Autor Wątek: 84 Dni Do Wielkiego Dnia Marcysi i Tomusia :)  (Przeczytany 17925 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
84 Dni Do Wielkiego Dnia Marcysi i Tomusia :)
« Odpowiedź #150 dnia: 8 Września 2006, 18:47 »
Marcysiu my problem z dojazdami rozwiązujemy w ten sposób że po prostu damy znajomemu Kuby lub teścia \(jeszcze nie wiemy kto to będzie) kluczyki do naszego auta i On będzie wszystkich rozwoził kiedy tylko ktoś będzie miał ochotę. Na weselu u znajomych tak było i było to świetne roziwązanie. Kumpel przyszedł na wesele ale nic nie pił i po prostu zrobił im przysługę. U nas prawdopodobnie będzie to pracownik Kuby taty.

A co do Twoich teściów to nie przejmuj się bo u mnie jest naprawdę tak samo... Moi rodzice bardzo to przeżywają a Kuby ze względu na swój spokojny charakter już mniej... i trzeba się z tym pogodzić. Będzie dobrze :)

Offline agayuna
  • forumowicz
« Odpowiedź #151 dnia: 9 Września 2006, 09:05 »
U nas podobnie.małeńkie wojenki przy organizowaniu wesela.:-) eh to chyba taki urok.To tak ma być.Niejedna para to przeszła.
Mi sie osobiście już nic nie chce.Tak jak tydzień temu latałam i załatwiałam to teraz mi nie zależy .........
Oczywiście zależy mi na związaniu się z moim Panem,ale nie zależy mi już na tym jaka bedzie ta ceremonia...Aczkolwiek zaobserwowałam, że jest to bardzo zmienne.
u Was też tak jest>?

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #152 dnia: 9 Września 2006, 15:27 »
Cytat: "agayuna"
Mi sie osobiście już nic nie chce.Tak jak tydzień temu latałam i załatwiałam to teraz mi nie zależy .........
Oczywiście zależy mi na związaniu się z moim Panem,ale nie zależy mi już na tym jaka bedzie ta ceremonia...Aczkolwiek zaobserwowałam, że jest to bardzo zmienne.
u Was też tak jest>?

Właśnie to przeżywam. Nie jest to miłe uczucie  :roll:
Zaraz mamy jechac zobaczyc jak kosciół wygląda, bez przykładania reki dekoratora, a w wykonaniu księdza. Byłam dzis w Koszalinie. Suknia prawie gotowa. Za tydzien do odbioru. Ale kurcze nie ciesze sie jakos nadal :( W domu mam welon i ozdobę na szyję. Kupiłam przyszłemu drugą koszulę "w razie wu". Mi pozostało do kupienia: buty, podwiązka i jeszcze jedna para "samonośków". W tygodniu pojde zaklepac kosmetyczke, za dwa tygodnie pojde do fryzjera na probną, w tym tygodniu pojde tez do kwiaciarni popatrzec w ich katalogi, bo juz głupia jestem z bukietem  :roll:
Ten tydzień nie był miły ani w domu, ani w pracy. Mam dosc. Chyba dzis sie upiję. Poszłabym gdzies na jakąś potańcówe, ale swiadkowej nie ma, a chłopu pewnie sie nie bedzie chciało. Pfff. Buuu. W poniedziałek musze sie obudzic z usmiechem na twarzy, bo inaczej źle bedzie. Blah  :roll:

Zapraszam do mojego odliczanka :)

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #153 dnia: 11 Września 2006, 09:23 »
Dzien dobry :]
Obudziłam się z uśmiechem na twarzy, ale z potwornym bólem gardła, które daje mi sie we znaki od 3 tygodni. Dzis jednak doszedł ból ucha przy przełyakniu śliny. Jak w tym tygodiu nie przejdzie, pojde do lekarza.
Jesli chodzi o weekend. Sobota wieczór to był moment, gdy wróciło zadowolenie. Wybraliśmy z Tomkiem podziękowania dla rodziców. Będą to ramki na zdjęcia z wygrawerowanymi dwoma sercami i tekstem "W podziękowaniu Kochanym Rodzicóm. Marta i Tomek. 21.10.2006 r." [oczywiscie tekst bedzie odpowiednio ułożony. Zdjęcie jakie tam włożymy bedzie od fotografa, do którego mamy zamiar się wybrać. Po ślubie zaś wybierzemy jakies ładne i podmienimy. Myślę, że bedzie to najbardziej odpowiednia pamiątka.
Oglądaliśmy równiez kamizelki i muszniki dla mojego Tomka. Bardzo napalił się na jasną kamizelkę i biały musznik [zakładamy, ze w tym tygodniu dostaniemy garnitur w ciemnym kolorze, w ładnym odcieniu granatu, gdyż w takim mojemu Tomkowi jest na prawde swietnie].
Prócz tego byliśmy w kościółku. Stwierdziliśmy, ze nie bedziemy go dekorować. Ma tak kameralny wygląd, jest tak przytulny i malutki, że tuil i inne rzeczy tylko by go przytłoczyły. Stwierdziliśmy, że dawniej nie dekorowano, więc my wrócimy do dawnych czasów :) Klęczniki otulone białym materiałem, eleganckie krzesełka oraz kosze kwiatów pod ołtarzem w zupełności wystarczą :) Poza tym nawet jesli para przed nami będzie dekorowała kościół, to ksiądz proboszcz powiedział, że nie dopuści do tego, aby wszystkie dekoracje zabrano i aby kręcono się przed naszą mszą, robiąc zamieszanie i sprzątając. To nas uspokoiło. Teraz mamy czekać na jego telefon, w celu umówienia się na "nauki z księdzem".
W sobotę byłam na kolejnej miarze [o czym pisałam w poscie wyzej]. Jestem prawie zadowolona. Prawie, ponieważ w tygodniu poddana zostanie wykończeniu. W sobote jadę ją przymierzac i jak bedzie dobrze, zabieram ją do domku :jupi: Welon mam kupiony, wisi w domu. Ozdoba na szyję kupiona, lezy w domu. Kolczyki chce pożyczyc od mojej Babci :)
Generalnie zadowolenie się we mnie obudziło na nowo :)
Do naszego dnia pozostało 40 Dni

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #154 dnia: 11 Września 2006, 09:49 »
Noclego w Kołobrzegu, to ja proponuję Bałtyk II - nie dawno oddaliśmy do użytkowania. Na pewno jest na poziomie :wink:

Offline natalia113

• bywalec
« Odpowiedź #155 dnia: 11 Września 2006, 16:26 »
no to widzę że już kryzys minął i wszystko jest ok a u mnie się kryzys zaczął.......... na 19 dni przed ślubem mamy problem z obrączkami :(

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #156 dnia: 11 Września 2006, 19:26 »
Marcysiu cieszę się że humorek się poprawił :) Tylko z tym gardełkiem mnie zaniepokoiłaś :( Nie czekaj cały tydzień tylko wybierz się do lekarza jak najszybciej! :)

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #157 dnia: 12 Września 2006, 12:46 »
Cytat: "Maja"
Noclego w Kołobrzegu, to ja proponuję Bałtyk II - nie dawno oddaliśmy do użytkowania. Na pewno jest na poziomie Wink

Problem po części rozwiązany. Nie bede sie juz tym przejmować. Teściowie chcą inaczej, niż moi rodzice, wiec kazdy zadba o swoich gości. Bedzie dobrze :) Dziekuje Maju za radę ;)

Cytat: "natalia113"
no to widzę że już kryzys minął i wszystko jest ok a u mnie się kryzys zaczął.......... na 19 dni przed ślubem mamy problem z obrączkami

Wierzę, że rozwiążecie swój kłopot. Natalko nie zostawiaj tak tego. Tu chodzi o obrączki, symbol Waszej miłości, Waszego małżeństwa, oddania, wierności...Obrączki jak widać, wiele dla nas znaczą, wiec jakis gościu nie ma prawa tego popsuć!Trzymam kciuki.

Cytat: "anulka33"
Marcysiu cieszę się że humorek się poprawił Smile Tylko z tym gardełkiem mnie zaniepokoiłaś Sad Nie czekaj cały tydzień tylko wybierz się do lekarza jak najszybciej! Smile

Ja tez sie ciesze :D Z tym lekarzem mimo wszystko sie wstrzymam. Ja od nich staram sie trzymac z daleka :] Samo przyszło, samo pojdzie ;) Mam nadzieje ....
A dzis zwlaniam sie troszke z pracy i jedziemy za grniturem i butkami :D Moze dzisiejszy dzien bedzie nieco szczesliwszy w kwestii zakupów :)

Offline natalia113

• bywalec
« Odpowiedź #158 dnia: 12 Września 2006, 14:28 »
Cytat: "Marcysia"
Moze dzisiejszy dzien bedzie nieco szczesliwszy w kwestii zakupów

na pewno i trzymam kciuki i oczywiście czekam na relację z zakupów

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #159 dnia: 12 Września 2006, 16:02 »
Dzisiejszy dzień na pewno będzie lepszy :) A z tym lekarzem to myślę że jednak powinnaś iść. Bo teraz się nie doleczysz i jeszcze coś wyjdzie przed ślubem :( Ja też nie lubię chodzic do lekarza, ale teraz jest tak wyjątkowy czas że warto się wybrać...

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #160 dnia: 13 Września 2006, 12:19 »
na pewno i trzymam kciuki i oczywiście czekam na relację z zakupów

Cytat: "martini"
ja tez Smile i ciesze sie bardzo ze wewnetrzna machina napedowa znow dziala Smile

Dzisiejszy dzień na pewno będzie lepszy

Wczorajszy dzień był faktycznie udany :D Kupiliśmy garnitur, w którym moj Tomuś wygląda przecudnie :) :jupi: Jak go zobaczyłam to wymiękłam  :oops: Jestesmy baaaaardzo zadowoleni. Dzis ide za butami dla siebie. Jesli nie dostanę - zamawiam z netu. Nie bede czekała, az beda jakies nowe dostawy, bo czas leci, a ja sie nie doczekam.
Nie przypuszczałam, ze tak czesto mozna zmieniac zdanie na tematy typu: krawat - musznik, buty jedne - buty drugie-, bukiet ten- bukiet tamten i tak dalej :D :P Teraz siedze w pracy i juz mi sie nic juz nie chce. Wczoraj moja kadrowa powiedziała, ze w podróz poślubną najlepiej jakbysmy pojechali wtedy, gdy ona wroci ze zwolnienia [nie ma jej juz ponad pol roku :(]. Chyba ma racje. Do tego Tomek zmienia prace od października i nie wiadomo jakby to sie ułożyło. Dlatego pomyślałam o sylwestrze :) Pojedziemy na sylwestra gdzies daleko :) Narazie to tylko plany :) Mam nadzieje, ze zrealizujemy  :mrgreen: Miłego dnia Dziewczynki :) Dziekuję, ze jestescie ze mna w moim odliczanku!!Bardzo sobie to cenie! :*

Do ślubu pozostało: 37 Dzionków :D

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #161 dnia: 13 Września 2006, 15:17 »
Dlatego pomyślałam o sylwestrze  Pojedziemy na sylwestra gdzies daleko  Narazie to tylko plany

Trzymam kciuki Marcysiu, aby się te plany zrealizowały i aby to była udana podróż poœlubna i najlepszy sylwester w Waszym życiu :D

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #162 dnia: 13 Września 2006, 15:19 »
Dlatego pomyślałam o sylwestrze  Pojedziemy na sylwestra gdzies daleko  Narazie to tylko plany

Trzymam kciuki Marcysiu, aby się te plany zrealizowały i aby to była udana podróż poœlubna i najlepszy sylwester w Waszym życiu :D

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #163 dnia: 13 Września 2006, 17:57 »
Cytat: "Anielka"
Trzymam kciuki Marcysiu, aby się te plany zrealizowały i aby to była udana podróż poślubna i najlepszy sylwester w Waszym życiu Very Happy

Nie dziekuje ;) Narazie jest to tylko moje "gdybanie", ponieważ nie jestem w stanie przewidziec co bedzie za miesiac, dwa, trzy .... Ale zobaczymy co z tego wyjdzie  :mrgreen:
Z listy gości wykruszyły mi sie kolejne dwie osoby. Pozostaje wielka niewiadoma, jesli chodzi o rodzinę z gór [5 osób]. Cala reszta ładnie potwierdziła swoje przybycie :) Nawet ciocia z Niemiec bedzie, chociaz sprawiła mi przykrość gadka, ze do Polski jej nie ciągnie i nie chce przyjezdzac  :evil: Chyba dzieki jej męzowi i synkowi tylko przybedzie. Aaaa i jeszcze jedna ciocia z Wawy. Nie zdziwie sie, jak jej tez sie po prostu nie bedzie chciało. Ale nic to. Nie bede sie przejmowac :]

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #164 dnia: 14 Września 2006, 14:25 »
Marcysiu nie przejmuj się goœćmi którym nie chce się przyjechać - ja bym powiedziała, że takie osoby nie s¹ godne, aby być na tak doniosłej uroczystoœci jak Twój œlub, skoro jedynym wytłumaczeniem jest lenistwo. Przykre to i rozumiem, że Cię to boli. Marcysiu najważniejsze, aby były z Tob¹ w tym dniu osoby, które kochasz i na których Ci zależy.

Offline natalia113

• bywalec
« Odpowiedź #165 dnia: 15 Września 2006, 10:48 »
Marcysiu najważniejsze, aby były z Tob¹ w tym dniu osoby, które kochasz i na których Ci zależy

i tu się z tobą zgadzam przecież nie możesz sobie głowy zaprzątać osobami których nie będzie i które

nie s¹ godne, aby być na tak doniosłej uroczystoœci jak Twój œlub

śiwęta słowa
GŁOWA DO GÓRY (u nas osoby poodmawiały tylko dlatego że ich dzieci nie były proszone z osobą towarzyszącą a nie prosilismy bo mamy i tak 00 osób i jakbyśmy mieli tak prosić to byłoby chyba 300)

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #166 dnia: 15 Września 2006, 17:50 »
Anielko i Natalko, dziekuje za mile słówka :)

Do ślubu pozostało 35 dni. Za parę dni rozpoczne odliczanie w dniach, a nie w miesiacach, tygodniach i dniach ;) Fajowo :D  :serce:
Własnie obliczyłam potwierdzoną ilośc gości. Wyszlo mi 78 osób na tą chwilę. Czekam jeszcze na potwierdzenie od 4 osób. Myślę, że nie jest źle :D
Wczoraj przyszła jedna ramka dla rodziców. Zamawiane były 2. Oczywiscie od raz postawiłam wszystkich na nogi. Zaczełam od maila i o dziwo za 10 minut miała odpowiedz z przeprosinami, ze pani nie dopatrzyła i ze nastepnego dnia wysle tą drugą. Ulżyło mi :] Zamówiłam ten biustonosz, dokladnie 8 sierpnia. Nie mam do tej pory. Napisałam maila, a pani sie zdziwiła i mowi, ze w sierpniu juz zostal wysłany :| Kasa wpłacona, a cyconosza brak :| Ma cos w tym kierunku zrobic, bo ani ja awizo nie dostałam, ani ona nie otrzymała zwrotu paczki. Nie wiem kurna co sie dzieje, ale mam nadzieje, ze sie wyjasni na dniach, bo jak nie to sie Martusia zdenerwuje i bedzie dym  :twisted:
Wczoraj znalazłam butki :] Tylko oczywiscie mam mały klopot. Moze któraś z Was mi pomoze. Mianowicie chodzi o to, ze mam mega dużą stope - nr 40 :P Przymierzyłam buciki w tym rozmiarze i okazalo się, że są za duże. 39 są zdecydowanie za małe. Pani mi doradziła, abym do buta przykleiła taką poduszeczke, dokladnie w środkowej czesci wkładki, no i wówczas buty będą dobre. Dla próby przylożyłam tę poduszeczke i faktycznie but był dobry. Tylko mam dylemat, czy jak spędzę w nich tyle godzin, to czy ta podusia nie bedzie mnie wkurzała. Moze któras z Was miała podobne doświadczenia z poduchami do butków? :> Bardzo mi zależy, aby były wygodne [jak kazdej z nas], tym bardziej, ze wyzwaniem bedą dla mnie buty ze spiczastymi czubkami. O dziwo same w sobie wydają się byc wygodne. Bronię się ciągle przed zamawianiem z netu, bo jednak mam szeroką stope i nie wiadomo jak dany but by sie zachowal. A czas leci jak szalony....   :urwanie_glowy:

Offline goni@
  • bywalec
  • data ślubu: 23.09.2006
« Odpowiedź #167 dnia: 15 Września 2006, 18:10 »
Nie wiem kurna co sie dzieje, ale mam nadzieje, ze sie wyjasni na dniach, bo jak nie to sie Martusia zdenerwuje i bedzie dym Twisted Evil

Musi się wyjaśnić ,trzymam kciuki...Tym bardziej,że jak czytam masz dar bronienia swoich praw  :wink:
Co do butów,to może jednak strawisz poduszeczkę i wytrzymasz...Nie wiem ,bo kurcze ja mam wprawdzie też 40 rozmiar ale moje są w sam raz...
Ale jak piszesz same w sobie są wygodne,więc powinno byc bez problemów...
Pozdrawiam
Czemu życie rani..czemu nie może być normalnie...

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #168 dnia: 15 Września 2006, 20:25 »
Dzieki goniu za odpowiedz. Jutro ide je kupic z rana. Akurat jutro tez odbieram suknię, wiec wszystkos ie ladnie ułoży ;)

Właśnie wróciłam od rodziców. Jestem po rozmowie z Tatą w 4 oczy  :roll: Mam bałagan w głowie. Masa mysli się kotłuje. Tym bardziej, ze wiem, że ma racje.
Mam jakies dejavu do tego  :roll:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #169 dnia: 15 Września 2006, 22:15 »
Marcysiu co do butków to z doświadczenia niewiele pomogę ale tak jak Gosia myślę ze wkładka będzie dobra :) A czemu masz bałagan w glowie? Coś się stało? Mam nadzieję że szybko się wyjaśni :) Buziale

Offline natalia113

• bywalec
« Odpowiedź #170 dnia: 15 Września 2006, 22:15 »
Jestem po rozmowie z Tatą w 4 oczy

Mam bałagan w głowie. Masa mysli się kotłuje

TO CO TEN TATUŚ CI NAGADAŁ MAM NADZIEJE ŻE CIĘ NIE PRZESTRASZYŁ....

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #171 dnia: 16 Września 2006, 10:44 »
Marcysiu co do butków to z doświadczenia niewiele pomogę ale tak jak Gosia myślę ze wkładka będzie dobra Smile A czemu masz bałagan w glowie? Coś się stało? Mam nadzieję że szybko się wyjaśni Smile Buziale

TO CO TEN TATUŚ CI NAGADAŁ MAM NADZIEJE ŻE CIĘ NIE PRZESTRASZYŁ....

Wiecie jak to ojcowie ;) Mój Tata jest bezpośrednim człowiekiem, za co go bardzo szanuje :) Mówi co myśli, nie owija w bawełnę. Pogadaliśmy jak córa z ojcem, od serca. Dał kilka wskazówek :) Troszkę się przestraszyłam na początku, ale juz jest okej :) Zawsze mówiłam, ze ślub, papier i cala reszta nic w zasadzie nie zmienia. Wczoraj do mnie dotarło, że jednak dużo bardziej zobowiązuje. I cieszę się :) Cieszę się, że wychodzę za mąż za mojego kumpla, przyjaciela, partnera, kochanka :) Wiem, że dobrze robie :) Uświadomiłam też sobie, że przed nami jest masa pracy nad tym, abyśmy my jako rodzina funkcjonowali poprawnie, uczciwie, z szacunkiem wobec siebie, wobec innych ludzi. To wszystko jest, ale należy to pielęgnować cały czas :)  :serce: Jestem szczęśliwa dziewczynki   :brawo:  

Właśnie wróciłam z miasta. Kupiłam te buciki, o których wczoraj pisałam. 2h dziennie w nich śmigać chyba będę, ponieważ pierwszy raz mam te czubiaste buty i jak w nich chodzę to mam wrażenie, ze zaraz się wywalę, potknę o ten czubek i będzie tragedia  :roll: Nie rozumiem producentów  :roll: Ile jeszcze ta moda będzie trwala. Ych. Gdyby nie fakt, ze tylko takie buty widzę w sklepach w swoich okolicach, w życiu bym się na nie nie zdecydowała. Trzymajcie kciuki na moja "naukę chodzenia w butach" - Matko, jak to brzmi ;)
Za godzinkę jadę odebrać swoją suknie :) :jupi: :jupi: :jupi: Cieszę się, że już mam w zasadzie wszystko, prócz podwiązki  :mrgreen: Zastanawiam się tylko czy chce rękawiczki. Już je kupiłam - nie są długie, sięgają do przedramienia, ale dziwnie się w nich czuję. Zobacze dzisiaj :) Może mi sie zmieni podejście [tak jak to było z bolerkiem ;)]. Jutro skoczymy z moim Tomaszem za butami dla niego. Co prawda ma kupione, są bardzo eleganckie, ale zaczął się zastanawiać nad tym, jak to będzie podczas oczepin na przykład, jęsli będą zabawy związane ze ściągniem obuwia itp. Po prostu zajmie mu to wieki  :mrgreen: Dla niego jeszcze musimy kupic na pewno krawat lub musznik [trwaja dyskusje]. Generalnie nasze stroje już są :jupi: :jupi: :jupi:
Pozostał nieco ponad miesiąc do naszego slubu :) Potem na spokojnie siądę i wypiszę co jeszcze mamy do załatwienia :)
Pozdrawiam Was Dziewczynki i życze miłego dzionka :)    :Daje_kwiatka:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #172 dnia: 17 Września 2006, 10:47 »
Marcysiu- Wasze przygotowania idą pełną parą!! Gratuluje!!

I chyba masz fanastycznego ojca...lubie bezpośrednich ludzi...i widac, że bardzo przeżywa Twój ślub!  :mrgreen:

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #173 dnia: 18 Września 2006, 12:02 »
Cytat: "dziubasek"
Marcysiu- Wasze przygotowania idą pełną parą!! Gratuluje!!

I chyba masz fanastycznego ojca...lubie bezpośrednich ludzi...i widac, że bardzo przeżywa Twój ślub!  :mrgreen:

Tak, moj Tata jest swietnym człowiekiem!Moim kompanem i kumplem i  :] To swietne uczucie :] Mama jest od innych spraw, tata od innych ;) To mi odpowiada :D

Dziewczynki, moj Tomek ma imieninki w piątek. Doradcie co za potrawę mogłabym zrobic na kolacje, przy czerwonym wytrawnym winku?Bede wdzieczna :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #174 dnia: 18 Września 2006, 19:16 »
Marcysiu ciszę się że sprawa z tatkiem miała tak dobry przebieg :) Mądry ten Twój tatuś :) I cieszę się że macie juz skompletowaną garderobę :) Fajnie że odbierasdz już suknię, ja odbiorę dopiero 2,3 dni przed ślubem bo po 1. nie bardzo mam ją gdzie powiesić a po drugie wymyśliłam sobie żeby krawcowa z salonu wykleiła mi w jednym miejsu aplikację z cyrkonii a dopiero za tydz wraca z urlopu więc tak to się przeciągnie pewnie do czwaryku przed ślubem :)

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #175 dnia: 18 Września 2006, 19:20 »
nie bardzo mam ją gdzie powiesić

Wiesz co moi dziadkowie wymyslili?Myslałam, ze padne hihi. Ponieważ sukni nie mam gdzie trzymac w swoim mieszkanku, zawiozłam ja do mojego rodzinnego domku :) Zeby sie nie wygniotła, Babcia nakazała Dziadkowi wbić gwóźdź za zasłoną obok telewizora i tam powiesiła suknie hehe :) Za nic w swiecie nie moglam jej odnaleźć :) Swietny pomysl - chyba bym na to nie wpadła ;) Halka jest na kole, wiec ładnie lezy na szafie i nie grozi jej nic.

btw. Na prawde nie ma nikogo kto mogłby mi doradzić, co moge zrobic na kolacyjke dla Misia?

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #176 dnia: 19 Września 2006, 17:13 »
Moj Pan chyba się zaczyna przejmować pomału hehe ;] Dzis stwierdził, ze czas goni, a trzeba jeszcze zalatwic:
-> vodke
-> napoje
-> menu
-> ciasta, tort
-> transport dla niezmotoryzowanych
-> dekoracja auta
-> bukiet
 :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Ja jestem poki co bardzo zrelaksowana :) Wiecej sie stresowałam podczas organizowania tego wszystkiego, niz teraz. Nie wiem czy to zdrowe, ale nic to  :mrgreen: Z mojej stronyz ostało:
-> kosmetyczka [jeszcze sie nie umówiłam, ale pani mówiła, ze mam przyjsc z początkiem października]
-> fryzjerka [na dniach ide wkońcu na próbną - mam lenia  :roll: ]
-> wybrac kwiatki jakie cem :D
-> dobrać biżuterie
i chyba tyle. Jak o czymś zapomnialam, to bede wdzieczna jak zwrócicie mi uwagę ;)

Zostało 31 Dni :i_love_you:

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #177 dnia: 20 Września 2006, 16:44 »
Widzę, że moja seteczka jest mało interesująca, więc może zachęcę Was do skomentowania mojego menu. Na wstępie chcę zaznaczyć, że kierowałam się jak zwykle klasycznymi potrawami, które wiem, że ludzie raczej lubią i zjedzą. Oto nasze menu [wersja wstępna]:

godz. 18:00 OBIAD
-> rosół z makaronem
-> kotlet "devolei" z kurczaka z masłem czosnkowym i serem żółtym
-> ziemniaczki z koperkiem
-> surówka: - marchewka z chrzanem
                   - kapusta pekińska
                   - kapusta czerwona z jabłkiem i rodzynkami
-> zraz mielony z farszem grzybowym + sos w sosjerkach
-> kotlet schabowy tradycyjny

godz. 21:00
-> karkówka pieczona + pieczarka
-> udko z kurczaka
-> skrzydełka z kurczaka

godz. 23:00
-> zupa gulaszowa

godz. 00:00
-> torcik, kawka, herbatka

godz. 1:00/2:00
-> bigos myśliwski
-> biała kiełbasa

godz. 3:00/4:00
-> barszczyk czerwony

Poza tym na półmiskach:
-> galaretka z drobiu
-> jajko w szynce
-> szparagi w szynce
-> sałatka jarzynowa
-> jajko faszerowane
-> śledzik w oleju
-> śledzik po cygańsku
-> dorsz po grecku
-> dorsz w warzywach
-> schab po duńsku na ananasie + żurawina
-> patera zmixowana
-> sałatka ryżowo - kurczakowo - ananasowo - kukurydziana
-> galantyna z drobiu

1/2 l vodki/ osobę, 2,5 l napoju/osobę, ciasta [nie wiem jeszcze jakie]

Jedyne co mi sie nie widzi w tym menu to surówki. Będzie trzeba o tym porozmawiac :) Zapewne niejedna osoba stwierdzi, że jest to menu bardzo typowe, wręcz proste. Byłam na wielu weselach i mi jakos zawsze odpowiadało to typowe jedzonko. Do alkoholu uważam też jest świetne. Zobaczymy. Oczywiscie zmiany byc może wprowadzę, ale raczej niewielkie.
Co do noclegów. Mamy się wstrzymać do połowy października!!  :roll: Szef ośrodka powiedział, ze mamy się nie martwić, że noclegi dla gości będą bankowo. Krzyknął całkiem przyzwoitą cenę z czego się cieszę. Liczę, że mu sie nie odwidzi, bo się wsciekne. Troszke to trzymanie w niepewnosci mnie drażni, ale jakos to zniosę. Jestem dobrej myśli. Dziś przyszły także, kwiatki na dekorację naszego autka. Na dniach wykonamy próbną dekorację. Postaram się pstryknąć kilka fotek i tutaj wkleić. Ciągle też czekam na telefon od księdza proboszcza  :roll: Mam nadzieje, że sie doczekam. No i dziś za godzinkę wybywam na fryzurkę próbną. Będą to na pewno upięte włosy. Są co prawda niedługie, ale liczę, że moją pani psycholog-terapeuta-fryzjer stanie na wysokości zadania. Czesała mnie na wszystkie wieksze imprezy i zawsze byłam zadowolona, fryzura trzymała się do 5 dni, pomimo, że w niej spałam, biegałam, szalałam... Może też pstryknę foto  :mrgreen: to tutaj zajrzycie :P :P :P
Pozdrawiam forumki.
Marcysia

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #178 dnia: 21 Września 2006, 12:23 »
o rety jakie menu, aż ślinkę przełknęłam  :wink:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #179 dnia: 21 Września 2006, 19:01 »
Marcysiu menu idealne :) ja też właśnie takie najbardziej lubię bo wiadomo że goście będą zadowoleni :)

No i czekam na zdjęcia fryzurki :) Buziaki