Autor Wątek: Organizacja wesela w lokalu w okolicach Szczecina w niewygó  (Przeczytany 16476 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
Witam

Jeśli naruszyłem regulamin forum to przepraszam, (również jestem modem na pewnym forum sportowym i wiem jak to drażni). W czerwcu 2007 roku planujemy wziąść ślub, i cały czas się zastanawiamy gdzie,
Przyjęcie ma być na 75-80 osób, bez noclegów, gdzie będzie można przynieść własny alkohol a dobrze by było jakby napoje i ciasta również można było, nie bez znaczenia dla mnie jest również jakość obsługi, smakowitość potraw oraz ogólna atmosfera, gdzie w regionie można znaleźć taką Restauracyjkę lub lokal, i czy można znaleźć w cenie 100zł/osoba + alkohol i napoje własne?

Widziałem np w jachotwej 110zł w tym 100ml alkoholu a kolejne butelki po 50zł :(
Czytałem też gdzieś o jakiejś restauracji w Kobylance, ale nic konkretnego, tylko że świetna impreza, elastyczne kierownictwo i nie sztucznie windowane ceny, niebawem pojadę do Kobylanki i na własną rękę poszukam, proszę o porady i wyrozumiałość, mile widziane opisy z doświadczenia

Offline okruszek

• maniak
Organizacja wesela w lokalu w okolicach Szczecina w niewygó
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Kwietnia 2006, 09:14 »
Lewar, zajrzyj do bazy danych - tam masz lokale/restauracje.
Najlepiej jak zadzwonisz do interesującego Cie miejsca i cenowo dowiesz sie jak wygląda to na 2007.

Pozdrawiam Cię na forum !  :wink:
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Kwietnia 2006, 09:23 »
dziękuję okruszku za szybką odpowiedź, a może jesteś w stanie chociaż przybliżyć gdzie warto zadzwonić, a gdzie od 300zł zaczyna się rozmowa?

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Kwietnia 2006, 09:57 »
Na 70 osób warte sprawdzenia są:
1. Nord Mierzyn
2. Mini Max Bartoszewo
3. Jf Duet w Goleniowie
4. Hotel Zbyszko

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Kwietnia 2006, 10:00 »
Julia, ale czy do kwoty 100 zł + alkohol/osoby ...??

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Kwietnia 2006, 10:01 »
Myślę, że powinieneś też wziąć pod uwagę Szkoły Salzjańskie na  Ku Słońcu. Tam cenowo wacha się to od ok. 90-100 zł/os plus własna wódeczka, napoje i ciasta. Moje wesele bedzie właśnie tam. A w miniona sobotę wesele miała tam Lena25, więc mozesz jeszcze jej podpytać.

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Kwietnia 2006, 10:10 »
czytałem że w Marinie na ul. Przestrzennej jest ~135zł/osoba a alkohol i napoje do woli, z tym że tutaj jak wiadomo nic już zabrać nie można z alkoholu, ile zejdzie tyle zejdzie i już, nic do domq się nie zabierze :lol: wiadomo że jeśli będzie nieco drożej (nieco - <20zł) to da się zrozumieć, ale przy 75 osobowym weselu to wychodzi 1500zł, więc jest różnica, proszę o własne spostrzeżenia, czytam sobie cały czas forum, różne opinie i wrażenia

Chciałbym jednak w restauracji, stołówki szkolne oraz świetlice działkowe raczej nie wchodzą w rachubę

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Kwietnia 2006, 10:40 »
Tomasz, masz duże wymagania za małe pieniądze, ale mam nadzieję że cos znajdziesz.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Kwietnia 2006, 11:38 »
w marinie nie wejdzie 75 osób. Spróbuj w starym Pocztylionie (teraz to chyba Sedania) - właściciel ten sam i cena też - zawsze możesz zrobic wesele w piątek wtedy cena to 125 pln
Sprawdż też Juliana - tam cena jest chyba 130 pln - własne ciasta, alkohol, napoje

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Kwietnia 2006, 11:39 »
racja być może za dużo oczekuję za niewielkie pieniądze, jednak jak zapewne się możesz domyślić biorę ślub pierwszy raz i mogę być niezorientowany

według Ciebie jaka to jest "relatywnie rozsądna" cena za osobę w lokalu? nie mówię tu o Bończy, różnych Pałacykach itp. ale o zwykłej restauracji, nie zależy mi na super okolicy czy mocno renowowanym miejscu o znaczeniu historycznym, chcę aby było miło i przytulnie :lol:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #10 dnia: 24 Kwietnia 2006, 12:24 »
Continental...tam jest chyba 120/osoba i wszystko w cenie, napoje i alkohole bez ograniczeń. Na tej wiekszej sali chyba się zmieści 80 osób.

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 24 Kwietnia 2006, 12:43 »
właśnie dzwoniełem, pomieszczą bez problemu 80 osób i cena 135zł i wszystkie napoje alkoholowe i bezalkoholowe bez ograniczeń, brzmi kusząco ;) szukam dalej

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Kwietnia 2006, 13:05 »
Cytat: "Lewar"
80 osób i cena 135zł i

Z tego co wiem są dwie wersje menu, droższa za 135 i tańsza za 120...może przejdz się tam i pogadaj :lol:

Cytat: "Lewar"
szukam dalej

Szukaj, szukaj :)

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Kwietnia 2006, 13:22 »
dzwoniłem też do jachtowej, tam jest 113zł od osoby w tym 100ml wódki, a resztę sobie sam przynoszę napojów, ciast i alkoholu :) cenowo wyjdę podobnie :) dlatego sam mam dylemat, Agnieszko może mi nieco pomożesz?

dodam że jeszcze nie jeździłem i nie widziałem obu lokali, możliwe że jutro z narzeczoną się wybierzemy

ta marina fajnie brzmiała, z tym że 75 osób to chyba za dużo? czy nie?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Kwietnia 2006, 13:23 »
A Wenus-Kobylanka  :?:

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Kwietnia 2006, 13:27 »
również biorę go pod uwagę, ale nie mogę znaleźć konkretnego info o tym lokalu, Maja może napisz co nieco, jakie koszta, jaka sala, jedzenie, obsługa itp, będę bardzo wdzięczny   :blagam:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Kwietnia 2006, 13:49 »
ja miałąm norda za 119zł /os...  kupa żarcia.. 4 gorące posiłki

im mniejsze menu tym taniej.. sadzę,ze jednak coś znajdziesz...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Kwietnia 2006, 13:49 »
Lewar...wracając do Continentalu i Jachtowej....kalkulacja jest prosta: pół litra alkoholu, kupione nawet w najlepszej promocji kosztuje ok 20 zł (no chyba, że goście wypuiją mało i nie pójdzie Wam 0,5 l na głowę, ale to już musisz sam przemyśleć) . Odejmij więc to od ceny 135 (Continental)...zostaje Ci 115 zł. W Jachtowej masz 113 zł...pozorny zysk 2 zł....ale spróbuj za 2 zł kupić owoce, napoje i ciasta :D

Cen w Wenus nie znam, ale ten temat już był na forum, więc poszperaj  :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Kwietnia 2006, 13:58 »
Mi też się wydaje że oferta Continentalu (Mariny, Sedanii) jest super - pomyście czy macie ochotę i czas żeby przed samym slubem biegać za alkoholem, ciastami czy owocami??a tak przychodzicie na gotowe.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 25 Kwietnia 2006, 02:28 »
A my będziemy mieli wesele w Wenus, w Kobylance. Co prawda za 3,5 mieś, ale jednak :). Byłam tam przejazdem w I dzień świąt Wielkiej Nocy i trafiłam na wesele, na 120 osób. Wszyscy weselnicy byli zachwyceni :)  :!:
Jeśli chodzi o jedzenie, jedliśmy tam z moimi rodzicami przy okazji zaliczkowania i nasze podniebienia były usatysfakcjonowane  :jupi:
Ceny menu są od 100 do 150 zł. Bez alkoholu i napoji :pijaki:  , ale z ciastami, owocami i tortem  :obiad: . W cenie jest również wystrój sali  :Daje_kwiatka:   . Jeśli będziesz chciał przenocować gości, to cena dla weselników za noc jest 25zł/os. Pokój dla MŁODYCH gratis  :uscisk:  . Lokal jest nowiusi i elegancki :).
Nam sie podoba  :P     :pijaki:

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 25 Kwietnia 2006, 07:15 »
dziękuję drogie Panie za wszystkie porady, przyznam że jak z moją Anią oglądaliśmy krótki filmik reklamujący hotel z (linki na PW dla zainteresowanych) odrazu nam sie spodobał, cisza i spokój, ładny budynek, Jachtowa też brana pod uwagę, lecz tam okolica nieciekawa, Continental niby fajny ale ta tramwajowa sala mnie przeraża i to wyjscie w centrum miasta, Marina była również brana pod uwagę, ale z tego co czytam to mała jest i 75 osób będzie tam wyjątkowo się tłoczyło, patrzalem jeszcze na 3 lokal tego samego właściciela, mianowicie "Przy poczcie" niby duży itp, ale lokalizacja mi nie pasuje, i widziałem że w sali krzesła wyglądają jak u mnie w pracy które likwidujemy bo pamiętają czasy wczesnego PRL-u :)

Dziś jedziemy do Wenus, dam znać jakie moje wrażenie

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 25 Kwietnia 2006, 19:35 »
Ps. Ktoś wspomnial o salezjanach?
 Ja sie tam nie bawiłam, ale od bliskich znajomych słyszałam, że żarełko :? nie tego  :shock: Mówili,że sałatki przymierały  :pogrzeb:  a mięcho było zimne   :Maruda:   wspominali też,że klimat taki ciut stołówkowy :obiad:  No, ale ceny ponoć mają konkurencyjne :)

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 26 Kwietnia 2006, 00:25 »
Ja może będę wyprawiać tam weselicho-Szkoły Salezjańskie, ale chciałabym móc wynająć salę i przytargać własnych kucharzy-a gotują.hmmmmmmmhhhhhhmmmmmm wyśmienicie :) Może mnie taniej wyniesie :)

Dobry pomysł, chyba, że już chcecie przyjść na gotowe.
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #23 dnia: 26 Kwietnia 2006, 08:46 »
Ja z kolei słyszałam pozytywne opinie o jedzonku u Salezjan, hmm.... . Ciekawe co Lena powie - miała tam wesele w ostatnią sobotę.

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 26 Kwietnia 2006, 10:37 »
Właśnie.Leeeeeeeeenaaaaaa...Prosimy o Twoją opinię!!

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 27 Kwietnia 2006, 09:09 »
Z tego co sie dowiedziałam od LEny, to bardzo zadowolona jest jedzonkka i obsługi :D

Chyba się zdecyduję :D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #26 dnia: 27 Kwietnia 2006, 10:54 »
Może być tam ok. Przypominam,że ja się tam nie bawiłam. Tulko słyszałam opinie od znajomych :). Wiem jedno, budynek jest ładny, a to już coś :). Powodzenia w poszukiwaniach :)

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 27 Kwietnia 2006, 12:57 »
Dzisiaj dzwonię, więc jeśli kogoś interesowałby sam wynajem sali ,to dam znać jak cosik będę wiedziała....

No i dla zainteresowanych rokiem 2007
:D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #28 dnia: 29 Kwietnia 2006, 11:39 »
Marina na 75 osób to rzeczywiście nie najlepszy pomysł. Ja sama organizuje tam swoje wesele na max 60 osób (myślę, że wyjdzie ok 55-58)  i to będzie w sam raz. Rozmawiałam z kelnerką która powiedziała mi, że do 70 osób jest jeszcze ok, ale gdy robili raz wesele na 80 osób to już było zdecydowanie za ciasno!! Aczkolwiek lokalizacja, wystrój i jedzonko na prawdę godne polecenia :D :mrgreen:

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #29 dnia: 3 Maja 2006, 22:42 »
Prawda :!: Przyjaciele mieli wesele na 60 osób w Marinie, w pażdzierniku i cieszyli się, że nie było to lato. Bo już tyle osób, to był tłok, a w lecie, kiedy jest duszno, to by narzekali na spiekotę :shock: