Autor Wątek: "Kropla miłości znaczy więcej niż ocean rozumu." 6.10.2012  (Przeczytany 9118 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pandi
  • maniak
Odp: "Kropla miłości znaczy więcej niż ocean rozumu." 6.10.2012
« Odpowiedź #60 dnia: 6 Lipca 2012, 08:53 »
kogoś z nr 36 buta ;) .. ehh te skrotowce

Offline Linka84
  • forumowicz
  • data ślubu: 29 grudzień 2012
« Odpowiedź #61 dnia: 6 Lipca 2012, 09:49 »
Daj mnie ja Ci rozejde :P mam 36 :)
Jaki masz rozmiar ?? jeśli kupisz futerkowca 36-38 to ja potem odkupie :P

Offline niunii

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.10.2012
« Odpowiedź #62 dnia: 6 Lipca 2012, 10:05 »
:D No widzisz Linka :D Ok kiedy wyslac buty hihih?:D

Rozmiar futrzaka... ja ogolnie jestem mala i rozmiar pewnie 34/36 to nie wiem...  Bede jeszcze kombinowala moze materia kupie po prostu i mama mi go uszyje (bo potrafi) :D Ale z takim materialem tez nie jets tak latwo niestety :/ Chyba ze wiecie gdzie taki materia kupic?D

Delaila a ty skad jestes?

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
« Odpowiedź #63 dnia: 6 Lipca 2012, 11:56 »
Ja ze Sosnowca :P ;D Też mam podobny problem - 160 cm i raczej drobna  budowa ::) Lecisz jak burza z przygotowanaiami, pochwal się suknią ;D

Do tego futerkowego materiału żeby powstala etola czy kurteczka to raczej podszewka potrzebna. Nie wiem, czy sam material w sklepie będzie ją miał. Moja mama kiedyś kupowała coś takiego, tylko w zielonym kolorze to nie dość że materiał był dość drogi - chyba cos ponad 100 zł/m to wlasnie bez podszewki.

Offline Linka84
  • forumowicz
« Odpowiedź #64 dnia: 6 Lipca 2012, 12:07 »
U nas w szczecinie takie bolerko futerkowe to koszt ok 200zł w sklepie. Wypozyczenie zawsze połowe czyli koło 100zł..ale są fajne albo atłasowe albo taftowe mini kurteczki i tylko stójkę i mankiety mają futerkowe , są ladnie dopasowane i na prawde wyglądają całkiem sexi :P

Offline niunii

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: 6 Lipca 2012, 23:28 »
faktycznie leci nam to sprawnie. balam sie ze moj pm bedzie mowil a tam mamy czas slub w pazdzierniku.... a tu wszystko na biezaco....  doznal szoku jak szukalismy w styczniu dj a 5 bylo zajetych na nasz termn to mu sie oczy otworzyly ze to nie tak hop siup....

suknia.... prosze :)

Jak sie Wam podoba?

Offline Linka84
  • forumowicz
« Odpowiedź #66 dnia: 7 Lipca 2012, 08:34 »
cuuuuuuuuuudo!!

Offline SarCia11122

• bywalec
  • ' ..Z Tobą przez świat za rękę iść..
  • data ślubu: 29.09.2012
« Odpowiedź #67 dnia: 7 Lipca 2012, 12:01 »
Cudnaaa :D

Offline p_atrycja

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.10.2012 r.
« Odpowiedź #68 dnia: 7 Lipca 2012, 21:04 »
Śliczna suknia :) nie mogę się doczekać kiedy wybiorę dla siebie :)

Offline niunii

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #69 dnia: 8 Lipca 2012, 09:31 »
Bardzo się cieszę  że Wam się podoba:)

P_atrycja mam nadzieję że się pochwalisz swoją zdobyczą ;)

Ja Wam powiem że to był 1 salon w którym mierzyłam sukienki, 1 z 3 które miałam na sobie i wiedziała że to ta. Wiedziałąm że chcę koronkową i jak ja to mówię "zabudowaną":) Taka się trafiła ijest moja, może ciut lepiej by bło gdyby była jeszcze węższa na dole... ale da się przeżyć :)

Wczoraj się poobijałam na całego u PM i jestem mały raczek (bo moja skóra pierwszy raz w tym roku dostała taką dawkę słońca) ale dzisiaj już tak dobrze nie ma... impreza rodzinna... obecność obowiązkowa. Jak ja to "kocham"....

No nic miłego dnia;)

Offline p_atrycja

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.10.2012 r.
« Odpowiedź #70 dnia: 8 Lipca 2012, 13:02 »
Oczywiście, że się pochwalę jak już wybiorę suknię, wybieram się na poszukiwania w sierpniu.  Zapewniam, że dowiecie się o moim wyborze pierwsze:) niunii życzę miłego spotkania rodzinnego:)

Offline Delaila

• entuzjasta
« Odpowiedź #71 dnia: 8 Lipca 2012, 20:30 »
Suknia baaardzo ładna :D Gdzie ją kupiłaś, w którymś ze śląskich salonow? Justin Alexander ma w swojej aktualnej kolekcji bardzo podobna ;)

Offline niunii

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #72 dnia: 8 Lipca 2012, 21:27 »
Delaila suknie zakupiłam w salonie Edyta w Mikołowie. Pochodzi z kolekcji Antra z roku 2012. Ja swoją mam lekko zmodyfikowaną bo nie mam warstw tego tiulu tylko mam tylko biały materiał aby była odrobinę mniej rozłożysta aczkolwiek różnica nie jest duża niż na zdjęciu

Offline niunii

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #73 dnia: 14 Lipca 2012, 13:24 »
Hej!

U mnie wszelkie przygotowania ostatnio stoją w miejscu... myślę czy by nie zmienić welonu.... bo teraz mam długi ale brzydko wykończony (był gratisem do sukni) i im dłużej myślę tym bardziej zastanawiam się nad krótszym welonem w stylu hiszpańskim (obszyty koronką).  en de
Może coś w ten deseń: co sądzicie o czymś podobnym (pod kątem mojej sukienki)?

Kupiłam też sobie kolczyki:
fotka za duża

« Ostatnia zmiana: 16 Lipca 2012, 10:31 wysłana przez Maja »

Offline Delaila

• entuzjasta
« Odpowiedź #74 dnia: 14 Lipca 2012, 13:46 »
kolczyki sliczne :Zakochany:

a co do welonu... szczerze mowiąc, to mi niezbyt pasuje hiszpanka do koronkowej sukni :drapanie:

ale może ja nie jestem obiektywna, bo sama chciałam taki welon ale do mojej sukni to przeginka by byla ;D

Offline SarCia11122

• bywalec
  • ' ..Z Tobą przez świat za rękę iść..
  • data ślubu: 29.09.2012
« Odpowiedź #75 dnia: 14 Lipca 2012, 13:48 »
Kolczyki bardzo mi sie podobają ;) a co do welonu też jest bardzo ladny :)

Offline niunii

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #76 dnia: 18 Lipca 2012, 17:15 »
Kupiłam jednak podobny welon:P Majątku nie kosztował więc niech się dzieje co się chce :) Czekam aż się pojawi. Rękawiczki też już dotarły - koronkowe ... mam nadzieję że będą pasowały... jak dojdzie welon to chyba sukienkę ubiorę jeszcze raz...

Czas leci jak szalony... po spisaniu protokołu bardzo się uspokoiłam. Musimy jeszcze iść z PM do 1 spowiedzi przedślubnej.
Dzisiaj zaliczyłam wizytę u fryzjera w celu przycięcia końcówek. 31 sierpnia mam fryzurę próbną (bo we wrześniu fryzjerki nie będzie). Ogólnie trochę ogarnełam moje włosiska (kupiłam szampon odżywkę i tonik do cieńkich i delikatnych włosów) i powiem wam że nawet widzę efekt. Bo teraz mam dłuższe włosiska niz na zdjęciu - po dzisiejszym podcięciu końcówek sięgają do wysokości zapięcia od biustonosza. A rosną jak szalone :)

Zrobiłam sobie pazurki tak na próbę i b. mi się podobają (na moje naturalne, bez wydłużania).

Ostatnio PM poszukuje butów do ślubu jak już trafi takie jakie chce to albo kosztują majątek albo są za szerokie:|

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #77 dnia: 24 Lipca 2012, 18:08 »
przyjmiesz mnie jeszcze do siebie??  :hello:
dkąd jesteście, i gdzie wesele??
ja robiłam nauki i poradnie w jednej z parafii śląskich
i byłam bardzo zadowolona!! super atmosfera
no i ślub się tam odbył i co za tym idzie protokół też tam spisywaliśmy

Offline niunii

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #78 dnia: 24 Lipca 2012, 19:00 »
Aagaa witam i zapraszam do czytania:)
Ja jestem z Katowic, wesele w Kimie w K-ce Podlesiu.

Poradnie robiliśmy w Bytomiu, nauki również. Powiem tak poradnia po 1 spotkaniu z górki, a same nauki super.  Ślub jednak będzie w Katowickiej parafii.

Wczoraj założyłam wszystko co miałam, wszystko razem, z mamą trochę dolne koła "zmniejszyłyśmy", ten krótki welon super pasuje... powiem szczerze wygląda to super. Siostra jeszcze na próbę przywiozła swoje rękawiczki ślubnę
coś w ten desęń:

I chyba bardziej pasują niż te moje. Przynajmniej będę miała zgodnie z zasadą: cos niebieskiego / pożyczonego i starego.

Jak ten czas leci zostało mniej niż ok. 80 dni... matko...

Offline Delaila

• entuzjasta
« Odpowiedź #79 dnia: 24 Lipca 2012, 19:41 »
sorry, ale rękawiczki :mdleje:

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
« Odpowiedź #80 dnia: 24 Lipca 2012, 19:55 »
a o której ślubujecie? Bo na śląsku z reguły są to wczesne godziny
nie znam tej sali  :drapanie:

no i zapomniałam dodać - boska suknia! Piękna!

my ślubowaliśmy w Katowicach-Panewnikach :)

Offline niunii

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #81 dnia: 24 Lipca 2012, 20:39 »
Delaila jak mam rozumieć Twoją reakcję ?:D

Aagaa to my niedaleko, Panewniki to sąsiednia parafia :) Panewniki są piękne ale stwierdziliśmy że wesele jest małe, gości nawet w kościele pewnie dużo nie będzie to by starsznie pusto kościół wyglądał i zdecydowaliśmy ze bierzemy ślub normalnie w mojej parafii a przy okazji trochę mniej formalności mamy z tym związanych :)
Ślubujemy o 14. Wydaje mi się że to tak optymalnie o 16 obiad i całe wesele...

A dziękuję dziękuję :) Też mi się sukienka podoba :D

Myślę nad fryzurą ślubą... ugadałam sie z fryzjerką na próbną fryzurkę... mam przyjsć z jakimiś zdjęciami. Moim problemem jest fakt że mam strasznie cieniutkie i delikatne włosy, przez co jest ich mało. Dlatego ostatnio je faszeruję odżywkami itp żeby je wzmocnić... mały efekt jest ale.. wiadomo nie mam burzy włosów na głowie i tu jest problem. Szukam fryzury z rozpuszczonymi włosami, delikatnymi lokami. Póki co moje włosy w najdłuższym miejscu są do zapięcia biustonosza... ale mają jeszcze 2-mc czasu by urosnąć - a rosną dosyć szybko...

Co myślicie o takich fryzurach:

Chodzi mi o to by były lekko upięte z tyłu (aby móc wpiąc welon) a resztę puścić wolno i zrobić loczki.

Offline Delaila

• entuzjasta
« Odpowiedź #82 dnia: 24 Lipca 2012, 20:45 »
każdy kieruje się własnym gustem, ale dla mnie rękawiczki to relikt minionej epoki :)

Offline niunii

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #83 dnia: 24 Lipca 2012, 21:29 »
Delaila no rozumiem i szanuję :) Nie wiem jakoś tak wszystkie siostry to miały mam i ja hihihi - nie specjalnie mi przeszkadzają więc pewnie będą :) A co myslisz o fryzurach?

Offline Delaila

• entuzjasta
« Odpowiedź #84 dnia: 24 Lipca 2012, 23:33 »
Przede wszystkim, jak juz pisałam - suknia jest boska :zakochany:

Fryzury też mi sie podobaja, to chyba teraz często spotykana opcja na sluby bo co rusz przewijają się w wątkach dziewczyn podobne rozwiązania :) Ja sama nie zdecydowałaby się na podobną, ale jak już pisałam - kwestia gustu. A gust jest jak d.u.p.a - każdy ma swoją, dlatego tez nie krytykuję a wyrażam tylko swoje zdanie. Chyba lepiej tak, niż się fałszywie zachwycac mysląc tak naprawdę inaczej ;)

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
« Odpowiedź #85 dnia: 25 Lipca 2012, 00:46 »
my tam ślubowaliśmy bo to parafia mojego Męża, znaczy była parafia, bo teraz należymy do mojej ;)
no to super!!! że po sąsiedzku!!!

widzę że fryzurki raczej lekkie i zwiewne ;)

a co z bukietem? :tupot:

Offline niunii

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #86 dnia: 25 Lipca 2012, 08:33 »
OJ tak tak Delaila masz rację :) Ja sie bardzo cieszę że piszesz a nie owijasz w bawełnę :) Nienawidzę obłudy :) Nie piszę tu by słyszeć tylko achy i ochy :) Ja nie z tych hihih :)

Aagaa chyba bukiet był na poprzednich stronach a jeśli nie to juz mówię - różyczki, nic wiszącego tylko taka "półkula" z czerwonych róż w takim białym / beżowym rożku. Pod tym względem jestem minimalistyczna.

Ogólnie uważam że kwiatki to tylko zwiędną :) Dlatego nie ma co inwestować w bóg wie jakie bukiety skoro za 2 dni będzie po nich.

Matko ostatnio się napalam na podróż poślubna... ale i tak będziemy decydować ostatecznie op samym ślubie bo będzie to zależało od sytuacji finansowej :/ My nie liczymy że cokolwiek sie zwróci z wesela ale nie ukrywam że trochę liczymy, że chociaż część kasy wystarczy na podróż poślubną :) Mieszkania nie musimy kupować, szukać - stoi umeblowane i czeka więc mozemy "poszaleć":)

Chyba potrzebuję urlopu bo już powoli wariuję...

Offline Sabineczka

• uzależniony
  • data ślubu: 26.08.2017 slub cywilny
  • Ślub w: Dąbrowa Górnicza
« Odpowiedź #87 dnia: 25 Lipca 2012, 21:36 »
można dołączyć?

Suknia śliczna, naprawdę super wybór. Co do welonu ładny a rękawiczki są urocze.

Fryzura też myślę o takiej jak ta druga co wstawiłaś.

Offline niunii

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #88 dnia: 26 Lipca 2012, 08:25 »
Sabineczka witam i zapraszam. Miło że jesteś :)

Cieszę sie że sukienka Wam się podoba :) Mi też sie podoba, szczególnie górna część. Mama trochę mi marudzi że dół jest za skromy... ale myślę że to własnie się ładnie równoważy. W poniedziałek trochę te koła "zmniejszyłyśmy" i wygląda jeszcze lepiej. Ja jestem drobna i niska, więc taka beza dla mnie nie jest wskazana.

Powiem Wam że mierzyłam typową rybkę (wydawało mi się że będzie mi w niej ładnie) i nie dość że była ciężka. To jeszcze ledwo dało się w niej chodzić. Ja ogóólnie jestem niezły typ... poszłam do salonu zobaczyłam tą... przymierzyłam... założyłam jeszcze 2 inne sukienki w tym samym salonie i wróciłam do pierwszej, zamówiłam potem przyjechałam, zapłaciłam i gotowe:d Do tej pory słyszę "myślałam że troche pochodzimy po tych salonach" :D

Ostatnio zrozumiałam dlaczgeo panny młode kupują sukienki tuż przed weselem (żeby były gotowe)... nie żeby mi się przytyło... ale jak założyłam sukienkę to była bardziej "dopasowana" niż wcześniej. Pomimo że ważę olaboga 45kg / 160cm (przynajmniej tak było wcześniej) ale stwierdziłam że chyba muszę trochę w tali zrzucić albo coś bo sobie na własnym weselu nie pojem hihih :) Chociaż wczoraj zaliczyłam niezdrowego cheesburgera :/ Popoludniu na rowerek i trening... 5km minimum... zaczynam od 5km bo kurcze z moją kondycją jest krucho... po przejechaniu 5km mam ochotę płuca wypluć.... :/ Ale może cos mi to da :)

Offline Delaila

• entuzjasta
« Odpowiedź #89 dnia: 26 Lipca 2012, 12:44 »

Pomimo że ważę olaboga 45kg / 160cm (przynajmniej tak było wcześniej) ale stwierdziłam że chyba muszę trochę w tali zrzucić albo coś 

kobito znikniesz :mdleje:

kieca jest przesliczna! Ja kupiłam pierwszą i jedyna przymierzaną ;D Zobaczylam zdjęcie w katalogu - grom z jasnego nieba i wiedziałam że to TA i zadna inna ;D
Do tej pory jestem zachwycona, piekniejszej niz moja nie widziałam ;D
A do tego wczoraj koszmar slubno-finansowy, sniło mi się że chcialam zaoszczędzić i kupiłam tańszą kieckę a potem plakałam, że moja byla najpiekniejsza ::) Trza mieć coś z deklem, ale ja widocznie mam :P