Autor Wątek: Nie krzywdź dziecka imieniem  (Przeczytany 163540 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pyrdulka

• entuzjasta
Nie krzywdź dziecka imieniem
« Odpowiedź #90 dnia: 1 Lipca 2006, 17:20 »
A ja wchodząc na ten temat myślałam, że będziemy gaworzyć o czymś całkiem innym. Bo jak do tej pory wszystkie imiona które wymienialiśmy są całkiem normalne. Jednym Sebastian czy Konrad kojarzy się źle ale drugiemu już nie, i uwarzam że nie są krzywdzące. Dla mnie krzywdzące imię to np: Brunhilda, Kunekunda, Scholastyka itp.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #91 dnia: 1 Lipca 2006, 17:28 »
Cytat: "dziubasek"
Czy to imie wymawia się "Ajlin"?

Tak .
Ja to imie znam dopiero od moze poł roku .
I kojarzy mi sie z czymś słodkim , kochanym , różowym , mięciutkim , ślicznym itd itp

Zaczęło sie od tego , ze zanim byłam jeszcze w ciaży ,ale juz sie starałąm  koleżanka opowiadała mi o córeczce swojej koleżanki , o pokoiku który jest landrynkowo różowy , o ślicznej dziewczynce itd a dopiero potem poiwedziała jak ma na imie....dlatego imie te jest dla mnie czymś ślicznym .
Oczywiscie dla innych moze być twarde , brzydkie lub jeszcze inne , a to zalezy oczywisćie od tego jakie sie ma pierwsze skojarzenia
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #92 dnia: 1 Lipca 2006, 17:32 »
Cytat: "Pyrdulka"
Brunhilda, Kunekunda, Scholastyka itp.

Moze nie sa to imiona krzywdzące bo dla niektórych piękne ale bynajmniej dziwne i moje dziecko napewno tak by nie miało na imie !
Napewno jeszcze bedzie na nie moda i co druga para bedzie tak nazywac swoje dziecko.
Tak samo jak teraz nie sa modne np."lajkry" i grzywka tapirowana na bok na taki wchlarzyk , ale kiedys to prawie wszyscy tak sie czesali i ubierali ...i ja też D:D:D:D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #93 dnia: 1 Lipca 2006, 19:45 »
Cytat: "Pyrdulka"
Dla mnie krzywdzące imię to np: Brunhilda, Kunekunda, Scholastyka itp.

ej laski od scholastyki to z daleka bo ja se tak wziełam na bierzmowaniu  :lol: i było zabawnie a ta święta ma naprawde ciekawą historię

a jeśli chodzi o imiona które krzywdzą dziecko to muszę się jednak zgodzić
mój siostrzeniec ma na imię Kajetan siostra zakochała sie w tym imieniu i nie jest tak źle chociaż był okres kiedy dzieciaki w szkole stranie sie z niego wyśmiewały i to napewno go bolało

a ja mam już wybrane imiona dla naszych maluszków (jak się pojawią)
jagoda, zosia, filip
jestem w tych imionach zakochana

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #94 dnia: 1 Lipca 2006, 20:25 »
Jadac ostatnio autobusem (w Irlandii) slyszalam jak jedna mama probowala uspokoic dziecko i caly czas powtarzala "Wolf". Przypomnialy mi sie "Psy" i pomyslalam, ze pierwszy raz slysze takie imie tutaj (jest dosc nietypowe jak na Irlandie). Po chwili jednak uslyszalam jak mama mowi " Wolf przestan, uspokuj sie". No i wszystko jasne pomyslalam (to byla polska rodzina) , mama tego dziecka chyba lubi "Psy" i Zmijewskiego. Jednak po chwili mama powiedziala "Wolfgang uspokuj sie". Przyznam, ze troche mnie zagielo. Do jakiegos czasu myslalam, ze moj chrzesniak ma zbyt stare imie (Seweryn), ale teraz mysle, ze dac dziecku na imie Wolfgang, to dopiero obciach dla tego dziecka. Niektorzy z Was pewnie mysla, ze to kwestia gustu, pewnie macie racje, zreszta do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic.

Pozdrawiam

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #95 dnia: 1 Lipca 2006, 22:08 »
Mam jednego młodzienca na korepetycjach i ma na imię Seweryn. Ja do niego mówię Sewer, albo Serwer :) Imie mi sie podoba. Podobnie, jak imię Scholastyka... pasuje do zakonnicy, ale obraźliwe nie jest.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #96 dnia: 3 Lipca 2006, 07:57 »
Droga Elu.  Przypomniało mi się, że możesz mieć problemy z zapisaniem córce imienie Aileen. Być może będziesz je musiała zapisać tak jak się czyta czyli Ajlyn lub z taką odmianą, aby imię kończyło sie na samogłoskę "a".
Wejdź sobie prszę na stronę:
http://www.rjp.pl/?mod=oip&type=imiona
jest to strona rada języka polskiego, ktora sugerują się (chyba) urzędnicy stanu cywilnego.

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #97 dnia: 3 Lipca 2006, 07:59 »
Elu, Ty  poważnie myslisz o takim imieniu?
Jest dużo ładnych polskich imion ...  :wink:
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #98 dnia: 3 Lipca 2006, 07:59 »
Cytat: "redzia"
dac dziecku na imie Wolfgang, to dopiero obciach dla tego dziecka
u mnie w bloku jest chłopczyk o takim imieniu  :shock:  /   Ciągla się zastanawiam jakie jest zdrobnienie od tego imienia :) Może rodzice są wielkimi miłośnikami Mozarta ?!

Offline alex

• entuzjasta
  • Aniołek październik 2008
  • data ślubu: 3 WRZESIEŃ '05
« Odpowiedź #99 dnia: 3 Lipca 2006, 12:19 »
niestety raczej na pewno będzie kłopot w urzędzie i nbajprawdopodobniej ela będzie musiała przystać na pisownię fonetyczną Aileen czyli Ajlin lub Ajlyn. Choć brzmi to ciagle tak samo to pisne imię trochę dziwi :?

Zagraniczne imiona w wersji spolszczone zazwyczaj wyglądają dziwnie i wzbudzają powszechne zdumienie bo dla wielu normalne imiona to te polskie....

Powiem szczerze, że jak dla mnie to każdy może nadawać swoim dzieciom różne imiona i te dziwne i te mniej dziwne to nie moje życie. A że coraz więcej  spotyka się dzieci z zagranicznymi imionami więc nasze dzieci jak dorosną moga mieć wielu kolegów Rogerów Braianów,  Jessik Aileen itp.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #100 dnia: 3 Lipca 2006, 13:42 »
Elu radzę Ci przejść sie do USC i zapytać czy wogóle pozwolą Ci nadać takie imie dziecku i nie chodzi mi tu o to czy podoba mi sie czy nie...chodzi o to że obcojęzyczne imie w polsce można nadać tylko dziecko którego jedno z rodziców jest obcokrajowcem... jak pracowałam w USC to kierowniczka tłumaczyła że np. dziewczynki imie musi się kończyć na "a" bo tak stanowi prawo...a poza tym często się zdaża że np imie jessica w akcie urodzenia napisane jest po polsku dżesika a wszyscy i tak szczególnie modne mamusie piszą wszędzie gdzie popadnie jessica i potem np. dziecko posiada świadectwa czy inne dokumenty z jessica po czym są one nieważne - z takim czymś też miałam do czynienia :) Pamiętam była taka para rejestrować dzidziusia i tatuś tego chłopca uparł sie ze chce dać na imie synowi ALEX przez "x" - dostał odpowiedz że nie moę byś aleks przez "ks" Więc Elu abyś sie potem nie rozczarowała to zapytaj :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #101 dnia: 3 Lipca 2006, 13:49 »
Dobrze, że chociaż państwo czuwa nad wybujałą wyobraźnią rodziców.

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #102 dnia: 3 Lipca 2006, 14:22 »
Dobrze, że chociaż państwo czuwa nad wybujałą wyobraźnią rodziców.

Może jeszcze powinno z urzędu nadawać imiona? A właściwie po co, państwo wie lepiej, a ludziki głupie są, numery zamiast imion!  :evil: Takie podejście mi totalitaryzm przypomina.

Elu, nic się nie martw, zawsze możesz wystąpić o zgodę nadania dziecku takiego a nie innego imienia, właśnie z określoną zagraniczną pisownią. Po wstąpieniu do Unii każde imię z państw członkowskich powinno być akceptowane, ale... a to Polska właśnie. Może Cię to troszkę zachodu i pieniędzy kosztować, ale myślę, że warto :)

Elu, nie przejmuj się opiniami dziewczyn na forum, to Twoje dziecko i na pewno doceni Twój wybór imienia. Jestem z Tobą!

Przyzwyczaj się tylko, że u nas w Polsce niektórzy, co też widać w tym wątku, pokazują, jak są małostkowi i złośliwi. Bo jak inaczej nazwać te ocenianie ludzi i ich rodziców po imieniu?
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #103 dnia: 3 Lipca 2006, 14:38 »
Zagraniczne imiona w wersji spolszczone zazwyczaj wyglądają dziwnie i wzbudzają powszechne zdumienie bo dla wielu normalne imiona to te polskie....

bardzo trafne określenie, podpisuję się pod nim obiema łapkami  :id_juz:  :id_juz:

Przyzwyczaj się tylko, że u nas w Polsce niektórzy, co też widać w tym wątku, pokazują, jak są małostkowi i złośliwi.

Azzzura my tylko wyrażamy tu swoją opinię. Ja nie mam nic do Eli, to jej córka, wiec sądzę, że nawet jej rodzice nie powinni desydować o imieniu dla dziecka...ale....cóż istnieją pewne ograniczenia. Ja je Eli powiedziałam, bo w mojej rodzinie jest też dziecko z nie-polskim imieniem (i jednocześnie jego nie polską pisownią) i dlatego zainteresowałam się tym problemem. Problem polega na tym, że dzidzia Eli będzie miala oboje rodziców pochodzenia Polskiego i może napokać trudności w USC. Ja ją tyko uprzedzam, informuję o tym. Uważam, że lepiej o czymś wiedzieć zzawczasu niż potem obudzić sięe z ręką w nocniku.

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #104 dnia: 3 Lipca 2006, 14:45 »
Cytat: "Gosiaczek80"
Azzzura my tylko wyrażamy tu swoją opinię. Ja nie mam nic do Eli, to jej córka

Gosiaczku, nie rozumiem, dlaczego wzięłaś fragment mojej wypowiedzi do siebie  :roll: Przecież nie napisałam, że KAŻDY, kto się tutaj wypowiada, jest taki. Ok, powiem prosto z mostu, nie podobają mi się wypowiedzi Groszka. Obraża nimi ludzi, którzy po prostu mają jakieś tam imię i ich rodziców, którzy im je nadali. I takiej postawy nie akceptuję. To tak, jakbym ja zaczęła obrażać ludzi, którzy lubią kolor zgniłozielony, bo ja go uważam za dziwny...

Tutaj chodzi o IMIONA. One o niczym nie świadczą, mają jakoś nam ułatwić identyfikacje ludzi, dlatego uważam, że im bardziej są zróżnicowane, tym lepiej. Nie rozumiem, dlaczego to stanowi dla kogoś problem. Taki podejście jest dla mnie dowodem kołtunizmu. Ale może to tak już jest w naszym pięknym kraju, że ludzie lubią się realizować w swojej bezbawności, szaractwie, żeby tylko nie zwracać na siebie uwagi, być takim, jak inni... Przykre to.

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #105 dnia: 3 Lipca 2006, 14:56 »
Tutaj chodzi o IMIONA. One o niczym nie świadczą, mają jakoś nam ułatwić identyfikacje ludzi, dlatego uważam, że im bardziej są zróżnicowane, tym lepiej. Nie rozumiem, dlaczego to stanowi dla kogoś problem. Taki podejście jest dla mnie dowodem kołtunizmu. Ale może to tak już jest w naszym pięknym kraju, że ludzie lubią się realizować w swojej bezbawności, szaractwie, żeby tylko nie zwracać na siebie uwagi, być takim, jak inni... Przykre to.

100 % racji, dodam tylko, ze nie dosc, ze sami wola byc bezbarwni to jeszcze jak ktos inny  tylko sprobuje sie czymkolwiek odroznic to juz jest nagabywany i traktowany jako cos gorszego!paranoja... :?
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #106 dnia: 3 Lipca 2006, 15:01 »
ja osobiście nic nie mam do imienie "ajlin" napisałam tylko o tym USC aby Ela mogła prędzej sie zorientować co i jak bo jak się juz przyzwyczai do tego imienia a potem okaże sie ze nici z tego to bedzie jej przykro
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #107 dnia: 3 Lipca 2006, 15:20 »
Cytat: "madziulek"
ja osobiście nic nie mam do imienie "ajlin" napisałam tylko o tym USC aby Ela mogła prędzej sie zorientować co i jak bo jak się juz przyzwyczai do tego imienia a potem okaże sie ze nici z tego to bedzie jej przykro

Madziulku ani moj post, i sadze rowniez , ze Azzurra takze nie kierowala tego do Ciebie. Bardzo dobrze, ze piszesz o takich sprawach z USC bo to moze wiele ulatwic. kazda taka rada i wskazowka jest cenna.
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #108 dnia: 3 Lipca 2006, 15:23 »
Cytat: "Agutka"
sadze rowniez , ze Azzurra takze nie kierowala tego do Ciebie

Azzurra kierowała to do Groszka. W zasadzie tylko do niej. To właśnie ona przede wszystkim uosabnia w tej dyskusji te wszystkie niezrozumiałe dla mnie postawy.

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #109 dnia: 3 Lipca 2006, 18:08 »
Hahaha... azzurra... jakby naprawdę była taka dowolność, o jakiej mówisz, to ludzie zaczęliby wyczyniać cuda na patyku i naprawdę krzywdzić dzieci. Nie tak lekko, nadając im imiona ciągnięte z pustych telenowel, brukowych gazetek (co właśnie według mnie świadczy o KOŁTUŃSTWIE tych ludzi), ale imiona typu KURTYZANA. Był kiedyś program w telewizji śniadaniowej i rozmowa z pracownikiem USC, który opowiadał, że jedna matka tak bardzo lubiła serial pt. Życie francukiej kurtyzany, że postanowiła Kurtyzaną nazwac swoją córeczkę. Idiotka nie wiedziała tylko, co to słowo oznacza!

Przy tępocie niektórych ludzi, dobrze, że państwo za nich myśli!

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #110 dnia: 3 Lipca 2006, 18:31 »
Groszku, nie mówimy przecież o obraźliwych imionach, takich jak Kurtyzana, ale o imionach obcojęzycznych albo staropolskich. Stawianie tutaj znaku równości jest po prostu nadużyciem.

Ale chyba wiem, w czym problem - oglądasz za dużo telenowel i czytasz za dużo brukowych gazet, że tylko z nimi Ci się niespotykane imiona kojarzą :) Czasami wiedzę o świecie radzę zaczerpnąć z innych źródeł, wtedy może znikną uprzedzenia. Ja nawet nie wiem, jakie imona noszą Ci bohaterowie, może dlatego nie widzę nic złego w tych imionach.

A poza tym skąd wiesz, co ludźmi kieruje przy wyborze imienia? Wiesz, jak dla mnie jest to arogancja, ocenianie ich, zakładanie, że tylko nasze motywacje i wybory są słuszne. I kto dał Ci parwo nazywania innych idiotami, kretynami? Dobrze, że Ty jedna jesteś taka mądra i za Ciebie państwo myśleć nie musi.

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
« Odpowiedź #111 dnia: 3 Lipca 2006, 18:59 »
Eluś, jeśli faktycznie chcesz tak nazwać córeczkę, jak pisałas, to niestety nie masz wyboru musisz się dowiedzieć w urzędzie czy nie będzie kłopotu.
Niestety tak juz jest, ze to nie tylko ogóle jakies tam normy o tym decydują,ale często wola urzędników... np. w niektórych urzędach bez problemu zarejestruje się imię Nadia, a w innym mówią, że w żadnym wypadku, bo prawidłowa forma to Nadzieja, albo, że nie zarejestrują Victorii tylko Wiktorię itp..  także to z :x alezy od ludzi w danym urzędznie niestety  :x

ps. co powiecie jak miałam być Jagódką, ale nie chcieli zarejetrować, ze niby nie ma takich imienin, a w dzieciństwie spotkałam potem jedną Jagodę, mało tego mialam taką nauczycielkę w szkole podstawowej.. więc raz się da, raz nie  :|

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #112 dnia: 3 Lipca 2006, 20:04 »
Cytat: "azzurra"
A poza tym skąd wiesz, co ludźmi kieruje przy wyborze imienia? Wiesz, jak dla mnie jest to arogancja, ocenianie ich, zakładanie, że tylko nasze motywacje i wybory są słuszne. I kto dał Ci parwo nazywania innych idiotami, kretynami? Dobrze, że Ty jedna jesteś taka mądra i za Ciebie państwo myśleć nie musi

Zgadzam sie z azzurra!!!!Bardzo dobrze napisane!!!!!
 :lol:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #113 dnia: 3 Lipca 2006, 20:53 »
dzisiaj gość mnie rozśmieszył..

zapisał 2,5 letnie dziecko - córeczkę do mnie na wizyte..

uwaga.. pisownia oryginalna

margeritta konopka

jakby qfa nie mogli dzieciaka zanwać małgorzata  :evil:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #114 dnia: 3 Lipca 2006, 21:54 »
Taaa, nie ma to jak świetnie dopasować dziecku imię do nazwiska :(

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #115 dnia: 3 Lipca 2006, 23:34 »
Jejuś dziewczyny spokojnie... Forum służy do wymiany opinii a nie wyzywania się...  Elu nie wydaje mi się, że Groszek chciała Cię obrazić pisząc:
Cytat: "ela"
Przy tępocie niektórych ludzi, dobrze, że państwo za nich myśli!
bo chodziło przecież o kobietę, która chciała nazwać swoje dziecko Kurtyzana... a nie o wszystkich rodziców którzy chcą dac dzieciom zagraniczne imiona....

...no i Twoja uwaga na temat tuszy Groszka też nie była na miejscu... także dajcie sobie dziewuszki buziaka na zgode i nie kłóćcie sie tutaj bo się kwas straszny robi... ;)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #116 dnia: 4 Lipca 2006, 08:58 »
coraz mniej sensu widzę w tym wątu. szczególnie jak czytam kłutnie. forum jak i gadu-gadu maja ta wadę, że nie słyszymy barwy swojego głosu. czasem w dwóch zdaniach trudno nam wyrazić swoja myśl. datego przepraszam azzure...czasem nie odpowiednio przeczyta się jakiś post i człowiekowi od razu krew się burzy, a tej osobie, która napisała tego posta chodziło o coś innego.  

Myślę,że każda z nas ma prawo wyrazić swoją opinię, czy podoba ci się takie imię czy nie. Albo co sądzicie o takim czy innym imieniu. Ale myślę też, że nie powinnyśmy się aż tak bardzo krytykować....bo po co ? jaki jest tego sens. Dla podniesienia adrenaliny ? dla zwiększenia sobie  poziomu stresu?  Przecierz znamy się głównie przez forum i głównie na forum wymieniamy swoje myśli/uwagi/spostrzeżenia. Czy choćby dlatego nie możemy spokojnie prowadzić rozmowy?

Mnie się też pewne imiona nie podobają. I znam przedziwne imiona, niektóre połączone  z nazwiskiem dają wręcz komiczne połączenie.  Ale to nie powód by wyzywać rodziców tych osób od kretynów. (kretynizm to choroba prychiczna, czy tak ??). Kto wie co nimi kierowało przy wyborze imienia. Jako przykład podam imię Alfons. W podstawówce miałam nauczyciela muzyki o  takim imieniu. I gdy jako małe dzicko powiedziałam swojemu tacie jak nauczyciel ma na imię (jak prawdziwą sensację) to on wytłumaczył mi, że swojego czasu na Śląsku takie imię było bardzo, bardzo popularne.  Albo imię Jezus. W czasach gdy żył Jezus to imie było bardzo popularne, miało je co któraś tam osoba; natomiast dziś imię Jezus kojarzy nam się tylko z jednym Jezusem, wręcz mogę napisać, że znamy tylko jednego Jezusa. I czy któraś spotkała się z człowiekiem współczensym o takim imieniu ???
Moje drogie (bo tu głównie dyskutują i biją się słownie kobitki) bądzmy dla siebie bardziej tolerancyjne, możemy mieć inne zdanie , inne poglady, nie zgadzać się z tym czy też z innym ale nie bijmy się !!! Bo ja (a może nie tylko ja) tracę wiarę w sens tego forum.

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #117 dnia: 4 Lipca 2006, 09:05 »
Cytat: "Gosiaczek80"
Albo imię Jezus. W czasach gdy żył Jezus to imie było bardzo popularne, miało je co któraś tam osoba; natomiast dziś imię Jezus kojarzy nam się tylko z jednym Jezusem, wręcz mogę napisać, że znamy tylko jednego Jezusa.

A dlaczego nie nazwać swego syna Jesus? To imię jest BARDZO popularne w krajach hiszpańskojęzycznych. Wymawia się je "hesus". Jesli można nazwac chłopca Denis, czy Alan, to można i Jesus :) Tylko wtedy to by się ZACZELO!!  :twisted:

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #118 dnia: 4 Lipca 2006, 09:06 »
Ja kiedys słyszałam że facet chciał sądownie nadać dziecku imię - iteraz uwaga ..... "FOTREPIAN" no poprostu parodia - oczywiście sąd się nie zgodził bo nie można nadac dziecku imiona osmieszjącego - Ale wymyślił co nie??
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #119 dnia: 4 Lipca 2006, 09:18 »
madziulek, nie bądźmy takie nietolerancyjne.. przecież trzeba ubarwiac sobie życie i hołdowac wymyślnym imionom, bo w Polsce, co druga dziewczyna, to Kasia, co drugi chłopak to Tomek...  :twisted:
Jak szaleć to na maksa... mamusie będę z okien na obiadek wołać "Forteeeeepian do domu!" "Nie mogę.... bawię się z Pogrzebaaaaaczem" :hahaha: Ale będzie ciekawie i niekonwencjonalnie!