Autor Wątek: 08.09.2012 - czyli KINIA87 wychodzi za mąż! Odliczajcie ze mną :) pół roku do...  (Przeczytany 7050 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kinia87
  • forumowicz
  • data ślubu: 08.09.2012
tak teraz patrze, ze to zdjecie zagrody troche stare jest :) teraz jest wiecej rzeczy do eksplorowania i zabawy :)
tak to wyglada ;)

MOJE FINAL COUNTDOWN! Odliczajcie ze mną... -> https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=39013.0

Offline kinia87
  • forumowicz
Coś tak tu głuchawo :D
A ja pomału wróciłam do "wiru" ślubno-weselnego :)
Jutro jedziemy omawiać szczegóły do Ostromecka :) podobno zmienił im się kucharz na lepsze, co mnie cieszy bardzo, nowe menu jest o wiele bardziej satysfakcjonujace niz ostatnio, i duuuuzo tego wychodzi, wiec sie ciesze niezmiernie :)) Dodatkowo wliczyli w cenę ciasto, napoje etc. czego nie było wcześniej.. (jedynie kawa i herbata + woda była bez ograniczeń). Jedyne co trzeba będzie dokupić to tort weselny :) na pewno będziemy brać ze Staropolskiej, bo uwielbiam ich wyroby! :)
W niedziele jedziemy tez do Myślęcinka zarezerwować bryczkę:) Konie akurat będą zaprzęgnięte, więc będziemy mogli je zobaczyć :) Widziałam je na zdjęciach, są cudowne! Kruczoczarne, przepiekne... już się nie mogę doczekać ;)
Ze spraw formalnościowych robimy ostatnie podliczenia na zaproszenia i zawiadomienia i zamawiamy :) Goście do końca czerwca będą potwierdzać obecność, więc wtedy będę zamawiać tablety z informacjami, kto gdzie siedzi :)
W weekend planuję zakupić księgę gości... I wyruszam na poszukiwania biustonosza:) mam 2 w zanadrzu kupione, ale nie jestem w 100% do nich przekonana. Tzn wszystko niby dobrze leży, nic nie wychodzi poza sukienkę, ale coś mi nie gra ;) Wczoraj właśnie wyjęłam moją kiecę, żeby ją przymierzyć po czasie :D Ech, moja milość do niej nie slabnie! :)) jestem w szoku, ze sukienka, ktora byla kupiona bez zadnego mierzenia, tylko dlatego, ze mi sie na zdjeciu spodobala, lezy idealnie.. nie wymaga zadnych poprawek..ani na dlugosc, ani na szerokosc... kurcze, chyba sie w 3 czepkach urodziłam ;)
No to coś się ruszyło do przodu! :)
W weekend zdam relacje z Ostromecka :)

MOJE FINAL COUNTDOWN! Odliczajcie ze mną... -> https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=39013.0

Offline kinia87
  • forumowicz
no i kolejna rzecz załatwiona :) personalizacja gości (z cyklu kto gdzie będzie siedział). Właściwie to się udało zrobić 2w1, coś co spełnia zarówno rolę personalizacji, a zarazem jest podziękowaniem za przybycie :) czegoś takiego właśnie szukałam! :)
Wygląda to w ten sposób:
Dla kobiet:
http://allegro.pl/pudeleczka-podziekowania-gosci-sukienka-slub-10-sz-i2337794943.html

Dla mężczyzn
http://allegro.pl/pudeleczka-podziekowania-dla-gosci-frak-slub-10-sz-i2337794863.html

Z przodu na dole będzie naklejka z imieniem i nazwiskiem :)

Personalizację wykonamy sami, bo mąż w pracy może takie personalizowane naklejki zrobić :)
Były też gotowe te fraki i sukienki z przyklejonymi kartkami z imieniem i nazwiskiem, ale jakość tego była delikatnie mówiąc średnia (po prostu przyklejona zwykła kartka z wydrukowanym imieniem i nazwiskiem na drukarce... A koszt 2 razy taki. Więc dlatego zrobimy sami, skoro mamy to za free ;) i jakość o wiele lepsza.
No i co najlepsze, w środek można schować np. migdały w czekoladzie, czy jakieś inne słodkości + bilecik z podziękowaniem za przybycie. No i mam 2 w 1 za naprawde niska cene... wychodzi 0,5zł za sztukę, to nie jest dużo. A i wygląda to oryginalnie :)

W wirze poszukiwań gadżetów ślubno-weselnych kupiłam też bańki mydlane dla dzieciaków ;) taki dodatek do tub z różami, które też niebawem zakupię :) no i dzieci będą miały frajdę :) A na zdjęciach wygląda to również efektownie :) 1zł za sztukę..no nie mogłam się oprzeć :D
http://allegro.pl/banki-mydlane-torcik-z-labedziem-1szt-slub-wesele-i2322745893.html

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
aaaa...mialam taie same banki - tylko nie zrob tego co my :P postawilismy banki przy ksiedze gosci razem z kredkami i kolorowymi dlugopisami ale nie dalismy dzieciakom wskazowek i sie wcale nie zorientowaly co to i koniec koncow po weselu zabralismy wszystkie w stanie nienaruszonym :P...
te pudeleczka z personalizacja to super sprawa, mozna zalatwic dwa w jednym - tylko uwazaj z ta czekolada zeby sie nie rozplynela jesli cieplo bedzie, ze swojej strony moge polecic migdaly ale w lukrze, sa roznokolorowe, bardzo dobre i ladnie wygladaja ;)...
tylko kupcie ich troszke wiecej w razie zmian w liscie gosci, my dopraszalismy gosci jeszcze dwa tygodnie przed impreza ;D...

Offline kinia87
  • forumowicz
wlasnie o tych migdalach myslalam :) a banki to mialam w planie przed kosciolem, zeby nasi Rodzice rozdali dzieciom :) ale na sale to tez nie jest glupi pomysl :D o tym nie pomyslalam :D

Offline kinia87
  • forumowicz
Tak jak obiecałam, zdaję relację z Ostromecka :)
powiem Wam, że jestem TAK uchachana po dzisiejszym spotkaniu, że nie macie pojęcia :) pierwsze co, tam jest taaaaak pięknie, że nie mogę :) jestem zakochana na amen! nie tylko w samym pałacu, ale wkoło, piękny kompleks parkowy, z naszej sali mamy wyjście na piękny taras i widok prosto na park...coś cudownego...no i w dodatku była tak świetna atmosfera, non stop się śmieliśmy - mają rewelacyjnego menagera - p. Darię :) pytań miałam sto oczywiście, ale już w większości wszystko wiem :) menu możemy ułożyć wedle swojego życzenia, nie musimy się trzymać ich przykładowego, mogą zrobić co sobie zażyczymy.. byłam w szoku! Ja byłam przygotowana na ewentualne wymieszanie najtańszej opcji menu (190) ze średnim (220) i najdroższym (255), ale nie aż do tego stopnia :D Więc teraz mam ćwieka zabitego,  będę siedzieć i rozmyślać kilka opcji :] Najlepsza wiadomość - okazało się, że mają cukierników ze Staropolskiej! więc po prostu jestem w siódmym niebie! A tak się o to ciasto od nich trochę bałam :D teraz już nie mam pytań żadnych ;) Generalnie w skład menu wchodzą 3 rodzaje ciasta, zastanawiam się czy nie zrobić 4. Z tym, że potem jeszcze przecież tort weselny (we własnym zakresie, ze Staropolskiej biorę oczywiście :D) i będzie jeszcze jeden tort, urodzinowy, bo tak się złożyło, że dzień ślubu to moje urodziny ;) więc nie wiem, czy kombinować z tymi 4 rodzajami ciast czy zostać przy 3... Dalej, jeśli chodzi o wódkę - no to będzie od nich (Sobieski), a wina i szampana kupimy już we własnym zakresie (aczkolwiek można było też wziąć od nich). Ta opcja wódki do mnie przemawia, ile zejdzie, za tyle płacimy. Co jeszcze... ustawienie stołów..wyjezdzajac z domu myslalam cały czas o ustawieniu V ale przy naszej ilosci osob na tej sali, na ktorej jestesmy V sie nie zmiesci... wiec pozostaje opcja okraglych stolikow (6, 8 i 10 osobowych do wyboru) lub jeden okrągły dla nas i świadków etc. + 4 większe prostokątne...ale chyba biorę okrągłe stoły :D poprzednio jak byliśmy u nich, to właśnie mówili, że zamierzają się z kupnem 8 i 10 os. stołów (mieli same 6tki). Ale nie było to pewne.. wiec teraz chyba mnie to przekonalo :D
Pytałam też o puszczanie lampionów, okazalo sie, ze musimy miec zgode z gminy, ale nie robia problemow, bo juz wczesniej ktos tez je mial ;) tyle, ze p. Daria mowila, ze zawsze musza wiedziec o ktorej godzinie to bedzie, bo podjezdza woz strazacki hahahahah tak w razie czego :D ostatnio mieli taka akcje, ze jeden spadl im na dach, drugi zawisl na drzewie, bo lampiony byly b. duze, gosciom nie chcialo sie czekac az sie wypelnia powietrzem i za szybko puscili.. wiec w sumie tez dobrze, ze mi to zasugerowala, bo bym pewnie kupila XXL :D
Apartamencik na noc poslubna + śniadanie mamy gratis :) co do strojenia sali, oni jaki tako nie stroja, zapewniaja jedynie pokrowce ecri na krzesla, jakies delikatne kwiaty na stolikach, ale to wszystko. Wiec cos trzeba bedzie w tym zakresie jeszcze pomyslec. Ogolnie wyszlam b. zadowolona, cierpliwie p. Daria z nami siedziala i wszelkie watpliwosci nam rozwiewala :) wiec teraz zostaje tylko kwestia ustalenia menu tak juz na 100% i wybranie ostatecznego ustawienia stołów.
A jutro jedziemy do Myślęcinka obejrzeć i zarezerwować bryczkę!  ;D japa mi sie cieszy jak dzieciakowi :D

Offline kinia87
  • forumowicz
Zaba, od razu zapytam, jak duze sa te banki? tzn. domyslam sie, ze zbyt duze one nie sa, ale tez nie jakies totalnie mini mini? bo na stronie nie bylo nic podane..

Offline zaba

• maniak
banki sa malutkie, srednica podstawy to 3cm, a wysokosc 7cm...
jesli chodzi o ciasta to my mielismy 6 rodzai plus tort - oczywiscie ze staropolskiej, ale nasza rodzina to ciastozercy, wiec nie mozna porownywac :P...
a po alkohole to polecam sie udac do sklepu w&s na gdanskiej, cudowna pani wszystko pokaze, pomoze, a ceny sa rewelacyjne - my kupowalismy tam wina, szampany i kolorowe alkohole - naprawde dostalismy ogromny rabat ;D kupowalismy po 2butelki kazdego rodzaju i probowalismy wieczorami, az trafilismy na 'ten' smak - hehe milo sie zrobilo jak sobie o tym przypomnialam ::)...
a ta bryczka to gdzie bedzie Was wiozla? z kosciola na sale czy jak? bo z bazyliki do ostromecka to bedzie kawal drogi...u znajomych z fary do palacyku autobusem jechalismy ok 30min :P...

Offline kinia87
  • forumowicz
aaa no to strasznie male te banki nie sa jednak :D spodziewalam sie jeszcze czegos mniejszego ;) Co do bryczki, to bedzie nas wiozla spod naszego domu (z Gajowej) do Bazyliki, więc ta trasa jest krótka. A potem mieliśmy w planie się już po ceremonii przesiąść w podstawiony ustrojony samochód (ten, co mieliśmy na cywilny) i pojechać do Ostromecka. Ale dzisiaj właśnie p. Karolina (kierownik ze stadniny w Myślęcinku) poradziła nam, żeby jednak konie na nas poczekały, żebyśmy wsiedli i jeszcze kawałek przez miasto pojechali, bo to zawsze tak efektownie wyjeżdżać bryczką spod kościoła i dopiero gdzieś w centrum się przesiąść do samochodu. No i taka opcja właśnie będzie :) Właśnie wróciliśmy z Myślęcinka, bryczka zaklepana :D widzieliśmy karetę, p. Karolina wyprowadziła nam konie.. jestem zakochana! zaliczka wplacona, umowa spisana :) wiec kolejna rzecz odhaczona :) i jeszcze zniżkę dostaliśmy, bo trasa jest krótka :) więc cieszę się jeszcze bardziej :)

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
Jestem i ja :hello:

Zapowiada się super weselisko więc będę wierną podczytywaczką  ;D ;D ;D ;D
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline kinia87
  • forumowicz
Witaj kkotek  :D :hello: fajnie, że coraz więcej osób dołącza :)
A ja dzisiaj zamówiłam zaproszenia i zawiadomienia! wyhaczyłam oczywiście na allegro, jak to ja.. cena jest kosmicznie niska - 1zł i 1,59zł, ale jakość wygląda rewelacyjnie :) Więc znów nie mogłam się oprzeć ;) trochę robiłam modyfikacje, szczególnie z tekstem ;) czekam jeszcze na odpowiedź, czy da radę zrobić zaproszenia na takim papierze (prążkowanym ecru) jak zawiadomienia...
Wklejam, żeby był ogląd ;)

ZAPROSZENIE:

Wzór tekstu taki jak po lewej na górze, tyle, że ze wstążka i samo zaproszenie będzie będzie ecru, tak jak tu:

wzór okładki zostaje ten pierwszy

W środku będzie tekst, do którego się przymierzałam ;)

TEATR UMYŚLNIE STRACONEJ WOLNOŚCI
zaprasza
Sz. P. …..............................................................................................
na przedstawienie pod tytułem:
"A potem żyli długo i szczęśliwie"
Adaptacja sztuki przez życie napisanej w 3 aktach.

PREMIERA
08 września 2012 roku

OBSADA
w rolach głównych:

Panna Młoda :
Pan Młody :

w pozostałych rolach udział biorą :
Ksiądz, Świadkowie, Rodzice, Goście i Gapie

AKT 1 "Dla Duszy"
Ślub Kościelny - data i miejsce

AKT 2 "Dla Ciała"
Przyjęcie weselne - miejsce

AKT 3 "Noc Poślubna"
Bez udziału widowni

[zrobiłam jeszcze taką adnotację:]

Prosimy o potwierdzenie przybycia do dnia 01.07.2012

kontakt:
Kinga -  nr telefonu
Mariusz - nr telefonu

Zamówiłam jeszcze takie wkładki do zaproszeń: (2zł za 5 sztuk)

też będą ecru

tekst na wkładkach będzie taki:

Pragnąc przełamać tradycje stare,
by nie mieć na przykład żelazek parę
i zaoszczędzić przemiłym gościom
łamania głów nad prezentów mnogością
podpowiadamy: mile widziany i bardzo wygodny
będzie bilecik ze znakiem wodnym.

A zawiadomienia będą wyglądać tak:

tak wygląda w środku:

i ten papier chcę też właśnie na zaproszenia, jest rewelacyjny. Tyle, ze wlasnie przy tamtych tego wyboru nie dali, mam nadzieje, ze sie uda ;) w koncu to ta sama firma...

tekst będzie taki:

Na górnej części

...Niech słowo „kocham” jeszcze raz z ust Twych usłyszę,
niech je w sercu wyryję i w myśli zapiszę..

A. Mickiewicz

A na dolnej:
Kinga ....
i
Mariusz ....

wraz z Rodzicami
mają zaszczyt zawiadomić

Sz. P. ….............................................................................

o uroczystości Sakramentu Małżeństwa,
która odbędzie się
08 września 2012 roku o godzinie 15:00
w .............................................................

Miejsca i nasze nazwiska oczywiście będą wydrukowane. Jednak nie chciałam zlecać druku nazwisk gości, bo obawiam się pomyłek ;) więc wolę wypisać sama ;) no to kolejna rzecz z głowy!!! ufff!

Offline kinia87
  • forumowicz
teraz mam trochę dylemat co do księgi gości.. prawie kupiłam.. bo właśnie przed chwilą dosłownie znalazłam bukiet, który bym chciała mieć :) no i względem tej kolorystyki księga gości pasuje super :) tylko co, jeśli zrezygnuję jednak z takiej wersji kolorystycznej bukietu? do września jednak trochę czasu jest :P nie wiem, czy jeszcze się wstrzymać z zakupem tej księgi...
pokażę Wam bukiet i tą księgę :)

bukiet i butonierka

księga gości

A tak bukiet by się komponował +/- z moją sukienką, wiadomo, że wiernie nie odda, ale chociaż przymiarka...

Offline kinia87
  • forumowicz
chyba ucichło na dobre... :( hej ho, jest tu kto?  ;)

Offline kinia87
  • forumowicz
no ja myślę kochani, że jednak ktoś się tutaj do mojego ślubu pojawi jednak  ;D
Tymczasem jesteśmy już po kursie przedmałżeńskim w Bazylice ;D powiem Wam szczerze.. niespecjalnie byłam nastawiona. I chyba dobrze, bo miło mnie zaskoczyli! świetna organizacja, super prowadzenie (szczególnie drugiego dnia), momentami łzy mi ze śmiechu leciały (i nie tylko mi;) Jednym słowem ekstra :) jesteśmy bardzo zadowoleni. Jednego księdza, przy którym co chwilę wszyscy boki zrywali ze śmiechu, już zaklepaliśmy sobie na nasz ślub :] Polecam gorąco ks. Sławka Bara - tym, którzy będą też ślubować w Bazylice :) Ksiądz, który ładnych parę lat nie chodził do kościoła, grał w kapeli heavymetalowej, występował w Jarocinie, ogólnie ładnie musiał nagrzeszyć, że się tak nawrócił :D ale naprawdę świetny człowiek :) Bazylika b. ładnie to wszystko zorganizowała, były w sobotę i niedzielę drożdzówki (donosili jak brakowało), kawa, herbata.. a koszt tego był naprawdę niewielki! No i podejście naprawdę świetne.. co 45 min. przerwa 15-20min., godzinna przerwa na obiad. Zleciało migiem dosłownie. Zostaje nam jeszcze poradnia do załatwienia, jeśli chodzi o kościoł. Czyli do przodu się ładnie posuwa :)

Z innych spraw... przyszły moje butki ślubne z allegro... nie uwierzycie. Są identyczne jak sukienka! ja to mam kurcze farta! i jaaakie wygodne! mięciutkie... oby tylko na dłuższą metę też takie były :D Przyszły też "wkładki" do zaproszeń" - b. ładne, solidnie wykonane, za tą cenę aż mi się wierzyć nie chce... tak samo jeśli chodzi o te personalizowane garnitury i sukienki - złożyłam je wszystkie w godzinkę, wyglądają rewelacyjnie! równie solidne wykonanie. A koszt taki niski... jestem bardzo zadowolona :) A najlepszy numer był z zaproszeniami i zawiadomieniami... wszystko mailowo dogadywałam, różne tam opcje projektów babka mi podsyłała, aż w końcu jak już wszystko zostało zaakceptowane, chcę robić przelew, patrzę na dane, a to firma z Bydgoszczy  ;D no myślałam, że padnę  ;D jutro odbieram osobiście :) ekspresowe tempo realizacji mają :)

Oby tak pomyślnie szło ze wszystkim do końca... :)

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
ja się pojawiam!Wczesniej nie widziałam Twojego odliczanka, ale już jestem!!!
 Bardzo ładna suknia i zaproszenia też :)))

Ja miałam troche inne, są w moim odliczanku chba koło 13 strony, sama robiłam, ale oczywiście dla starszych gości już nie, bo nie wypadało ;)

Wszystko masz bardzo eleganckie :)

Zazdroszcze Ci że masz takiego smiechowego księdza! Sama bym wzięła tego byłego heavymetalowca!!!

Miałam jednego w mojej parafii, ale chyba się gdzieś przeniósł. Szkoda...

Teraz musze mieć proboszcza, bo on akurat jako jedyny mi pozwolił  brać ślub kościelny bez bierzmowania!

Pokaz jakie buciki masz :)))

Ja nie bede zamawiała ślubnych, bo są za niskie..

Bede miala 12 cm szpile NUDE :P

Co do zaproszeń, ja na swoje czekałam MIESIĄC i nie mogłam sie do tych ludzi dodzwonić, na szczescie już przysłali i pewnie leża gdzieś u rodziny :)

Offline zaba

• maniak
normalnie nie chce mi sie wierzyc! Ty to chyba jestes w czepku urodzona i to nawet nie w jednym :P...oby tylko ta dobra passa cie nie opuscila do samego konca ;D...
mnie osobiscie bukiecik sie bardzo podoba - sama mialam w podobnym stylu ;)...a do sukienki bedzie pasowal jesli dobrze dobierzesz ten jasny kolor...
hmm...tak sie zastanawiam czy piszesz o tym samym kursie w bazylice...nam strasznie sie nie podobalo ale moze zmienili cos od tego czasu, momentami myslalam, ze wyjde z siebie i stane obok :P...

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
to rzeczywiście Ci się z butkami pofarciło :D co do nauk, to ja miałam podobnie jak Ty - do Bazyliki szłam z nastawieniem raczej na wynudzenie się i paplanie od rzeczy. Ale miło się rozczarowałam :) nas oprócz ks. Bara urzekł też ks. Pająk i ten młodziutki taki co niedawno miał święcenia (nie pamiętam jak się nazywa)  ;D

aaa...co do poradni - nie idźcie w środę broń Boże na zajęcia. My byliśmy i trafiliśmy na szaloną kobietę :P jej przenośnie i nazywanie nas księżniczkami doprowadzało wszystkich panów (i nie tylko) obecnych na zajęciach do szału. Co prawda zrobiła nam 2 zajęcia pod rząd, ale na 3 umawiała się tylko z dziewczynami - miałyśmy się spotkać po zrobieniu pełnej obserwacji cyklu  ::)

Offline Pandi
  • maniak
dasz mi kolejny namiar.. ja ze szczecina scigalam, ale winietki chce na miejscu zrobic...
farciara :P ..  ;D

Offline kinia87
  • forumowicz
nooo to mi się podoba :D jak ruszyło to z kopyta ;)
Witaj xanth  :hello: No my też się kurczę cieszymy z tego księdza :) Co do bucików, to ja też typowo ślubnych nie kupiłam... szukałam bardziej adekwatnie do sukienki pod hasłem ecri a nie ślubne :D już wklejałam link, chyba na poprzedniej stronce... ale wklejam jeszcze raz ;)
http://allegro.pl/anne-michelle-ecri-nowe-rozm-40-wyprzedaz-i2325256292.html Są tak mięciutkie, że normalnie aż nie wierzę :) co prawda szpila nie tak hardkorowa jak Twoja  ;D ale 10 cm jest ;) ja jestem przyzwyczajona do chodzenia na szpilach, więc myślę, że jakoś dam radę :)  A zaproszenia jednak będą na takim papierze jak zawiadomienia :) udało się wynegocjować :)

zaba - wygląda na to, że musieli dostosować nauki do młodych, bo wiadomo jakie jednak podejście przeważa... Myszk@ - nam również bardzo do gustu przypadł ks. Artur Pająk, a ten młody to ks. Jacek chyba ;) na kolędzie u mnie był, też taki wesoły ;) Ale ks. Sławek i tak wygrał :D heh. Na spowiedź wybieramy się do ks. Pająka, dał nam maila, żeby się umówić ;) sam powiedział, żebyśmy łukiem omijali takich, co to mogą na nas nie daj Boże powyzywać, więc zapraszał do swojego konfesjonału :D i to nam się widzi :) A co do poradni, to już właśnie słyszałam, że o środzie mamy zapomnieć i uderzać w czwartki  ;D tak zrobimy, ale dopiero w przyszłym tygodniu, bo mąż teraz w delegacji i wraca dopiero jutro wieczorem... chociaż śmiać mi się chciało, bo jak mówiłam mężowi, co w tej poradni trzeba robić, ten wykres, obserwację śluzu, to on do mnie, że może sam jej ten wykres narysować i opowiedzieć, nie ma problemu :D on to jest bezproblemowy człowiek ;)

Ale wiecie co, przyznam się Wam, że się zgapiliśmy niemożliwie... bo nie zrobiliśmy sobie jeszcze nowych dowodów! a tu już powinniśmy iść na spotkanie z ks. 3mce przed ślubem, gdzie potrzebny jest aktualny dowód, bo jest spisywany protokół etc... na szczęście powiedzieliśmy proboszczowi, że mamy mały poślizg i powiedział, że nie ma problemu, możemy przyjść w lipcu a nie w czerwcu, a nawet w sierpniu ;) no i ciśnienie mi opadło ;) A co do protokołu, to też na naukach mówili nam, o co będą pytać, żebyśmy nie byli zaskoczeni.. czyli pozytywnie :)

Dobra passa niestety się skończyła, bo się rozchorowałam w sam środek pięknej pogody! ych! jak ja tego nie lubię... tymczasem zbieram sie pomału, bo musze przygotowac kolokwia poprawkowe dla moich studentow... pewnie juz wyczekuja w stresie do 18 z pietrzacymi sie myslami, co im tym razem zaserwuje ;) a potem prosto z uczelni lece po zaproszenia i zawiadomienia! wkleje oczywiscie wieczorkiem zdjecia juz gotowych :)

A no i muszę się pochwalić.. zaczynam biegać :D tak, ja, która nienawidzę biegania, będę biegać :D pierwsze bieganko z mężem już mamy za sobą, teraz w czwartek (o ile będę lepiej się czuć) z moją kumpelą się wybieramy ;) tyle, że ona ma taką kondycję, że ja przy niej to padnę na twarz na starcie chyba ;) no ale cóż... od czegoś trzeba zacząć... a może ktoś z Bydgoszczy też by chciał się przyłączyć? w kupie raźniej! Kto chętny? zgłaszać się licznie proszę :D mogą też być rolki ;)

Offline Pandi
  • maniak
:D mam do myslecinka 3 kroki, gdzie planujecie biegać ?? :P

Offline kinia87
  • forumowicz
a to dobre :D my generalnie sobie biegamy nad balatonem, na bartodziejach. Ale nie widze przeszkod, by zasuwac do mysla ;) przynajmniej dluzsza trase zrobimy ;) uwielbiam zapach tego lasu myslecinskiego :)

Offline Pandi
  • maniak
w tamte okolice to ja tylko po pizze smigam :P .. zeby ja spalic w druga  ;D

rolki kupie po slubie - drzwi/parapety - za duze wydatki, a to dopiero początek heh

Offline kinia87
  • forumowicz
Niech zgadnę... do Camela? (Camel pizza?) jesli tak, to bardzo niedaleko mnie, jakies kilkadziesiat metrow :D no do biegania tylko buty, jakis t-shirt, spodenki/legginsy i dobre checi :) a Pandi, biegalas juz wczesniej?

Offline xanth

• entuzjasta
ja też  zaczełam bieganie :) własnie z niego wróciłam i odpoczywam przed kompem :)

w zimę to jednak zupełnie co innego, ja taka astmatyczka nie mogłam się ruszyć po bieganiu, a w takie upały smigam jak ta lala! :D

kinia87 jejku, to ty jesteś wykładowcą na uczelni???? Ja myślałam, że jesteś młodziutką studentką 1 roku :D tak przynajmniej to wygląda na tych zdjęciach ze ślubu cywilnego :))))

Offline Pandi
  • maniak
Pycha pizza w camelu :P

wczesniej/wczesniej/ :] w tym roku nic ..
kiedys smigałam na dluzsze dystansy, ale potem sie ..  :fajka: itd. i kondycja juz nie ta .. ten tydzien ja odpadam w nastepne czemu nie - przyda mi sie przebieżka. Chodze na elektrostymulacje, wiec dodatkowe wsparcie mile widziane

Offline kinia87
  • forumowicz
xanth, bardzo mi miło :D no ale niestety już po studiach jestem :P nie jakoś długo, bo rok:P aczkolwiek nie do końca... bo nad doktoratem pracuję, więc poniekąd jednak tak ;)
xanth a ty jak długo już biegasz? ja to widzę, że będę przy Was takim pajacem, co to biegać nie umie a chce :D

Offline kinia87
  • forumowicz
a w Camelu najlepsze pizze i kebaby! ale ostatnio się wystrzegam takiego jedzenia ;) staram się  :D

Offline Pandi
  • maniak
ja nie mam czasu / nawet sie nie wystrzegam :D .. siech na sali, ale jem platki rano, potem w pracy skubne i koniec dnia .. a efektow jakos nie widac, haha

Offline xanth

• entuzjasta
ja biegam co jakis czas, jak mnie najdzie, ale teraz jak koleżanka mieszka obok to biegamy razem. To dopiero mój 3 raz, ale jak próbowałam w zimie, to mało nie wyplulam płuc, ale oczywiście mimo to zaraz leciałam na fajeczkę  :blant:

a czego jesteś wykładowcą?? :D eeej, to pewnie się fajnie uczyłaś :P
ja to mam dusze artysty i wole myśleć o niebieskich migdałach,  niż siedzieć w książkach :( (chyba, że tych fantastycznych ;P)

Offline kinia87
  • forumowicz
ja już gdzieś od gimnazjum wiedziałam, że będę psychologiem... ;) no i tak się złożyło, że skończyłam psychologię i pedagogikę... drugi raz bym tego nie zrobiła i bym nie ciągnęła 2 magisterek jednocześnie... chociaż to może jeszcze tak, ale bronić się w tym samym roku, w odstępie 3 tyg. to już była przesada.. ale z drugiej strony, teraz patrząc z perspektywy czasu cieszę się, bo mam 2 papiery, od razu mogłam zacząć pracę z dziećmi, (bo do tego potrzebne jest przygotowanie pedagogiczne, chociaż w formie kursu), więc to już miałam z głowy.. no i zaczęłam sobie pracować w przychodni jako psycholog dziecięcy i psycholog medycyny pracy, potem doszła jedna prywatna firma, tam też jako psycholog dziecięcy, teraz zaczęliśmy też robić warsztaty i szkolenia dla studentów m. in ;) no i na uczelni ;) zajęcia z psychologii prowadzę ;) teraz akurat z metod badania osobowości :) i stwierdzam, że na uczelni czuje się najlepiej i chciałabym już tam zostać :) mój żywioł :)