Autor Wątek: Jak Emma ze starej panny zamieniła sie w pannę młodą :-)  (Przeczytany 21542 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
Odp: Jak Emma ze starej panny zamieniła sie w pannę młodą :-)
« Odpowiedź #120 dnia: 21 Maja 2012, 17:22 »
to ja niecierpliwie czekam na fotki :)

a co do odsyłania przedmiotu - powodzenia - mam nadzieję, że Ci przyjmą ! ja oczywiście zamówiłam sukienkę i oczywiście przyszła w innym rozmiarze i teraz czekam na odpowiedź...

pokaż się z grzywką :)

ja nawet o nazwisku nie myślę, ale nie wiedziałam, że aż tak szybko trzeba dowód i paszport wymieniać...

Offline SarCia11122

• bywalec
  • ' ..Z Tobą przez świat za rękę iść..
  • data ślubu: 29.09.2012
« Odpowiedź #121 dnia: 21 Maja 2012, 17:26 »
to rzeczywiście szybko trzeba składać papiery o dowód itd. mi Pani w urzędzie powiedziała że mam na to 3 miesiące...

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #122 dnia: 21 Maja 2012, 18:36 »
ja musiałam podpisac się - swoim nowym nazwiskiem  :D że właśnie w ciagu 2 tygodni dowód a w ciagu miesiaca paszport zacznę wyrabiać;

sama sobie zdjecie zrobiłam - specjalnie dla Was  :D :D :D

Uploaded with ImageShack.us
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #123 dnia: 21 Maja 2012, 18:47 »
Ale Ci genialnie w prostych włosach!!!

i oczywiście zdjęcia z rąsi najlepsza :D

Ja uczę się już nowego podpisu i ....

nie podoba mi się to, że zmieniam nazwisko :(

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
« Odpowiedź #124 dnia: 21 Maja 2012, 19:01 »
Nooo...my wychodząc  z domu zapomnieliśmy karteczek od spowiedzi od nas z domu! :D :p
Na szczęście  to z 3 minuty drogi od moich rodziców ,więc Mężuś szybko poleciał ,a ja miałam czas się jeszcze poprawić ;) :p

Mi też strasznie było podpisywać się nowym nazwiskiem...
Ale miesiąc po ślubie zaczęłam pracę ,więc musiałam szybko się przyzwyczaić ;)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #125 dnia: 21 Maja 2012, 19:15 »
świetnie Ci jest z grzywką !!! wow !!

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #126 dnia: 21 Maja 2012, 19:19 »
Ja do tej pory nie mogę się przyzwyczaic do mojego nazwiska  ::)
Świetnie wyglądasz zarowno w grzywce jak i w prostych włosach  ;D

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
« Odpowiedź #127 dnia: 21 Maja 2012, 19:19 »
Ja tam się już dawno przyzwyczaiłam! :D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #128 dnia: 21 Maja 2012, 19:55 »
U mnie z nazwiskiem to jest tak, że jak coś załatwiam w urzędzie w dziekanacie czy coś, to z przyzwyczajenia nowe nazwisko, no ale siedzę na zajęciach, czytają listę obecności i odmóżdża mnie wtedy i nie reaguje w ogóle, i albo mnie ktoś szturchnie albo wykładowca wie, że jestem i mówi "obecna, nieprzytomna" :skacza:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #129 dnia: 21 Maja 2012, 20:01 »
Monika super ci w grzywce! to byldobry wybor ;D;D;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #130 dnia: 21 Maja 2012, 20:26 »
AAAAAAAAAAA Monia slicznie Ci w tej grzyweczce!!! grzywki rzadza!!!  :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:
ja wiem, ze szybko sie przyzwyczaje do nowego nazwiska, tyle spraw za Macka zalatwiam ze czasami sie myle podajac Macka a nie swoje :P :P :P

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #131 dnia: 22 Maja 2012, 06:56 »
dziękuję Kochane  :D :D :D  moja próżność sięga dzieki Wam zenitu  :D :D :D

do nazwiska trza się przyzwyczaić, ja w szkole ciagle cos podpisuję, np. w dzienniku i dlatego bardzo często właśnie się gubię...co tu wpisać  ;)

dzis cały dzień w pracy, bo po lekcjach rada pedagogiczna, o potem zebranie z rodzicami, na które w sumie się cieszę  :D bo już Wam pewnie pisalam, moje dzieciarki są fajoskie i mają fajoskich rodziców  :D

no ale w tej sytuacji spędzę w szkole prawie 12 godzin - od 7.45 do 19.30  :-\ :-\ :-\

no a jutro czy pojutrze czas wrócić do mojej relacji, bo w tym tempie, to rok Wam będę wszystko opisywać!!!  ;) ;) ;)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #132 dnia: 22 Maja 2012, 11:31 »
Grzywka genialna ;D
I czekam na dalszą relację :skacza:

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #133 dnia: 25 Maja 2012, 07:20 »
jejku dziewczyny, taka jestem zabiegana i umęczona, że nawet nie mam kiedy dalej z relacją ruszyć  :P :P :P

codziennie coś i wracam późno do domu. wczoraj w szkole moja grupa teatralna wystawiała fragmenty "Skąpca" - wyszło rewelacyjnie, wszyscy się uśmiali, a główny aktor grał nieziemsko! Trza to jeszcze gdzieś wystawić!!!  :D

Wczoraj też byłam u mojej sprawdzonej manicurzystki - co to był za głupi pomysł, że robiąc paznokcie do ślubu do niej nie poszlam  :-\ no ale trudno; w każdym razie zrobiła mi manicure i pedicure - jasny róż z brokatem - na dłoniach żelowe pazurki, wyglądają świtnie  :D :D :D a dziś idę na odnowę rzęs  :D :D :D z których jestem mega zadowolona  :D no ale już prawie miesiąc je nosze i trochę odpadło  :P  a wszystko związane z dniem jutrzejszym, a mianowicie plenerem!!! Po 6 rano jedziemy nad morze!!! tak rano, ponieważ potem moze być już dużo ludzi i gorąco;
stwierdziłam że na tle piasku jakiś kolorek lepiej będzie wyglądał niż srebrny, jak na ślubie, poza tym...chciało mi się juz czegoś nowego  :D stąd paznokcie lekko różowe, ale ze srebrnym brokatem - co by jednak do srebrnego paska pasowało  :D

nie zamierzam zakładać pończoch, ani upinać włosów - wyprostuję i rozpuszczę; zastanawiam się też nad zabraniem trenu, tzn. chętnie bym odpuścila tren, bo chcę żeby ta sesja nadmorska była bardziej "na luzie". a tren nie jest na luzie.... :D :D :D no ale P. cos tam jęczy  ;)
welon raczej też sobie podaruję, no ale jeszcze zobaczymy;

no i obiecuję, ze dalej będę relacjonować!!!  :D :D :D

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #134 dnia: 25 Maja 2012, 07:37 »
Ja to się już nie mogę doczekać tych fotek znad morza :skacza:
zawsze zazdrościłam, tym co mogą mieć sesje nad morzem, bo tam zdjęcia zawsze rewelacyjnie wychodzą :D
No i czekam na dalszą część relacji :D

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #135 dnia: 25 Maja 2012, 07:43 »
o 6,00 rano - u mnie by to nie przeszło ;) ..
czekam z niecierpliwoscia na cd

Offline niecierpliwa

• bywalec
  • data ślubu: 21.04.2012
« Odpowiedź #136 dnia: 25 Maja 2012, 09:05 »
Twardzi jesteście jak tak rano jedziecie , a nie będzie wam zimno tak rano nad morzem ? :)ja tez mam przedłużone rzęski i super się w nich czuje a poza tym jaka wygoda tylko powieki mocno mnie swędzą ;/my tez jutro wybieramy się  na sesje znowu będziemy mogły poczuć się wyjątkowo :)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #137 dnia: 25 Maja 2012, 09:55 »
ja również nie mogę doczekać się dalszego ciągu, tymbardziej, że ja też jadę nad morze na sesję, więc niecierpliwie czekam podwójnie, a nawet potrójnie - na relację ze ślubu, wesela i pleneru :)

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #138 dnia: 25 Maja 2012, 10:06 »
hmmm my też mamy w planach jechać na plener nad morze, chyba że mój szwagier wymyśli do tego czasu coś innego :) Również nie mogę się doczekać relacji z pleneru ale chociaż czekam na relację z przysięgi małżeńskiej. :)
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #139 dnia: 25 Maja 2012, 17:50 »
:D

jejku, padam, dopiero do domu wróciłam  :P :P :P

po szkole śmignęłam na rzęsy, odnowa więc leżałam "tylko" 2 godz. masakra  :-\ + henna na brwi  :D :D :D   

potem zakupy jakieś i na chatę!!!  :D :D :D

po drodze superpharm niestety.... :-\ wydałam 250zl - w ogole tego nie komentuję i Wy tez nie komentujcie  ;)
na swoje usprawiedliwienie tylko powiem, że w tym sa dwa bardzo dobre kremy la roche - jeden pod oczy, a drugi do twarzy, byly w promocji... :P
i w tym jest prezent dla Ady kwiaciarki, czyli mojej przyszłej bratowej, do której w niedzielę idziemy na urodziny  :D
aaaaa...naprawdę przyszłej bratowej, bowiem mój brat i ona byli kilka dni w karpaczu - wrocii w poniedzialek i okazalo się,że sie zaręczyli!!!!  :D :D :D  chyba przetarłam szlaki i chcą pójść w nasze ślady  ;)  a najlepszej jest to, że kiedy tam byli to i Mama i świadkowa moja pytaly,czy będą się zaręczać, a ja na to, że nic mi o tym nie wiadomo  ???  w ogole na to nie wpadlam, mimo iż pierscionek dla Ady z bratem wybieralam juz ponad rok temu  :D :D :D
zatem urodziny będą polączone z gratulacjami zaręczynowymi  ;) :D

i jeszcze w tych zakupach są dwa błyszczyki z drobinakmi świecącymi, bo nie moglam się na jeden zdecydowac, a jutro muszę miec cudne usteczka  :D :D :D

musze halke wyjąć z pokrowca, co by doszla do siebie i suknię chyba też, uprasować P. koszulę, bo wyprałam, jego garnitur brudny jakiś, ale trudno....moze nie będzie tak widac - nie będę czyscila garnituru na plener nad morzem, skoro na bank po plenerze dopiero będzie uwalony  :P

przed chwilą dzwonił fotograf, jutro jest pod naszym domem o 6  :D :D :D  zatem czeka mnie o 5 pobudka, co by wlosy wyprostowac i cos tam na buzi namalować i się ubrać  :D :D :D znowu będę miala na sobie swoje falbankowe cudeńko!!! swoją mgiełkę!!! swoję chmurkę!!! swoją cudowną sukienkę!!!!  :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #140 dnia: 25 Maja 2012, 18:10 »
a ja pisze tu Mon ia poniewaz chcialam ci powiedziec ze bylam u Ady kwiaciarki zamowic bukiet i powiedziala ze bardzo jej sie podoba i bardzioo w jej stylu ;D doradzila mi kilka rzezcy wiec sie ciesze podwojnie ;D
i oprocz tego chcialabym w koncu poczytac twoja relacje ;p
napisze u ciebie ale cos te nasze 12-nastki nie chca zdawac relacji ;D
i w ogole zostalo nam 29 dni hehhe nielze ;]
fajnie ze rzeskli amsz odnowione robilas u p. Anety?

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #141 dnia: 25 Maja 2012, 18:21 »
Weź ze sobą tren i welon, może nie użyjesz, ale będzie miała :) A może jakiś fajny pomysł do głowy wam przyjdzie  ;D

Czekam na jakieś zdjęcia tak w ogóle  ;D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #142 dnia: 25 Maja 2012, 19:12 »
Nie zwróciłam uwagi przedtem o której wstać musicie :mdleje:
5 rano-toż to przecież noc głęboka jest, wtedy się śpi :P

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #143 dnia: 27 Maja 2012, 08:20 »
wczorajszy plener był super  :D :D :D mnóstwo fotek, w różnych miejscach  :D ale na razie nie zdradzę gdzie, w każdym razie był spontan  :D

o 6 pod domem pojawili się fotograf i jego koleżanka fotografka  :D wsiadamy w auto i w drogę - tu nie będę ukrywala, że nad morze, tak jak planowalismy;

wczesniej musialam wstac o 5, cos tam przy buzi z make upem pomyslec, na szczescie bardzo neiwiele,jako że świeże rzęski mocno oko zdobią  :D włosy wyprostowalam, grzywkę też - nie wiem, czy Wam wspominalam, ale P. sie z grzywką nie podobam - no cóż...ma chłopak pecha  ;) :P :D

znowu założyłam moją cudowną sukienkę,znowu poczulam sie ksieżniczką...jejku  :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:

co prawda na sukni byly ślady użytkowania podczas wesela, ale na fotkach chyba nie będzie widać  ;) fotograf przynajmniej tak mowi... ;)  zatem P. mi pomagal z zalożeniem sukni, zapinaniem, paskiem itp. - zdziwiony dosc, że sama nie mogę tego zrobić  :D :D :D  mowię mu - a jak myslisz, dlaczego panna mloda sama sie nie ubiera, tylko świadkowa, Mama jej pomagaja? to nie takie proste  :D

zatem sie już nie dziwil, tylko bransolektę ładnie zapiąl mi i sam sie ogarnął  :D on jednak zabral garnitur i koszule do pokrowca, na wieszaku i przebieral sie na miejscu - i dobrze, bo marynarka pewnie by sie wygniotla;

zalożylam tez moj bialo-srebrny sweterek, jako że zimno bylo  :D :D :D  skoro nie na ślubie, to chociaz na plenerze  :D :D :D

zatem gotowi wsiadamy do auta i w drogę  :D po 20 minutach drogi P. mnie pyta - wzięlas jakies pieniądze? ja: nie, Ty chyba wziąles postwel? on: ale są w nim tylko dokumenty, kasa w domu zostala...
 :D :D :D no coz...w drodze na ślub zawracalam po bukiet, w drodze na plener - po kase  ;) :D

potem juz wszystko poszło bezproblemowo  :D wrocilismy do domu po osmiu godzinach zdjec - padnięci i glodni - mimo że po drodze P. kupil mi jakąś kielbase  :D :D :D ktorą jak dzik wtrząchnęlam - zdjęcia bardzo wyczerpują  ;) :D :D :D :D ale są cudowne :D :D :D i fakt, że znowu jestescie w tych ubrankach ślubnych...jejku, jak fajnie bylo  :D ponownie czulam sie tak wspaniale - ludzie skladali nam zyczenia, trąbili, fotki sobie przy nas pstrykali - a ja - jak w dniu ślubu - mialam wrazenie że jestem jakąs celebrytką, ksieżniczką i w ogole najpiękniejszą istotą  :D :D :D

suknia mega uwalona  :P no ale trudno - biorąc pod uwagę nasze wczorajsze wojaże - nic dziwnego  :D :D :D

w tym tygodniu mają byc fotki juz, zatem na pewno Wam coś powklejam  :D :D :D

no i oczywiscie wrocę już do dalszej relacji z dnia ślubu  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #144 dnia: 27 Maja 2012, 08:27 »
Czekam z niecierpliwoscia!!!!!! ;)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #145 dnia: 27 Maja 2012, 10:11 »
Ważne, że byłaś zadowolona .. nic wiecej sie nie liczy ;)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #146 dnia: 27 Maja 2012, 17:40 »
W dzień ślubu się wracałaś, w dniu pleneru  też się wracałaś, to wracanie wchodzi Ci w krew ;)
Już nie mogę się doczekać tych fotek, ale skoro jesteś zadowolona to fotki na pewno będą cudowne ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #147 dnia: 28 Maja 2012, 15:14 »
sylwusiu, Ada mi wczoraj mówiła, że się wstępnie umawiałyście co do bukietu - mówi, że ma parę fajnych pomysłów  :D
jestem pewna, że będziesz zadowolona  :D

z moimi wypasionymi rzęskami moglam dzis zrobic fotki do dokumentow, jutro musze zlozyc podanie o nowy dowod, potem paszport, prawko itd. ponoc też do urzędu skarbowego cos tam trza  :-\

no ale póki co wracam wreszcie do relacji  :D :D :D

zatem Tatus przyniósl bukiety i pojechaliśmy do kościoła; przez bocznym wejściem sie zatrzymal, Madzia i ja weszlysmy do środka, Tatuś pojechal zaparkować, potem Mama do kościola, a Tatuś czekal na mnie przed wejściem;

idziemy z Madzią do pomieszczenia, gdzie czekają P. i świadek i ksiądz... Ja taka podekscytowana, tren juz sie za mną ciagnie, Madzia tez tupta...i widzę P. - w garniturze, taki przystojny - wgapia się wręcz we mnie  :D :D :D cóż za wspaniałe uczucie  :D :D :D coś szepnął do świadka, a ten potwierdzil - czyżby że nieziemsko wyglądam?  ;) :D :D :D

w każdym razie cudownie bylo widziec go, jak oczarowany sie we mnie wpatruje  :D :D :D mimo to...zachowalam zimna krew i poczucie humoru, witając ich "sie ma leszcze"  :D :D :D  a z tyłu za nimi pojawia sie ksiądz - "witamy"  :D :D :D

należalo podpisac różne dokumenty...ręce mi się trzęsły  :D :D :D P. też i Madzi tez i świadkowi chyba też...

nagle coś upadło - guzik od koszuli świadka - na szczęścia Madzia w swojej torebeczce miala igłę i nici i w zachrystii migusiem go przyszyla, choc nie bylo to łatwe ze względu na to, że wlasnie rączki jej się z nerwow trzęsly  :P ;)

potem świadek dał ksiedzu ofiarę za mszę, a ja zapytalam o obrączki, zatem je wyjął i położył na tacce, ktorą siostra podala...i wybuchnęła śmiechem....mowiąc, że takiej różnicy w rozmiarze obrączek jeszcze nie widziala....no coż na mam 12 a P. 33... i faktycznie jego jest duuuuuzo większa; ksiądz też sie podśmiewał nieco... Ustaliliśmy,że kiedy będzie wchodzil do kościola, zadzwoni tymi dzwonkami przy wejsciu i Tatuś zacznie mnie prowadzić do ołtarza, P. w tym czasie ze swiadkiem będą stali przy pierwszej ławce i na nas czekali;

potem jeszcze P. mnie podniósł, żeby zobaczyć, jak to będzie podczas tańca, bu suknia śliska jednak, do tego halka na kołach...ale po dwoch probach stwierdził, że da radę;

potem sie dowiedziałam, że kiedy P. ze świadkiem na nas czekali, P. cały czas ćwiczyl kroki walca, a świadek powiedzial, ze jak cos to ma sporo kasy i mogą zwiać... :P zabalowac ;)  (użył trochę brzydszego słowa  ;)  )  ale P. chyba pamiętał, moja słowa sprzed tygodnia, że kto się teraz wycofa, pokrywa całość kosztów  ;) :D :D :D :D  tak przynajmniej świadek tłumaczy fakt, że zostali  ;) :D

świadek zartowniś i tak w ogole to dobrze, bo troche napięcie rozładowywał, a poza tym to naprawdę świetnie się spisał;

zatem P. ze świadkiem poszli do kościola - tak od środka weszli tym wejsciem, ktorym wchodzi zawsze ksiadz, a ja ze świadkową w drugą stronę - tzn. do wejścia z zewnątrz;

zarzuciłam welon na twarz i....się przeraziłam!!! nic nie widziałam; moje falbanki były z organtyny i welon też....przez tiul ponoc trochę lepiej widać....w każdym razie ja widzialam kiepsko przez tę organtynę i musialam ciągle trzymać sie Madzi, tudzież lekko podnosić welon;

wychodzimy z zachrustii i słyszę " Pani Moniko!!!!"  to moje dzieciary...no nie aż takie dzieciary, bo już szesnastoletnie  :D :D :D ładnie się ubrali i biegli w moją stronę...okazało się, ze wysiedli przystanek za poźno i musieli biec... :D :D  

ja do nich: co Wy tu dzieciary robicie?
oni: na Pani ślub przyszliśmy
ja: to superaście, zasuwajcie do kościoła
oni: już!!! dziewczynki oczywiscie zachwycaly się sukienką itp.

zatem pogoniłam osiemnastoosobową gromadkę do kościola a z Madzią ruszylam w stronę Tatusia, ktory widzial i slyszal sytuację i sie śmial, strofujac mnie,abym nie mowila do uczniow dzieciary  :D :D :D
ale ja tak przecież zawsze mowię!!!  :D :D :D

stanęlismy przed drzwiami, Madzia przed nami i slyszelismy grę skrzypaczek, oczekując na dzwonki oznajmiające wejście ksiedza....

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #148 dnia: 28 Maja 2012, 16:06 »
ciesze sie ze ruszylas dalerj z relacja teraz tylko dodaj nam fotki i bede mnega szczesliwa ;D
co do Ady wiem ze bede zadowolona, moja koelzanka brala slub w sobote i za moja namowa psozla do Ady robic bukiet ta jej doradzila i byla najszczesliwsza panna mloda z przepieknym bukietem ;D bo Ada zmienila jej ciut koncepcje ale zrobila cos pieknego ;p widzialam wiec wiem co mowie ;]

ale musialas byc radosna jak zobaczylas swoje DZIECIARY ;]

Monis blagam biegajmy popoludniami poznymi pliiiiiiiiiiiiis ;D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #149 dnia: 28 Maja 2012, 17:12 »
Jupi Relacja ruszyła :skacza:
fajnego świadka mieliście, zawsze się przydaje ktoś kto rozładuje napięcie i przynajmniej się aż tak człowiek nie stresuje ;)
i jak miło, że dzieciaki przyszły na ślub, a tata nauczycielkę strofował też coś :P
a różnica między obrączkami rzeczywiście robi wrażenie ;) ;)