Autor Wątek: 2 wrzesien 2006, juz za 74 dni  (Przeczytany 16198 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 02.09.2006
2 wrzesien 2006, juz za 74 dni
« Odpowiedź #150 dnia: 21 Lipca 2006, 14:35 »
:D No bedziemy musieli poszukac kogos z samochodem kto ma na wyposazeniu klime (zapomnialam o klimie pomyslec). Dzieki Nadzieja. Chociaz mam nadzieje, ze we wrzesniu nie bedzie juz takich upalow. Jesli chodzi o mieszkanie, to juz od ponad roku mieszkamy razem, tyle tylko, ze pod Dublinem.

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #151 dnia: 21 Lipca 2006, 21:00 »
Redziaw Dwa serca wypozyczaja samochody- i limuzyny i mercedesy i takie fajne starsze :):):):)

Jak sie pytalam miesiac temu to:
-Mercedes klasy C 350z za 3h _nie wiem ile kazda kolejna
-Mercedes klasy E 450zl
-Bentey 700zl

Innych cen nie znam- bo tylko o te sie dowiadywalam :):):):):)
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #152 dnia: 21 Lipca 2006, 21:16 »
Dzieki Lea  :D , ale zdamy sie chyba na kogos z rodziny, bo jesli chodzi o starsze samochody to nie wchodza w gre (samochod ma przejechac min 200km). Do ceny mercedesow tez by nam doliczyli, bo trzeba najpierw pojechac do Mysliborza, potem wrocic do Szczecina, a potem znow do Mysliborza (teraz juz konkretnie na slub) no i jeszcze jeden kurs, bo auto trzeba odstawic. Bedziemy szukac po rodzinie i znajomych.

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #153 dnia: 22 Lipca 2006, 19:17 »
rzeczywiście 1700 to duza pzresada

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #154 dnia: 25 Lipca 2006, 20:52 »
Dawno tu nie zagladalam, a zostalo juz 38 dni do slubu i 21 dni do przyjazdu do Polski.
Obiecalam, ze wkleje tutaj prototypy wiazanek (slowo sie rzeklo kobylka u plotu)
oto
1. pierwsza wiazanka (kolor wiazanki:pas) stelaz ma ksztal serca lekko wygietego w lewa strone i jest wyklejony platkami pasowych roz, na srodku wcisnieta jest duuuza pasowa roza (w jakims tam pojemniczku), aha podobno maja tam byc dwie warstwy tych platkow. Wiazanka jest ozdobiona tez jakimis pedami oskubanego Rhipsolis (ale o co chodzi :mrgreen: ) i ma byc na dole zakonczona jakims klosem panicum (tez nie wiem co to jest :D ). Ma to wygladac mniej wiecej tak

2. druga wiazanka, kolory: pas, pomarancz, losos, bialy. Wiazanka ma ksztal odwroconej S-ki i konczy sie przy krawedzi spodnicy i znow ma jakies tam dziwne dodatki. baza wiazanki ma byc kilka pasowych roz. Oto prototyp

Wlasciwie zdecydowalam sie na ta druga. A co wy o tym myslicie :?:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #155 dnia: 25 Lipca 2006, 20:54 »
Druga, pierwszej niemal nie widać, zlewa się z suknią.
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #156 dnia: 25 Lipca 2006, 20:57 »
Niestety to tylko marne prototypy. Kuzynka rysowala u mnie w domq, a poniewaz dawno skonczylam szkolke nie bylo lepszych kredek pod reka  :oops:  :D . Obie wiazanki maja miec pasowy kolor

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #157 dnia: 25 Lipca 2006, 20:59 »
jeszcze raz te same prototypy
1.
2.
cos takiego

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #158 dnia: 25 Lipca 2006, 21:10 »
2- choc nadal mi czegos w niej brakuje.. :hmmm:
Jak dla mnie 1 odpada..
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #159 dnia: 28 Lipca 2006, 12:15 »
redzia zdecydowanie 2, tylko wydaje mi się odrobinkę za mały, troche ginie przy sukni...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #160 dnia: 31 Lipca 2006, 14:48 »
Z prototypów ciężko stwierdzić, żeby jakieś fotki przykładowe były to inaczej...mnie się ta pierwsza propozycja całkiem ciekawa wydaje ale może na żywo :|

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #161 dnia: 31 Lipca 2006, 15:15 »
No Redzia wiele czasu to Ci nie zostało bycia panienką -i dobrze bo bycie żona jest jeszcze fajniejsze :)
po I - masz śłiczną suknie :)
po II - super sala bedziecie hulać że hohoho
po III - skąd wytrzasnęłaś takie torty ??? poprostu bombowe aż zgłodniałam
po IV - śliczne makijaże szczególnie 1 który wkleiłaś
po V - figurki śliczne na torta te jak dzieci daja sobie buzi :)
wogóle super fotki zapodałaś , fryzurka, kieliszki, noże do torta i wogóle ...
a masz jakąś fotke Ciebie w sukni??
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #162 dnia: 31 Lipca 2006, 16:45 »
Cytat: "madziulek"
a masz jakąś fotke Ciebie w sukni??

Problem w tym, ze nie mam  :( na szybko wybieralam sukienke (dokonalam tego w 3 godziny :D ) i nie zabralam aparatu. 18 mam przymiarke i wtedy napewno pstrykne kilka fotek (a raczej ktos mi pstryknie fotki). Dzieki za te wszystkie komplementy :D

Cytat: "Maja"
mnie się ta pierwsza propozycja całkiem ciekawa wydaje ale może na żywo

Byc moze, sama juz nie wiem. Jak spotkam sie z kuzynka to zapytam ja o dodatki do wiazanek. Jesli bedzie chciala mi wcisnac jakies krzaki, albo inne brzydkie badyle to sie nie dam. Zreszta dopiero na miejscu zobacze o co doklandnie chodzi. Kuzynka zaproponowala mi, ze moze zrobic takie prototypy ale koszt jednego to ok 100 (po kosztach) bo te dodatki sa wlasnie jakies super, sprowadzane niewiadomo skad i  :D , ale to chyba i tak niepotrzebne koszty
Cytat: "Ecia"
zdecydowanie 2

faktycznie sam bukiet bedzie chyba z deko wiekszy niz na fotce (narazie to tylko szkic)

No to juz wiem, ze wesele bedzie na 82 osoby. Mialo byc znacznie wiecej (zaprosilismy ok 110 osob), ale 2 rodziny odmowily z powodu smierci czlonkow rodziny :(  (ostatnio chyba wiekszosci z nas to sie przytrafia), a reszta miala inne wymowki np. typu separacja, albo nagly wyjazd za granice.
Musze sie pochwalic bo zrobilam (narazie jeszcze nie wydrukowalam) Ksiege Weselna  :D  i Ksiege z podziekowaniami dla rodzicow. Na necie znalazlam przyklad takiej Ksiegi Weselnej  :D przerobilam go pod swoim katem i teraz pozostalo mi to tylko wydrukowac i oblozyc.

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #163 dnia: 31 Lipca 2006, 17:02 »
Te bukiety są nieco podobne kształtem  do tych wyrysowanych przez ciebie Redziu :

Osobiście wybrałabym ten na stelażu, bo mam wrażenie, że ten długaśny kwiatowy ogon bardzo by mnie denerwował :wink:

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #164 dnia: 31 Lipca 2006, 22:29 »
Dzieki Ci Julia, teraz czlowiek ma jakies konkretniejsze wyobrazenie na ten temat. Musze powiedziec, ze ta druga wiazanka wyglada calkiem ciekawie

chociaz ta pierwsza po zmianach kolorystycznych (i bardziej s-kowaty dzyndzel) tez ladna.

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
« Odpowiedź #165 dnia: 31 Lipca 2006, 23:21 »
Bardziej mi się podoba ta druga.

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #166 dnia: 12 Sierpnia 2006, 16:53 »
Zostalo mi juz niewiele dni stanu panienskiego :D.
W srode bede juz w domku i odrazu ruszam do boju. najpierw bede musiala zadzwonic na lisciasta, zeby sie umowic na probny makijaz i czesanie. W czwartek wybieram sie do dentysty (przeglad i wybielanie :mrgreen: ), potem bede musiala sie rozejrzec za bielizna (w sumie to juz wiem co chce i wiem gdzie to kupic, to zasluga jednej z foremek). W piatek przymiarka sukni i mysle, ze odwiedze sklep na Kolumba.  W sobote bede musiala chyba wybrac sie do kuzynki, ktora robi dla mnie wiazanke. Obiecala mi tez, ze oblozy mi pieknie ksiege weselna i podziekowania dla rodzicow.
Aha, mam tez w planach wybrac sie do centrum holistycznego SPA (jezeli ktoras z Was wie cos na ich temat, to niech mi tutaj skrobnie male conieco). Mam nadzieje, ze chociaz niedziela bedzie spokojna :D
No i potem w poniedzialek do Mysliborza, USC, kosiol, itp, itd, strach myslec co jeszcze :D
Pochwale sie Wam jaka sukieneczke kupilismy dla dziewczynki, ktora bedzie sypala kwiatki w kosciele :D ( do sukieneczki dolaczony jest tego samego koloru szal :D )

Mam jedno pyatnie do Was. W kosiele obraczki nasze beda niosly dzieci, chlopiec i dziewczynka. Jak myslicie, czy kazde z nich powinno miec "swoja" poduszeczke z obraczka :?: czy lepiej zostac przy tym, ze bedzie tylko jedna poduszka, na ktorej bede 2 obraczki :?:

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #167 dnia: 12 Sierpnia 2006, 18:02 »
Cytat: "redzia"
czy kazde z nich powinno miec "swoja" poduszeczke z obraczka

wydaje mi się że lepiej będzie jak będą miały jedną poduszeczkę chłopczyk może nieść obrączki a dziewczynka na przykład bukiecik

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #168 dnia: 12 Sierpnia 2006, 18:21 »
Cytat: "sweetcoffee"
chłopczyk może nieść obrączki a dziewczynka na przykład bukiecik

hmm...to tez jest dobry pomysl :D Dzieki za podpowiedz Sweetcoffee :D

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #169 dnia: 12 Sierpnia 2006, 19:56 »
Redzia - obrączek faktycznie nie powinniście rozbijać - niech chłopczyk je niesie na podusi, a dziewczynka ma skromny bukiecik albo po prostu niech idzie z boku. Sukienka dla małej śliczna!

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #170 dnia: 14 Sierpnia 2006, 18:07 »
Huuuuuraa :!:  :D  :!:  :D
Juz jutro jedziemy na lotnisko (na lotnisku bedziemy dobre kilka godz. przed odlotem, bo nie wiemy jak teraz odbywaja sie odprawy, jak z bagazami, itp.), a w srode w poludnie bedziemy juz w kraju :D Alez sie ciesze :D
Prosilam pewnego pana (na forum) o stworzenie licznika dla tych, ktorzy odliczaja dni do przyjazdu do Polski, ale sie nie doczekalam :(
Takze do zobaczenia na polskim necie :D  :id_juz:

A co do poduszeczki z obraczkami, to zrobie tak jak mowicie dziewczyny  :arrow: bedzie jedna.

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #171 dnia: 14 Sierpnia 2006, 18:11 »
Cytat: "redzia"
bo nie wiemy jak teraz odbywaja sie odprawy, jak z bagazami,

chyba do samolotu nie można wnosić bagażu ewentualnie leki, i dokumenty nawet napojów i jedzenia nie można  :?

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #172 dnia: 14 Sierpnia 2006, 19:31 »
Cytat: "sweetcoffee"
chyba do samolotu nie można wnosić bagażu ewentualnie leki, i dokumenty nawet napojów i jedzenia nie można

No wlasnie, ale na necie dzisiaj czytalam, ze od jutra juz mozna miec podreczny bagaz (nie moge miec w nim plynow, kosmetykow, itp.), a  nie wiem czy te przepisy dotycza rowniez Aerlingusa. Dla switego spokoju bedziemy (duzo) wczesniej przed odlotem, plusem jest to ze bede mogla polazic tam po sklepach :D

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #173 dnia: 18 Sierpnia 2006, 18:15 »
redzia, superowo że wróciliście :) A sukienusia po prostu śliczna :)

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #174 dnia: 18 Sierpnia 2006, 21:24 »
Dzieki Anulka :D
Nie pisalam nic przez te kilka dni bo tak jak myslalam zaczelo sie zalatwianie zaleglych i biezacych spraw. Pierwsze co zrobilam jak tylko sie przywitalam z rodzina po wejsciu do domu, to sprawdzilam jak wygladaja nasze obraczki. I tutaj pierwszy zonk. Nasze obraczki sa 2 kolorowe zolte zloto jest matowe, a biale gladkie. Po ich dokladnym przegladzie stwierdzilam, ze to biale zloto jest zbyt zolte i, ze obraczka mojego przyszlego jest porysowana na macie. Wsiadlam odrazu w samochod i pojechalam zlozyc reklamacje. Sprzedawca przyjal obraczke Przemka do poprawki, a co dokoloru to stwierdzil, ze te obraczki, ktore ma na ekspozycji nie sa wykonane z prawdziwego zlota i dlatego kolory sie roznia od tych, ktore otrzymalam. Pozniej porownalam moja obraczke z obraczka kolezanki i na szczescie okazalo sie, ze kolory sa ok, uffff.
Nastepna rzecza ktora zrobilam, to wybralam sie do dentysty na wybielanie zabkow :mrgreen: Juz po pierwszym razie bylo widac efekt :D Dzisiaj powtorzylam sesje  :D i za tydzien znow mam zamiar to zrobic :D
Bylam dzisiaj na przymiarce sukni. Poszlo calkiem szybko. Buty okazaly sie ok, sa w sam raz. W sukni musza mi tylko zwezyc gorset, wstawic poduszeczki przy staniku (Bozia nie dala mi biustu Pameli :( ), musza zwezyc mi rekawiczki i bedzie ok.
Jutro wybieram sie do kosmetyczki, odbieram z poprawki obraczke przyszlego, a wieczorem ide z dziewczynami do pubu.
Wkleilabym kilka fotek, ale niestety zapomnialam zabrac kabla do aparatu (wiem :arrow: sierota ze mnie)
Narazie to by bylo na tyle, aha umowilam sie w czwartek za tydzien na probna fryzure i makijaz i na 1 wrzesnia na Tipsy :D , a w poniedzialek jade do Mysliborza i idziemy do ksiedza i do usc dopiac wszystko na ostatni guzik.
A teraz jade na kebaba :D w dublinie takich jak tutaj nie ma :obiad:

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #175 dnia: 18 Sierpnia 2006, 21:34 »
Cholera sprawdzlam pogode na 2 wrzesnia :( ma padac i ma byc 19 stopni :cry: ale lipa :(

Offline narwanka

• entuzjasta
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #176 dnia: 18 Sierpnia 2006, 21:37 »
26 sieprinia tez :(((
Agata

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #177 dnia: 18 Sierpnia 2006, 23:04 »
Cholera sprawdzlam pogode na 2 wrzesnia  ma padac i ma byc 19 stopni  ale lipa

26 sieprinia tez ((

I Wy w to wierzycie  :?:  dziewczyny do 18 wrzesnia bedzie ciepło i słonecznie :) Po moim/naszym weselu moze sobie padać :P

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #178 dnia: 19 Sierpnia 2006, 00:14 »
Cytat: "Antalis"
Po moim/naszym weselu moze sobie padać

nie drażnij rekina... :twisted:  :twisted:  :twisted:
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #179 dnia: 19 Sierpnia 2006, 17:02 »
Widzac pogode taka jak dzisiaj wcale nie wierze w te 16 dniowe prognozy.

Bylam dzisiaj rano odebrac obraczke z poprawki i ......................nie byla poprawiona, bo panu nie doslali jakiegos proszku    :evil: Obraczka ma byc gotowa na wtorek. Ehhhh mam juz dosyc tych nerwow.