Autor Wątek: RESTAURACJA CATAMARAN NA POGORII!DĄBROWA GÓRNICZA!  (Przeczytany 69739 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aniutek83
  • maniak
Hej!
Wczoraj ostateczne zdecydowaliśmy się na restauracje Catamaran w Dabrowie Górniczej na Pogorii . pOleciła nam to znajoma mamy , która tez tam robiła wesele. oglądałam nawet płytkę z tej imprezy imnie zachwyciła! bYlismy tam wczoraj i bardzo misie podobało! mam pytanie- może któras z Was robi tam wesele, lub była tam na imprezce! Bede wdzieczna za rady, chociaż jak na razie słysze same pozytywne opinie!  :D

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
RESTAURACJA CATAMARAN NA POGORII!DĄBROWA GÓRNICZA!
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Maja 2006, 09:16 »
Aniutek Monika_mf ma tam wesele w lipcu. :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Maja 2006, 17:14 »
ano mam mam i juz  nie mogę sie doczekać!
Gratulację Aniutku, bo wybrałaś moim zdaniem najlepszą i najpiękniejszą restaurację w DG! (tylko żeby nik inny sie nie obraził :))  Jeśli będziesz chciała o coś zapytać, do wal śmiało :) a za 2 i pół miesiąca opowiem Ci ze szczegółami jak się spisali ;) Ale juz dziś nie mam wątpliwości, że to genialny wybór :)
acha! jak zdecydujecie już o wysokości kwoty za osobę, to daj znać.....zdradzę Ci mały trik, dotyczacy starteru wódki :)
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Maja 2006, 20:42 »
hej Monia!
my sie zdecydowalismy na kwote menu za 200 zł - ale to tylko ze wzgledu na to ze ciasta i alkoholi napoje mały spasc na rodziców narzeczonego i na niego a wozic to wszystko po 70 km to troche nie bardzo i po przenanalizowaniu wybralismy opcje 200 zł, ta znajoma mamy tez tak robiłai była b. zadowolona! Ale rzeczywiscie jest tam full jedzonka! I podobno b. dobre! Nie wiem bo nie próbowałam! Ale mysle,że wybralismy dobrze, bo naprawde jest slicznie i ludzie jacys tacy bardziej konkretni! A w rózaanej za 160 złotych mielismy wszystkiego o połowe mniej! I wystrój mi sie tam bb podoba, widziałam go juz na płytce! A dodam ze restauracja Szuma tez mnie zachwyciła! Monia to czekam na opinieod Ciebie, Ty juz jestes 2 mies prtzed wiec na pewno wszystko masz tam ustalone!

Offline monika_mb

• entuzjasta
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Maja 2006, 20:13 »
No niestety nie mamy ustalonych szczegółów...jest jeszcze na to czas - mamy się zgłosić około 15 lipca :) My bierzemy opcję 160zł z czystko finansowych kwestii - po prostu wychodzi taniej :) A starter wódki, który zupełnie nie był opłacalny wymieniamy na płonące udźce jagnięce serwowane przez szefa kuchni na sali :) mniam :) Ostatnio byliśmy tam i kończyła się jakaś impreza typu komunia/wesele.....aleeeeeee klimat :):):) aż motylki w brzuszku latały ;):):):):)

PS. A dlaczego wozić 70km, przecież można wszystko zamówić w pobliskich cukiermiach - oni zawsze wszystko dostarczają na miejsce, alkohol zawozi się dzień wcześniej

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Maja 2006, 08:35 »
My te udźce mamy już wliczonę w ta naszą cenę 200 zł, no niestety musielibyśmy wozić ponieważ mój narzeczony dostaje takie bony od siebie z pracy i może je tylko wymienić w sklepach w swoim okręgu i własnie za to planowaliśmy kupowac alkohol i napoje, a ciasta wogóle nie planowaliśmy kupować ponieważ tesciowa i 2 sąsiadki sa cukiernikami z zawodu i pieką ciasta więc one sie zaoferowały zeby je upiec! Zreszta my mamy na weselu tylko 65 osób wiec jakoś to pogodzimy, na pewno gdyby narzeczony był stąd tez wybralibyśmy tą inną opcję ! my tez chcemy się wybrać w weekend żeby zobaczyc jak będzie tam imprezka- nawet nas zapraszali. Widziałam coś niecos na tamtej płytce- i naprawde byłam ppod wrazeniem. Myslę,że to najlepszy wybór lokalu jakiego dokonałam!A gdyby narzeczony miał wozic do mnie ten alkohol partiami to wiecej by nas wyniosła benzyna, naprawde kalkulowalismy to 10 razy i taknam jakoś wyszło,ze to nam się opłaca!

Offline monika_mb

• entuzjasta
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Maja 2006, 17:19 »
A pewnie - skoro to jest bardziej oplacalne :) My też liczyliśmy na wszystkie sposoby, ale oszczędności były na pierwszym miejscu :) A wybór z pewnością najlepszy :) My jak zamawialiśmy i podpisywaliśmu umowę, to też zaprosili nas w sobot, jak było wesele, żeby sobie zpbaczyć jak wyglada ustawienie stołów i wystrój sali, tzn. stołów, bo sali to oni nie dekorują. I dobrze, bo zupełnie jest to niepotrzebne ;) Będę Ci zdawać relację, a po slubie (rany to juz tak niedługo) opowiem ze szczegółami jak się spisali :)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Maja 2006, 08:01 »
hej
Byłam wczoraj w catamaranie z narzeczonym , bo chciał swoim rodzicom porobic tam zdjecia i byłam pod wrazeniem wystroju i obsługi i ilosci jedzenia ( chociaz była tam tylko komunia ) ale jedna rzecz troche mnie zdenerwowała , ludzie , którzy aktualnie byli tam w tych domkach  po prostu wchodzili sobie do tego lokaludo tych gosci i kiedy ludzie stali na dworze grali sobie w piłkę pod wejsciem do tego lokalu kopiąc sobie wsród gości , którzy wyszli tam np. zapalić sobie papierosa. My nie chcieliśmy wchodzić na salę( bo chyba nikt by nie chciał jakby jakies tłumy obcych ludzi wchodziły mu na impreze) A obsługa w ogóle nie reagowała  i nam tez proponowali wejscie do środka. Myśle,że taie imprezki powinny być zamknięte dla obcych- ale to tylko moje zdanie! chodzi mi o kradzieze itp.Ale poza tymwszystko tam mi sie b podobało!

Offline ankna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Maja 2006, 14:53 »
czesc ja tez sie zakochalam w catamaranie. z tego blogiego stanu wyprowadzil mnie znajomy perkusista, ktory gra na weselach. w catamaranie graja srednio raz na 2 miesiace, wiec wie co mowi. narzekal strasznie na jedzenie w catamaranie, mowil ze podaja bardzo malo i bardzo wolno, wolne miejsce zapchane jest przyprawami ;) a do obiadu na 5 osobowy zespol dostali 36 frytek do podzialu. liczyl bo musil je jakos podzielic miedzy kolegow ;)

Offline monika_mb

• entuzjasta
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Maja 2006, 15:16 »
No nie wiem...ja słyszałam wiele opinii i każda z nich była pozytywna :) Nawet zespół, który będzie grał u nas jak usłyszał, że Catamaran, bo bardzo go chwalł,...... pozyjemy zobaczymy.... mam jednak nadzieję, że wszystko będzie oki, bo z pewnością będzie (w zeszłym roku pracował tam mój kolega jako kelner...więc zaufania troszke mam do tej knajpki)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Maja 2006, 15:28 »
Dziewczyny zawsze jest tak, że nie wszystko się wszystkim podoba. Nigdy nikomu się ze wszystkim się nie dogodzi. Zawsze każdy będzie mieć jakieś, ale. Także na prawdę nie przejmujcie się opiniami innych. :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline monika_mb

• entuzjasta
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Maja 2006, 16:59 »
Cytat: "Marta"
Dziewczyny zawsze jest tak, że nie wszystko się wszystkim podoba. Nigdy nikomu się ze wszystkim się nie dogodzi. Zawsze każdy będzie mieć jakieś, ale.

dokladnie zgadzam sie z przedmówczynią Martą :) Jakby sie chcialo dogodzic wszystkim, to trzeba by było zrobić kilka wesel jednoczesnie :) A poza tym.... jeśli chodzi o ilość jedzenia dla orkiestry - to ja od razu zapowiedziałam, że z pewnością nie ma być to taka sama ilość jak dla gości - maja dostać wystarczajaco zeby głodni nie byli :) ale żeby nie było przypadkiem takiej sytuacji jak w sierpniu na ślubie kuzyna Marka, że DJ mial dla siebie tyle jedzenia, co my mieliśmy na jakieś 4-5 osób... Aż w oczy koliło i potem to ludzie komentowali ....

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Maja 2006, 20:26 »
Dziewczyny
Macie rację, ja orkiestrze nie dam tyle samo jedzenia no bez przesady , przecież jeszcze płace im za granie( i to niemałe pieniadze)i zeby dostali tyle jedzenia, nie zafunduje im menu za 200 zł .Dostana tyle,zeby nie byli głodni a na odchodne dostaną jeszcze ciasto i wódeczke! I ja naprawde tez słyszałsam same pozytywy o catamaranie  i widziałam stamtad płytkę i byłam tam ostatnio jak była imprezka i naprawde nie widziałam,zeby czegos było mało! Zreszta jakby było tam tak kiepsko z jedzeniem to chyba nikt by tam wesel nie robił! Ale jak to sie mówi jeszcze sie taki nie urodził co by kazdemu dogodził!

Offline BAHAAA

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 23 Maja 2006, 09:55 »
Dziewczyny czy Katamaran  ma strone in ternetową? Jezeli tak to prosze prw i z góry dziekuje!

Offline monika_mb

• entuzjasta
« Odpowiedź #14 dnia: 25 Maja 2006, 18:44 »
Cytat: "BAHAAA"
Dziewczyny czy Katamaran ma strone in ternetową? Jezeli tak to prosze prw i z góry dziekuje!

łojjj trochę z opóźnieniem - ale lepiej późno niż wcale :) poszło :)

Offline BAHAAA

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Maja 2006, 08:08 »
Dziękuję bardzo za informacje  :D

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Maja 2006, 12:11 »
Na prośbę Aniutki 83 wklejam zdjęcia :) Rzeeczywiście to miejsce jest piękne :o

There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline monika_mb

• entuzjasta
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Maja 2006, 15:54 »
aleście mnie dziewczynki rozmarzyły......mmmmm.... ja chcieć już być tam 29 lipca :):):)

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 29 Maja 2006, 16:18 »
monika_mf, bosko...Naprawdę pięknie...

Przecież to już za równe 2 miesiące  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline jagodzianka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 30 Maja 2006, 11:44 »
ja w zeszły roku byłam na weselu u znajomych na catamaranie.
i co moge powiedzec ........... ze goraco polecam pod kazdym wzgledem . jedzenia obsługi lokalizacji i całej reszty . poprostu rewelacja nie ma sie do czego doczepic.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #20 dnia: 30 Maja 2006, 12:05 »
a czy jest tam możliwość załatwienia noclegów?

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #21 dnia: 30 Maja 2006, 15:13 »
Dziewczyny!
Fajno,ze same pozytywy bo ja juz mam podpisana umowe ,ale zbieram opinie! jasne ,ze jest mozliwośc noclegów! my sami tam własnie tez noclegi załatwiamy! Za 10 osób płacisz jedynie 150 złotych!

Offline monika_mb

• entuzjasta
« Odpowiedź #22 dnia: 30 Maja 2006, 15:52 »
Cytat: "oosta"
a czy jest tam możliwość załatwienia noclegów?

Tak, jak najbardziej - wokół są campingi 10 osobowe jeśli się nie mylę, a koszt to tylko 150zł/za domek :) Wiec wychodzi 15zł na głowę ;) opłaca się jednym słowem :)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #23 dnia: 1 Czerwca 2006, 09:28 »
to rzeczywiście się opłaca..ile jest tych domków? u mnie co najmniej połowa gości będzie przyjezdnych..

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #24 dnia: 1 Czerwca 2006, 09:40 »
tych domków spokojnie jest z 15 na pewno sa rózne drewniane i takie typowo kampingowe ! Ja nawet nie liczyłam ale moze jest i więcej! a zastanawiasz sie nad nasza salą? jesli masz jakies pytania to smialo pytaj na privie też!

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 1 Czerwca 2006, 10:24 »
Aniutek83, zastanawiamy sie właśnie..szukalismy czegoś w pobliżu za atrakcyjna cene no i te noclegi..albo za mało było miejsc noclegowych, albo ceny bardzo wygórowane  :roll: na razie plan mamy taki, że mamy dwa hoteliki w Szczyrku upatrzone i w sobote tam jedziemy troszeczke ponegocjować..jednak CATAMARAN bardzo mi się spodobał, jak zobaczyłam zdjęcia..myśle, że warto tez tam pojechac i zobaczyć na żywo..
Aniutek83, a byłaś może tam na jakiejs imprezie :?: jakie jedzonko :?: jaka obsługa :?:

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #26 dnia: 1 Czerwca 2006, 11:16 »
Ja widziałam płytkę z tego wesela znajoma mamy z pracy no i z ich opowieści! Na płytce było naprawde wszystko super! I dlatego tez sie na to zdecydowalismy> Chłopak kolezanki był tam wkwietniu na weselu i twierdził że super!Kolezanka była tam na sylwestra i tez było ekstra! My bylismy ta własnie( kiedy robilismy te zdjecia) była tam komunia iwszystko podpatrrzylismy - obsługa super i jedzonko też! My tam kiedy podpisywalisy umowę to zjedlisny sobie obiadek i był pyszny! my wybralismy wersje 200 zeta- full wypas! z alkholem be ogranbiczen- wódke mamy finlandię , piwo ,wino, drinki, wszystkie rodzaje kaw i herbat wliczone w cene. Napoje tez wszelakie bez ograniczeń.4 rodzaje ciast i owoce! Sa różne warianty dla kazdego- cenowo ! Kolezanka organizowała wesele w Ustroniu a potem była u kuzynki w Catamaranie i bardziej chwaliła catamaran!

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 1 Czerwca 2006, 11:50 »
Aneczko, a czy wliczony jest tort w te 200 zł/os :?:

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #28 dnia: 1 Czerwca 2006, 14:49 »
Nie tortu tam nie ma jestwliczony w cene 230- zł ale oni torty tez maja w ofercie i my bedziemy zamawiac u nich bo tort 3- 4 pietrowy na 70 osób( jakikolwiek sobie zazyczysz i jakkolwiek przybrany itp itd) kosztuje ok 200 zł!

Offline aska
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 1 Czerwca 2006, 15:27 »
Aniutek ja też oglądałam catamaran i jest śliczny, ale mam wrażenie że sala do tańczenia jest mała. Wiesz ile osób się tam mieści, żeby nie było ciasno?
Pozdrowienia:)