liliann w planie mamy dach 45 st. plus minus dwa stopnie

wysokość domu max 9 m. ... od południa na pewno i prawdopodobnie od północy chce lukarnę, choruje na ich punkcie... nasz znajomy nam powiedział, że dwuspadowy dach ma drogie zakończenia i cztero- wychodzi podobnie ale nie wiem ile w tym prawdy
koszty kosztami ale chodzi mi głownie o funkcjonalność, problemy z położeniem dachu potem podczas użytkowania... to prawda że czter- to masa problemów potem??
dużo daje podniesienie ścianki kolankowej? mój małż boi się, że będzie szorować głową po suficie... mi natomiast podobają się te "przejścia" w cztero-

dwu- natomiast jakos mi sie nie podobają...
no i zasadnicze pytanie czy lepiej dwu czy czterospadowy??
liliann przejrzeliśmy chyba z 300 projektów!!! masę!!! ale szczerze mówiąc to mamy dylemat dachowy

poza tym tak jak piszesz nie ma projektu który by nam pod pasował a to coś z oknami nie tak, a to garaż za ciasny/mały, a to kominek nie w tym miejscu a to brak jakiejkolwiek głowy w projektowaniu na poddaszu... masakra!!!! kjp83 chyba masz rację robią to specjalnie by poprawki potem nanosić... fakt wychodzi indywidualny projekt trochę drożej chyba start od 4 tys.... z katalogu to około 2-3 tyś plus adaptacja projektu to około 1,5 -2 tyś ale i tak musimy adaptacje zrobić także czy nie lepiej dołożyć? z drugiej strony czy można się spodziewać jakiś nie miłych niespodzianek podczas realizacji projektu? co o tym myślicie?
liliann świetny pomysł z makietą!!!!

jak kjp83 pisze szary karton jest świetny do makiety