Autor Wątek: 17.08.12. ♥ THE MIRACLE OF LOVE ♥ malinowa__mamba i jej książe na białym koniu;)  (Przeczytany 37816 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pandi
  • maniak
moje poprawinowe wyhaczyłam za 14,99 zł. tancowałam swobodnie i nawet jak faceci deptali nie byłam zla :P

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
Kupiłam w końcu buciki różowe :) Jeszcze potrzebuję czasu, żeby się do końca przekonać do nich, ale wzięłam, bo nigdzie nie mogłam znaleźć butów w takim kolorze, które by były chociaż trochę eleganckie...masakra...
ja zawsze jak tak czegoś nie wezmę, żeby jeszcze poszukać to później nic innego nie znajduję, a tamto ktoś mi wykupi...>:( a to ostatnia para w moim rozmiarze, więc wolałam nie ryzykować...
Wygodne, nie za wysokie...myślę, że będzie ok :) Na żywo bardziej różowe...taka fuksja 100% ;)
http://www.primamoda.com.pl/uploads/products/201011/4539.4276.jpg

Przedwczoraj załatwiliśmy USC, akty chrztu też już dotarły, więc dzisiaj pojechaliśmy do mojej parafii po zezwolenie......ksiądz(bardzo miły swoją drogą) powiedział, że tak będzie lepiej niż z tą licencją, bo tak jedna parafia weźmie kasiorę za ogarnianie papierów, a druga za zrobienie ślubu...a za zezwolenie nic od nas nie chciał wziąć ;D My na siłę też mu dawać nie będziemy przecież :D ;) Z tymi wszystkimi zabawkami pognaliśmy do biura parafialnego do Goleniowa i tam ksiądz(młody i przystojny ;D) przejrzał nasze papierki i wszystko było na miejscu ...chyba był zdziwiony, że już tacy ogarnięci jesteśmy  8) i nawet nie musimy trzeciego spotkania w poradni robić :P Proboszcza nie było, więc się z nim na jutro umówiliśmy, żeby spisać protokół :)
I teraz moje pytanie...KIEDY SIĘ PŁACI I ILE DAWAŁYŚCIE???

Aaaa...i jeszcze o siostrę zakonną zahaczyliśmy, która się dekoracją kościoła zajmuje...zapisała, że biel ma być i wzięła dwie stówki :D ;) była baaardzo bezpośrednia z tą kaską..hehe...dobrze, że akurat tyle miałam w portfelu...
mieliśmy w planie tak pogadać czy coś może da się dodać albo zmienić, bo ostatnio byliśmy jak kościół był udekorowany i troszkę mogło by być bardziej na bogato,ale też nie koniecznie ::)
hehe...niby nie mówiła, że tak ma być i koniec, ale bardzo zachwalała swoją wersję dekoracji ;D więc już nie ciągnęliśmy tematu ::)

Jutro po spotkaniu z probo jedziemy do Inowrocławia :jupi: :jupi: :jupi:

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
yyy... to za protokół sie płaci? :drapanie: czy to ma być już "co łaska" za ślub? w sumie w temacie kościoła i finansów chyba juz nic mnie nie zdziwi po tym, ile nas skroili za nauki i poradnie. U mnie w parafii za slub 600 zł - proboszcz zarzucił taką kwotą na 2 spotkaniu.

Fajne butki :Serduszka:

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
Chyba za ślub ??? tak myślę :P
Znaczy nic nam nie mówił o kasie, wiec nie wiem czy już mu dać czy na koniec? Aż tak często też się nie chcę z nim spotykać :P :D
Dzisiaj też myślałam, że sobie z siostrą obgadamy trochę tą dekorację, bo jeszcze dość dużo czasu a ona na wstępie "DATA" i "200zł proszę"  ;D ledwo co usiedliśmy ::)

Offline Delaila

• entuzjasta
Jeśli za slub to chyba w tygodniu przed slubem lub świadek leci z kopertą przed lub po ceremonii w dniu slubu. Choć pewnie co parafia to obyczaj ::)

Offline emm-a

• Chuck Norris
za protokół się nie płaci, tylko daje się DOBROWOLNĄ ofiarę za ślub... :P

My, tzn. nasz świadek dawał przed samym ślubem (jakieś 10 min. przed ślubem :-) ), kiedy podpisywaliśmy ze świadkami dokumenty, po prostu dał kopertę, powiedzial, że to ofiara za mszę czy cos... No i u nas zadna kwota nie byla narzucona
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
jesli chodzi o kosciol w ktorym bedziesz brac slub mamba to najlepiej przy protokole zaplacic za slub, za protokol nic nie biora, nie ma cennika, my dalismy 200 zl za slub i po sprawie ;)

co do siostry Katarzyny od dekoracji to babka jest taka konkretna, ale i bardzo wyluzowana, ale nie wiem czy da sie cos z nia ustalic odnosnie dekoracji :D :D :D ja mowilam zeby cos niebieskiego dodala, to powiedziala, ze zobaczy co bedzie w hurtowni kwiatow, no i nie bylo nic haha :D :D :D

a jak ten ksiadz wygladal?? moze to byl Pawel, czarny z broda, mozesz go zobaczyc u mnie na zdjeciach, bardzo fajny i wyluzowany ksiadz, mozecie poprosic zeby Wam slubu udzielal a nie pozalujecie!!

tak sobie pomyslalam... czy nie bedziesz miec nic przeciwko jesli Cie odwiedze w kosciele w dniu Twojego slubu?? w koncu mam rzut beretem  ::)

Offline Pandi
  • maniak
to w moje rejony .. :D spokojnej podrozy

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
my dalismy ofiare dzien przed jak poszlismy ustalic szczegoly, tzn jak wybieralismy czytanie, ja zapytalam czy moge dzis dac ofiare za slub i ona wziela ;) nie wstydz sie pytac ;)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
my dawaliśmy wcześniej ofiarę na ślub, ksiądz zapisał i tyle ;-) wczesniej pytal czy byla juz zlozona, generalnie to chyba jakos to samo wychodzi ;-)

Offline wpaula
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 1.06.2013
tylko ile to dobrowolna ofiara :)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
W końcu daliśmy po podpisaniu protokołu :) ale powiedział proboszcz, że obojętnie kiedy...może być nawet po ceremonii ;)

Pati-> KONIECZNIE!!!

-we wtorek mam przymiarkę  :brewki: :brewki: :brewki:
-środa-> tort
-czwartek do duetu
-w piątek florystka

Offline Delaila

• entuzjasta
Odstresowałas mnie z tym protokołem :blant:

My będziemy spisywać na dwa tygodnie przed ślubem, jeśli dobrze pójdzie ::)

A u Ciebie wszystko nabiera tempa ;D

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
Było bardzo przyjemnie...proboszcz mega fajny :) nawet tak gadaliśmy sobie z M. jak jechaliśmy do Inowrocławia, że mógłby nam msze prowadzić i jak tylko dojechaliśmy to do niego zadzwoniłam...powiedział, że JASNE ;D no problemo ;)

Jak pytał M. jakie wykształcenie to M. mówi zgodnie z prawdą "średnie"...wpisał...i pyta czy studiujemy czy jak...M. mówi, że na 6 rok teraz idziemy...skreślił ;D wpisał "wyższe" i mówi, że jak to będzie wyglądać jak nam "średnie" wpisze :D ;) zawód-> "lekarz"...heheh...polubiliśmy go od razu :P ::)

M. kupił też lakierki u siebie w Inie :) Brakuje mu koszuli a mi biżu...no i muszę jakoś ogarnąć próbny fryz i makeup

Offline sylwiq

• Chuck Norris
lecicie do przod7u ;D
lubie to ;D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Ogarniaj próbne, bo został mniej niż miesiąc :)

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
hmm..

szkoda, ze nie wzięlam sobie terminu na 18 sierpnia, bo bym wtedy miała więcej czasu na ogarnianie :( a tak to jestem w TYLE :(

Offline sylwiq

• Chuck Norris
malinowa...
kiedys rec robilo fajne filmy.. a teraz robi rewelacyjne!!! obejzalam wczoraj i od razu pomyslalam o tobie zeby anpisac ci ze swietny wybor i ze bedzie pani zadowolona ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
malinowa jak przygotowania? co tak milczysz????
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
Dzięki Monia....jakoś leci...póki co cały czas sprawdzam pogodę na mój piątej i codziennie inną podają...masakra  :/

Ze spraw, które ogarnęłam to zakupiłam biżu...oczywiście tak kombinowałam, że w końcu i tak wybrałam kryształki ;D długie kolce i bransoletkę 2cm szeroką w AB :)

Makeup próbny i fryz szczerze mówiąc mnie nie za bardzo mnie zadowoliły :-\ ale przynajmniej już wiem co dokładnie chce a co nie-e...ogólnie były ok (wrzuce może fotki później), ale makeup za mocny i za smutny...był w takich brązach-szarościach...a na głowie zdecydowanie za dużo się działo...fryzura byla piękna, ale po prostu nie dla mnie...mam welon kogucik i fryz musi być prosty...

Co jeszcze....hmmm ??? ???
Aaaa...
Na weselu u nas będzie 7 dzieci...jak pamiętacie może nie zapraszaliśmy żadnych...LOL... ::)

Ogarnęłam też bukiet, butonierki i branso dla siostry :) będzie eustoma-krem, jasny róż, fuksja, fiolet + hortensja w pudrowym różu...butonierki jeszcze muszę ustalić, bo chyba dla PM chcę trochę bogatszą a dla świadka i ojców spokojniejsze :)

No i kupiłam nową kieckę na poprawiny  :P jest zapachnista...jestem w niej mega mega laską ;D hhaha  :los: zrobiłabym foty, ale nie mam czym :/

i jeszcze w między czasie moja siostra zorganizowała mi wieczór panieński ;D sama wszystko ogarnęła...normalnie szacun :Uu: :tak_2: :urwanie_glowy:
jak będę mieć fotki to coś wkleję...najpierw byłyśmy u niej...uwaga!!! w 11osób :o nawet moja chrzestna była ;D jest mega rozrywkowa i wyczilowana ;) taka hot40 :D
a później do gran cru potyniać poszłyśmy...fajowo było...pełno penisów...slomki, grzanki, tort, gadżety...same fiutki latały dookoła  :skacza:

Offline emm-a

• Chuck Norris
pogodą się nie przejmuj, nasz prognozy się nie sprawdzają  :D i żaden synoptyk nie jest w stanie niczego przewidzieć  :P :D pamiętam, ze jak sprawdzałam u siebie 2 tyg. przed slubem, to mial być deszcz, chmury i chłodek...a wiadomo że skwarnie i slonecznie się okazalo, zatem - szkoda czasu i nerwow...W piątek będzie lało, a w sobotę Ci zaswieci slonko - loteria  :D

fotki biżu niezbędne!!!! :D :D :D

kiepsko, ze nie jestes z make-upu i fryzu zadowolona, ale....ja tez na ślub chcialam słabszy niż na probnym, bo probny tez byl zbyt ciemny - sylwuisa też miala na slub o wiele lepszy niz probny, zatem uszy do gory, jeśli wizażystka kumata, to zrobi co trza, a jeśli nie jestes do niej przekonana, to moze idź do innej? moją Anete Zych naprawdę polecam  - sylwusia i nusiak tez u niej się malowaly i zadowolone

z fryzem tez pogadaj z fryzjerem, ja po mojej probnej tez mialam rozmowę ze swoim  :D

z dziećmi ktorych nie zapraszaliście...coz w ogole tego nie komentuje... :-\  ale tak to bywa...nie ma sensu się denerwowac...po co Ci zmarszczki  ;)

mój P. tez mial butonierkę bogatszą niz świadek, ojcowie i najbliższa rodzina, oczywiscie też z szafirkow  :D :D :D

miętowa kiecka byla fajna, pokazuj nową!!! zrob fotkę telefonem albo czym kolwiek albo nam narysuj!!!  :D :D :D

dobrze, ze panienski taki udane...oczywiście pożądam fotek!!!

jej...to juz tak niedługo... :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
fotki niezbędne!! albo tak jak Monia pisze, narysuj!! :D albo zeskanuj ;D ;D ;D

z tymi dzieciakami to nieźle, do gosci nic nie dociera, że sobie nie życzycie... ale oni się będą męczyć nie Ty z dzieciarkami :D

turkusowa była bardzo fajna!! :D

bukiet bogaty, chciałabym go zobaczyć! u Nas było tak, że ojcowie nic nie mieli :D :p

a z pogodą to różnie bywa, pewnie akurat wtedy będzie ładne słoneczko!! bo zamówiłam dla Ciebie specjalnie!! :D

no a fotki z panieńskiego to już w ogóle musowo!!  :skacza: :skacza:

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
no ależ oczywiście że muszą być fotki!!!! bez żadnego gadania!!!!

jejku, niedlugo wszystkie 2012 beda juz MĘŻATE!!!!

Offline emm-a

• Chuck Norris
i może zorganizujemy spotkanie mężatek 2012  :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
KONIECZNIE DZIEWUSZKI  :-*

Offline przyszlazona
  • uzależniony
kochana gdzie te fotki ? jestem szczególnie ciekawa :D a co to za nowa kiecka, jaka jest? i jak tam w Duecie ogarniacie ? wrzuciłam już parę fot stamtąd :D też macie ściankę ? stresujesz się już ?

Offline przyszlazona
  • uzależniony