Autor Wątek: RESTAURACJA CATAMARAN NA POGORII!DĄBROWA GÓRNICZA!  (Przeczytany 69741 razy)

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
Odp: RESTAURACJA CATAMARAN NA POGORII!DĄBROWA GÓRNICZA!
« Odpowiedź #90 dnia: 28 Stycznia 2009, 14:38 »
  :obiad: Najlepiej jak Goście wszystko zjedzą i nie będzie tematu :obiad:

Offline żania
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.01.2009
« Odpowiedź #91 dnia: 28 Stycznia 2009, 16:20 »
Witam.Widzę że ktoś sieje panike,miałam wesele tam w sobote 24 .01 i nie zgadzam sie z przedmówcami ,wszystko co zostało z obiadu jak również na stołach,ciasta ,owoce wszystko moglismy zabrać ,została cała masa,połowe odpuścilismy bo i tak nie miałby kto tego zjesc, mialam opcje z alkoholem co uważam ze po przeliczeniu było nieopłacalne,lepiej zdecydowac sie na opcje bez,dodam ze goscie bawili sie do 5 i wypili morze wódki;)ale napoczętych alkoholi win i napoii zabrac nie można.Ogólnie świetna zabawa,atmosfera,wystrój ok.aleeee troszke ciemno przy stołach,polecam zażyczyć  sobie wiecej świec,nie ma tam górnego oświetlenia.Zastrzeżenia mam do kilku rzeczy sposobu podowania sałatek z zimnej płyty ,uważam ze powinny być podawane w półmiskach a nie na talerzach ,druga rzecz to wiejski stół,wyobrażałam sobie nieco inaczej,wg mnie te wyroby nie powinny byc wczesniej krojone tylko gośc powinien podchodzic i sam sobie kroic ile chce,nad ranem wszystko było suche i nieapetyczne,wybór powiedzmy że duży ,niedoprzejedzenia .obsługa ok,starali sie ;)w nocy serwowany był tatar dla chętnych ,zła organizacja goście którzy w tym czasie bawili sie nie załapali sie bo nikt im ponownie nie zaproponował,takze warto dogadac takie szczegóły.ogolnie całokształt na 4+.Acha najważniejsze u mnei było 60osób i smię powiedziec ze to max jaki sie tam  miesci ,w momencie kiedy 90% była na parkiecie robiło sie ciasno.W razie pytan piszcie chętnie odpowiem;)

Offline patusia01
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #92 dnia: 30 Stycznia 2009, 20:07 »
Dziewczyny, działa Wam strona Catamaranu?? Bo mnie tylko główna, reszta ni grzyba i nie wiem czy to u mnie tylko. Pozdrowionka.

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #93 dnia: 2 Lutego 2009, 07:36 »
żania    a czy mogę prosić jakieś aktualne fotki z wyglądem sali na priva??

Patusia stronka już działa uaktualniali chyba menu i dlatego nie działała :)

Offline patusia01
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #94 dnia: 5 Lutego 2009, 20:46 »
Hej dziewczyny. Czy ja też mogę żanię prosić o fotki?? ;)

Offline żania
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #95 dnia: 5 Lutego 2009, 21:31 »
dziewczyny wyślę Wam jak tylko dostane na płycie.mam kilka swoich to przez week w wolnej chwili postaram sie podesłać

Offline aga8207

• bywalec
« Odpowiedź #96 dnia: 6 Lutego 2009, 12:55 »
super żania z góry stokrotne dzięki  :) Mi możesz wysłać na maila aga8207@op.pl. Czekam z niecierpliwością  ;D

Offline Monia 010
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.08.09
« Odpowiedź #97 dnia: 22 Lutego 2009, 19:51 »
Witam wszystkie Panie i Panów:)
Mamy wesele w catamaranie w sierpniu 2009 roku.
Przyznam, ze jak zaczełam czytać opinie i spotrzezenia zamieszczone przez was to sie przeraziłam i od razu dołączyłam się do forum.
Cena jest zawrotna ale decydujac sie na nią oczekujemy najwyzszej jakości.
Niektóre opinie mnie przerażaja i od razu brzuch mnie z nerwów rozbolał ale na szczęście są tekże pozytywne.
Przyznam ze menager lokalu (kiedy rezerwowalismy sale) był nie miły, opryskliwy i mało zachecajacy ale co zrobić.
Mamy nadzieję, ze pozostała obsługa restauracji jest na takim wysokim poziomie.
Przyznam, że martwie sie czy lokal nie bedzie za mały na 70 gości.
Mam też nadzieję, że zgodnie z tym co usłyszelismy nie zjedzone posiłki, zimną płytę itd będzie można można zabrac do domu, wkońcu za to płacimy i to słono.
Mam nadzieję, że zachcecie Panie podzielić się z nami OPTYMISTYCZNYMI wspomnieniami z pezyjęcia weselnego.
MOCNO ZANIEPOKOJONA MONIA :o(

Offline dagula

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11-07-2009
« Odpowiedź #98 dnia: 20 Kwietnia 2009, 20:40 »
Witam Wszystkich, ponieważ z pewnych względów osobistych musimy zrezygnować z sali na Catamaranie  mam wolny termin do " odstąpienia".  Termin to 11 lipiec 2009.  Sala jest śliczna a otoczenie bajeczne:) Jak ktoś jest chętny to mój nr: 880 673 252. 
Dagul@

Offline justyna1014
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.08.09
« Odpowiedź #99 dnia: 22 Kwietnia 2009, 20:50 »
Witam dziewczyny
Mam wesele w catamaranie 08. 08. 09
Nastraszyłyście mnie troszke ale mam nadzieje że bezie super i wszyscy bedą zadowoleni
Co do jedzenia po weselu to sie pytałam i wszystko można sobie zabrać tylko tzeba
przywieść sobie pojemniki to wszystko wam zapakują.
Domki w sierpniu mają być tylko 4 do wynajęcia bo bedą po remoncie (byłam tam niedawno i ten remont jest kakretny bo prawie nic z starych nie zostało ) pytałam o wiecej domków to powiedział ze niema możliwości bo reszta sie nie nadaje i nie beda tego lata wynajmone
Ja mam wesele na 60 osób i mam nadzieje że bedzie ok i że sie tam nie ugotujemy
Menadzer catamranu zrobiła na mnie bardzo miłe wrażenie i dziewczyna z opsługi też mam nadzieje że reszta opsługi na moim weselu bedzie równie miła
Jeśli macie jakieś pytania to piszcie

Offline aga8207

• bywalec
« Odpowiedź #100 dnia: 23 Kwietnia 2009, 11:18 »
justyna1014  my mamy wesele 6 szerwca więc zdam szczegółową relację. Jeszcze trochę ponad miesiąc nam został :)

Offline justyna1014
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #101 dnia: 23 Kwietnia 2009, 21:55 »
mam nadzieje że wszystko bedzie ok tak samo jak u mnie jak i u ciebie
bedzie dobrze nie możemy sie zamartwiać
czekam na twoje opinie

Offline werlimex

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: Nie dotyczy
« Odpowiedź #102 dnia: 24 Kwietnia 2009, 23:07 »
Ale ci ten Rojek zaszedł za skóre .drugi post już tej samej treści  czytam ,tak to jest jak sie z amatorami chce współpracować i obiecują gruszki na wierzbie ,bo sie chce zaoszczędzić.Przyroda.

Offline patusia01
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #103 dnia: 6 Maja 2009, 20:03 »
Hej dziewczyny. Podnoszę wątek, bo ślub coraz bliżej, a ja i mój "chłop" tacy niezorganizowani jesteśmy, że nawet od zeszłego roku sali nie odwiedziliśmy, więc pytam czy macie jakieś wieści dotyczące ewentualnych zmian w Catamaranie, bo rzucił mi się w oczy jeden filmik z wesela, gdzie ku mojemu miłemu zaskoczeniu ujrzałam zmienione krzesła :D. Może któraś była na żywo te zmiany zobaczyć? Pozdrowionka.

Offline aga8207

• bywalec
« Odpowiedź #104 dnia: 6 Maja 2009, 22:00 »
w przyszłym tygodniu prawopodobnie się tam będziemy musieli wybrać bo weselicho coraz bliżej i trzeba szczegóły dogadać  ;D Krzesła już chyba w zeszłym roku zmienili. A swoją drogą widziałaś filmik od kogoś znajomoego czy gdzieś w sieci? Bo sama bym chętnie zobaczyla :)

Offline aga8207

• bywalec
« Odpowiedź #105 dnia: 13 Maja 2009, 08:06 »
Wczoraj byliśmy na sali by na własne oczka zobaczyć "nowości" w Catamaranie. Najważniejsze z nich to krzesła. Są zmienione i do dego wygodne. Żadna sukienka już nie ucierpi :) 2 nowe domki powinny być gotowe na czerwiec. Ale my i tak chyba weźmiemy stare ze względu na cenę. Nowe kosztuję 300zł. a stare 150 a i tak goście prześpią się tam parę godzin.
Menu które mamy to obecnie koszt 255 zl  :szczeka: (aktualne dostępne na stronce restauracji) ale nam zostaje stara cena 220zł. :skacza:
Resztę szczegółów dogadamy za jakiś tydzień  może 10 dni   :)

Offline justyna1014
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #106 dnia: 13 Maja 2009, 20:15 »
ja zarezerwowałam te nowe domki ale ja za nie płace 250zl

Offline żania
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #107 dnia: 13 Maja 2009, 22:55 »
Hej.Jeśli macie wiejski stół dogadajcie szczegóły dotyczące forme podania,ja mialam fatalny jesli chodzi o ilośc i jakośc np jedno laska kiełbasy powiedzmy "swojskiej"była pokrojona jak szynka ciekno w plastereczki i ułożóna na pólmisku,w wyobrażałam sobie pęta kiłbasy wiszące ,wszystkie wyroby na tym stole byly w plasterkach .nie robi to wrażenia!!i jest niesmaczne!!acha i ustalcie czy na pewno jest klima czy tylko nawiew,ja mialam wesle w styczniu i było gorąco!nie straszne ale chce abyście były zadowolone z tego jedynego dnia;)ja nie do końca byłam

Offline Elisa Day

• bywalec
  • Happy together :)
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #108 dnia: 10 Czerwca 2009, 09:05 »
aga i jesteś zadowolona po swoim ślubie z catamarana?my mamy tam wesele we wrześniu...i sie troche boje jak tam będzie.

wiara, nadzieja, miłość

Offline patusia01
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #109 dnia: 11 Czerwca 2009, 19:38 »
aga8207 też jestem ciekawa opinii, bo moje wesele lada dzień ;). Pozdrowienia.

Offline Gumbassek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #110 dnia: 19 Sierpnia 2009, 19:47 »
Witam serdecznie! To mój pierwszy post na tym forum.  Postanowiłam się wypowiedzieć, bo zainteresował mnie ten lokal.  Przeczytałam całe 5 stron Waszych postów i niezniechęcona negatywnymi opiniami postanowiłam wziąć go pod uwagę przy wyborze lokalu (wesele chcemy w zimie w lutym przyszłego roku czyli już tuż tuż) i oto co z tego wyszło.  Od ok 11 przed południem próbuję się systematycznie dodzwonić na numer podany na ich stronie internetowej i do tej pory (jest prawie 16) odpowiada poczta głosowa!!! Szok! Wyobraziłam sobie nas na kilka tyg przed weselem, chcemy się umówić na spotkanie, zapytać o coś a tu nikt nie odbierze od nas telefonu!!!!
Już na wstępie mają wielki minus za coś takiego.  Wiadomo, że może się zdarzyć, że ktoś raz czy dwa nie odbierze ale przez 5 godzin? Nawet sprawdzałam na innych stronach czy dobry numer mam. . .
Od tygodnia dzwonię po lokalach i obdzwoniłam ich już naprawdę dużo ale coś takiego nigdzie nie miało miejsca.
Sprostowanie: starczyło mi cierpliwości by o 19 napisać maila i dostałam odpowiedź po dosyć krótkim czasie- linia tel jest uszkodzona z powodu kradzieży kabli.  Pan napisał w nawiasie, że coś takiego to chyba tylko w Polsce może się zdarzyć.  A więc sprawa jest w trakcie :-) Dowiaduję się mailowo i kto wie, może za pół roku i ja tu napisze swoją opinię :-)
A tak na marginesie, uważam, że jeśli taka sytuacja ma miejsce to powinno się dać info na głównej stronie bo się klient może zdenerwować. . . jak np ja ;-)

Offline aga8207

• bywalec
« Odpowiedź #111 dnia: 20 Sierpnia 2009, 10:05 »
  Dziewczynki moją opinię o Catamaranie macie tutaj.
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=16603.msg955752#msg955752

A co do uwagi że telefon nie odpowiada .... no cóż nie skomentuje ...awarie sie zdarzają, A my nigdy nie mieliśmy problemów podczas kontaktów na meagerem.

Offline gosia_w
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.05.2010
« Odpowiedź #112 dnia: 20 Sierpnia 2009, 19:22 »
hej ;) mamy z narzeczonym zarezerwowany termin 15 maja 2010 r.  w Catamaranie.  Niestety musimy zrezygnować, ponieważ postanowiliśmy zorganizować gdzie indziej kameralne przyjęcie weselne.  Jeżeli ktoś byłby chętny to odsprzedamy ten termin i proszę pisać wtedy na priv.  pozdrawiam gorąco

Offline Gumbassek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #113 dnia: 23 Sierpnia 2009, 14:57 »
Witam, zajrzeliśmy w weekend do Catamaranu by zobaczyć salę i oto moje wrażenia: nie potrafię zrozumieć co tak zachwyca niektórych w tym lokalu? Lokal jest ponury, ciemny i co mnie zaskoczyło najzwyczajniej mały!! Ale ok mogę przyjąć, że o gustach się nie dyskutuje.  Natomiast obiektywnie można podyskutować o konfiguracji sali.  Otóż jest tak urządzona że stoły ciągną się wzdłuż sali i dopiero przy jednym jej koncu jest przejście do małego segmentu gdzie prawdopodobnie się tanczy.  A czemu o tym piszę, nie wiem czy zastanawiacie się nad tym, że dla wszystkich starszych gości którzy nie tańczą (babcie i dziadkowie po 70-tce itp) cała atrakcja to patrzeć jak się goście bawią.  W tym lokalu jest to niemożliwe bo ok70% gości przy stole nie ma widoku na "salę" do tańczenia.
Do lokalu pojechaliśmy zwabieni mailem pana właściciela, który na moje pytanie czy są wolne terminy w lutym odpisał, że są i że NAWET jest przewidziana zniżka w tym czasie.  Weszliśmy do lokalu i spotkaliśmy panią (potem się okazało że żonę tego pana czyli współwłaścicielkę).  Zapytałam o terminy i o zniżkę a ona powiedziała (ja odczułam że z sarkazmem ale ok przyjmijmy że mi się wydawało) że nie ma żadnych zniżek.  Najtańsze menu jest za 200 zł i obojętnie (cytuję) czy jest lato czy trzaskające mrozy czy weekend czy w tygodniu oni rabatów nie dają.
Ja na to totalnie zgłupiałam i opowiedziałam co mi pan w mailu napisał a ona na to (znów to dziwne uczycie że z sarkazmem).  "No to ja nie wiem co mąż Pani obiecał, to może dostaniecie Państwo jakiś extra rabat".  I kazała nam przyjechać następnego dnia. . . bo jej męża nie ma będzie jutro.
Acha, nie wiem może dla Was pieniądze nie mają znaczenia ale jak dla mnie najtansze menu gdzie są tylko ciasta (bez alkoholu) które zaczyna się od 200 zł i NIE MA W TYM powitania z lampką szampana (tak to prawda pytałam dwa razy) jest po prostu kpiną i tyle. 
Chyba nie musze dodawać że nie pojechaliśmy tam więcej. 
Nie przeczę, może podczas wesele wszystko jest lux ale za jaką cenę. . . ludzie za taką cenę np 220 to wesela już są w pięknych pałacykach i dworkach. . .

Offline patusia01
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: 23 Sierpnia 2009, 15:20 »
Moje wrażenia po weselu - do niczego nie mogliśmy się doczepić poza klimą - niemiłosiernie gorąco początkowo było, zatem mogliby to zmienić. Reszta, jak najbardziej za. Obsługa rewelacja, przesympatyczna Pani menagerka, właścicielka?? Ilość jedzenia przeogromna, masakrycznie dużo nam zostało. Menager przed weselem bardzo w porządku - ceny nie podniósł, choć wzrosły, dołożył nam dodatkowo kilka potraw, doradził, wszystko pokazał, co i jak (ustawienie itp.). Uparłam się na dekorację w kolorze zielonym (cała kolorystyka ślubu). Restauracja nie miała tego koloru, więc zostaliśmy przy białej. Wielkie zdziwko po wejściu - dekoracja zielona :). Lokal rzeczywiście mały, ale klimatyczny. My mieliśmy małe wesele, więc akuratnie. Złego słowa nie napiszę, a ceny...Śląsk jest bardzo drogi.

Offline Elisa Day

• bywalec
« Odpowiedź #115 dnia: 26 Sierpnia 2009, 15:43 »
Witam!
Jestem zdziwiona tym co niektórzy piszą na temat catamaranu... :o że kontakt utrudniony, że menager nieprzyjemny...Ale w końcu to internet, więc zastanawiam się czy to nie jakaś antyreklama konkurencji??? ::) Ja tam nie miałam nigdy żadnych problemów ze skontaktowaniem się z obsługą. Menager był zawsze bardzo miły i rzeczowo udzielał informacji. Wesele dopiero przed nami, więc będę mogła coś powiedzieć PO, ale w porządku nas potraktował przy podpisywaniu umowy. :) Dołożył różne dania, których w menu nie było, dzieci do 4 lat-gratis, go 8 lat za pól ceny, a do 15 bodajże podobnie jak zespół(bez alkoholu liczone). Także naprawdę spoko, bo wcześniej mowa była tylko o dzieciach do lat 4. Był bardzo elastyczny i otwarty na nasze sugestie.Oczywiście, obiektywnie rzecz biorąc sala do najtańszych nie należy, pewnie są lepsze w tej cenie,ale my wybraliśmy catamaran z powodów, o których można by tu długo...ale najważniejsze było, że nie będziemy latać za ciastem ,napojami, alkoholem, bo mamy to w cenie i przyjedziemy na gotowe.Mam nadzieję, że w czasie wesela będzie tak jak nam obiecano,że się naprawdę spiszą, bym po też mogła równie pozytywnie się wypowiedzieć:) Pozdrawiam:)

wiara, nadzieja, miłość

Offline Elisa Day

• bywalec
« Odpowiedź #116 dnia: 26 Sierpnia 2009, 15:52 »
A jeszcze zapomniałam dodać, apropo tego co pisze Gumbassek, że 70% gości nie widzi miejsca do tańczenia i,że to nie fajne dla osób, któe nie tańczą, i,że zdziwiona/a( ???) jest co może w tej sali zachwycać. No to ja się wypowiem za siebie. Faktycznie, prawdą jest, że miejsce do tańczenia jest odizolowane nieco i to jedyne z czego nie do końca jestem zadowolona,ale u nas "starszyzny"nie będzie na weselu, babcie i dziadkowie, niestety już nie żyją, a reszta gości jest tańcząca:)Nie mniej, oczywiście fajnie by było, jakby to było "na widoku"-jak to się mówi. Co do zachwytu salą, to my pojechaliśmy ją oglądać zimą, gdy było już ciemno.Paliły się świece, ogień w kominku, klimat taki trochę piwniczkowy, może jak z górskiego domku.Ja uwielbiam takie klimaty, świece w szczególności i całość jakoś mi współgrała ze sobą i to mnie zachwyciło.ALe o gustach się podobno nie dyskutuje...bo ja np nie cierpię typowych sal weselnych,jak z Mody na sukces, ala pałacykowych...no ale o gustach-szaaa:)

wiara, nadzieja, miłość

Offline Gumbassek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: 27 Sierpnia 2009, 23:51 »
Cytat: Elisa Day link=topic=3136. msg1009407#msg1009407 date=1251294201
Witam!
Jestem zdziwiona tym co niektórzy piszą na temat catamaranu. . .  :o że kontakt utrudniony, że menager nieprzyjemny. . . Ale w końcu to internet, więc zastanawiam się czy to nie jakaś antyreklama konkurencji??? ::) J

Ha ha, oj ale się uśmiałam :-) Już parę razy na tym forum w wątkach o różnych lokalach zaobserwowałam taką tendencję.  Jest sobie jakiś wątek o lokalu i same peany na jego cześć.  Wypowiada się osoba która ma jakieś "ale" a reszta (przeważnie są to osoby które mają wesele w tym lokalu) zaraz węszą spisek i mówią że to pewnie konkurencja.  :D Ojejku, pracowałam kiedyś w knajpie ale włascicielką żadnej niestety nie jestem :P A to że kontakt był utrudniony bardzo łatwo jest sprawdzić.  Po prostu przy najbliższej rozmowie można zapytać czemu nie można było dodzwonić się do nich przez 2 dni + (ten plus oznacza że były to min dwa dni bo przez tyle się próbowałam dodzwonić) i sprawa będzie jasna :-) Po drugie nie rozmawiałam z menagerem tylko jego żoną- blondynką.
Jeżdżąc po salach przekonałam się że zniżki dla dzieci to nic nadzwyczajnego, są praktycznie wszędzie.  My akurat mamy w lokalu gdzie są one uwzględnione dla dzieci do lat 14.  Nie napiszę jakim bo już na pewno będzie że jestem z konkurencji i zachwalam inny lokal :) Więc niech każdy ma w tym który mu się podoba ale pozwólmy też sobie na wyrażanie opinii :-) Pozdrawiam

Offline Elisa Day

• bywalec
« Odpowiedź #118 dnia: 28 Sierpnia 2009, 11:05 »
Cieszę się, że się uśmiałaś, bo śmiech to zdrowie ;) Nie wiem czemu tak osobiście traktujesz moją wypowiedź o konkurencji, bo akurat nie pisałam o Tobie tylko ogólnie o tych paru stronach straszenia co to się w tym catamaranie wyprawia, bo ja mówiąc za siebie nic takiego na szczęście nie zaobserwowałam. I nawiązując do tego co napisałaś, że każdy zachwala lokal w którym bierze ślub, to raczej chyba nie do mnie? ??? ja napisałam co mi się nie podoba-cena dość spora i to, że miejsce do tańczenia jest wyizolowane, więc jak widać nie zachwalam wszystkiego jak leci. A, że inni zdanie mają pozytywne na temat lokalu w którym mają wesele, to raczej nie dziwne, nikt nie wybrałby sali z której od początku był niezadowolony:-)
"Więc niech każdy ma w tym który mu się podoba ale pozwólmy też sobie na wyrażanie opinii :-) " Tak więc niniejszym opinię swoją wyraziłam. Pozdrawiam:-)

wiara, nadzieja, miłość

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #119 dnia: 28 Sierpnia 2009, 11:33 »
Nie ma się co sprzeczać bo tak i tak każde z Was będzie miało swoje zdanie i nic to nie zmieni. To jest tak jak z kolorem włosów. Mnie się podoba blondynka, innemu szatynka , a jeszcze innemu czarna. Czy to oznacza, że któraś z dziewcząt jest gorsza, a inna lepsza? Nie!. Wszystkie są piękne na swój sposób :D. Pozdrawiam obie strony sporu i każdej daje kwiatka :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :D :D