Autor Wątek: Jak to jest z tą pamięcią  (Przeczytany 4813 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Jak to jest z tą pamięcią
« dnia: 8 Maja 2006, 15:12 »
Właśnie, jak jest -czy Wasi panowie pamiętają o różnych rocznicach, urodzinach, imieninach.

Przyznam, że moje kochanie mnie co prawda nie zaniedbuje, ale już to, kiedy np.jego własna mama ma urodziny - to dla niego czysta abstrakcja :roll:

Poza tym zauważyłam u niego dziwną przypadłość-przed ślubem, co miesiąc w cudowną datę dostawałam buziaka z życzeniami, czasem kjatka jakiegoś-po ślubie moje kochanie uznało, że teraz to powinniśmy już tylko rocznice obchodzić  :czeka:  zarówno ślubu jak i poznania. Wszyscy faceci tak mają :?: Na paluszkach mogę policzyć, kiedy miał przypływ obrej pamięci w np.na pół roku składał życzenia :luzak:

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #1 dnia: 8 Maja 2006, 15:18 »
Cytat: "Maja"
Przyznam, że moje kochanie mnie co prawda nie zaniedbuje, ale już to, kiedy np.jego własna mama ma urodziny - to dla niego czysta abstrakcja  

Chyba większość mężczyzn tak ma. O mnie zawsze pamięta na szczeście, ale muszę mu przypominać o urodzinach i imieninach wszystkich członków jego rodziny ( o dniu matki też).

Offline kamilkan

• bywalec
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #2 dnia: 8 Maja 2006, 15:19 »
Maju, oni chyba tak wszyscy mają :D
a jak powiedziałam mojemu miśkowi, że kiedyś to częściej kwiatki dostawałam, nawet bez okazji, a teraz coraz rzadziej ( i jesteśmy jeszcze przed ślubem -  co będzie po :? ) to mi odpowiedział, że złowionej ryby już się nie karmi :mrgreen:  niby w żartach, ale chyba coś w tym jest :D

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #3 dnia: 8 Maja 2006, 16:04 »
taaaa- skad my to znamy :roll: Fakt, teraz grzecznie pamieta o moich urodzinach (z wielkim bolem przyszlo mu nauczenie sie kiedy mam imieniny bo tu w Niemczech nie obchodza)z rocznica slubu zobaczymy jak to bedzie,ale reszta czlonkow rodziny to dla niego czarna magia :twisted: Pamieta jeszcze tylko date urodzin swojej mamy,a cala reszte trzeba mu przypominac albo tez sobie zapisuje w outlooku. Dla niego to nie do przeskoczenia. To chyba tak umysl mezczyzny jest dziwnie zbudowany, bo to wrecz jest regula. na szczescie moje kochanie przynosi mi kwiatki i prezenciki dosyc czesto bez okazji wiec jest i tak kochany :mrgreen:
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline donia

• entuzjasta
« Odpowiedź #4 dnia: 8 Maja 2006, 21:01 »
A mój Pieron pamięta wszystkie nasze małe rocznice, miesięcznice itp daty
chyba nawet bardziej tego pilnuje niż ja
zawsze mnie wyprzedza z życzeniami (ja tylko raz go zaskoczyłam krzycząc Wszystkiego najlepszego... wraz z dzwonkiem budzika)

:D

A kiedyś na naszą miesięcznicę wyskoczył tylko na róg po kwiatki i nie było go 2,5h ja już ze strachu zaczęłam panikować, a on po prostu szukał kwiatków po całym mieście bo nigdzie nie było czerwonych róż  :roll:
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #5 dnia: 8 Maja 2006, 21:06 »
Donia, u nas jest tak samo:) Mój Luby też bardziej rocznic ode mnie pilnuje, ja zupełnie nie mam pamięci do liczb... :mrgreen:
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline donia

• entuzjasta
« Odpowiedź #6 dnia: 8 Maja 2006, 21:22 »
Cytat: "azzurra"
Mój Luby też bardziej rocznic ode mnie pilnuje, ja zupełnie nie mam pamięci do liczb...

ja też hihi, a on imion nie pamięta a numery tel tak :?:  :!:
Ale ostatni mojego skarba pamięć zaszwankowała i zapomniał pinu do karty  :lol:
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 8 Maja 2006, 21:27 »
Mój też pilnuje dat..

Ja np. nie pamiętam kompletnie kto ma kiedy imieniny, za to mój MAriusz na szczęście nad tym panuje :)
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #8 dnia: 8 Maja 2006, 21:33 »
Cytat: "donia"
a on imion nie pamięta a numery tel tak Question Exclamation

Nie, Szymuś ma pamięć absolutną. Pamięta wszystko - daty, wydarzenia, numery, nazwiska... Jest po prostu niesamowity! Baaaardzo jest mądry i ma rozległą wiedzę.  :serce:
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #9 dnia: 8 Maja 2006, 22:01 »
Tygrysiej amnezji też nie zauważyłam...pamięta wszystkie daty i to lepiej niż ja!!!!
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #10 dnia: 9 Maja 2006, 08:26 »
Nie ma co generalizować  :mrgreen:  każdy chłop jest inny, przynajmniej trochę ;) Mi się wydaje że pamiętam o wielu rocznicach, często nawet bardziej niż Ania. O naszych rocznicach to już na 100% pamietam a i bez tego od czasu do czasu kwiatek dostaje   :Daje_kwiatka:   , tak po prostu, bo lubię dawać.

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #11 dnia: 9 Maja 2006, 09:03 »
Mój pilnuje dat.
Maju, może na stare lata sie poprawi jego pamięć?
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #12 dnia: 9 Maja 2006, 09:29 »
Oj nie, moje kochanie jest zakręcone jak słoik :mrgreen: zdarzyło mu się nie zamknąć drzwi do mieszkania -wracam z pracy, naciskam klamkę -otwarte  :shock:, myślałam, że ktoś się włamał-bałam się wejść. Poza tym kilka razy przypominam mu o ważnych uroczystościach np.urodziny jego chrześniaka, czy mamy - a jak ma składać życzenia to zawsze pyta "to urodziny czy imieniny?" :mrgreen:
Przynajmniej wie, kiedy ja mam swięto  :D

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #13 dnia: 9 Maja 2006, 09:35 »
zawsze pyta "to urodziny czy imieniny?"

:lol:  :lol:  :lol:
zdarzyło mu się nie zamknąć drzwi do mieszkania -wracam z pracy, naciskam klamkę -otwarte , myślałam, że ktoś się włamał

:shock:

to rzeczywiście
zakręcone jak słoik
:wink:

Przynajmniej wie, kiedy ja mam swięto

Dzień Kobiet - święto nie do zapomnienia. na ulicach, w radiu, tv o tym trabią :mrgreen:
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #14 dnia: 9 Maja 2006, 09:36 »
Dzień Kobiet

to tyż  :P

Offline anka24

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #15 dnia: 9 Maja 2006, 14:01 »
mój piotruś jak już zdążył zauważyć :wink: ma niesamowitą pamięć do dat..mi bardzo często umknie lakaś data, uroczystość..a on pamięta o wszystkim..no i kwiatkami mnie obdarowywuje bez okazji   :i_love_you:   :serce:

Offline deesse
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Maja 2006, 19:33 »
a moje Kochanie o wszelkaich imieninach urodzinach itp itd pamięta, codzinnie zmienia opis na gadulcu zmniejszając ilośc dni do ślubu i krzyczało jak głupie gdy tylko 100 dni zostało.. ale pamiętać że np pół roku się znamy to już wyższa szkoła jazdy :)

Maju to może na następne urodziny kiup dla męża jakiś środek na poprawę pamieci ??  :lol:  :wink:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Maja 2006, 09:34 »
eee tam to nic nie da-on po prostu uznaje tylko święta oczywiste typu urodziny, imieniny, rocznica, walentynki, dzień kobiet itp. a np.rocznica pierwszego pocałunku, pierwszej randki to juz abstrakcja  :mrgreen: ale chyba faceci tak mają z natury - szkoda tylko, że to ja mam pamiętac kiedy JEGO mama ma urodziny-z tym to już przegina :roll:

Offline krollewna
  • forumowicz
« Odpowiedź #18 dnia: 1 Czerwca 2006, 16:52 »
My mamy na to patent: nad komputerkiem, przed ktorym Mis spedza duuuzo czasu wisi kalendarz z wpisanymi wszystkimi waznymi datami. A oprocz tego jak Jarek gdzies wyczyta, ze jest n.p.dzien pieknosci to od razu do mnie dzwoni i sklada mi zyczenia z tej okazji. Takze mamy wiecej okazjii do swietowania niz tych wpisanych do kalendarza.
Jestem najszczęśliwszą żonką na świecie!!!