Autor Wątek: Organizacja wesela w lokalu w okolicach Szczecina w niewygó  (Przeczytany 16474 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
Witam

Jeśli naruszyłem regulamin forum to przepraszam, (również jestem modem na pewnym forum sportowym i wiem jak to drażni). W czerwcu 2007 roku planujemy wziąść ślub, i cały czas się zastanawiamy gdzie,
Przyjęcie ma być na 75-80 osób, bez noclegów, gdzie będzie można przynieść własny alkohol a dobrze by było jakby napoje i ciasta również można było, nie bez znaczenia dla mnie jest również jakość obsługi, smakowitość potraw oraz ogólna atmosfera, gdzie w regionie można znaleźć taką Restauracyjkę lub lokal, i czy można znaleźć w cenie 100zł/osoba + alkohol i napoje własne?

Widziałem np w jachotwej 110zł w tym 100ml alkoholu a kolejne butelki po 50zł :(
Czytałem też gdzieś o jakiejś restauracji w Kobylance, ale nic konkretnego, tylko że świetna impreza, elastyczne kierownictwo i nie sztucznie windowane ceny, niebawem pojadę do Kobylanki i na własną rękę poszukam, proszę o porady i wyrozumiałość, mile widziane opisy z doświadczenia

Offline okruszek

• maniak
Organizacja wesela w lokalu w okolicach Szczecina w niewygó
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Kwietnia 2006, 09:14 »
Lewar, zajrzyj do bazy danych - tam masz lokale/restauracje.
Najlepiej jak zadzwonisz do interesującego Cie miejsca i cenowo dowiesz sie jak wygląda to na 2007.

Pozdrawiam Cię na forum !  :wink:
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Kwietnia 2006, 09:23 »
dziękuję okruszku za szybką odpowiedź, a może jesteś w stanie chociaż przybliżyć gdzie warto zadzwonić, a gdzie od 300zł zaczyna się rozmowa?

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Kwietnia 2006, 09:57 »
Na 70 osób warte sprawdzenia są:
1. Nord Mierzyn
2. Mini Max Bartoszewo
3. Jf Duet w Goleniowie
4. Hotel Zbyszko

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Kwietnia 2006, 10:00 »
Julia, ale czy do kwoty 100 zł + alkohol/osoby ...??

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Kwietnia 2006, 10:01 »
Myślę, że powinieneś też wziąć pod uwagę Szkoły Salzjańskie na  Ku Słońcu. Tam cenowo wacha się to od ok. 90-100 zł/os plus własna wódeczka, napoje i ciasta. Moje wesele bedzie właśnie tam. A w miniona sobotę wesele miała tam Lena25, więc mozesz jeszcze jej podpytać.

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Kwietnia 2006, 10:10 »
czytałem że w Marinie na ul. Przestrzennej jest ~135zł/osoba a alkohol i napoje do woli, z tym że tutaj jak wiadomo nic już zabrać nie można z alkoholu, ile zejdzie tyle zejdzie i już, nic do domq się nie zabierze :lol: wiadomo że jeśli będzie nieco drożej (nieco - <20zł) to da się zrozumieć, ale przy 75 osobowym weselu to wychodzi 1500zł, więc jest różnica, proszę o własne spostrzeżenia, czytam sobie cały czas forum, różne opinie i wrażenia

Chciałbym jednak w restauracji, stołówki szkolne oraz świetlice działkowe raczej nie wchodzą w rachubę

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Kwietnia 2006, 10:40 »
Tomasz, masz duże wymagania za małe pieniądze, ale mam nadzieję że cos znajdziesz.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Kwietnia 2006, 11:38 »
w marinie nie wejdzie 75 osób. Spróbuj w starym Pocztylionie (teraz to chyba Sedania) - właściciel ten sam i cena też - zawsze możesz zrobic wesele w piątek wtedy cena to 125 pln
Sprawdż też Juliana - tam cena jest chyba 130 pln - własne ciasta, alkohol, napoje

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Kwietnia 2006, 11:39 »
racja być może za dużo oczekuję za niewielkie pieniądze, jednak jak zapewne się możesz domyślić biorę ślub pierwszy raz i mogę być niezorientowany

według Ciebie jaka to jest "relatywnie rozsądna" cena za osobę w lokalu? nie mówię tu o Bończy, różnych Pałacykach itp. ale o zwykłej restauracji, nie zależy mi na super okolicy czy mocno renowowanym miejscu o znaczeniu historycznym, chcę aby było miło i przytulnie :lol:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #10 dnia: 24 Kwietnia 2006, 12:24 »
Continental...tam jest chyba 120/osoba i wszystko w cenie, napoje i alkohole bez ograniczeń. Na tej wiekszej sali chyba się zmieści 80 osób.

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 24 Kwietnia 2006, 12:43 »
właśnie dzwoniełem, pomieszczą bez problemu 80 osób i cena 135zł i wszystkie napoje alkoholowe i bezalkoholowe bez ograniczeń, brzmi kusząco ;) szukam dalej

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Kwietnia 2006, 13:05 »
Cytat: "Lewar"
80 osób i cena 135zł i

Z tego co wiem są dwie wersje menu, droższa za 135 i tańsza za 120...może przejdz się tam i pogadaj :lol:

szukam dalej

Szukaj, szukaj :)

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Kwietnia 2006, 13:22 »
dzwoniłem też do jachtowej, tam jest 113zł od osoby w tym 100ml wódki, a resztę sobie sam przynoszę napojów, ciast i alkoholu :) cenowo wyjdę podobnie :) dlatego sam mam dylemat, Agnieszko może mi nieco pomożesz?

dodam że jeszcze nie jeździłem i nie widziałem obu lokali, możliwe że jutro z narzeczoną się wybierzemy

ta marina fajnie brzmiała, z tym że 75 osób to chyba za dużo? czy nie?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Kwietnia 2006, 13:23 »
A Wenus-Kobylanka  :?:

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Kwietnia 2006, 13:27 »
również biorę go pod uwagę, ale nie mogę znaleźć konkretnego info o tym lokalu, Maja może napisz co nieco, jakie koszta, jaka sala, jedzenie, obsługa itp, będę bardzo wdzięczny   :blagam:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Kwietnia 2006, 13:49 »
ja miałąm norda za 119zł /os...  kupa żarcia.. 4 gorące posiłki

im mniejsze menu tym taniej.. sadzę,ze jednak coś znajdziesz...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Kwietnia 2006, 13:49 »
Lewar...wracając do Continentalu i Jachtowej....kalkulacja jest prosta: pół litra alkoholu, kupione nawet w najlepszej promocji kosztuje ok 20 zł (no chyba, że goście wypuiją mało i nie pójdzie Wam 0,5 l na głowę, ale to już musisz sam przemyśleć) . Odejmij więc to od ceny 135 (Continental)...zostaje Ci 115 zł. W Jachtowej masz 113 zł...pozorny zysk 2 zł....ale spróbuj za 2 zł kupić owoce, napoje i ciasta :D

Cen w Wenus nie znam, ale ten temat już był na forum, więc poszperaj  :)

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Kwietnia 2006, 13:58 »
Mi też się wydaje że oferta Continentalu (Mariny, Sedanii) jest super - pomyście czy macie ochotę i czas żeby przed samym slubem biegać za alkoholem, ciastami czy owocami??a tak przychodzicie na gotowe.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 25 Kwietnia 2006, 02:28 »
A my będziemy mieli wesele w Wenus, w Kobylance. Co prawda za 3,5 mieś, ale jednak :). Byłam tam przejazdem w I dzień świąt Wielkiej Nocy i trafiłam na wesele, na 120 osób. Wszyscy weselnicy byli zachwyceni :)  :!:
Jeśli chodzi o jedzenie, jedliśmy tam z moimi rodzicami przy okazji zaliczkowania i nasze podniebienia były usatysfakcjonowane  :jupi:
Ceny menu są od 100 do 150 zł. Bez alkoholu i napoji :pijaki:  , ale z ciastami, owocami i tortem  :obiad: . W cenie jest również wystrój sali  :Daje_kwiatka:   . Jeśli będziesz chciał przenocować gości, to cena dla weselników za noc jest 25zł/os. Pokój dla MŁODYCH gratis  :uscisk:  . Lokal jest nowiusi i elegancki :).
Nam sie podoba  :P     :pijaki:

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 25 Kwietnia 2006, 07:15 »
dziękuję drogie Panie za wszystkie porady, przyznam że jak z moją Anią oglądaliśmy krótki filmik reklamujący hotel z (linki na PW dla zainteresowanych) odrazu nam sie spodobał, cisza i spokój, ładny budynek, Jachtowa też brana pod uwagę, lecz tam okolica nieciekawa, Continental niby fajny ale ta tramwajowa sala mnie przeraża i to wyjscie w centrum miasta, Marina była również brana pod uwagę, ale z tego co czytam to mała jest i 75 osób będzie tam wyjątkowo się tłoczyło, patrzalem jeszcze na 3 lokal tego samego właściciela, mianowicie "Przy poczcie" niby duży itp, ale lokalizacja mi nie pasuje, i widziałem że w sali krzesła wyglądają jak u mnie w pracy które likwidujemy bo pamiętają czasy wczesnego PRL-u :)

Dziś jedziemy do Wenus, dam znać jakie moje wrażenie

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 25 Kwietnia 2006, 19:35 »
Ps. Ktoś wspomnial o salezjanach?
 Ja sie tam nie bawiłam, ale od bliskich znajomych słyszałam, że żarełko :? nie tego  :shock: Mówili,że sałatki przymierały  :pogrzeb:  a mięcho było zimne   :Maruda:   wspominali też,że klimat taki ciut stołówkowy :obiad:  No, ale ceny ponoć mają konkurencyjne :)

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 26 Kwietnia 2006, 00:25 »
Ja może będę wyprawiać tam weselicho-Szkoły Salezjańskie, ale chciałabym móc wynająć salę i przytargać własnych kucharzy-a gotują.hmmmmmmmhhhhhhmmmmmm wyśmienicie :) Może mnie taniej wyniesie :)

Dobry pomysł, chyba, że już chcecie przyjść na gotowe.
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #23 dnia: 26 Kwietnia 2006, 08:46 »
Ja z kolei słyszałam pozytywne opinie o jedzonku u Salezjan, hmm.... . Ciekawe co Lena powie - miała tam wesele w ostatnią sobotę.

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 26 Kwietnia 2006, 10:37 »
Właśnie.Leeeeeeeeenaaaaaa...Prosimy o Twoją opinię!!

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 27 Kwietnia 2006, 09:09 »
Z tego co sie dowiedziałam od LEny, to bardzo zadowolona jest jedzonkka i obsługi :D

Chyba się zdecyduję :D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #26 dnia: 27 Kwietnia 2006, 10:54 »
Może być tam ok. Przypominam,że ja się tam nie bawiłam. Tulko słyszałam opinie od znajomych :). Wiem jedno, budynek jest ładny, a to już coś :). Powodzenia w poszukiwaniach :)

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 27 Kwietnia 2006, 12:57 »
Dzisiaj dzwonię, więc jeśli kogoś interesowałby sam wynajem sali ,to dam znać jak cosik będę wiedziała....

No i dla zainteresowanych rokiem 2007
:D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #28 dnia: 29 Kwietnia 2006, 11:39 »
Marina na 75 osób to rzeczywiście nie najlepszy pomysł. Ja sama organizuje tam swoje wesele na max 60 osób (myślę, że wyjdzie ok 55-58)  i to będzie w sam raz. Rozmawiałam z kelnerką która powiedziała mi, że do 70 osób jest jeszcze ok, ale gdy robili raz wesele na 80 osób to już było zdecydowanie za ciasno!! Aczkolwiek lokalizacja, wystrój i jedzonko na prawdę godne polecenia :D :mrgreen:

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #29 dnia: 3 Maja 2006, 22:42 »
Prawda :!: Przyjaciele mieli wesele na 60 osób w Marinie, w pażdzierniku i cieszyli się, że nie było to lato. Bo już tyle osób, to był tłok, a w lecie, kiedy jest duszno, to by narzekali na spiekotę :shock:

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #30 dnia: 4 Maja 2006, 02:14 »
W Szkołach Salezjańskich jeszcze nie prowadzą zapisów na przyszły rok :)

Offline szajo

• maniak
  • data ślubu: 28.IV.07
« Odpowiedź #31 dnia: 6 Maja 2006, 22:45 »
witam :) jestem nowa...

poczytałam trochę i jeżeli chodzi o miejsce weselne powaznie biore pod uwage. Bartoszewo (mini-max), Jf-duet, albo Nord. Szukam czegos w dobrej cenie (dobra cena = niska cena) ;) i w łądnym otoczeniu. I najlepiej z miejscami noclegowymi.. Czy słyszał ktoś o tym ze noclegi sa w którymś lokalu wliczone w cene goscia weselnego. Czy trzba oddzielnie płacić, w normalnych cenach.

Bede sie jeszcze dowiadywac... namiary na Norda i Jf duet mam. Czy te lokale (zwłaszcze Bartoszewo) maja jakies strony www? co bym mogła zdjęcia wnętrza i okolic pooglądać?

:D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #32 dnia: 7 Maja 2006, 01:53 »
Noclegi nigdzie nie są wliczone w cenę, a w Nordzie i na Bartoszewie weselicha robią od 60 i 80 osób :)

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #33 dnia: 7 Maja 2006, 10:42 »
Gdzieś się spotkałam, że w Nordzie były, ale to chyba w 2004 :roll:

Widzę, że sporo chętnych na Norda :) Ja dzisiaj jadę obgadać szczegóły :) Wstępnie z mamą, bo w razie mojego wyjazdu ona będzie załatwiać (jeśli nie zdążę z salą)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #34 dnia: 7 Maja 2006, 13:35 »
nocleg wnordzie kosztował nas 1200zł (wyszło 33zł33gr za osobę) za wszystkie pokoje za dobę.. w sumie goście byli od piątku do poniedziałku.. zapłąciliśmy 3600za wszystko...

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 7 Maja 2006, 14:29 »
Ale wyszło 33,33 za osobę za dobę :?: Czy za 3 doby od osoby :?:

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 7 Maja 2006, 15:05 »
za dobę od osoby...  za całość zapłąciliśmy 3600zł  co oznacza,ze za 3 dobohotelowy nocleg ( od piatku do poniedziałku do 12.00)  zapłaciliśmy 100zł za osobę

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #37 dnia: 7 Maja 2006, 15:35 »
a ma ktoś jakies namiary na Bartoszewo, jakos nie udaje mi sie znalezc... chodzi mi zwlaszcza o majl luc strone www ...

Od 60 lub 80 osób??? Ja mam zamiar wybierac pomiedzy Nordem a Bartoszewem, :] a wesele planuje na max 45 osób.... mam nadzeieje ze nie beda robic problemów... zwłąszcza że ślub w mało obleganym miesiącu - kwietniu...

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 7 Maja 2006, 17:21 »
no to już na dzień dobry pozegnaj sie z bartoszewem i nordem.. w nordzie robią wesela od 60 osób (gości) a w bartoszewie jest wyższy poziom minimum...

podpytaj się u salezjan na "ku słońcu"

proponuje odpuścić sobie mailowanie, bo nie każdy używa poczty.. poza tym zanim to odczytaja i odpowiedzą moze znaleść sie ktoś na tę datę, kto was wysiuda( bo nie zdąrzycie zarezerwować).. najpewniejsza metoda to  umówić się telefonicznie z szefostwem...

kwiecień jest moze nie bardzo ale obleganym miesiącem... maj nieco mniej.. potem bum jest czerwiec, lipiec , sierpień, wrzesień i spokojniej w listopadzie i grudniu.. styczeń jest prawie jest martwy w branży weselnej za to luty i marzec ( do wielkanocy) to najgorsze miesiące dla branży...

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #39 dnia: 7 Maja 2006, 21:03 »
oł-maj-gad.... :]

salezjanie maja jakies www. co bym sobie looknela na galerie jakas? I tak bede uderzala na Norda, alejak tak "malo" osób to zaczelam szukac dalej.. i mam  Hotel Panorama,    JF Duet (tez chyba same duze wesela), Marina wpisuje w googlach i mi wyskakuje dom oopieki dala starszych :/ jest tam jakas tez restauracaja... To co mi proponujecie jezeli zalezy mi na cenie - jak każdemu, miłym "zielonym" otoczeniu, wesele to MAX 50 osób, najlepiej z miejscami noclegowymi, klima :/ za os. mysle bede skłonna dac ~140zł + ew. nocleg. wiem ze jest baza danych... ale jest kiepska moim zdaniem... albo poprostu lokale nie maja swoich stron www... w co watpie :> Prosze o rady... :) i wskazówki... Ci salezjanie mają jakies www?

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 7 Maja 2006, 21:25 »
szajo
z tych lokali, które wymieniłaś jak bym polecała Marinę - 130 od osoby, mają też mejsca noclegowe, miejsce super - podpytaj Dziubaska, ona tam robi wesele (chyba :?)

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #41 dnia: 7 Maja 2006, 21:26 »
a cena 130 - full jedzenia plus alkohol do bez ograniczeń :mrgreen:

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #42 dnia: 7 Maja 2006, 21:32 »
tak, to prwada... słyszałam same dobre rzeczy o Marinie :)

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #43 dnia: 7 Maja 2006, 21:36 »
a macie jakies namiary internetowe na ta MARINE - np strone www... bo w googlach jakos topornie mi idzie wyszukiwanie

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 7 Maja 2006, 21:51 »
Szajo,
gdzieś miałam adres www mariny ale teraz oczywiście nie mogę znleźć - Dziubasek pilnie proszony o pomoć!!! :P
a najlepiej podjedź tam i sama sprawdź czy ci się tam podoba

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 7 Maja 2006, 21:56 »
a jeszcze przyszedł mi do głowy Klub Pracowników Nauki na Wilekopolskiej - słyszałam tez pozytywne opinie. z reszta sama tam byłam, wszystko zrobilo na mnie super wrażenie - jdene mankament tam są 2 sale ale jak chcesz zrobić małe wesele może bedzie ok.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 8 Maja 2006, 00:46 »
A moje zdanie było zupełnie inne. Okropny lokal "pachnący myszką" takie wszystko stare, komunistyczne jeszcze, ceny piorunujące, a nocleg szkoda słów. Przykład? Menu za os bez alkocholu, ciast, owoców, soków, wody- od 150zł. Nocleg od 70 zł/os.... PIORUNUJĄCE A do tego osobna sala do konsumpcji, osobna do tańczenia, osobna do desreów i ciast i osobna do palenia. Koszmar....

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 8 Maja 2006, 00:47 »
Powyższa wypowiedż dotyczy:

Cytat: "Anusia-szczecin"
a jeszcze przyszedł mi do głowy Klub Pracowników Nauki na Wilekopolskiej - słyszałam tez pozytywne opinie.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 8 Maja 2006, 08:16 »
Jestem jestem...tak to prawda Marina to moje wymarzone miejsce na tę jedyną wyjątkową chwilę :D Cena 130 zł (sobota, lub 120 (piątek). Lokal idealny max.do 60 osób osób. W cenie alkohol i napoje zimne bez ograniczen :D. Super położona, nad jeziorkiem, widok na przystań żeglarską. Adres: Ul. przestrzenna 7. Strona www biedna...i już nie pamiętam jaka ;) Zadzwoń do kierownika (adres w bazie- ten sam właściciel co Continentala i byłego Pocztyliona). Jedyny problem jeśli chodzi o tak wczesny termin (kwieciń) to ten, że jachty będą prawdopodobnie jeszcze na brzegu co ciekawie nie wygląda, albo akurat będzie wodowanie (wtedy dźwig i hałas- przynajmniej do godziny 15- murowane :( ) Wodowania są właśnie w połowie, albo przy końcu kwietnia.
Baza noclegowa na miejscu- hotel, cena za pokój 2 osobowy- 90 zł.

Warto zadzwonić i porozmawiać. Dla mnie miejsce idealne :D

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 8 Maja 2006, 11:21 »
już zaklepane, byłem w kliniskach, kobylance i marinie, moja narzeczona byla kiedyś w jachtowej i wygrała kobylanka, lokal spokojnie na 100 osób, tylko 1 filar na sali gdzie na polowe mniejszej w marinie 3 pokaźne co sprawia klopoty z miejscem do tanczenia, inna sprawa ze bardzo elastyczni wlasciciele, sa 3 rodzaje menu 100,130,150zl bez alkoholu i napojow, w to wchodzi ciasto i amciu, jedzenie wygląda ciekawie, ciasta pieką sami, tylko tort zamawiają, lokal bardzo nowoczesny oddalony od kobylanki o okolo 200m, co sprawia ze nikt obcy nie bedzie sie przypadkowo krecil, na czas wesela zamykają lokal dla nas, a ludzie chcący najmować pokoje przeważnie wycofują się w noc weselną z wiadomowych powodów :) co do sali to duża i przeszklona, zwróciłem uwagę na hałasy z ul Szczecinskiej, ale nic nie slychac, dobre wytlumienie, do dyspozycji dwa tarasy gdzie za jednym bardzo ładny sad owocowy, jak dla mnie super rozwiązanie

aaa jeszcze jedno jak np nie chcemy sie bawić w kupowanie soków i wódki to pani powiedziała nam że może kupić w selgrosie lub makro co uzgodnimi i pokryjemy jedynie wartość jaka na fakturze będzie, :)

jeszcze co zwróciło moją uwagę to (możecie się zaśmiać) ale krzesła, zobaczyłem jak wyglądają w pocztowcu a jak tutaj, tam to takie krzesła jakie my spisaliśmy na straty u nas w firmie, a tu masz eleganckie wysokie krzesłka, zresztą zobaczcie sami,

Mojej narzeczonej i mi bardzo się podoba i cieszymy sie że tam trafiliśmy,

pozdrawiam wszystkich

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #50 dnia: 8 Maja 2006, 11:35 »
Lewar, z twojego opisu wszystko wygłąda super.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #51 dnia: 8 Maja 2006, 16:28 »
Lewar! To jest nas czworo :!:  :!:  :!:
My tam mamy wesele 29go lipca. Lokal jest super, to prawda :!:  :!:  :!:
:)

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #52 dnia: 8 Maja 2006, 18:15 »
a gdzie jestta kobylanka?jakies namiary? www? :) jak zwykle :>

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #53 dnia: 8 Maja 2006, 19:12 »
Jakby ktoś był zainteresowany, to tam teraz do pracy kelnerek szukaja... Ale namiary moge podac na priv.

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #54 dnia: 8 Maja 2006, 19:28 »
poprosze :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #55 dnia: 9 Maja 2006, 09:48 »
a gdzie jestta kobylanka

jak jedziesz ze Szczecina do Stargardu to mniej więcej w połowie trasy - nie da się nie zauważyć  :wink:

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 9 Maja 2006, 11:25 »
Cytat: "Maja"
jak jedziesz ze Szczecina do Stargardu to mniej więcej w połowie trasy - nie da się nie zauważyć

Po lewej stronie :) Oj nie da się nie zauważyć, nie da :!: Piękne miejsce :P

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #57 dnia: 9 Maja 2006, 19:42 »
:) dzieki.. to do Wenus na pewno sie przejade... a ta Marina zajmuje sie organizowaniem wesel bo z notek jakie znalazlam na jakiejs stronce pisze: " W obiekcie znajduje się sala, w której istnieje możliwość organizowania szkoleń i konferencji. Przy budynku jest parking." i nic wiecej.... warto sie tam fatygowac?

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 9 Maja 2006, 20:13 »
Dziubasek tam robi, dziewczyny, które tam miały wesela są zadowolone, więc podejrzewam, ,że warto :D

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #59 dnia: 9 Maja 2006, 20:43 »
szajo a czytałaś posta Dziubaska??
powinno to wyjaśnic twoje wątpliwości

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #60 dnia: 9 Maja 2006, 21:36 »
oj wiem... czytałam... bardziej miałam na myśli czy są w tym dobrzy... doświadczeni.. o!

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #61 dnia: 9 Maja 2006, 23:06 »
Tak, mają duże doświadczenie. Gdyby mieli termin,ktory nas intresował, to sami byśmy tam weselicho mieli :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #62 dnia: 12 Maja 2006, 10:01 »
To bardzo dosiwadczeni organizatorzy. Maja 3 lokale. W Marinie sluby sa co sobote, a w sezonie takze w tygodniu organizują przyjecia weselne  :shock: Wiem...bo na przystani obok jestem praktycznie w kazdy weekend...

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #63 dnia: 12 Maja 2006, 12:41 »
Dziubasek, a masz do nich namiary tel stacjonarny albo www? bo normalny adres i komórke mam. Jak byś miała (albo ktoś inny) prosze o wysłanie na priva :)

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #64 dnia: 12 Maja 2006, 15:31 »
ach no juz nie trzeba :) zadzwoniłam do Mariny - mój pierwszy tel. :) wykonany w sprawie wesela... troche sie stresowalam po Pani dziwnie zareagowala jak tel mi sie wylaczyl i dzwonilam ponownie :) ale było ok... cena 135 zl bez ograniczen wszelakich napojów... myslalam ze te miejsca noclegowe to oni tez zalatwiaja o to osbny wlasciciel... ale 90 zl za 2 os pokoj to chyba nie dużo... teraz tylko musze wygospodarowac czas i tam pojechac  bo jeszce nie widzialam ;) (ma ktos jakies fotki moze :) ) a potem tylko sie umowic uzbierac na zaliczke 500 zl :) i bedzie zaklepane... mam nadzieje ze mi sie spodoba... bo juz tyle lokali szukalam i tylko jakos ta Marina mi podeszla.. nie daleko w sumie od centrum, ladne miejsce, hotel... % w nieograniczonych ilosciach... :) jeszcze moze zadzwonie do Kobylanki - Wenus... ale tm watpie bo troche chyba za dlaeko.. jeszcze zobacze :))) ale sie ciesze ;) coś ruszyło   :D

p.s. a i wie ktos moze czy udzielaja rabatów na karte (jeszcze jej nie mam, ale zamowilam) sa w bazie, a ja zapomniałam zapytać :) chyba z przejęcia ;)

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #65 dnia: 12 Maja 2006, 23:12 »
ehh post moge edytowac tylko przez 5 min od jego napisania.. wiec zaczynam kolejny :D ehhh az mnie korci, aby jak naszybciej pojechac do tej Mariny i zobaczyc jak jest w srodku jakies sciany, kolory, krzesla itp .... :/ ale czas znajde dopiero pewnie ze jakies 2 tyg. Ma ktoss jakies foty? ;) i kolejne pytanie bo zapomnialam je zadac Pani z ktora rozmawialam przez tel. :) jak wyglada sprawa z dekoracja w Marinie robie na własną reke, czy oni sie tym zajmuja??? :)  :roll:

Offline murmelek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #66 dnia: 13 Maja 2006, 23:16 »
Hej szajo w Marinie dekoracją zajmują się oni :) Lokal owszem zrobił na mnie i na moim narzeczonym pozytywne wrażenie ale pracujący tam kucharz powiedział nam że kiedyś robili wesele na 75 osób i to już było na maxa. Po ustawieniu stołów zostałoby bardzo mało miejsca do tańczenia  :roll: i niestety z narzeczonym byliśmy zmuszeni szukać innego miejsca bo my robimy na około 80 osób.
Ania i Tomek --> 16.VI.2007

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #67 dnia: 13 Maja 2006, 23:45 »
:) mi to nie przeszkadz wesele bedzie na jakies mx 55 osób :) + zespół już zamówiony 2 os. :) wiec pewnie bedzie ok wielkość sali.. już sie nie moge doczekać aż tam pojade :))) a niestety bedzie to nie tak predko.... dlatego prosze ;) jestem nie ciekawska :) ma ktoś jakieś fotki Mariny? albo wie gdzie są dostępne na www? :) please  :mrgreen:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #68 dnia: 14 Maja 2006, 10:25 »
szajo, ja gdzies mialam, ale do wotrku jestem poza domem (zajmujemy sie psiakami i domem mojej tesciowej...bo wyjechala na kilka dni). Postaram sie poszukać i Ci podeśle.
Tak "na sucho", powiem Ci, ze jest tam bardzo ladnie  :mrgreen: Sala jest nie za wielka, to fakt, w kształcie litery L Stoły najlepiej ustawić w podkowe (w środek wejdą wtedy dwa filary) i wtedy parkiet do tańczenia zajmuje dolną laseczkę przy L czyli _ ;) Zaraz przy wejsciu jest taras, gdzie niektóre pary w okresie letnim decydują się organizowac parkiet. Wydaje mi się, że opmysł jest godny uwagi tym bardziej, że teraz zaczyna się rozbudowa tego tarasu, a z miejsc przy stolach doskonale go widać.
Kolorystyka to połączenie pomarańczu, koloru herbacianego, trochę bordo...i jeśli się nie myslę są jakieś elementy zielone. Wszystko bardzo łądnie się komponuje. Stoły i krzesła są eleganckie, a nie żywcem wyrwane z PRLu co czasami w lokalach się zdarza. Z sali jest przepiękny widok na przystań żeglarstą i zatoczkę Jeziora Dąbskiego.  Ja jestem pod urokiem Mariny, ale głównie ze względu na jej położenie- razem z Tomkiem żeglujemy i jesteśmy członkami klubu żeglarskiego znajdującego się dosłownie kilka metrów obok- tam się poznaliśmy i tam też nasza miłość  :serce: staiwała pierwsze kroki ;)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #69 dnia: 14 Maja 2006, 10:27 »
i jeszcze jedno- jeżeli sprawę załatwiasz z kierowniczką to niech ona Cię nie odstraszy- nie jest najsympatyczniejszą osobą na świecie. proponuje kontaktować się z jej mężem- jest bardziej konkretny i bardzo miło się z nim rozmawia :mrgreen:

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #70 dnia: 14 Maja 2006, 11:07 »
Wielkie dzięki dziubasek,  :) już czuję, że Marina mi przypadnie do gustu :) zdjęcia proszę jak najbrardziej :) jakoś dam radę do wtorku ;) kierowniczka faktycznie nie najsympatyczniejsza  :luzak:  ale chyba do wytrzymania ;) jak mi się tel wylaczyl podczas rozmowy z nią dziwnie zareagowała :) a jej mąż to pod jakim numerem? :) innym? czy odbierają na zmianę ;)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #71 dnia: 14 Maja 2006, 11:28 »
szajo, pzenieśmy się na PW bo zaraz moderatorzy nam po tyłku dadzą ;)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #72 dnia: 14 Maja 2006, 16:17 »
Uwaga! Tzreba dobrze zaplanować menu w Marinie. Wczoraj spotkałam się z innymi znajomymi, co byli tam na innym weselu i mówią, że byli GŁODNI :!: Mnie się wydaje, że trochę przesadzali. Uznałam jednak, że warto sie podzielić z Wami tą uwagą :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 14 Maja 2006, 16:42 »
Cytat: "Ninka"
Uznałam jednak, że warto sie podzielić z Wami tą uwagą

Pewnie, że warto!! Dzięki bardzo! Trzeba będzie coś wymyśleć, choć według mnie jedzonka jest sporo  :shock: Zależy kto co lubi i czy przychodzi się przede wszystkim najeść czy wybawić ;)

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #74 dnia: 14 Maja 2006, 16:52 »
hah :) mówiłam ze jestem niecierpliwa ;) już dziubasek,  nie musisz szukać zdjeć, właśnie wróciłam z Mariny :) przytulne miejsce faktycznie :) A menu proponowane to: :)

- powitalna lampka wina musującego
- pochen chleba weselnego
- przystawka: szparagi zawijane w szynce
- zupa: rosół z makaronem
- IIdanie zraz zawijany w sosie, ziemniaki, surówka,
- zimne zakąski:

- patery mięs pieczonych oraz wędlin
   - terina
   - rolada drobiowa
   - ryba po grecku
   - ryba w galarecie
   - śledź w oleju
   - jajko w sosie tatarskim
   - jajko garnirowane zawijane w szynce
   - sałatka jarzynowa
   - półmisek warzyw konserwowych
   - pieczywo
   - masło

Potrway na ciepło:
   - bigos staropolski
   - szszłyk
   - barszcz z pasztecikiem

- Owoce
- ciasta (sernik, jabłecznik, makowiec)
- Tort 150g / os

i wszystko co do picia (kawa, herbata, soki, woda, wódka "biała krajowa", wina) bez ograniczeń

no :) i za to wszystko 135 zl / os ,  duzo sie nie dowiedzialam po dzis niedziela i jeszcze komunie ktos tam urzadzal :)

no apropo tego menu meslicie ze to za mało? jezeli przyjac ze porcje tych potraw daja ;) miarodajnie do ceny ;)

teraz chciałam zadzwonic do szefa ale sie wlacza poczta :) wiec poczekam do jutra  :mrgreen:

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #75 dnia: 15 Maja 2006, 13:54 »
szajo murmelek to moja narzeczona, powiem Ci że do pierwszej do Mariny pojechaliśmy, później do Klinisk do leśniczówki i na kończu do Kobylanki do Wenus, i opcja numer 2 i 3 znacznie lepiej nam odpowiadała, niestety w kliniskach wyszło ponad 160zł na osobę więc tyle prawie co w renomowanych szczecińskich hotelach, Przyznam ze Wenus mnie oczarował, duże świetliste pomieszczenie a jednocześnie przytulne, lokal odcięty od rzeczywistości, żadnych obcych wokół, hotel zamykany na czas wesela (ponoć goście sami nie chcą mieszkać w tych dniach) jak dla mnie gra warta świeczki, nie namiawiam Ciebie, ale warto pojechać i zobaczyć, przed kobylanką 100m po lewej stronie :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #76 dnia: 15 Maja 2006, 16:26 »
Przyznam ze Wenus mnie oczarował, duże świetliste pomieszczenie a jednocześnie przytulne, lokal odcięty od rzeczywistości, żadnych obcych wokół, hotel zamykany na czas wesela (ponoć goście sami nie chcą mieszkać w tych dniach) jak dla mnie gra warta świeczki, nie namiawiam Ciebie, ale warto pojechać i zobaczyć, przed kobylanką 100m po lewej stronie Smile

Och tak, tak :!: Nas też  :serce:

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #77 dnia: 15 Maja 2006, 16:46 »
a jakie są tam koszta? menu znam ze strony.. alkohol jest wliczony? ile kosztuje tam nocleg? i poprawiny są taniej?

Offline murmelek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 15 Maja 2006, 17:01 »
szajo mój narzeczony bardzo dokładnie opisał Wenus w tym temacie kilka postów wcześniej  :)  jeśli chcesz to dam Tobie linka z filmikiem na priva i sama zobaczysz
Ania i Tomek --> 16.VI.2007

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #79 dnia: 15 Maja 2006, 17:17 »
a macie może jakieś namiery na tą leśniczówkę w kliniskach??

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #80 dnia: 15 Maja 2006, 17:32 »
Koszt menu w Wenus od 100 do 150 zł, z ciastami, owocami, tortem, kawa, herbata. Bez soków i alkocholu. Cena za os w pokoju w dzień wesela 30 zł, mozliwe dostawki za 15 zł. Koszt poprawin, to rezerwacja sali następnego dnia, wynosi 1500 zł. Jedzonko jest z dnia poprzedniego- wesela :)