Autor Wątek: Jak Emma ze starej panny zamieniła sie w pannę młodą :-)  (Przeczytany 22308 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
Odp: Jak Emma ze starej panny zamieniła sie w pannę młodą :-)
« Odpowiedź #300 dnia: 29 Czerwca 2012, 15:35 »
Ooooj..ja też za każdym razem ryczę! :)
Kuuurcze...jakie to faje wspomnienia! :D

Ja już od jakieś miesiąca mam ochotę obejrzeć naszą płytę ze ślubu,ale jakoś nie mam z kim... :(
Brak mi kompana :p

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #301 dnia: 29 Czerwca 2012, 15:54 »
Monis!!!
Jestem w podrozy poslubnej ;D

mocz tego palca mimo ze wycisnelas bo to lubi sie babrac niestety.. !

Ciekawe kiedy ja dostane film i foty. plener dop 10 lipca.. ;)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #302 dnia: 30 Czerwca 2012, 09:43 »
Moniś gdyby było bliżej to ja tam z chęcią bym obejrzała, bo ja maniaczka takich filmów jestem :P
Aniołek płacze człowiek ze wzruszenia :P

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #303 dnia: 30 Czerwca 2012, 11:04 »
kurczacek- no ja pewnie też przy swoim ryczeć będę, ale się będę cieszyć, że mam fajny film :D

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #304 dnia: 30 Czerwca 2012, 13:05 »
Aniołek zobaczysz to będzie śmiech przez łzy :D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #305 dnia: 30 Czerwca 2012, 14:50 »
Ale do mojego wesela to jeszcze taaak daaaleeeeko  :P

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #306 dnia: 2 Lipca 2012, 08:12 »
Wreszcie wakacje  :D

Jednak ich początek, czyli sobota, był kiepski bardzo  :-\ :-\ :-\

Otóż w sobotę obudziłam się przed 9 - P. już dawno pojechał do garażu majstrować przy klasyku; no i czuję że mi się kręci w głowie; pomyślałam, że pewnie ciśnienie niskie, a moje to zazwyczaj 80/50, zatem jak jest niskie na zewnątrz, to kiepsko ze mną.... No zaczęłam się krzątać po domu i nagle czuję, że mnie pot oblema; pomyslalam, że mi cukier spadl i musze szybko coś zjeść, zatem zaraz śniadanko, sok itp. i...zaczyna mnie boleć brzuch, ale tak mocno dość i nagle - BUUUM - głowa mi pęka, taki masakryczny ból głowy, że nie wiem, co sie dzieje i bierze mnie na wymioty...dzwonię do P. i płaczę z bólu, on mowi, że zaraz będzie, przyjeżdża, a ja zapłakana, umieram z bólu. Mnie głowa bardzo rzadko boli i zazwyczaj od niskiego ciśnienia, zatem ten ból to było dla mnie coś koszmarnego, leżałam i się przewracałam z boku na bok i płakałam,że nie wytrzymam i jeszcze zaczęlam wymiotowac; P. mowi,że dzwoni po pogotowie, ale stwierdzilam, że nie chcę, że dam radę dojsc do przychodni, ktoa jest może niecale sto metrow ode mnie ( pomyslicie,że jestem stuknieta, ale...na tyle bylam świadoma, ze stwierdzilam,że w domu balagan, ostatnie dni w szkole masakryczne byly,nie mialam kiedy posprzątac i jak tu pogotowie przyjedzie... :P  ) no i się ubralam i poszliśmy do przychodni, a raczej P. mnie zaniósl prawie, bo sie słaniałam na nogach;
w przychodni na korytarzu osunęlam się na ziemię, lekarka zaraz mnie plożyla przy pomocy P. na kozetkę i zaczela mnie o cos pytac - polowy nie pamietam...za to pamietam,że zarzygalam caly gabinet, ale lekarka mowila, żebym się nie przejmowala; pamietam natomiast, jak dobrze....mieć męża  :D bo chcieli wyprosic P. z gabinetu, ale kiedy się okazalo że to moj mąż, mogl zostać....co mialo swoje skutki potem... :P

lekarka stwierdzila, ze trza po pogotowie  zadzwonic i do szpitala, bo moze mam zapalenie opon czy cos....No i przyjeżdza pogotowie, jeden ratownik poszedl po nosze, a drugi wypelnia papierki, a P. się wścieka, że żona jest cala zielona i cierpi a oni papierki wypelniają...zaczęli się z ratownikiem kłócic, lekarka ich uspakajała....No i pytali mnie ratownicy o rozne rzeczy,ale polowe tylko pamietam...caly czas masakrycznie cierpialam, a kiedy uslyszalam,że lekraka podejrzewa zapalenia opon czy cos....pomyslicie,ze jestem nienormalna, ale ten ból byl straszny po prostu...pomyslalam,że nigdy nie powiedzialam P. że po śmierci chcialabym byc skremowana a poza tym to w trumnie chcialabym leżec w mojej sukience ślubnej gdybym teraz umarla, tylko że z halki trzeba wyjąc kola, żeby nie sterczala do gory - naprawdę mialam takie mysli, kiedy mnie na noszach wsadzali do karetki....

w szpitalu nafaszerowali mnie lekami, zrobili mi tomografię, jakies badania i w sumie mi przeszlo; wszystkie wyniki są ok, lekarze nie wiedza, co mi bylo,skad taki bol - mowią, ze to moze puscil stres po nerwowym koncu roku szkolnego, a że nie biegam od 2 miesięcy,to tych nerwow nie mialam gdzie wyladowac i się we mnei skumulowaly i taki efekt....albo to moze początek migren - moja Mama miewa migreny dosc bolesne, też z wymiotami...nie wiadomo, jeśli się to powtorzy mam isc do neurologa i na pobranie płynu mozgowo-rdzeniowego...teraz juz chcieli go pobrac, ale pamietam że moja przyjaciolka 2 tygodnie dochodzila do siebie po pobraniu tego plynu...no i lekraka ostatecznie stwierdzila,że można sie z tym wstrzymac, jako że wyniki pozostale są ok....

Taki byl mój początek wakacji  :P Teraz już jest ok, choc mam wrażenie, że chwilami cos mi ćmi w tej głowie...

Przypomnialo mi się, jak po tomografii lekarz do mnie mowi, ze w głowie nic nie ma, a ja - nic, oprocz duzego mózgu ?  :P :D :D :D

Muszę dzis jechac do szkoly po dukumenty ubezpieczenia, bo w piątek o tym zapomnialam, a wszędzie trza je teraz zawieźć - i do przychodni i do szpitala;

Ogólnie musze tylko jeszcze powiedzieć, że jestem pozytywnie zaskoczona naszą służbą zdrowia, bo w szpitalu naprawdę szybko i troskliwie się mną zajęli, ciągle ktoś kolo mnie byl, badal, sprawdzal, od razu badania i wyniki porobili, bez żadnego zbędnego czekania...

Nie podoba mi się tylko,że patrząc na morfologię widzę, że znowu mam wyniki prawie anemiczne, a wydawalo mi się że wiecej jem i trochę przytylam i w ogole....Ale chyb tylko mi się wydawalo, bo co kto przychodzil mnie badac, mowil,że chudziutka jestem i do jakiegos tam badania poszli po jakies pasy czy cos takiego ...dla dzieci, bo te dla doroslych byly za duze  :-\ przesada  :-\

No ale teraz wakacje, spokój i się odżywię dobrze i będę o siebie dbała  :D

Ależ się rozpisalam... :P

na dniach kończę wreszcie relację  :D

Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #307 dnia: 2 Lipca 2012, 08:27 »
Moniczko no to miałaś nieciekawą historię na początek wakacji!
Biduklo, mam nadzieję, że już lepiej?!
Dużo zdrówka!!!  :przytul: :przytul: :przytul:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #308 dnia: 2 Lipca 2012, 09:49 »
Monia wspolczuje... bolu stresow i w ogole ;/
wez moze narazie nei buegaj skoro dalej cie cmi,... bo tyo jednak wysilek fizyczny mega...  zebys nie padla tfu ftu
maz... wspaniala rzecz ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #309 dnia: 2 Lipca 2012, 10:11 »
Hej Monia! ale sie u Ciebie dzialo przez ten tydzien jak mnie nie bylo!!! niekoniecznie mile rzeczy, ale mam nadzieje, ze juz jest OK  :-* :-*

co do ginekologa to dr Zebiełowicz pracuje u Nas w Goleniowie, wszystkie dziewczyny go bardzo chwalą. Ja będę chodzić do ordynatora naszego dr Bulsy, wiem, że jest ze Szczecina też, z resztą po radykalnej zmianie w naszym szpitalu wszyscy lekarze są ze Szczecina, i znacznie poprawil się stan opieki. :)

zastrzaly nie raz ma moj Maciek, zawsze  bierze igłę od strzykawki i przebija sobie i spokój ma z tym ;)

co do Twojego stanu zdrowia, to te wszystkie objawy są niepokojące, myślę, że stres na pewno dał się we znaki, teraz w wakacje na pewno się poprawi i będzie wszystko dobrze, poza tym trzymam kciuki za tworzenie fasolki :)  :D :D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #310 dnia: 2 Lipca 2012, 11:29 »
Po takim początku wakacji to już cała reszta wakacji musi być dobra :-*
Uważaj i dbaj o siebie :-* :-*

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #311 dnia: 2 Lipca 2012, 17:41 »
Zdróweczka!!!
Oj bidulko to miałas przeboje :(

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #312 dnia: 2 Lipca 2012, 19:20 »
biedna emmo :( 3mam mocno kciuki, by wszystko było dobrze u Ciebie ze zdrowiem, jak dobrze, że masz osobę Ci najbliższą, na którą zawsze możesz liczyć - brawa dla męża - dbaj o siebie jeszcze bardziej niż to możliwe.

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #313 dnia: 3 Lipca 2012, 00:00 »
Bidulko straszny mialas ten poczatek wakacji. Przerazajace przezycia.
Mam nadzieje ze to juz sie Ci nigdy nie przydarzy!
Tez mi sie to niestety kojarzy troche z migrenami. Jeszcze jakis czas temu bym nie miala o tym pojecia ale niestety raz mnie dopadlo i co prawda nie bylo az tak strasznie jak u Ciebie.. ale bylo to dla mnie traumatyczne ;/

Zycze duzo zdrowka.. Pochwaly dla meza za wzorowa opieke :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #314 dnia: 3 Lipca 2012, 09:24 »
Dziękuję dziewczyny  :-* :D
Czuję się już dobrze  :D zaraz muszę jechać do szpitala zawieźć dokumenty ubezpieczenia  :P tak poza tym wykleiłam album dla mojej chrzestnej, bo nie byla na ślubie - jest dosc ekscentryczna  ;) ale przyslala nam prezent, życzenia, myślę, że będzie jej milo  :D no i nie wiem, czy Wam pisalam, ale zdecydowalismy,ze nie chcemy fotoksiążki,tylko album. Dostalismy bardzo ładny, tradycyjny duży album ślubny, zatem zamowilam zdjecia do wywolania i go wykleję dla nas  :D kupilam tez album tradycyjny dl a Rodzicow i też Im wykleję  :D tylko dla swiadkow w ramach podziękowań, będą fotoksiażki;

no i posegregowalam zdjecia dla gosci wraz z podziękowaniami - dla kazdego goscia 2-3 zdjęcia, jedno z nami, jedno nasze plenerowe, jedno jak sie gosc bawi...+ podziękowania   :D oczywiście podziękowania na srebrnym papierze  :D :D :D

By monikaemma at 2012-07-03

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #315 dnia: 3 Lipca 2012, 11:27 »
Mi się fotoksiążki bardzo podobają, ale z sentymentu wolę takie tradycyjne albumy :D :D
I nie widzę zdjęć  ::)

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
« Odpowiedź #316 dnia: 3 Lipca 2012, 12:02 »
Kuuurczę...,że ja nie wpadłam na taki pomysł podziękowań po weselu gościom! ::)
Fakt,mieliśmy podziękowania postawione na stolikach na weselu i nawet widzę ,
że u dużo gości jak do nich jeździmy to one stoją! :D
Ale tu dostaną zdjęcia...świetna pamiątka...sama bym chciała takie coś po weselu dostać! :D :los:

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #317 dnia: 3 Lipca 2012, 12:59 »
O a teraz już widzę zdjęcia, świetna sprawa z takimi zdjęciami :los:

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #318 dnia: 3 Lipca 2012, 14:21 »
dzięki dziewczynki  :D też uważam, ze to świetna sprawa, dlatego to robię  :D :D :D oczywiście P. stwierdził, ze to moja fanaberia i jego gosciom nie wysylac....Spoko, zamowilam fotki dla swoich i przygotowalam te karteczki z podziękowaniami w odpowiedniej ilosci. Teraz, kiedy P. zobaczyl wywolane fotki i karteczki z podziekowaniami, stwierdzil...że w sumie to nawet fajne i jego gosciom też można wyslac...
Terefere...chłopy to czopy!!!!
Szablon z tekstem mam na komputerze w szkole, zatem musi poczekac do konca sierpnia, kiedy tam będę znowu... Nie wiem, czy to nie glupio,że jego goscie dostaną podziekowania 4 miesiące po ślubie, tzn. trochę poźno wedlug mnie, ale...coż....sam sobie winien  :P a ja jako gosc i tak bym się cieszyla, nawet gdybym dostala 4 miesiące po ślubie  :D
chyba że wczesniej będzie mi sie chcialo podjechac do szkoly i wydrukowac karteczki... :P ;) w co wątpię  :D

właśnie zamowilam ostatnie zdjęcia do albumow - naszego i dla moich Rodzicow :-)

natomiast rodzeństwu i Rodzicom P. chcemy dać takie tekturowe mini albumy na 4 zdjecia w formacie 21x15cm, na nich jest napisane "nasz ślub", są ładne i proste i myślę, ze to fajna pamiątka będzie, oczywiscie dołączymy też karteczki z podziękowaniami  :D

o takie: oczywiscie na żywo wyglądają lepiej  :D

http://allegro.pl/albumik-album-kartonowy-slub-15x21cm-4-zdjecia-d5-i2423813050.html

a dla Rodzicow moich zamowilam taki, juz go mam i wygląda superascie  :D i te błyszczące akcenty  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:

http://allegro.pl/slubny-album-40-stron-slub-chrzest-w-pudelku-f85-i2430113973.html

a taki już zamówilam i wykleiłam fotkami dla mojej chrzestnej

http://allegro.pl/slubny-album-20-bialych-stron-slub-chrzest-g48-i2439589167.html

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #319 dnia: 3 Lipca 2012, 14:48 »
Pomysł ze zdęciami jest świetny-sama jako gość bym się z takiego podziękowania cieszyła  :)

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
« Odpowiedź #320 dnia: 3 Lipca 2012, 15:20 »
Ujawiniam się ze swą obecnością jako podczytywacz ;)

Super pomysł na podziękowania! Zdecydowanie bardziej praktyczny niż jakieś aniołki gipsowe czy co to się teraz rozdaje. Sama bardzo bym sie ucieszyła z takiego prezentu, taki drobiazg a bardzo miły ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #321 dnia: 3 Lipca 2012, 16:34 »
właściwie, to są juz drugie podziękowania, bo pierwszymi były czekoladki z naszymi zdjęciami i podziękowaniem " dziękujemy slodkosciami ze dzis jestes razem z nami" no i nasze imiona i data ślubu, każdy gosc mial przy swoim talerzyku taką czekoladkę;

no ale zdjecia i podziękowania jeszcze po ślubie wydają mi się też bardzo mile  :D

zatem dziękuję za słowa uznania  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #322 dnia: 3 Lipca 2012, 21:53 »
emmo jesteś niesamowita !!! to super pomysł poprostu, chyba też coś takiego zrobię, ja uwielbiam zdjęcia i fajnie by było takie coś dostać wg mnie, no poprostu świetna sprawa !!!!!!!

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #323 dnia: 3 Lipca 2012, 23:05 »
Pomysl po prostu zaje*** :o :o :o cos mi sie wydaje ze tez zgapie :P no i ta fota ( z tego co widac przynajmniej) swietna!!!!!

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #324 dnia: 4 Lipca 2012, 08:21 »
super pomysl, wszyscy beda zadowoleni na bank!!  ;D ;D ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #325 dnia: 4 Lipca 2012, 09:26 »
:D fajosko, że Wam się podoba  :D  zgapiajcie śmiało   :D w końcu dzielimy sie tu, na forum, różnymi pomysłami nie tylko po to, aby pokazać czego chcemy my, ale i po to, aby podsuwać pomysły innym  :D i bardzo się cieszę, że mój pomysł tak Wam się podoba, że same chcecie go zastosować  :D

co do fotek malinowa, to wybierałam zazwyczaj 3: jedną, na której sa goście z nami - zazwyczaj to przy stole, kiedy do każdej pary podchodzilismy i fotograf robil zdjęcie, drugą - na którym sa sami goscie, kiedy np.tańczą i trzecia - my w kościele albo w plenerze; oczywiście niektórym wyslalismy więcej zdjęć, np. babci czy mojemu chrzestnemu  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #326 dnia: 4 Lipca 2012, 10:37 »
Monis, sama mialam podobny pomysl.. mama wziela aparat do ksociolka i pomysl byl taki ze ktos nam strzeli fotke grupowa a moj szwagras podjedzie wywoalac ekspresowo i akzdy soatnie fotke przy wyjsciu
 niesttey nie udalo mi sie tego ogarnac hihihiih
fotka jest jedna jedyna ale nikt nei wywoalal ;p moze zrobie to i wrecze w formie podziekowania ;p ale pomysle.. ;p
narazie ni e mam na nic glowy cos sie ogarnac nei moge ;]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #327 dnia: 4 Lipca 2012, 10:46 »
Kochana Sylwusiu! Ty jesteś dopiero co po ślubie  :D nic dziwnego, ze nie ogarniasz, co sie dzieje wokół  :D kiedy bylam na Twoim miejscu, odpoczywalam w Turcji, nie myslalam jeszcze o żadnych fotkach  :D zobacz kiedy się tym zajmuję - ponad dwa miesiące po ślubie, na spokojnie, kiedy mam już wszystkie fotki od fotografa - i z kosciola i z pleneru, no i mam na to czas  :D zatem się nie stresuj, tylko spokojnie poczekaj i się ogarniaj  ;) :D

tymczasem...
Wracam do relacji :-) w końcu już od ślubu trochę czasu minęło...;-)

Po torcie były oczywiście tańce i zabawy, np. zabawa z wałkiem, który się sobie podaje kolanami - wesoło było zwlaszcza, gdy moja cieżarna koleżanka miala podać :-) jako że brzuch jej to utrudniał :) , albo z pachy do pachy albo jeszcze inaczej :) był pociąg i inne...
Nie będę wkejala tym razem za duzo zdjęć, bo nie wiem, czy w jakis sposob nie narusza to prywatnosci moich gosci, może niektorzy, zwlaszcza ci ze Szczecina by sobie nie życzyli,żebym pokazywala tu ich zdjęcia. A szkoda trochę, bo niektóre sa superaste, zwłaszcza podczas konkursow oczepinowych.
No i oczepiny  :D
Oczywiście zasiedliśmy z P. na środku i najpierw rzucaliśmy welonem i muszką. Welon
 złapala moja koleżanka, ktora, z tego, co wiem, chyba że cos się zmienilo, nie ma nikogo, a muszkę - moj osiemnastoletni kuzyn  :D :D :Dtak właściwie to muszka spadła na ziemię i dopiero kuzyn ja podniósł  :D
Musieli oczywiscie zatanczyc razem walca  :D
A potem przebijalismy na przemian z P. baloniki, w kazdym byla karteczka, co będzie do naszych obowiązkow należalo od dzis, np. ja mialam : od dzis to ja będę masować Ci stópki... ;-)  a P. - od dzis to ja oddaję Ci wypłatę  :D :D :Dbyło mnostwo śmiechu :P-) albo: od dzis to ja piję piwo z teściem, albo od dzis chodze na dyskoteki z koleżankami  :D albo od dzis to ja będę rodzic dzieci - na szczęście to mi przypadlo to zadanie  :D

Potem były konkursy z udziałem gości - taniec z przebieraniem marynarek, wyścigi w kalesonach - dwie druzyny: kobieca i męska - kobiety musialy dobiec do mnie, okrążyc mnie w tych kalesonach i zdjąć je i szybko dac następnej, ta ubierala i znowu do mnie...itd. Dziewczyny wygraly z chlopakami  :D wyglądalo to komicznie - piękne sukienki + kalesony biale  :D :D :D

Była też kareta, też bardzo wesolo, zwłaszcza, gdy królowa mowila: krolu, moj krolo, kochany krolu, najdroższy krolu  :D P. zasuwal rowno, a goscie sie pokladali ze śmiechu  :D

Ale hit to taniec na rurze od odkurzacza... Ogolnie jestem sceptyczna jesli chodzi o takie konkursy, ale...chyba zmienilam zdanie po tym, jak oprocz mnie polowa gosci plakala ze śmiechu....:-) wygrala moja prawie pięćdziesięcioletnia ciocia  - kobiety ocenial P., natomiast ja mężczyzn, ktorzy z ciupagą mieli tanczyc  :D

Bylo jeszcze kilka innych zabaw, ktore wspominam z usmiechem na ustach, a kiedy na filmie je oglądam ,to znowu placzę ze śmiechu  :D

Oczepiny to mega fajny punkt wesela  :D

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #328 dnia: 4 Lipca 2012, 11:14 »
oo tak! oczepiny sa zaje.biaszcze!
ja mialam malutko konkrusow w porownaniu z wami ale tez sie usmaialm na maksa ;D
szkoda ze fot nie bedzie ale w sumie po czesci rozumiem ;D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #329 dnia: 5 Lipca 2012, 12:57 »
Też się zgadzam, że oczepiny to super sprawa ;D
fajne mieliście te zabawy, u koleżanki było to z karteczkami jej mąż wylosował, że będzie rodził dzieci :los: :los: