Autor Wątek: Zaśpiewać mężowi na Weselu?  (Przeczytany 11318 razy)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Zaśpiewać mężowi na Weselu?
« dnia: 27 Maja 2006, 19:15 »
Dziewczyny a co sądzicie o tym żeby zaśpiewać mężowi na Ślubie? JA śpiewać umiem, 10 lat śpiewałam w zespole i ogólnie nie boję się że sobie nie poradzę czy coś takiego, ale nie wiem czy to zrobić czy nie:( Boję się że trema mnie zje i nie wiem czy jest sens się stresować niepotrzbnie ale z drugiej strony BARDZO bym chciała i wiem że mój Kuba też bardzo by chciał bo uwielbia jak śpiewam no ale nie wiem co robić. Doradźcie coś!!!:)

Buziaki

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Maja 2006, 22:30 »
"Będziesz mój" anny jantar  :wink:

"chcę tu zostać" farba

"tylko mnie kochaj" goya
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Maja 2006, 22:55 »
to bardzo dobry pomysł..byłam na weselu, gdzie pan młody wziął gitarę i zagrał z zespołem i zaśpiewał dla panny młodj, a wszyscy goście stali przed sceną z zapalniczkami w ręku..pięknie było..potem się chłopak rozkręcił i kilka utworków zagrał i zaśpiewał..

jeśli macie dobre głosy to jak najbardziej zachęcam Was do tego..sama o czymś takim bym marzyła..gdybym w najgorszym przypadku tylko nie miała talentu do śpiewania, to może w jakiś przystępny sposób nauczyłabym się śpiewać kilka wersów..problem nie w tym, że tego talentu nie mam, ale w tym, że mam wybitny antytalent :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Maja 2006, 23:36 »
Cytat: "oosta"
jeśli macie dobre głosy to jak najbardziej zachęcam Was do tego..sama o czymś takim bym marzyła..gdybym w najgorszym przypadku tylko nie miała talentu do śpiewania, to może w jakiś przystępny sposób nauczyłabym się śpiewać kilka wersów..problem nie w tym, że tego talentu nie mam, ale w tym, że mam wybitny antytalent

ja niestety też ogromny antytalent jestem jeśli chodzi o spiewanie a szkoda, bo to moje wielkie marzenie ładnie spiewać.

zgadzam się z dziewczynami, ze to fajny pomysł!

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Maja 2006, 23:41 »
Uważam, że to super pomysł! A jeśli umiesz śpiewać i Twój przyszły mąż lubi jak to robisz - to myślę, że nie ma się co zastanawiać!
Ja też chciałam mojemu Tomkowi zaśpiewać...ale jednak zrezygnowałam...  :oops:  i teraz baaardzo żałuję  :roll:

Offline szajo

• maniak
  • data ślubu: 28.IV.07
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Maja 2006, 00:09 »
ja również pomysł popieram... sama bym zaśpiewała gdybym umiała ;) a miałabym wysoko podniesioną poprzeczkę bo mój narzeczony na akademii muzycznej studiuje ;) może on mi zaśpiewa ;) szkoda, że tego forum nie czyta :D

Offline marbenia
  • bywalec
ZAŚPIEWAJ!!!
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Maja 2006, 11:32 »
Zaśpiewaj!!! To będzie miła niespodzianka dla Twojego Ukochanego i niezapomniane wydarzenie, które na zawsze pozostanie w Waszej pamieci oraz Waszych gości.
Sama po dzis dzień pamietam ślub mojej siostry na którym zaśpiewała dla swojego męża piosenkę Kancelarii "Zabiorę Cię...". Było to niesamowite wydarzenie... A pamietają i mówią o nim wszyscy, którzy byli tego świadkami!
Nie przejmuj sie tremą, bo miłość, którą darzysz Swojego Partnera przezwycieży ją!
Trzymam kciuki!!! Powodzenia na nowej drodze życia!  :D
Ps. napisz później jaki utwór wybrałas i jak udał sie występ...

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Maja 2006, 14:21 »
Jeszcze utworu nie wybrałam ale zastanawiam się nad Kancelarią "Zabiorę Cie...", Goya "Tylko mnie kochaj" lub może Ziyo "wszystko to co mam". Dzięki dziewczyny za wsparcie:) Muszę pogadać z zespołem który wybraliśmy na wesele i może coś podpowiedzą. Co to tego ile osób bedzie na mnie patrzec to ok. 140 bo tylke mniej wiecej zapraszamy. także wyzwanie jest spore. Ale bardzo chce to dla mojego ukochanego zrobić i wiem ze strasznie by sie ucieszył:) Na 99% jestem pewna ze to zrobie bo widze ze wszystkie jestescie "za" ale w razie czego bede jeszcze zdawac wam relacje z moich przygotowan:) Najgorsza to ta trema ale mysle ze ja przezwyciężę:) Tak wlasciwie to ja nie chce nikomu mówic ze mam zamiar to zrobic, niech wszyscy bedą w szoku:) Buziale
Cytat: "martini"
nie wiem jak duze planujecie wesele i ile par oczu bedzie na Ciebie patrzec)

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Maja 2006, 16:40 »
Cytat: "oosta"
Ja też chciałam mojemu Tomkowi zaśpiewać...ale jednak zrezygnowałam...  i teraz baaardzo żałuję

skąd ja to znam ?? Teraz tez załuję bo podbnie jak Ania, prze wiel lat spiewałam w zespole...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Maja 2006, 17:52 »
Ja też się zastanawiam nad zaśpiewaniem piosenki mężowi na weselu. Tylko, że wolę angielski repertuar i strasznie mnie kusi "The power of love"... Jak mnie trema zje to na pewno nie dam rady, bo piosenka do łatwych nie należy :?

Ogólnie pomysł jest genialny :) Ja bardzo chcę zaśpiewać, może wybiorę jakiś prostszy utwór, ale coś na pewno będzie :mrgreen:

Offline Calypso

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Maja 2006, 12:55 »
Pomysł uważam za genialny. Sama jednak nie zdecydowałabym się na taki krok bo bardzo wzruszam się na ślubach i pewnie zanim zaczęłabym śpiewać to już bym się rozkleiła :mrgreen:  Ale myślę, że Twój mąż będzie zachwycony. Powodzenia :P
Calypso

Offline Alicja
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 1 Czerwca 2006, 08:56 »
Myślę, że aby wystąpić w roli piosenkarki na swoim weselu nie potrzeba nic oprócz odwagi. Nawet umiejętności to sprawa drugorzędna. Ja słuch wprawdzie mam niezły (gram na pianinie), ale ze śpiewem bywa różnie. Nigdy nie śpiewam publicznie, bo trema zazwyczaj mnie rozkłada. Ale na swoim weselu zaśpiewałam.
Znacie na pewno przyśpiewki weselne. Umówiłam się z orkiestrą, że w pewnym momencie ich odśpiewywania kiwną do mnie, a ja podejdę na scenę i będę je kontynuować. Miałam przygotowany własny, pełen żartów, tekst przyśpiewek dla gości i oczywiście dla Pana Młodego. O całym planie wiedziała tylko moja mama.
Bałam się okrutnie. Tonacja orkiestry okazała się dla mnie stanowczo za wysoka, zżarła mnie trema, pod względem muzycznym było nie za bardzo. Ale za to jaka była reakcja gości! Piski, okrzyki, no i to spojrzenie Pana Młodego - w pełni wybałuszone, zdziwione oczy :) Później wszyscy gratulowali mi odwagi. Zaznaczę, że w mojej rodzinie takiego przypadku jeszcze nie było. Grunt to zaskoczenie, wtedy wszyscy będą pamiętać Twoje wesele!

Offline krollewna
  • forumowicz
« Odpowiedź #12 dnia: 1 Czerwca 2006, 13:27 »
Cytat: "Alicja"
Myślę, że aby wystąpić w roli piosenkarki na swoim weselu nie potrzeba nic oprócz odwagi. Nawet umiejętności to sprawa drugorzędna.

Alicja ma racje! Jak goscie beda juz w trakcie zabawy, to nawet jesli zafalszujesz to tego nie zauwaza! A poza tym, to umow sie z zespolem, przeciez moga pociagnac piosenke dalej jesli sie wzruszysz lub zacznie cie zzerac trema. No i zawsze lepiej sprobowac, niz potem zalowac, ze sie nie sprobowalo!
Jestem najszczęśliwszą żonką na świecie!!!

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 1 Czerwca 2006, 22:46 »
Cytat: "krollewna"
zawsze lepiej sprobowac, niz potem zalowac, ze sie nie sprobowalo!

Macie rację dziewczyny:) Potem będę sobie pluć w brodę że mogłam to zrobić. A przecież 10 razy za mąż się nie wychodzi. Ja mam w planach tylko raz więc okazji już nie będę mieć. Dlatego pewnie to zrobię:)

Cytat: "krollewna"
nawet jesli zafalszujesz to tego nie zauwaza

nie boje sie tego ze zafalszuje bo to zaden wstyd ale ja po prostu ogolnie nie lubie jak masa ludzi sie na mnie patrzy. Wtedy trema calkowicie mnie z żera. no ale mysle ze warto sie poswiecic dla mojego Misia:) Buziaki dziewczynki

Offline Aischa

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.04.2006
« Odpowiedź #14 dnia: 2 Czerwca 2006, 08:02 »
ja tez myslalam o tym samym bo spiewalam od dziecka przez tyle lat, mam obejscie ze scena itp ale jednak zrezygnowalam

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #15 dnia: 2 Czerwca 2006, 08:08 »
Mój Daro uwielbia jak śpiewam, dlatego też planuję mu zaśpiewać na weselu, ale jeszcze nie wiem co. Myślałam o piosence, której refren jest:
" .... dopóki jesteś, jesteś ze mną świat mój się kończy i zaczyna
dopóki jesteś jesteś ze mną, dopóki miłość trwa....

no, ale jeszcze nie wiem czy akurat to wybiorę, bo dokładnie to nie znam tej piosenki :roll:

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #16 dnia: 2 Czerwca 2006, 08:19 »
Fajnie że tak chcecie śpiewać swoim mężom w prezencie.  :mrgreen:  Upewnijcie się tylko na 200% że oni tez tego chcą. Nie zawsze to co Wam się wydaje że będzie wspaniałe dla faceta takie w rzeczywistości jest ;)

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #17 dnia: 2 Czerwca 2006, 14:29 »
A ja zaśpiewałąm i to 2 razy. Pierwszą dedykację sama chciałam i uzgodnilam to z orkiestrą. W sumie to nie ja spiewałąm tylko, tańczyłam wokół mojego męża na srodeczku sali do piosenki MICHAŁ SIĘ ŻENI, było superos. A poźniej moj Michał musiał zaśpiewać DLA CIEBIE KOCHANA i wyszło Mu to super, ale i mnie wyciągnięto do spiewania, więc jeden refren zaspiewałam ja DLA CIEBIE KOCHANY ;)
Nam podobało się bardzo, gosciom tez i na filmie wyszło rewelacyjnie ;)

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #18 dnia: 2 Czerwca 2006, 14:31 »
a że ciutkę fałszowaliśmy ;) ?  Jak by to powiedział moj Mąż: czyż to nieurocze ;) ?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #19 dnia: 2 Czerwca 2006, 14:33 »
Cytat: "pioteras"
Nie zawsze to co Wam się wydaje że będzie wspaniałe dla faceta takie w rzeczywistości jest

dałej mi do myślenia pioteras, u mnie raczej mój małż nie lubi takich, jak to on nazywa "szopek" - myślałam, że to tylko on tak ma a tu...proszę czyżby jakaś delikatna sugestia dla Ani

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #20 dnia: 2 Czerwca 2006, 14:49 »
mój Mąz też należy do tych "poważych" w końcu to typowy koziorożczyk, ale śpiewanie podobało Mu się niezmiernie ;), a tańczenie dla Niego to już w ogóle!!!!!!!!!

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #21 dnia: 2 Czerwca 2006, 14:54 »
ja nie twierdzę, że mnie się to nie podoba, podoba i to bardzo ale obawiam się, że małż nie piałby z zachwytu jakbym to ja śpiewała :|

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #22 dnia: 2 Czerwca 2006, 14:56 »
Cytat: "Maja"
proszę czyżby jakaś delikatna sugestia dla Ani

:mrgreen:  hehe nie myślałem o tym :D Ona ma raczej inne talenty ;)

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #23 dnia: 2 Czerwca 2006, 15:11 »
Maju, piałby, piałby, chyba, ze głos masz jakiegoś "Kazimierza", a sądząc po Twojej ślicznej buzi, raczej nie ;) A minimalny fałszyk nic by nie zaważył na ogólnym zachwycie ;), zapewniam Cię

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #24 dnia: 2 Czerwca 2006, 15:21 »
ale i tak już za późno :mrgreen:

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #25 dnia: 2 Czerwca 2006, 15:41 »
no ja wiem, no ja wiem ;)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #26 dnia: 2 Czerwca 2006, 21:04 »
A ja tam się nie martwię że mój przyszły małżonek byłby niezadowolony bo kiedyś, dawno, dawno temu jak jeszcze nie planowaliśmy nawet Ślubu i usłyszał jak śpiewam to mi powiedział, że jego marzeniem jest żebym mu zaśpiewała coś pięknego na Ślubie:) A że znana jestem z tego że mam bardzo dobrą pamięć i przywiązuję uwagę do szczegółów to o to się akurat nie boję bo doskonale pamiętam ta rozmowę. Nie chce mi się wierzyc że jakikolwiek mężczyzna (lub kobieta) byłby niezadowolonyjakby żona zrobiła mu taką niespodziankę. Przecież to piękne. No nie wiem - to moje zdanie:) Każdy ma prawo do swojego:) Buziaki

Offline AniaX
  • forumowicz
« Odpowiedź #27 dnia: 3 Czerwca 2006, 19:43 »
Ja nie będę ryzykować...Pan Młody by pewnie nie uciekł bo nie jeden raz mu śpiewałam ale goście na pewno by się wystraszyli nie na żarty ;)
Buziaczki  :)

Offline krollewna
  • forumowicz
« Odpowiedź #28 dnia: 3 Czerwca 2006, 20:48 »
AniaX to bylaby super atrakcja na waszym weselu- moze warto zaryzykowac?? hihihi
Jestem najszczęśliwszą żonką na świecie!!!

Offline bella1974
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 4 Czerwca 2006, 11:23 »
witajcie
ja tez chce zaspiewać ,ale mam strasznie cięzki głos i nie wszystkie utwory wyjdą dobrze :(
nawet jak dzwonie do kogoś ,kto mnie nie zna to wszytscy mówią : "słucham pana" :(
tragedia
[/url]