Autor Wątek: SIERPNIOWE PANNY MŁODE  (Przeczytany 190920 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
Odp: SIERPNIOWE PANNY MŁODE
« Odpowiedź #480 dnia: 21 Lipca 2007, 14:38 »
Piękne  :ok:

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
« Odpowiedź #481 dnia: 21 Lipca 2007, 16:58 »
agi_82 śliczne macie obrączki, 3 kolorki złota??  Agassi77 wasze też mi sie podobają. My mamy już zamówione, ale nie mam zdjęć.    katarzyna_84  ja nie wiem dlaczego ale zawsze chciałam mieć ślub o 16 i tak zostało.  My mamy dość daleko na sale,(25 km) po mszy będą życzenia przed kościołem, bo  pewnie znajomi, którzy nie są zaproszeni przyjdą złożyć nam życzonka. Obliczyłam że w okolicach 18 będziemy na sali, myślę że to dobra pora na zaczęcie imprezki.  A czy może któraś z Was zna jakąś stronę, z prognozą pogody na sierpień?? Za cholipke nie mogę znaleźć.

Offline Agassi77

• Aga
  • maniak
  • Jesteśmy jak 2 puzle,tylko 1 pasuje do drugiego
  • data ślubu: 11.08.2007
« Odpowiedź #482 dnia: 21 Lipca 2007, 17:06 »
 A czy może któraś z Was zna jakąś stronę, z prognozą pogody na sierpień?? Za cholipke nie mogę znaleźć.

No przydalaby sie  8)
Napisane: Lipiec 21, 2007, 17:03:36
agi_82
Agassi również śliczne wasze obrączki       
A czy dobrze widzę, że białe złoto ( te kwadraciki) jest matowe??

Tak biale kwadraciki sa matowe  ;D

Offline agi_82
  • bywalec
  • data ślubu: 11.08.2007r.     godz. 15:00
« Odpowiedź #483 dnia: 21 Lipca 2007, 17:06 »
siva dziękuję  :skacza: :przytul: :przytul: zgadza się są trzy kolorki złota (czerwony, żółty i biały).
Jeżeli chodzi o prognozę to cały czas zapowiadają upały  :mdleje: :mdleje: ale to różnie się im sprawdza. Jak będzie ktoś miał jakie info odnośnie pogody to piszcie

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #484 dnia: 22 Lipca 2007, 12:22 »
dziewczyny, gratuluję wam "gps-ów":)
Myślę, że każda obraczka jest piękna i wyjątkowa, bo to symbol- miłości, wierności, tego, że już na zawsze... ehhh, rozmarzyłam się 8)

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #485 dnia: 24 Lipca 2007, 23:35 »
agi_82 dziś się widziałam z tą koleżanką od sukni i oddawała ona suknię w komis, ale nie w tym salonie na okrzei, tylko w jakimś innym. A co do dodatków, to na rękawiczkach i bolerku była dokładnie ta sama koronka co na gorsecie  ;D

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #486 dnia: 25 Lipca 2007, 08:16 »
Jezu, tylko nie upały..

Jak na przymiarce kiecę zdejmuję, to halkę mam przyklejoną do nóg :O

A do tego jeszcze pończochy/rajstopy...

i kilkanaście h w sukni.

Tylko nie upały..

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
« Odpowiedź #487 dnia: 26 Lipca 2007, 18:21 »
Wiecie co, ja już zapomniałam co to są upały. Mieszkam sobie w takim klimacie, gdzie temperatury są zazwyczaj 15- 20 stopni, kilka razy było może 25, i to z wiaterkiem. Jak my damy rade przy ponad 30?? Załamka. Dla mnie nie musi być ciepło, najważniejsze żeby w dniu ślubu nie padało.

Offline agi_82
  • bywalec
« Odpowiedź #488 dnia: 26 Lipca 2007, 19:44 »
adusia dziękuję za informacje  :przytul: :przytul: :przytul: :skacza: wczoraj byłam na ostatniej przymiarce. Moja suknia już wróciła od krawcowej, która zrobiła poprawki i teraz pięknie upięła suknię, należy się jej medal :Najlepszy: Na rękawiczki zdecydowałam się jednak takie do łokcia chociaż przyznam, że bardziej podobają mi się te długie i też panie w salonie naszyją mi moją koronkę, którą mam na gorsecie. Wybrałam również welon taki zwykły cienty bez żadnej lamówki, jakoś one do mnie nie przemawiają ale mój będzie miał naklejone takie drobne kryształki żeby się mienił oraz zdecydowałam się na drobny diademik taki a'la przepaska. Jestem już taka szczęśliwa, że teraz moja suknia wygląda tak jak chciałam  ;D ;D ;D  :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:
A dzisiaj dopiłam już tylko kolczyki  ;D

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
« Odpowiedź #489 dnia: 26 Lipca 2007, 19:52 »
agi_82 gratulacje. Super że wszystko idzie po Twojej myśli. Ja już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę moją sukienkę - jeszcze 2 tyg. Dziś zaczełam się zastanawiać czy  powinnam zadzwonić do salonu zapytać czy juz jest na miejscu. Kupowałam na początku marca, szycie i sprowadzenie do  pl. miało trwać 3 miesiące. Ale nie pamiętam dokładnie na kiedy miała być. Przymiarkę mam 10.08 ale najprawdopodobniej będzie musiała być skrócona i obszyte ramiączka. Kurcze, chyba jutro zadzwonię.

Offline agi_82
  • bywalec
« Odpowiedź #490 dnia: 26 Lipca 2007, 19:56 »
siva lepiej zadzwoń bo jak wiesz, że będziesz coś zmieniać to lepiej wcześniej niż wszystko na ostatnią chwilę. Ja byłam w tamtym tygodniu i niestety musieli wysłać ją jeszcze raz na poprawki ale teraz już wysłali z oryginałem, żeby się wszystko zgadzało. Ja już taka jestem jak mi się coś nie podoba to mają to zmienić. Chyba panie z salonu miały mnie już dość.  ;)

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
« Odpowiedź #491 dnia: 26 Lipca 2007, 20:07 »
Tak, jutro zadzwonię. Jak ją zamawiałam to rozmawiałam z paniami, ze będzie trzeba ją skrócić i najprawdopodobniej ozdobić ramiączka. Na szczęście krawcowa jest na miejscu i poprawki wykona w ciągu kilku dni. Ostateczny odbiór sukni mam w umowie pomiędzy 16.08 a 23.08. Zawsze chciałam mieć sukienkę dużo szybciej w domu, żeby sie nie denerwować, ale jak czytałam wątki dziewczyn to większość chudła albo tyła przed ślubem. Znając swój organizm wiem, że zgubię troszkę kilogramów.

Offline agi_82
  • bywalec
« Odpowiedź #492 dnia: 26 Lipca 2007, 20:09 »
Ja też jak wczoraj mierzyłam spódnicę to była trochę luźna i panie powiedziały, że jeszcze centymetr mi zbiorą, żebym się lepiej czuła. To masz dobrze, że krawcowa jest na miejscu moja ponoć jechałą 400 km na te poprawki  ;D

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
« Odpowiedź #493 dnia: 26 Lipca 2007, 20:15 »
Oja. Moja kieca podobno była szyta za granicą, ale salon zapewnia drobne poprawki ze swoją krawcową. Jest chyba tylko 2 dni w tyg na miejscu i wtedy każda kobitka jest umówiona na godzinę, żeby pani krawcowa spokojnie zaznacza wszystkie poprawki. Mam nadzieję że nie nabijały mnie w butelkę.

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #494 dnia: 27 Lipca 2007, 01:08 »
Agi, a dostałaś jakieś gratisy na okrzei?

Offline ewelina22
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #495 dnia: 27 Lipca 2007, 09:53 »
Hej! Zastanawaim się teraz czy dobrze zrobiłam że wybrałam sierpień... Bardzo martwię się co będzie z pogodą choc na to wpływu nie mam  :) U moich znajomych na ślubie była straszna burza i nie było prądu. Masakra.... Teraz codziennie sprawdzam pogodę na 16 dni www.twojapogoda.pl niby ma byc pogoda OK ale zobaczymy :) Pozdrowioenia dla sierpniówek  :skacza:

Offline agi_82
  • bywalec
« Odpowiedź #496 dnia: 27 Lipca 2007, 13:22 »
adusia dostałam welon gratis. Pani chciała mi dać rękawiczki ale na samym początku jak zamawiałam powiedziałam, że bez fryzjera a pani to będzie gratis jakaś rzecz i sobie sama wybiorę. Wybrałam welon bo droższy a rękawiczki tylko 50 zł.

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #497 dnia: 27 Lipca 2007, 13:34 »
To fajnie, zawsze coś można dodatkowo odhaczyć z listy  ;D A nie wiesz czy mają tam suknie z firmy " Jola Moda"? Wiem, że są w centrum, na przeciwko kina, ale do tej okrzei mam taki sentyment  ;D

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #498 dnia: 27 Lipca 2007, 15:14 »
A my chyba już zdecydowaliśmy się co do godziny, jeśli wybierzemy moją parafię to godz. 17 a jak mniejszy kościół to na 16. Wszytsko w sumie rozwiązała pogoda. Teraz tylko wybrać kościół  ::)

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #499 dnia: 27 Lipca 2007, 15:31 »
Sierpień chłodniejszy
i dosyć deszczowy

Chłodniejsze dni, które pojawiły się już w lipcu, kontynuowane będą także w sierpniu. Miesiąc ten jako pierwszy od ponad roku minie pod znakiem temperatury poniżej normy wieloletniej w całej Polsce. Najczęściej termometry pokazywać będzie od 20 do 23 stopni w ciągu dnia i od 12 do 15 stopni nocami. Oczywiście pojawiać się będą dni cieplejsze, z temperaturą powyżej 25 stopni, ale będzie ich znacznie mniej niż zwykle w sierpniu. Podobnie będzie z przekroczeniami w cieniu 30 stopni

które będą rzadsze niż w lipcu i jeśli się pojawią, to głównie na południu i południowym wschodzie Polski. Oprócz niskiej temperatury miesiąc ten przyniesie nam również częste opady deszczu przy sporym zachmurzeniu. Ze względu na niższą temperaturę niż w lipcu rzadziej będą się pojawiać burze, w dodatku nie powinny być już one tak gwałtowne jak w lipcu i powodować tak olbrzymich zniszczeń. Przyczyną niezbyt ciepłej i dość mokrej pogody będą niże atlantyckie, które bardzo często jak na sierpień przechodzić będą nad Skandynawią. To one przyniosą nam deszczowe chmury, silniejszy wiatr i napływ chłodnego powietrza znad północnego zachodu. Spokojniejsza aura, bez upałów i z większą ilością deszczu, to dobra wiadomość dla alergików, którzy w tym roku z powodu wczesnej wiosny i lata czują się bardzo źle. Pogoda będzie sprzyjać ograniczaniu rozprzestrzeniania się pyłków alergenów. Leśnicy również powinni być zadowoleni, gdyż niższa temperatura i mniej silnych burz z porywistymi wiatrami, to mniejsze zagrożenie uszkodzeniem drzew i pożarami. Wszystko wskazuje na to, że sierpień będzie pierwszą oznaką nadchodzącej jesieni, która niewykluczone, że nadejdzie wcześniej niż zwykle. O szczegółowej pogodzie będziemy informować na bieżąco w artykułach oraz w prognozach. W sierpniu nie spodziewamy się rekordów temperatury, więc warto przypomnieć, że najwyższa w historii pomiarów temperatura w tym miesiącu wystąpiła w 1994 roku w Słubicach na Ziemi Lubuskiej - plus 38,7 stopnia. Najniższa natomiast w 1964 roku w Szczecinku na zachodnim Pomorzu - minus 0,1 stopnia. Artykuł opublikowano 27 lipca 2007 roku. Źródło: Twoja Pogoda.

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
« Odpowiedź #500 dnia: 27 Lipca 2007, 15:44 »
 :mdleje: :dno: byleby nie lało.  Kurcze to wszystko przeze mnie. Od czasu kiedy jestem w szkocji to za każdym razem jak jestem w Polsce to przywożę z tąd pogodę.  Temperatura, opady jak  w szkocji cholipa.

Offline a1515
  • forumowicz
« Odpowiedź #501 dnia: 27 Lipca 2007, 15:46 »
o kurcze to niezbyt ciekawie, dobze mówisz siva - byle tylko nie lało.
ja nawet nie mam bolerka ani żadnej nazutki, chyba trzeba szybko o czymś pomysleć  :(

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #502 dnia: 27 Lipca 2007, 16:57 »
jejuuuu dziewczyny nie straszcie OBY NIE LAŁO
dobrze ,ze sobie załatwiłam bolerko z długim rekawkiem- wypozyczam
Ale moze nie byc upału- wystarczyłby tak 23-25 stopni  a nawet i te 20 oby tylko nie lało i nie było mega chmurzysk

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
« Odpowiedź #503 dnia: 27 Lipca 2007, 17:13 »
 :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1:A ja nie chce bolerka!!!!

Offline a1515
  • forumowicz
« Odpowiedź #504 dnia: 27 Lipca 2007, 17:34 »
trzeba być dobrej mysli, musi być tak jak MY chcemy  ;D

Offline agi_82
  • bywalec
« Odpowiedź #505 dnia: 27 Lipca 2007, 17:41 »
Dziewczyny nie straszcie bo w końcu nie wiem czy zamawiać bolerko czy nie  :drapanie: :drapanie: :drapanie: Pani w salonie powiedziała, żeby przyjść jak coś tydzień wcześniej jak będzie coś więcej wiadomo na temat pogody i dopiero pomyślimy o bolerku, ale ja nie chcę, ma być ładna pogoda bez deszczu!!! Zobaczymy chyba trzeba jakieś modły odprawić ;)

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
« Odpowiedź #506 dnia: 27 Lipca 2007, 17:51 »
Dziewczyny nie straszcie bo w końcu nie wiem czy zamawiać bolerko czy nie  :drapanie: :drapanie: :drapanie: Pani w salonie powiedziała, żeby przyjść jak coś tydzień wcześniej jak będzie coś więcej wiadomo na temat pogody i dopiero pomyślimy o bolerku, ale ja nie chcę, ma być ładna pogoda bez deszczu!!! Zobaczymy chyba trzeba jakieś modły odprawić ;)
Skoro możesz przyjść tydzień przed to tak zrób. Po co brać bolerko już teraz. Ja chyba rozejrzę się za jakimś  "szalem"  z organzy. Ale czy to nie będzie wyglądać głupio?? szal na ramiona i welon?? help.

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #507 dnia: 27 Lipca 2007, 18:39 »
no własnie Ci siva powiem ze jak welon to juz nie szal - to jakos juz za duzo i  tak namotane wokól ramion za bardzo - ALE TO TYLKO MOJE ZDANIE
Vall było slicznie w szalu ale ona nie miała welonu
Ja tez nie chce bolerka ale jakby tak rzeczywiscie było zimno to je wypozyczam tak dla pewnosci

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #508 dnia: 27 Lipca 2007, 23:06 »
Ja tam wolę szal od bolerka, a welon zależy jak jest upięty, czasem może się wydawać rzeczywiście za dużo tego wsiego.

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #509 dnia: 28 Lipca 2007, 08:57 »
my juz za tydzien slubujemy ogladalam pogode i niby ma byc 32 stopnie uffff noo zobaczymy! a AGI na 11.08 zapowiadaja cieplo i bez opadow zoabacz sobie prognoze na 16 dni:) pozdrawiam