Autor Wątek: moje 100 dni  (Przeczytany 26384 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
moje 100 dni
« Odpowiedź #240 dnia: 4 Sierpnia 2006, 19:04 »
zapomniałam dodać że to jest białe i żółte złoto bo na zdjęciu nie bardzo widać

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
moje 100 dni
« Odpowiedź #241 dnia: 4 Sierpnia 2006, 19:07 »
Troszkę niewyraźne zdjątko ale skoro to łączono złotko to ja takie lubię :D i na żywo na pewno wyglądają ślicznie :)

Offline sylwanika

• zapaleniec
  • data ślubu: 02.09.2006r.
moje 100 dni
« Odpowiedź #242 dnia: 4 Sierpnia 2006, 19:48 »
Madziu obrączki są bardzo ładne :)

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
moje 100 dni
« Odpowiedź #243 dnia: 4 Sierpnia 2006, 19:54 »
Cytat: "sylwanika"
Madziu obrączki są bardzo ładne

dziękuję bardzo  :oops:

Offline sylwanika

• zapaleniec
moje 100 dni
« Odpowiedź #244 dnia: 4 Sierpnia 2006, 21:35 »
ależ nie dziękuj one są po prostu śliczne dobry wybór :) ;)

Offline Ecia

• uzależniony
moje 100 dni
« Odpowiedź #245 dnia: 4 Sierpnia 2006, 23:16 »
sweetcoffee przymierzaliśmy obrączki bardzo podobne do Waszych i chociaż u nas ostatecznie wygrały inne to te też mi się bardzo podobają :) Łączone złoto to jest TO! :mrgreen:

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
moje 100 dni
« Odpowiedź #246 dnia: 5 Sierpnia 2006, 08:01 »
a dodatkowym plusem tych obrączek jest to iż zamawialiśmy je u złotnika i w każdej chwili może je nam powiększyć lub zmniejszym i przekonałam się o tym od razu przy odbiorze kiedy to okazało się że moja obraczka jest ciut przy duża  i bez problemu pan od ręki ją zmniejszył (dalsze zmiany również będą za darmo u niego jak będzie potrzeba oczywiście)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
moje 100 dni
« Odpowiedź #247 dnia: 5 Sierpnia 2006, 16:18 »
sweetcoffee, piekne obrączki. My też będziemy mieli z łączonego złota :) Takie podobaja nam się najbardziej.
Cytat: "sweetcoffee"
a dodatkowym plusem tych obrączek jest to iż zamawialiśmy je u złotnika i w każdej chwili może je nam powiększyć lub zmniejszym

Super :) Żadnego problemu w razie czego nie będzie :)

Offline sylwanika

• zapaleniec
moje 100 dni
« Odpowiedź #248 dnia: 5 Sierpnia 2006, 18:07 »
My także mamy łączone białe i żółte złoto (biały pasek, żółty pasek, biały pasek ;) ) i także w razie co jubiler będzie je modyfikował (odradzał jakieś bardzo wymyślne właśnie z powodu późniejszych problemów z przeróbkami..), a ponieważ moja ma rozmiar 10 to przypuszczam, że nie uda mi się całe życie mieć takiego rozmiaru paluszka ;)  :mrgreen:

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
moje 100 dni
« Odpowiedź #249 dnia: 8 Sierpnia 2006, 08:31 »
moja ma rozmiar 10

to tak jak moja obie chyba jesteśmy bardzo  drobniutkie

Jeszcze 25 dni
do spraw załatwionych mogę zaliczyć to że kupiłam wstążkę na klatke schodową mam zamiar delikatnie ją udekorować a właściwie tylko owinąć obręcz 4cm wstążką

Offline azzurra
  • maniak
moje 100 dni
« Odpowiedź #250 dnia: 8 Sierpnia 2006, 08:52 »
Ja też mam 10 :)
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline madziulek

• Chuck Norris
moje 100 dni
« Odpowiedź #251 dnia: 8 Sierpnia 2006, 09:10 »
Cytat: "azzurra"
Ja też mam 10

i ja tez mam 10 :)

sweetcoffee, śliczne obraczki ja zawsze obstaje w tej sprawie za klasyką wiec sa w moim guście :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
moje 100 dni
« Odpowiedź #252 dnia: 8 Sierpnia 2006, 15:15 »
Cytat: "madziulek"
śliczne obraczki ja zawsze obstaje w tej sprawie za klasyką wiec sa w moim guście

bardzo się cieszę że się Tobie podobają
dzisiaj kupiłam jeszcze podwiązkę ale zapomniałam wkleić zdjęcia ale już się chwalę muszę wam powiedzieć że miałam trudności ze znalezieniem wąskiej podwiązki wszędzie były straaaaaasznie szerokie
oto ona:

Offline sylwanika

• zapaleniec
moje 100 dni
« Odpowiedź #253 dnia: 8 Sierpnia 2006, 18:04 »
to tak jak moja obie chyba jesteśmy bardzo drobniutkie

Cytat: "azzurra"
Ja też mam 10

Cytat: "madziulek"
i ja tez mam 10  

hihi widzę, że możemy koalicję szczuplutkich paluszków założyć  :mrgreen:

Sweetcoffee podwiązka urocza, ja kupiłam nieświadomie szeroką, bo nie pomyślałam, żeby w ogóle to sprawdzać, jak spadnie mi to będzie niezły jazz  :twisted:

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
moje 100 dni
« Odpowiedź #254 dnia: 8 Sierpnia 2006, 20:40 »
jak spadnie mi to będzie niezły jazz

hihi ale i tak nie będzie jej widać spod sukni  :mrgreen:

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
moje 100 dni
« Odpowiedź #255 dnia: 8 Sierpnia 2006, 20:52 »
Cytat: "martini"
Ladniutkie obraczki, takie prosciutkie

dziękuję miło jest słyszeć takie ciepłe słowa od was forumki to potrafi podbudować człeczka  :wink:

Offline Elzu

• użytkownik
  • **
moje 100 dni
« Odpowiedź #256 dnia: 9 Sierpnia 2006, 17:13 »
Witam sweetcoffee, dzisiaj pierwszy raz tutaj zajrzalam wiec mialam sporo do nadrobienia :) ale udalo sie.

Pocieszylas mnie, tym, ze suknia mimo, ze szyta z fotki, to jest identyczna, ja tez bede wlasnie miala sukienke zamowiona na podstawie zdjecia i  mam nadzieje, ze i moja nie bedzie sie duzo roznila od oryginalu.

Ile kosztowaly was obraczki i ile czasu na nie czekaliscie i czy za grawer sie doplaca? Zasypuje Cie pytaniami, bo my jeszcze nie zamowilismy naszych obraczek.. ba!  nawet nie wiemy jakie chcemy :)

Pisalas o naukach w kosciele, a zrobiliscie juz te w poradni? Nasze nauki byly fajne, duzo ciekawych rzeczy sie dowiedzialam, mimo, ze ksiadz kazde spotkanie troche przedluzal.. ale za to zamiast 4 w sumie byly 3.

Co do ryzu to tez juz to slyszalam, to pewnie nie chodzi o ta garstke ktora wy zostaniecie posypani, ale ogolnie, bo jakby kazdy przestal sypac ryz, to troche by sie go zaoszczedzilo (chociaz watpie, zeby z tego zaoszczedzonego w ten sposob ryzu cos trafilo do Afryki), w kazdym razie chodzilo pewnie o nie marnowanie jedzenia - ogolnie.. no nie wiem, ale czytalam tez w internecie, ze nie powinno sie sypac ryzu, bo ptaki go zjadaja, a pozniej im pecznieje w brzuszkach i im to szkodzi.. nie mam pojecia czy to prawda :/
Nie wiem tez czy bedzie u nas ryz, to bedzie zalezalo od gosci :), jesli sama szykujesz torebki z ryzem, to dzien wczensiej go wyplucz w wodzie i wysusz, to bedziesz miala pewnosc, ze nie zostawi sladu na garniturku/mundurze Pana Mlodego.

No i jak juz przy tym "sypaniu" jestem, chcialabym zeby u nas byly platki roz.. tylko nie wiem zabardzo skad je wziac.. :/

Do waszego slubu zostaly juz tylko 23 dni... czas leci jak szalony, co? :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
moje 100 dni
« Odpowiedź #257 dnia: 10 Sierpnia 2006, 13:13 »
Ale juz malutko zostało do Waszego ślubu :) Czujesz juz stresik przedślubny czy jestes  spokojna?

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
moje 100 dni
« Odpowiedź #258 dnia: 11 Sierpnia 2006, 16:06 »
witaj Elzu w moim odliczanku bardzo się cieszę że zawitałaś tutaj

Cytat: "Elzu"
Ile kosztowaly was obraczki i ile czasu na nie czekaliscie i czy za grawer sie doplaca

obrączki kosztowały dokładnie 745zl +grawer na obu obrączkach 30zl czyli razem 775zl
a czekaliśmy koło miesiąca ale tylko dlatego ze chcieliśmy odebrać troszkę później bo tak normalnie to czeka się koło 2-3 tygodni bo złotnik robi je sam a nie zamawia

a zrobiliscie juz te w poradni

tak te mamy załatwione za jednym zamachem bo znajomy Rafała prowadzi te nauki wię mieliśmy załatwione po znajomości :)
chcialabym zeby u nas byly platki roz.. tylko nie wiem zabardzo skad je wziac..

pięknie by było z płatkami róż tak romantycznie ja widziałam płatki róż w sklepie za 4 zl albo w kwiaciarni też można zapytać
czas leci jak szalony, co?

tak to prawda ale już nie mogę się doczekać  :mrgreen:

Cytat: "anulka33"
Czujesz juz stresik przedślubny czy jestes spokojna

oj czuję czuję najbardziej boję sie tego żebym o czymś nie zapomniała

aha wczoraj byłam w dworku gdzie będzie nasze wesele ale niestety nie było właścicielki tylko jej mama  nie mogłam się dogadać z babką w ogóle ja pytam o jedna a ona odpowiada na co innego. Tak poza tym słyszałam że kelnerzy nie sprawują się za dobrze bo trzeba ich upominać żeby donosili na stoły boję się że trzeba będzie ciągle zanimi gadać a na domiar złego nie ma pomiszczenia na klucz gdzi można by było schować i schłodzić wódkę (tzn chłodziarka jest ale we wnęce na szczęscie jej nie widać) mam nadzieję że kelnerzy nie będą do tego stopnia perfidni i nie powynoszą alkoholu bo wiem że czasami tak się zdarza na weselach nie mówię w tym lokalu ale tak w ogóle

Offline Oleńka81

• entuzjasta
  • I Would Do Anything, For You Anything..
  • data ślubu: 15.07.2006
moje 100 dni
« Odpowiedź #259 dnia: 11 Sierpnia 2006, 17:09 »
witaj.

szkoda ze ja nie moglam miec swojego oliczania..  :cry:
 bo widze ze to jest niesamowita radosc.
niestety, duzo rzeczy mnie ominelo w przygotowaniach do slubu..
gratuluje wyboru sukni, jest naprawde przesliczna.  :D
pozdrawaiam.

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
moje 100 dni
« Odpowiedź #260 dnia: 11 Sierpnia 2006, 17:22 »
Cytat: "Oleńka81"
widze ze to jest niesamowita radosc

tak to prawda ja cieszę się z każdej świeżo załatwionej rzeczy to mi uświadamia że ten wielki dzień coraz bliżej

Cytat: "Oleńka81"
gratuluje wyboru sukni, jest naprawde przesliczna.

dziękuję  :oops:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
moje 100 dni
« Odpowiedź #261 dnia: 12 Sierpnia 2006, 08:40 »
Tak poza tym słyszałam że kelnerzy nie sprawują się za dobrze bo trzeba ich upominać żeby donosili na stoły boję się że trzeba będzie ciągle zanimi gadać a na domiar złego nie ma pomiszczenia na klucz gdzi można by było schować i schłodzić wódkę (tzn chłodziarka jest ale we wnęce na szczęscie jej nie widać) mam nadzieję że kelnerzy nie będą do tego stopnia perfidni i nie powynoszą alkoholu bo wiem że czasami tak się zdarza na weselach nie mówię w tym lokalu ale tak w ogóle

Hmm... z tymi kelnerami to rzeczywiście nie za fajna sprawa... propnuje zaangażowac np świadków w to, aby dopilnowali czy wszystko jest tak jak być powinno. Ty tego dnia będziesz miała sporo stresu więc dodatkowy wcale nie jest Ci potrzebny!
Co do wódki- słyszałam, że niektórzy prosza kelnerów o zbieranie nakrętek po wódce- wtedy wiesz dokładnie ile poszło. Może jedna czy dwie się zagubią, ale zawsze to będzie jakaś kontrola nad nimi. Tylko nie mów im o tym wcześniej, żeby przypadkiem, jeśli trafisz na tych nieuczciwych, nie zaczęli zbierać! :twisted:

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
moje 100 dni
« Odpowiedź #262 dnia: 12 Sierpnia 2006, 08:47 »
Cytat: "dziubasek"
Co do wódki- słyszałam, że niektórzy prosza kelnerów o zbieranie nakrętek po wódce-

to jest dobry pomysł ale nadal mam nadzieję że jednak będzie wszystko dobrze po naszej wizycie właścicielka miała dużo do myślenia jeśli chodzi o kelnerów w każdym bądź razie napisała notatkę obok naszych nazwisk iż mamy uwagi do obsługi kelnerskiej w końcu nie płacimy 5 zl za osobę tylko 70zl a to nie jest mało gdy zapraszamy około 180 gości ( a przyjdzie koło 170 )

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
moje 100 dni
« Odpowiedź #263 dnia: 12 Sierpnia 2006, 08:54 »
u nas zbiera się po prostu puste butelki..najpierw podpisuje się potwierdzenie odbioru konkretnej ilości wódki, potem liczy się puste butelki i te, które zostały pełne..chociaż byłam na jednym weselu, gdzie goście podbierali wódkę i zabierali ze sobą..wtedy trochę z liczeniem gorzej..

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
moje 100 dni
« Odpowiedź #264 dnia: 12 Sierpnia 2006, 09:10 »
Cytat: "oosta"
chociaż byłam na jednym weselu, gdzie goście podbierali wódkę i zabierali ze sobą

to też może się zdarzyć niby to rodzina , same bliskie osoby albo znajomi ale i ja się z czymś takim spotkałam. z pewnością nikt się do tego nie przyzna ale i z tym trzeba się liczyć  :?

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
moje 100 dni
« Odpowiedź #265 dnia: 12 Sierpnia 2006, 15:18 »
trzeba wierzyc że bedzie dobrze. A tak w ogóle to nie płacicie dużo za osobę. Co jest wliczone w tą cenę ? Buzialeńki

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
moje 100 dni
« Odpowiedź #266 dnia: 12 Sierpnia 2006, 15:46 »
Cytat: "anulka33"
Co jest wliczone w tą cenę

właściwie to tylko jedzenie (ciast i owoców) i napoje (bez alkoholu i szampana na wejście) dekoracja na sali też jest ale bardzo skromna chociaż to uważam na plus bo w środku jest dość bogato dużo obrazów szabelek i pistoletów i takich tam antyków to daje wielkie wrażenie niestety nie mam zdjęć tego dworku
aha i chlebek na powitanie też jest już w cenie nie musimy go sami zamawiać

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
moje 100 dni
« Odpowiedź #267 dnia: 12 Sierpnia 2006, 15:47 »
zapomniałam pochwalić się moją koszulką na noc poślubną

:mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 02.09.2006
moje 100 dni
« Odpowiedź #268 dnia: 12 Sierpnia 2006, 18:24 »
:Uu:  alez sexi koszuleczka  :D twoj mezus padnie z zachywtu

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
moje 100 dni
« Odpowiedź #269 dnia: 12 Sierpnia 2006, 20:01 »
Ja w noc poślubną będę spała nago ;) Zwłaszcza, że to już będzie dzień ;) Wymyślną bieliznę przewiduję w podróży poślubnej - oj, wtedy się naszalejemy ;)