Autor Wątek: Prezenty dla własnego narzeczonego/ narzeczonej  (Przeczytany 18056 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
Prezenty dla własnego narzeczonego/ narzeczonej
« Odpowiedź #30 dnia: 21 Listopada 2006, 14:32 »
No, całkiem, całkiem te prezenty! Pierwszy nożyk do chlebka, drugi do masełka, hiehie :)

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #31 dnia: 22 Listopada 2006, 11:08 »
mnie sie bardzo podoba pomysl z  tabliczka z inicjalami i nazwiskiem tylko ja nie moge go zrealizowac,mamy wlasny domek i tylko domofon na plocie na drzwiach juz jie mamy tabliczki bo i po co.

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #32 dnia: 23 Listopada 2006, 18:29 »
ewelinkaaa7, uważam że taki prezent byłby rewelacyjny. Tylko teraz pytanie, kiedy byś mu go dała, czy w czasie wesela (zapewne zrobiłby furorę wśród gości! ;) czy już w noc poślubną...
Nasze życie będzie jak poemat...

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #33 dnia: 23 Listopada 2006, 20:57 »
Cytat: "busia"
Tylko teraz pytanie, kiedy byś mu go dała, czy w czasie wesela (zapewne zrobiłby furorę wśród gości

Mysle ze po 24 po odczepinach.A potem by zagrała piosenka z dedykacja"Sen na pogodne dni" -- tak sobie to wyobrażam.

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #34 dnia: 23 Listopada 2006, 23:47 »
mania dzięki - zamówłam dwie czarne fit "game over"  :D pomysł bomba! Pawłowi bardzo się podobał.  :lol: Jako prezent chciałabym kupić o zippo i wygrawerować datąę ślubu. Ewentualnie jakiś fajny brelok.

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 27 Listopada 2006, 19:58 »
W moim regionie nie daje się prezentów narzeczonemu w dniu ślubu, ale.... zainspirowałyście mnie do działania. Muszę pomyśleć nad czymś extra... :D

Offline evamarija
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 19 Kwietnia 2007, 12:40 »
Przegapilam ten watek i otworzylam niepotrzebnie kolejny a ze dziewczyny cos tam napisaly to daje link:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=6679

Ja mojemu mezowi kupilam prezent: zegarek z dedykacja. Nalezy mu sie rewanz za pierscionek zareczynowy i w ogole za to jaki jest kochany   :i_love_you:

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #37 dnia: 22 Kwietnia 2007, 11:53 »
no właśnie- nie spotkałam sie na Śląsku z taką tradycją, by Młodzi dawali sobie prezenty slubne,ale bardzo mi się to podoba i być moze mój PM dostanie ode mnie jakiś symboliczny drobiazg:)
podoba mi sie ponysł z wizytówką na drzwi. tylko, że z nami prawdopodobnie bedzie mieszkac teściowa i stad moje pytanie- grawerowac jej inicjał imienia od reazu czy zostawić dla niej miejsce- niech sama zdecyduje, czy chce tam być?? :drapanie:  :drapanie:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 22 Kwietnia 2007, 12:01 »
Cytat: "kobietka"
że z nami prawdopodobnie bedzie mieszkac teściowa i stad moje pytanie- grawerowac jej inicjał imienia od reazu czy zostawić dla niej miejsce- niech sama zdecyduje, czy chce tam być??

A czyje to mieszkanie?
Ja prawde mowiac nie ujmowałabym jej na tabliczce.Nie zostawialabym tez dla niej miejsca.Zreszta na tabliczce widzialam zawsze tylko 2 inicjaly i nazwisko. Glupio dodawac jeszcze tesciowa, moze od razu zostawcie inicjały dla dzieci :P

Dla mnie sa dwa wyjscia albo tylko Wasze inicjały albo w ostatecznosci same nazwisko np. Wiśniewscy :)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #39 dnia: 22 Kwietnia 2007, 22:50 »
Cytat: "Antalis"
kobietka napisał/a:
że z nami prawdopodobnie bedzie mieszkac teściowa i stad moje pytanie- grawerowac jej inicjał imienia od reazu czy zostawić dla niej miejsce- niech sama zdecyduje, czy chce tam być??

A czyje to mieszkanie?

A zamierzacie z teściową mieszkać na stałe :?: Pewnie nie. Jeśli tak jest, to lepiej podarować 'Waszą' wizytówkę, która sobie poczeka na właściwe drzwi :?:

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #40 dnia: 23 Kwietnia 2007, 14:35 »
dzięki dziewczyny za odpowiedzi- mieszkanie nalezy do mojego narzeczonego, szczerze mówiac nie jest wcale pewne czy "na zawsze" będzie z nami mieszkała teściowa, bo Ona się nie narzuca, zawsze powtarza, że ma gdzie mieszkać ( jej brat-kawaler mieszka w ich domu rodzinnym), ale głupio mi tak wykurzyć bardzo fajną, pomocną tesciową z domu.
i chyba jednak, jeśli zdecyduję sie na wizytówkę, umieszczę tam tylko nasze inicjały + nazwisko.  :taktak:

Offline ewak
  • bywalec
« Odpowiedź #41 dnia: 23 Kwietnia 2007, 15:12 »
Moj najnowszy i ostateczny pomysl na prezent - saga Gwiezdne Wojny na DVD.
Siumao - rocznik 2006, mala, ekonomiczna, naped na 4 lapy, awangardowa laciata tapicerka, serwisowana u autoryzowanego weta, pieknie sie prowadzi na smyczy.

Offline lorelaiNRF

• forumowicz
  • data ślubu: 16.08.08
Odp: Prezenty dla własnego narzeczonego/ narzeczonej
« Odpowiedź #42 dnia: 29 Lutego 2008, 10:25 »
Ja wymyśliłam by mojemu ukochanemu zrobić taką niespodziankę:
Pisze pamiętniczek zamykany na kłujkę, w którym opisuje swoje uczucia, złote myśli i przygotowania do Naszego Dnia :) I myślę by dać Mu go na sali przy oczepinach, albo zaraz po nich - zresztą sama nie wiem, kiedy...
Mam piękną torebeczkę - czerwona z białym sercem a na nim są czerwone różyczki tworzące trochę mniejsze serce- materiałowa, gdy wyciągnie pamiętnik z torebki Wodzirej powie, że czas ściągnąć podwiązkę. Do niej będzie przyczepiony kluczyk. Gry już mój miły ściągnie ją każe mu otworzyć Pamiętniczek  przeczytać ostatnią stronę a resztę, gdy będziemy sami i na ostatniej stornie będzie napisane, bardzo osobiste ważne dla mnie słowa oraz by spojrzał na scenę. Na niej będzie paczka  :skacza:
Gdy ją rozpakuje zobaczy skrzynkę na narzędzia :brewki:- każe mu ją otworzyć i w niej znajdzie seksy bieliznę:D, gumowy młotek, do którego będzie przyczepiona karteczka - jak będę nieznośna;), klucz - z bilecikiem Otworzyłeś moje serce i uratowałeś dusze i Nasza wizytówka na drzwi

Tylko, kiedy wręczyć mu prezencik? hymmm   :drapanie:
Ilcia

Offline anikaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 2.08.2008
« Odpowiedź #43 dnia: 3 Maja 2008, 13:23 »
A może po wyjściu z kościoła?? Byłam na takim ślubie, na którym PM po tym, jak wyszli z kościoła, a jeszcze przed życzeniami gości wręczyła swojemu mężowi fantastycznie opakowany prezent. Wszystkim szczęki opadły ;)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #44 dnia: 12 Grudnia 2008, 19:04 »
U nas też raczej nie ma tradycji, aby wręczać sobie w dniu ślubu prezenty, ale tak w sumie to od dawna myślę, żeby dać mojemu ukochanemu nadrukowane na płótno, w dużym formacie moje zdjęcie... Z tym że chciałabym, aby to był akt, ale taki bardzo dyskretny, czarno biały... Będzie można powiesić w sypialni, to w końcu tylko nasze miejsce :)
A że ślub to wyjątkowa okazja to i prezent wyjątkowy można by dać ;) Co o tym myslicie?
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline paulikb

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #45 dnia: 17 Grudnia 2008, 16:27 »
U nas też nie ma takiej tradycji, ale chciałabym tak od siebie sprezentować mojemu mężulkowi zegarek. Wiem, że od dawna mu się marzy taki porządny, a to myślę  będzie dobra okazja  :D

Offline agawlo1984

• użytkownik
  • **
  • Z moim Skarbem:)
  • data ślubu: 06.06.2009
« Odpowiedź #46 dnia: 29 Stycznia 2009, 12:38 »
Jeśli mogę się wtrącić to odradzam kupno zegarka (zabobon: odlicza się czas do rozstania). Wiem, ze nie powinno się wierzyć w takie rzeczy ale jeszcze nie spotkałam pary, która nie rozstałaby się po jakimś czasie. To tylko taka drobna sugestia i każdy zrobi z tym co chce:)Pozdrawiam serdecznie. Ja też zdecyduję się na tabliczkę na drzwi:)

Offline paulikb

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #47 dnia: 29 Stycznia 2009, 13:26 »
Ech, my już taki staż mamy że chyba jakiś zabobon nie straszny. Jakby tak wierzyć w każdy, z tych (przed)ślubnych to ciężko byłoby nam przygotować się jak sobie wymarzyłyśmy, co krok jakiś przesąd :D

Offline kate_bush

• bywalec
  • "Serce ma swoje racje, których rozum nie zna."
  • data ślubu: 26.06.2010 godz.16:00
« Odpowiedź #48 dnia: 11 Lutego 2009, 22:52 »
u nas też nie ma takiego zwyczaju ale może coś takiego zrobię,strasznie fajny pomysł...mój PM jest zapaleńcem samochodowym,może więc jakiś fajny brelok do kluczy z datą ślubu i naszymi imionami??

Offline LittlePoodle

• forumowicz
  • data ślubu: 01. 08. 2009
« Odpowiedź #49 dnia: 16 Lutego 2009, 07:45 »
A ja uwazam, ze ten zwyczaj moze byc fajny jesli prezent bedzie raczej wymagał wysiłku z naszej strony ( np album ze wspolnymi zdjeciami, jakis specjalnie zrobiony  breloczek, tabliczke, wierszyk itp) , ale nie  podobaja mi sie prezenty rzeczowe- np golarka elektryczna, jesli  facet o niej marzy to mozna ja kupic z pieniedzy slubnych :)).  Nie wiem jakbym się poczuła gdyby w dzien slubu ukochany podarował mi np depilator czy toster :))

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #50 dnia: 16 Lutego 2009, 18:06 »
Nie wiem jakbym się poczuła gdyby w dzien slubu ukochany podarował mi np depilator czy toster :))

LittlePoodle rozwalilas mnie tym na kolana, potwornie mnie to rozbawilo :) Przyznaje Ci racje ja rowniez nie bylabym zadowlona z tostera :):):):)

P.S. Przeczytalam to bedac w pracy i bardzo mocno musialam sie powstrzymywac aby nie wybuchnac smiechem, bo wyobrazilam sobie mojego O. z tosterem w dniu naszego slubu :):):)

Offline LittlePoodle

• forumowicz
« Odpowiedź #51 dnia: 16 Lutego 2009, 18:10 »
 ;D No co, taki piękny prezent:) :P

Offline kate_bush

• bywalec
  • "Serce ma swoje racje, których rozum nie zna."
  • data ślubu: 26.06.2010 godz.16:00
« Odpowiedź #52 dnia: 17 Lutego 2009, 00:15 »
noo piękny nawet jak przytacha toster z bazaru ;D ;D ;D ;D ;D

Offline Malinka16_12
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03-10-2009
« Odpowiedź #53 dnia: 23 Marca 2009, 22:43 »
a ja zgodnie z tradycją zamierzam kupić mojemu Miśkowi koszulę ślubną.  Niespodzianką bedą  jego inicjałami na kieszonce. I w dniu ślubu dostanie do niej spinki, a ponieważ jest ogromnym fanem motoryzacji, to spinki będą z nadrukiem gałki od skrzyni biegów. Może to banalne ale wiem że on lubi takie gadżeciki :)

Moim natomiast marzeniem jest dostanie malutkiego brylancika oprawionego w białe złoto - oczywiście jako biżuteria ślubna.

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 24 Marca 2009, 07:49 »
Ja też myślałam o zegarku, szczególnie,  że mój PM jakoś nie może się zebrać do kupienia sobie, a wcześniej nosił. Ale czytając wasze pomysły to super wydaje mi się tabliczka czekająca na właściwe drzwi (katarzyna_84 dobrze ujęte :) ) Chyba, że wspadnie mi do głowy jakiś inny pomysł, ale myślę, że to miłe zaskoczyć tę drugą stronę, że w tym całym wiże przygotowań nie zapomnieliśmy o sobie.

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #55 dnia: 24 Marca 2009, 20:00 »
Już tyle o tym myślałam i ciągle zmienia mi się koncepcja. Mam mieszane uczucia, bo z jednek strony sam slub jest mega wydarzeniem i największym prezentem jaki możemy osobie ukochanej podarowac jesteśmy własnie my same, nasza miłość i przysięga dozgonnego wsparcia, ale z drugiej strony, tak jak piszecie, skoro kochamy to chcemy jeszcze bardziej to pokazać. Mam na razie dwa pomysły:

pierwszy wymagac będzie ode mnie sporo czasu, ale jestem za takimi prezentami "własnoręcznymi" w tej sytuacji. Marzymy z N. żeby zwiedzić Amerykę Pd i Były Związek Radziecki, w ogóle podróze są naszą pasją, a jak wiadomo do tego potrzebny jest język i nie angielski czy niemiecki, które znamy, bo ich się tam po prostu nie uzywa. Wymysliłam więc żeby nauczyc się, przynajmniej na poziomie podstawowym hiszpańskiego, albo rosyjskiego, mam jeszcze sporo czasu i na weselu podziękować N. za współne marzenia i powiedzieć, że chcę całe życie podróżować razem znim i wyznac mu miłość w tym języku dodając, że zrobiłam to jako pierwszy krok do relaizacji planów podróżniczych. Dodam, że N. często wspominał że żadne z nas nie zna tych języków.

drugi pomysł nie mój :) książka robiona przeze mnie opowiadająca naszą historię, ze zdjęciami itp. i najlepszym momentem będzie poranek poslubny, już widzę jak lezymy oboje w łóżku jako mąż iżonka i sobie oglądamy taki wspomiennik :)

co wy na to?

Offline LittlePoodle

• forumowicz
« Odpowiedź #56 dnia: 25 Marca 2009, 12:35 »
malavi- hiszpanski jest super, ja miałam wrazenie, ze po tygodniu moglam sie dogadac:)  Uwazam, ze   mozna polaczyc te pomysły, np w ksiazce slubnej napisac te zyczenia - mam nadzieje, ze bedzie Ci sie miło uczyc- uwielbiam ten jezyk!  Gdyby co, to przetłumaczę Twoje zyczenia  na hiszpanski, jesli bedziesz potrzebowała pomocy:)

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #57 dnia: 25 Marca 2009, 15:18 »
LittlePoodle dzieki za wsparcie :) jak będe miec problemy to nie omieszkam skorzystać z Twojej propozycji :) W sumie rzeczywiście moge je połączyć, rozpieszczania nigdy za wiele!

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 30 Marca 2009, 07:41 »
Świetny pomysł, a jaka niespodzianka do tego :)