Autor Wątek: RESTAURACJA CATAMARAN NA POGORII!DĄBROWA GÓRNICZA!  (Przeczytany 69740 razy)

Offline marzena2
  • nowicjusz
  • *
Odp: RESTAURACJA CATAMARAN NA POGORII!DĄBROWA GÓRNICZA!
« Odpowiedź #150 dnia: 12 Lutego 2010, 14:59 »
Bardzo się cieszę Drogi Obserwatorze, że potrafisz mnie zrozumieć oraz, że jesteśmy zgodni w kwestii czystości  i porzadku a wszystkim przyszłym Nowożeńcom życzę najpiękniejszych wspomnień i wrażeń.  Pozdrawiam Obserwatorze, mam nadzieję, że niejdnokrotnie jeszcze będziemy mogli wymienić się naszymi spostrzeżeniami.   

Offline Elisa Day

• bywalec
  • Happy together :)
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #151 dnia: 13 Lutego 2010, 16:43 »
A ja tam miałam wesele i żadnych pajęczyn nie widziałam, ani półnagich ludzi pomykających na terenie ośrodka. Ktoś wcześniej napisał, że obsługa jest naburmuszona...jakoś nie zauważyłam.Wszyscy byli przemili i kulturalni i również nie potwierdzam, że napoje są tylko na początku imprezy. U nas nikomu niczego nie brakowało...ale też my nie szukaliśmy dziury w całym, nie byliśmy nastawieni roszczeniowo  ani nie biegaliśmy z lupa by sprawdzić czy przypadkiem nie ma gdzieś kurzyczku. Mieliśmy swoje oczekiwania co do tego dnia i zostały one spełnione.

wiara, nadzieja, miłość

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #152 dnia: 15 Lutego 2010, 07:23 »
marzena2 mnie również jest bardzo miło. Sadzę tak jak Ty, że inne osoby mogą na naszej konwersacji coś  skorzystać :).

Offline welurka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #153 dnia: 15 Lutego 2010, 09:01 »
Sprzedam termin!!!

Ponownie informuje że mam do sprzedania termin przyjęcia weselnego w dniu 4 czerwca 2011 roku w restauracji Catamaran :)

Zainteresowanych prosze o kontakt na adres mailowy lub na forum

Pozdrawiam

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #154 dnia: 15 Lutego 2010, 19:42 »
welurka po ostatnich opiniach, które pokazały się na tym forum to bardzo wątpię czy znajdziesz  chętnego. Większość osób nie znających sali, wchodząc na stronę, wystraszy się i zrezygnuje. Słowo pisane czasami ma wielką moc .  Bardzo trudno później przekonać kogoś, że może być inaczej. Krótko mówiąc niepewność została zasiana. :)

Offline Nomysz

• Programista PHP/C#
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #155 dnia: 18 Września 2001, 02:33 »
My prawie byliśmy zdecydowanie na Catamaran.  Wiele razy tam byliśmy na obiedzie/kolacji i jedzenie zawsze było super.

Nie wzięliśmy Catamaranu, ponieważ jeżdżąc po salach koło ul.  Żeglarskiej Catamaran był ostatni.  My zmęczeni i wydał nam się super ofertą.  Zarówno cenową jak i pod względem wyglądu lokalu.
Następnego dnia podekscytowani zaczynamy oglądać zdjęcia lokalu na ich stronie i już tak fajnie nie było ;)

1.  Wszędzie półmrok.  Nie mają lepszego oświetlenia niż to włączone w lokalu.  I nigdy jak byliśmy na obiadach u nich nie było lepiej.
2.  Bardzo mała sala do tańczenia.  Ile par tam się zmieści? 8? Przy większej ilości będzie mega ciasnota.

Ogólnie uznaliśmy, że to miejsce mimo tarasu widokowego na jezioro Pogoria nie ma takiej atmosfery weselno-ślubnej :)

PS.
No, ale są gusta i guściki :)

Offline bezinwazyjna
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.07.2011
« Odpowiedź #156 dnia: 27 Sierpnia 2010, 11:46 »
My będziemy mieli tam wesele w lipcu 2011r.
Salę i okolicę byliśmy oglądać kilkakrotnie.  Wrażenia: sala bardzo klimatyczna, ma swój urok i na pewno różni się od takich typowych sal bankietowych.
Nam szczególnie spodobała się kiedy byliśmy ją oglądać na wiosnę i podczas wizyty był zapalony kominek :) bardzo ładnie to wyglądało.
Ładny taras, z pięknym widokiem na Pogorie.
Jeżeli chodzi o samą salę: sala wg.  mnie na max.  70 os bo przy większej ilości osob może być ciasno.  Parkiet do tańczenia ma  być do nast.  roku powiększony  poprzez przesunięcie ściany do końca tarasu więc miejsca bedzie więcej.
Do nast.  roku wg obietnic p.  menagera ma być także  zrobiona fontanna na placu przed wejściem, a także powiększony parking.

Jeżeli chodzi  o dekoracje sali w dn.  wesela, ( byliśmy zobaczyć przed weselem jednej pary w sierpniu) to dekoracja raczej minimalistyczna tzn.  przy wejściu na salę widziliśmy powpinane różyczki( jak dla mnie jednak nie wyglądało to za ładnie, tak trochę mizernie),  w środku zaś w wazonach były pojedyńcze żywe kwiaty wtym przypadku na życzenie młodych słoneczniki i świece - co już tworzyło ciekawą aranżację.
Wg mnie ta sala nie nadaje się na strojenie balonikami i innymi bardziej kiczowatymi ozdobami -bo to by zniszczyło całkowicie jej klimat.  Jedyne co bym zmieniła to ładniej uozdobiła samo wejscie po schodkach żywymi kwiatami i jakąś ładną  zieloną "koroną".  Ale ztym nie powinno być podbno problemu bo dobór kwiatów czy np.  koloru świec zależy już od młodych.

I muszę powiedzieć ,że żadnych pajęczyn nie widziałam;-) choć byłam tak kilka razyi po komentarzach na tym forum przyjrzałam się bacznie w każdy kąt, łacznie z wc;-) ( ktore jest rozdzielone na męski i damski, i jest czyste, więc nie ma się do czego doczepić. )

Klimatyzacja - jak dla mnie efekt średni i to mnie trochę martwi, aczkolwiek osoby z ktorymi byłam bardziej odczuli jej działanie ( może na moje odczucia mial też fakt, ze były otwarte dzwi)

Minusy związane z tą salą: ( żeby nie było tak kolorowo;-))
- Szpecący kontener śmieciowy Alby stojący przed wjażdem
- Fatalna droga dojazdowa - i to się niestety nie zmieni ( ale to dotyczy wszystkich lokalów na Pogorii: Schumy, Laguny, kotwicy, tylko w przypadku Catamaranu daje się bardziej odczuć bo jest na samym końcu)

Do kontaktu z menagerem też nie można się zbytnio " przyczepić".  My przed podpisaniem umowy długo rozmawialiśmy, bo aż 2 h;-) a to z powodu tego, że miałam tysiące pytań i na wszyskie pyt.  uzyskałam odpowiedzi.  Udzielił także wskazówek dot.  wyboru muzyki, cukierni ( my mamy opcję bez ciast), fotografa. . .
Reasumując : można się dogadać  i pierwsze wrażenie nieprzystępności z jego strony  przy bliższej rozmowie okazuje się być  mylące.

I to chyba wszystkie wrażenia jakie mam na tą chwilę.
Wraz z upływem czasu będę dalej relacjonowała wspólpracę z Catamaranem i  przekaże jak wywiązują się z obietnic ( dot.  między innymi przebudowy sali czy parkingu)  oraz jak przebiegają dalsze ustalenia  i mam nadzieje ,że następne wrażenia będą takze pozytywne.

Offline Nikratka

• forumowicz
  • data ślubu: 02.07.2011
« Odpowiedź #157 dnia: 27 Sierpnia 2010, 14:23 »
Byłam tam ostatnio na weselu i jedno co na pewno zasługuje na fantastyczną ocenę to jedzenie. Wiem, że to zależy przede wszystkim od Pary Młodej, ale oprócz doboru potraw jedzenia były takie ilości że nie dało się tego przejeść. Szczególnie smakowało mi przepyszne canelloni w sosie grzybowym, świetna ryba do obiadu i kawałki (taaa na talerzu to chyba kilogram czy dwa tych kawałków:D) kurczaka podane z pieczywem czosnkowym jak sie nie mylę. Wszystko REWELACJA!

Offline Mhx
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2017
« Odpowiedź #158 dnia: 7 Września 2010, 16:24 »
w sierpniu bylam na weselu w Catamaranie jako gosc i musze powiedziec ze bylo super! sala ladna (nie panuje zaden polmrok ;) ) Jedzenie rowniez bez zarzutow, zarowno smak jak i ilosc.  Jesli chodzi o obslugę hmm O co sie poprosilo przyniesli, mili, uprzejmi Tylko nie wiem jak to sie stalo ze ostatnia p0otrawe dostalo pol osob a pol nie:O po weselu sie dowiedzialam ze jescze cos bylo :D Sala na ok 70-80 osob bez problemu sie wytanczy Okolica po remoncie (okolica sali) piekne widoki Jednak dojazd. . . ;/ bez komentarza niestety :( Ogolnie sale oceniam na 4+

Offline klarnetos
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.06.2010
« Odpowiedź #159 dnia: 24 Września 2010, 21:36 »
12. VI. 2010 mieliśmy nasze wesele w Catamaranie i jesteśmy zachwyceni, a goście wręcz nie chcieli stamtąd wyjeżdżać! Wesele przeszło nasze najśmielsze oczekiwania i do dziś słyszymy od uczestników mnóstwo pochwał i miłych słów.
Menager bardzo miły, ze wszystkim szedł nam a rękę - a trochę życzeń mieliśmy (włącznie z przemeblowaniem tarasu).  Zawsze był do dyspozycji, służył radą, pozwalał na wszelkie własne pomysły, dorzucił pare gratisów (do i tak już wypasionego zestawu), przedłużył nam dobę hotelową dla gości i załatwił dodatkowe miejsca w Shumie, a nawet zaproponował, że możemy zapłacić za mniejszą liczbę gości niż ta potwierdzona, (np.  o 2 pary mniej, gdyby ktoś z powodów losowych jednak nie dojechał), a jeśli 100% będzie to dopłacimy za te pary po weselu.
Jedzonka było mnóstwo i przepyszne! Mieliśmy menu 255zł/os - w tym obiad i trzy gorące kolacje, stół wiejski, w którym również przez całe wesele były dostępne ciepłe posiłki: żurek, bigos, pierogi.  Alkohol (wódka, dwa rodzaje wina, piwo beczkowe i wyśmienity poncz alkoholowy) bez ograniczeń, napoje zimne i gorące bez ograniczeń, deser, ciasta i owoce bez ograniczeń.  A ciasta też wyśmienite, więc naprawdę nie było się do czego przyczepić, choćby człowiek bardzo chciał.
Jedzenia było tyle, że jedną z kolacji (prosiak pieczony w całości) przenieśliśmy na drugi dzień, bo nikt by już nie dał rady nic więcej zjeść, a jeszcze mnóstwo mięska zapakowaliśmy do domu.  Fakt, że ślub mieliśmy dopiero o 16:00 i jeszcze musieliśmy dojechać z Katowic, więc obiad był ok.  18:00, ale i tak do 5:00 rano było cały czas coś donoszone - nawet nie dało się wszystkiego spróbować! Na weselu były 82 osoby i miejsca było w sam raz - ani za ciasno, ani wrażniea "pustego hangaru".  Restauracja wprawdzie robi wesela na 100 osób, jednak wówczas salka do tańczenia mogłaby być za mała (będzie jednak powiększana chyba za rok).  Domki są wyremontowane i w pełni wyposażone - po prostu cudo! Można sobie wcześniej obejrzeć.  Noclegi 300zł/domek (domki 6-8 osobowe).  Zarówno domki jak i restauracja są klimatyzowane, jednak w samej restauracji nie ma co wymagać super efektu, bo nie da rady żeby 80 osób zamykało za sobą drzwi My jednak mieliśmy wesele 12 czerwca - był upał 31 stopni i uważam, że przewiew, który powstawał przy otworzeniu drzwi wejściowych i na taras był znacznie przyjemniejszy i pasujący do restauracji nad wodą niż jakaś tam klima.  Z resztą wszyscy całą noc się bawili i nikt nie narzekał.
Samo umiejscowienie - tu chyba nie muszę nikogo przekonywać - urocze. . .  Mnóstwo zieleni, drzewek, trawnik usiany kwitnącymi stokrotkami, woda, plaża, altanka nad samą wodą przy plaży, huśtawka i ławeczki tuż obok - to wszystko umożliwiło nam zorganizowanie super przyjęcia w plenerze drugiego dnia - był prosiak w całości, piwko i napoje bezalkoholowe, kawka, herbatka i poczęstunek na słodko, leniuchowanie na świeżym powietrzu, a oprócz tego takie położenie umożliwiło nam wynajęcie żaglowca z pobliskiego ośrodka TRAMP - pierwszego dnia dla nas do zdjęć (fotograf był na motorówce, my na jachcie), drugiego dnia jacht zabierał w rejscy po Pogorii wszystkich gości, co było bardzo miłą atrakcją w tak piękną pogodę.
Dobrym rozwiązaniem jest taras, który biegnie niejako dookoła restauracji - nie tylko fajny przy zabawach typu wężyk i z powodu pięknego > widoku na jezioro, ale też goście w razie deszczu czy chęci przewietrzenia się - nie rozłażą się po całym lesie, tylko cały czas są "pod ręką" i sami też mają pod kontrolą co się dzieje w środku - nikogo nie trzeba szukać ani uskuteczniać pościgów za fanami tytoniu.
Kelnerki i kelnerzy bardzo mili, uśmiechnięci i pracowici - nikogo nie trzeba było poganiać czy o coś się prosić, sami chodzili i pilnowali żeby niczego nie zabrakło.
No nie umiemy powiedzieć złego słowa, a wspomnienia mamy przepiękne i gdybyśmy mogli cofnąć się w czasie to chętnie przeżylibyśmy to wszystko jeszcze raz i na 200% wybralibyśmy znów Catamaran! Było bosko!!!

A, no i zapomniałam dodać, że w Catamaranie nie ma żadnego problemu jeśli chodzi o diety specjalne.  Na moim weselu były trzy: jedna wegetariańska, jedna cukrzycowa i jedna zupełnie specjalistyczna wg zaleceń onkologa (bardzo specyficzna i bardzo rygorystyczna).  Nie tylko nie było sytuacji, że ktoś kręcił nosem, że mamy jakieś udziwnienia na naszym weselu, ale wręcz zapewniano nas żeby o nic się nie martwić, bo wszystkim się zajmą.  I naprawdę tak było.  Osoby będące na powyższych dietach były wręcz zaskoczone i bardzo zadowolone, bo nie było sytuacji, że jakiś posiłek czy poczęstunek ich omijał bądź musieli z czegoś rezygnować - wszystko dostawali w swojej wersji i mówili, że bardzo smaczne.
Może wydawałoby się, że to normalne i że tak przecież wszędzie powinno być, ale z doświadczenia znajomych wiemy, że nie każda restauracja idzie na takie udogodnienia (robią tylko to co jest w menu) lub każą za takie specjalne życzenia dopłacać.  U nas zero problemu. 

Offline klarnetos
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #160 dnia: 24 Września 2010, 21:59 »
A to tylko niektóre z fotek, które zrobiliśmy w dniu ślubu wymykając się dosłownie na pół godzinki - przy czym goście cały czas widzieli nas z tarasu :)

hxxp: img96. imageshack. us/img96/8743/aniaiwojtek2. jpg

Offline klarnetos
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #161 dnia: 24 Września 2010, 22:01 »
Coś mi się nie załadowują :(

Offline konwalia2006

• forumowicz
  • data ślubu: ustalam
« Odpowiedź #162 dnia: 12 Października 2010, 21:26 »
A chcemy je obejrzeć!
Pokój jest najczystszą formą szczęścia

Offline klarnetos
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #163 dnia: 26 Października 2010, 11:30 »
no niestety, nie mogę dodać zdjęć, bo trzeba mieć ileś tam postów, żeby móc je dodawać :(

Offline klarnetos
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #164 dnia: 26 Października 2010, 11:53 »
Mogę jedynie podać linka do naszego teledysku, który został w całości nakręcony na terenie Catamarana - większość nakręcona jest podczas pleneru, innego dnia - ujęcia z dnia ślubu, kiedy wymknęliśmy się na pół godzinki na zdjęcia, to te gdzie jesteśmy na jachcie i motorówce.  Widać z resztą, że altanka nad wodą jest wówczas przystrojona.

hxxp: www. youtube. com/watch?v=jFJ6WTPhlCs

Pare zdjęć może gdzieś wrzucę, to podam linka.
A jeśli macie jakieś pytania to też chętnie odpowiem.

P. S.  Byłam niedawno w Catamaranie z mężem na obiedzie i zaznałam szoku: przed wejściem jest fontanna i rondo.  Wiedzieliśmy, że coś takiego ma powstać, ale zupełnie inaczej sobie to wyobrażaliśmy.  Moim zdaniem bardzo niekorzystna zmiana, bo płytkami zastąpiono bardzo dużą część zieleni - pięknego trawnika usianego stokrotkami, zielonych krzaczków, a nawet wycięto drzewa! Przez to dodatkowo rzuca się w ozy ten brzydki płot od sąsiedniego budynku.  No i dla mnie cały urok tego miejsca tkwił właśnie w dużej ilości zieleni, bo przecież nie po to robimy wesele za miastem, żeby dookoła mieć beton.
Moim zdaniem bardzo niekorzystna zmiana, no ale może dlatego, że byłam przyzwyczajona do innego widoku.
Wiem jednak, że w planie mają też powiększanie sali tanecznej - i tu też jestem pełna obaw. . .  Wygląda na to, że zamurują najpiękniejszą widokowo część tarasu :( Dowiedzcie się dokładnie o to, jeśli planujecie tam wesele, bo może ja coś źle zrozumiałam.

Offline klarnetos
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #165 dnia: 26 Października 2010, 11:56 »
wysyłam jeszcze raz www. youtube. com/watch?v=jFJ6WTPhlCs ale wygląda na to, że forum linki też blokuje.
A zatem, przykro mi, nie pomogę.  No chyba, że na adres mailowy coś chcecie, to piszcie.

Offline martu$_dg

• entuzjasta
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #166 dnia: 26 Października 2010, 22:27 »
a mnie udalo sie obejrzec filmik:) wkradł się mały błąd..poprawny link to:

Offline klarnetos
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #167 dnia: 26 Października 2010, 22:50 »
Dzięki wielkie, nie zauważyłam :)

Offline martu$_dg

• entuzjasta
« Odpowiedź #168 dnia: 26 Października 2010, 23:31 »
prosze bardzo;)...a powiedz mi tylko jedno czy bedac juz po weselu polecilabys ta sale?

Offline klarnetos
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #169 dnia: 27 Października 2010, 01:26 »
Oczywiście! Moja opinia jest ok.  10 postów wyżej :) Pod tą opinią próbowałam dodać zdjęcia, ale nie mam tylu postów ile trzeba mieć wg regulaminu żeby móc dodawać fotki :(

Offline martu$_dg

• entuzjasta
« Odpowiedź #170 dnia: 27 Października 2010, 01:36 »
a moge prosic o jakies zdjecia na maila nerogirl@interia.pl?:)najlepiej ze srodka bo nawet nie wiem jak wyglada ta restauracja..oczywiscie jak znajdziesz chwilke

Offline martu$_dg

• entuzjasta
« Odpowiedź #171 dnia: 27 Października 2010, 02:16 »
nie wyobrazam sobie rozpoczecia wesela bez toastu....jeśli wybiorę opcję bez alkoholu to znaczy że tego toastu nie bedzie czy mozna sie jakos dogadac z wlascicielem?kto to wymyslił..:/

Offline klarnetos
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #172 dnia: 27 Października 2010, 16:44 »
Zaraz spróbuję coś Ci przesłać na maila.  A co do toastu to absolutnie się nie martw! Na pewno jest to kwestia uzgodnienia czy przywozicie swoje szampany czy oni mają je dać - najlepiej zadzwonić i zapytać jak to jest w tej opcji bez alkoholu, bo przecież skoro taką opcję mają to muszą mieć ten problem jakoś rozwiązany.
No i polecam przejechać się na miejsce i pogadać z menagerem, na pewno chętnie odpowie na wszystkie pytania (ja miałam ich chyba z 500 i na wszystkie uzyskałam odpowiedź).  On naprawdę bardzo idzie na rękę w wielu kwestiach, i co najlepsze - przed ślubem, gdy byliśmy ostatecznie podać ilość gości i uzgodnić menu - dostaliśmy jeszcze pare gratisów.  W kwestii menu też był bardzo elastyczny - np.  jak nie mogliśmy się zdecydować na jakąś surówkę czy mięsko, bo było załóżmy 3 z 6 do wyboru, to pozwolił nam wybrać jedną rzecz więcej gratis, lub np.  zaproponował, że zrobią połowę tego i tamtego, żeby był większy wybór.
Nie było problemu z zabieraniem resztek jedzenia do domu.

Offline martu$_dg

• entuzjasta
« Odpowiedź #173 dnia: 27 Października 2010, 22:34 »
klarnetos dziekuję bardzo za szczególy i zdjęcia..myślę, że warto wybrac się na rozmowę z managerem...i zrobię to jak tylko bede w Polsce..może akurat zdecyduję się na to właśnie miejsce;)P.S ślicznie wyglądaliscie na swoim weselu,pozdrawiam

Offline klarnetos
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #174 dnia: 28 Października 2010, 00:27 »
Dziękuję bardzo!

Offline martu$_dg

• entuzjasta
« Odpowiedź #175 dnia: 3 Listopada 2010, 15:05 »
byłam z narzeczonym w Catamaranie...i tak urzekł nas sam klimat że zdecydowaliśmy że nigdzie więcej nie jedziemy....nasze wesele postanowilismy jednak zrobic rok wczesniej niz planowalismy na samym poczatku...niestety musimy zdecydowac sie na inny miesiac niz chcielismy(a chcielismy sierpien)pozostal nam pazdziernik 2011,cieplejsze miesiace niestety zajete...kontakt z managerem bardzo dobry,konkretnie odpowiada na pytania...mozliwe są modyfikacje menu,wprowadzenie jakis swoich propozycji...noclegow jest max 32..domki w srodku bardzo ladne...okolica super,widok na pogorie z tarasu...i ma byc jakas mala zmiana do kwietnia nowego roku..jakas mala przebudowa sali...strona www tez ma byc aktualizowana( wreszcie;) ).To jest miejsce, w ktorym na pewno odbedzie sie nasze wesele. A o dalszej wspolpracy bede pisac na biezaco.

Offline martu$_dg

• entuzjasta
« Odpowiedź #176 dnia: 9 Listopada 2010, 15:28 »
klarnetos a mozesz mi jeszcze napisac czy tort wliczony byl w menu za 255 zl?nigdzie o tym nie pisze a zapomnialam spytac na spotkaniu.

Offline klarnetos
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #177 dnia: 9 Listopada 2010, 16:02 »
Nie, nie był. Ale my i tak chcieliśmy tort lodowy (właściwie lodowo-bezowy) i taki też mieliśmy - gościom bardzo smakował i do dziś go wspominają, że takiego dobrego tortu jeszcze na żadnym weselu nie jedli. A wyszedł nas znacznie taniej niż jakikolwiek z cukierni taki zwykły biszkoptowy.
Jak byś była zainteresowana to podam namiary.

Offline martu$_dg

• entuzjasta
« Odpowiedź #178 dnia: 9 Listopada 2010, 16:18 »
oczywiscie poprosze namiary:)...a czy Wasi goscie dostali np wodke weselna po zakonczeniu wesela czy raczej nie ma takiej opcji?..przepraszam ze tak Cie zameczam pytaniami.

Offline klarnetos
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #179 dnia: 9 Listopada 2010, 17:22 »
Nie, nie dawaliśmy wódki. Alkohol mieliśmy w cenie menu - jest to opcja bez ograniczeń do 5 rano, czyli do tej 5 ma być cały czas donoszony, nawet choćby goście pili flaszkę za flaszką, ale to "bez ograniczeń" obejmuje tylko to co goście spożyją w czasie wesela, czyli nie można napojów wynosić i rozdawać (to w sumie logiczne, bo ktoś mógłby całe wesele podbierać i wynieść np. 100 butelek :))
To samo dotyczy napojów bezalkoholowych. Teoretycznie ilość butelek, które obsługa postawi na stół powinna się zgadzać z ilością, którą zbierze, a za brakujące należałoby dopłacić. - Teoretycznie, bo zawsze ktoś coś wyniesie, u nas też tak było, -  sama widziałam jak dwóch gości zabiera po flaszce do domków noclegowych :) Ale nikt nie kazał nam za to dopłacać. Przy jakiejś dużej jednak ilości wyniesionych butelek mogłoby tak być.

A jeśli chodzi o podziękowania, to zamiast wódki rozesłaliśmy zdjęcia z tekstem podziękowań z tyłu oraz płytki z prezentacją zdjęć. Można to zobaczyć tutaj, posty Anny Małyszko: http://www.goldenline.pl/forum/1803586/upominki-dla-gosci-weselnych-co-wybrac/s/1#35203750

Cukiernia, w której zamawialiśmy torty to Italiana (jest to jednocześnie wytwórnia lodów), miesząca się na rogu ul. Panewnickiej i Medyków w Katowicach - Ligocie. Tel. (32) 252 42 84 lub (32) 252 62 75.
Torty, o których pisałam to torty hiszpańskie lodowo-bezowe - bo są tam też jeszcze inne, ale już nie takie dobre. Polecam wybrać się kiedyś jak będziecie, na miejscu można sobie usiąść i kupić po kawałku jako deser do kawki na przykład. Zakochacie się w nim, gwarantuję!
Torty są w trzech bodajże rozmiarach. My kupiliśmy aż 10 największych, bo chcieliśmy żeby były jeszcze na drugi dzień, i zapłaciliśmy razem 590 zł już z dowozem na miejsce przez lodówkę.
Nie wiem tylko jak z paterą, bo my pożyczaliśmy od znajomych, taką na 3 torty (potem już i tak kroi i roznosi obsługa). Ale wiem, że cukiernie też wypożyczają - można więc to załatwić w najbliższej od domu czy lokalu.