy i chyba coś jeszcze,ale juz nie pamietam; na stole stały też juz zimne przekąski, napoje,woda bez ograniczeń, kawa i herbata na dodatkowym stoliku w termosach caly czas,oprocz tego kelnerki też roznosily, ciasta i owoce na osobnym stole;

u nas, ponieważ tak chcieliśmy, świadek w przygotowanym przez Ade koszyku ze srebrną wstążką  :D roznosił wódke na stoly; wybraliśmy PALACE i to był świetny wybór, ponoć glowy na drugi dzień tak nie bolaly  ;) wodka oczywiscie schlodzona porządnie, mieliśmy też 30 butelek wina - rozowe, czerwone i biale - i wodki i wina mnostwo zostało; natomiast na poprawiny kupilismy 60 butelek piwa i poszlo wszystko;

no a po obiedzie...pierwszy taniec  :D
z pierwszym tancem, o ile pamietacie, bylo tak,że to ja jestem ta roztanczona, a P. nieco drętwy; nasz układ - do melodii z Nocy i dni - walc wiedeński, opierał sie na tym, że ja głównie krążę, kręcę się, wywijam itp. natomiast P. ma niezbyt skomplikowane kroki, powtarzające się;
zatem gdyby P. się pomylil, nie zdziwilibysmy się, jako że taniec to nie jego mocna strona, ale...pomysliłam się JA!!!!   :-\  goście tego nawet nie zauważyli, ale szkoda nam strasznie...bo stracilismy przez to jedno ładne podnoszenie z obrotami i kilka innych fajnych figur; zatem kiedy potem goście się zachwycali, bylo nam jeszcze gorzej ze świadomością, iż caly układ dopiero zrobilbylby furorę!!!
no ale trudno... i tak było ok

By monikaemma at 2012-06-06

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #205 dnia: 6 Czerwca 2012, 17:24 »
chcialbym to zobaczyc na filmie ;D;D
ja mam kryzys tanczenia ;/ chce przytulnca nie uklad .. k. sie nei godzi

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #206 dnia: 6 Czerwca 2012, 17:25 »
a ja bym bardzo chciała jakiś układ, maleńki, chociaż odrobinkę, a M się kategorycznie nie godzi :( no ale on by nawet dziwnie wyglądał jakby miał tańczyć układ a ja jestem stworzona do tego :( eech :(

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #207 dnia: 6 Czerwca 2012, 17:26 »
sylwusia może się zamienimy ? :D:D:D:D:D:D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #208 dnia: 6 Czerwca 2012, 17:33 »
xanth namow go na lekcje tanca, powiesz ze tam pogo ucza ;D
a jak jzu w tej szkole dance bedziecie to go ustawisz do pieknego walca hihihi
ja tam  karaluszka nie oddaje nie am opcji ;p'
moge go wypozyczyc jako klauna ktory zaprezentuje pseudo ukllad ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #209 dnia: 6 Czerwca 2012, 18:02 »
układ jest fajoski!!! poczujecie się jak gwiazdy tańca!!!  :D :D :D nie ma co sie bać, nawet jak coś nie wyjdzie, to i tak jest fajnie  :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.