Autor Wątek: Organizacja wesela w lokalu w okolicach Szczecina w niewygó  (Przeczytany 16479 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szajo

• maniak
  • data ślubu: 28.IV.07
Organizacja wesela w lokalu w okolicach Szczecina w niewygó
« Odpowiedź #60 dnia: 9 Maja 2006, 21:36 »
oj wiem... czytałam... bardziej miałam na myśli czy są w tym dobrzy... doświadczeni.. o!

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #61 dnia: 9 Maja 2006, 23:06 »
Tak, mają duże doświadczenie. Gdyby mieli termin,ktory nas intresował, to sami byśmy tam weselicho mieli :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #62 dnia: 12 Maja 2006, 10:01 »
To bardzo dosiwadczeni organizatorzy. Maja 3 lokale. W Marinie sluby sa co sobote, a w sezonie takze w tygodniu organizują przyjecia weselne  :shock: Wiem...bo na przystani obok jestem praktycznie w kazdy weekend...

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #63 dnia: 12 Maja 2006, 12:41 »
Dziubasek, a masz do nich namiary tel stacjonarny albo www? bo normalny adres i komórke mam. Jak byś miała (albo ktoś inny) prosze o wysłanie na priva :)

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #64 dnia: 12 Maja 2006, 15:31 »
ach no juz nie trzeba :) zadzwoniłam do Mariny - mój pierwszy tel. :) wykonany w sprawie wesela... troche sie stresowalam po Pani dziwnie zareagowala jak tel mi sie wylaczyl i dzwonilam ponownie :) ale było ok... cena 135 zl bez ograniczen wszelakich napojów... myslalam ze te miejsca noclegowe to oni tez zalatwiaja o to osbny wlasciciel... ale 90 zl za 2 os pokoj to chyba nie dużo... teraz tylko musze wygospodarowac czas i tam pojechac  bo jeszce nie widzialam ;) (ma ktos jakies fotki moze :) ) a potem tylko sie umowic uzbierac na zaliczke 500 zl :) i bedzie zaklepane... mam nadzieje ze mi sie spodoba... bo juz tyle lokali szukalam i tylko jakos ta Marina mi podeszla.. nie daleko w sumie od centrum, ladne miejsce, hotel... % w nieograniczonych ilosciach... :) jeszcze moze zadzwonie do Kobylanki - Wenus... ale tm watpie bo troche chyba za dlaeko.. jeszcze zobacze :))) ale sie ciesze ;) coś ruszyło   :D

p.s. a i wie ktos moze czy udzielaja rabatów na karte (jeszcze jej nie mam, ale zamowilam) sa w bazie, a ja zapomniałam zapytać :) chyba z przejęcia ;)

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #65 dnia: 12 Maja 2006, 23:12 »
ehh post moge edytowac tylko przez 5 min od jego napisania.. wiec zaczynam kolejny :D ehhh az mnie korci, aby jak naszybciej pojechac do tej Mariny i zobaczyc jak jest w srodku jakies sciany, kolory, krzesla itp .... :/ ale czas znajde dopiero pewnie ze jakies 2 tyg. Ma ktoss jakies foty? ;) i kolejne pytanie bo zapomnialam je zadac Pani z ktora rozmawialam przez tel. :) jak wyglada sprawa z dekoracja w Marinie robie na własną reke, czy oni sie tym zajmuja??? :)  :roll:

Offline murmelek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #66 dnia: 13 Maja 2006, 23:16 »
Hej szajo w Marinie dekoracją zajmują się oni :) Lokal owszem zrobił na mnie i na moim narzeczonym pozytywne wrażenie ale pracujący tam kucharz powiedział nam że kiedyś robili wesele na 75 osób i to już było na maxa. Po ustawieniu stołów zostałoby bardzo mało miejsca do tańczenia  :roll: i niestety z narzeczonym byliśmy zmuszeni szukać innego miejsca bo my robimy na około 80 osób.
Ania i Tomek --> 16.VI.2007

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #67 dnia: 13 Maja 2006, 23:45 »
:) mi to nie przeszkadz wesele bedzie na jakies mx 55 osób :) + zespół już zamówiony 2 os. :) wiec pewnie bedzie ok wielkość sali.. już sie nie moge doczekać aż tam pojade :))) a niestety bedzie to nie tak predko.... dlatego prosze ;) jestem nie ciekawska :) ma ktoś jakieś fotki Mariny? albo wie gdzie są dostępne na www? :) please  :mrgreen:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #68 dnia: 14 Maja 2006, 10:25 »
szajo, ja gdzies mialam, ale do wotrku jestem poza domem (zajmujemy sie psiakami i domem mojej tesciowej...bo wyjechala na kilka dni). Postaram sie poszukać i Ci podeśle.
Tak "na sucho", powiem Ci, ze jest tam bardzo ladnie  :mrgreen: Sala jest nie za wielka, to fakt, w kształcie litery L Stoły najlepiej ustawić w podkowe (w środek wejdą wtedy dwa filary) i wtedy parkiet do tańczenia zajmuje dolną laseczkę przy L czyli _ ;) Zaraz przy wejsciu jest taras, gdzie niektóre pary w okresie letnim decydują się organizowac parkiet. Wydaje mi się, że opmysł jest godny uwagi tym bardziej, że teraz zaczyna się rozbudowa tego tarasu, a z miejsc przy stolach doskonale go widać.
Kolorystyka to połączenie pomarańczu, koloru herbacianego, trochę bordo...i jeśli się nie myslę są jakieś elementy zielone. Wszystko bardzo łądnie się komponuje. Stoły i krzesła są eleganckie, a nie żywcem wyrwane z PRLu co czasami w lokalach się zdarza. Z sali jest przepiękny widok na przystań żeglarstą i zatoczkę Jeziora Dąbskiego.  Ja jestem pod urokiem Mariny, ale głównie ze względu na jej położenie- razem z Tomkiem żeglujemy i jesteśmy członkami klubu żeglarskiego znajdującego się dosłownie kilka metrów obok- tam się poznaliśmy i tam też nasza miłość  :serce: staiwała pierwsze kroki ;)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #69 dnia: 14 Maja 2006, 10:27 »
i jeszcze jedno- jeżeli sprawę załatwiasz z kierowniczką to niech ona Cię nie odstraszy- nie jest najsympatyczniejszą osobą na świecie. proponuje kontaktować się z jej mężem- jest bardziej konkretny i bardzo miło się z nim rozmawia :mrgreen:

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #70 dnia: 14 Maja 2006, 11:07 »
Wielkie dzięki dziubasek,  :) już czuję, że Marina mi przypadnie do gustu :) zdjęcia proszę jak najbrardziej :) jakoś dam radę do wtorku ;) kierowniczka faktycznie nie najsympatyczniejsza  :luzak:  ale chyba do wytrzymania ;) jak mi się tel wylaczyl podczas rozmowy z nią dziwnie zareagowała :) a jej mąż to pod jakim numerem? :) innym? czy odbierają na zmianę ;)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #71 dnia: 14 Maja 2006, 11:28 »
szajo, pzenieśmy się na PW bo zaraz moderatorzy nam po tyłku dadzą ;)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #72 dnia: 14 Maja 2006, 16:17 »
Uwaga! Tzreba dobrze zaplanować menu w Marinie. Wczoraj spotkałam się z innymi znajomymi, co byli tam na innym weselu i mówią, że byli GŁODNI :!: Mnie się wydaje, że trochę przesadzali. Uznałam jednak, że warto sie podzielić z Wami tą uwagą :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 14 Maja 2006, 16:42 »
Cytat: "Ninka"
Uznałam jednak, że warto sie podzielić z Wami tą uwagą

Pewnie, że warto!! Dzięki bardzo! Trzeba będzie coś wymyśleć, choć według mnie jedzonka jest sporo  :shock: Zależy kto co lubi i czy przychodzi się przede wszystkim najeść czy wybawić ;)

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #74 dnia: 14 Maja 2006, 16:52 »
hah :) mówiłam ze jestem niecierpliwa ;) już dziubasek,  nie musisz szukać zdjeć, właśnie wróciłam z Mariny :) przytulne miejsce faktycznie :) A menu proponowane to: :)

- powitalna lampka wina musującego
- pochen chleba weselnego
- przystawka: szparagi zawijane w szynce
- zupa: rosół z makaronem
- IIdanie zraz zawijany w sosie, ziemniaki, surówka,
- zimne zakąski:

- patery mięs pieczonych oraz wędlin
   - terina
   - rolada drobiowa
   - ryba po grecku
   - ryba w galarecie
   - śledź w oleju
   - jajko w sosie tatarskim
   - jajko garnirowane zawijane w szynce
   - sałatka jarzynowa
   - półmisek warzyw konserwowych
   - pieczywo
   - masło

Potrway na ciepło:
   - bigos staropolski
   - szszłyk
   - barszcz z pasztecikiem

- Owoce
- ciasta (sernik, jabłecznik, makowiec)
- Tort 150g / os

i wszystko co do picia (kawa, herbata, soki, woda, wódka "biała krajowa", wina) bez ograniczeń

no :) i za to wszystko 135 zl / os ,  duzo sie nie dowiedzialam po dzis niedziela i jeszcze komunie ktos tam urzadzal :)

no apropo tego menu meslicie ze to za mało? jezeli przyjac ze porcje tych potraw daja ;) miarodajnie do ceny ;)

teraz chciałam zadzwonic do szefa ale sie wlacza poczta :) wiec poczekam do jutra  :mrgreen:

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #75 dnia: 15 Maja 2006, 13:54 »
szajo murmelek to moja narzeczona, powiem Ci że do pierwszej do Mariny pojechaliśmy, później do Klinisk do leśniczówki i na kończu do Kobylanki do Wenus, i opcja numer 2 i 3 znacznie lepiej nam odpowiadała, niestety w kliniskach wyszło ponad 160zł na osobę więc tyle prawie co w renomowanych szczecińskich hotelach, Przyznam ze Wenus mnie oczarował, duże świetliste pomieszczenie a jednocześnie przytulne, lokal odcięty od rzeczywistości, żadnych obcych wokół, hotel zamykany na czas wesela (ponoć goście sami nie chcą mieszkać w tych dniach) jak dla mnie gra warta świeczki, nie namiawiam Ciebie, ale warto pojechać i zobaczyć, przed kobylanką 100m po lewej stronie :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #76 dnia: 15 Maja 2006, 16:26 »
Cytat: "Lewar"
Przyznam ze Wenus mnie oczarował, duże świetliste pomieszczenie a jednocześnie przytulne, lokal odcięty od rzeczywistości, żadnych obcych wokół, hotel zamykany na czas wesela (ponoć goście sami nie chcą mieszkać w tych dniach) jak dla mnie gra warta świeczki, nie namiawiam Ciebie, ale warto pojechać i zobaczyć, przed kobylanką 100m po lewej stronie Smile

Och tak, tak :!: Nas też  :serce:

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #77 dnia: 15 Maja 2006, 16:46 »
a jakie są tam koszta? menu znam ze strony.. alkohol jest wliczony? ile kosztuje tam nocleg? i poprawiny są taniej?

Offline murmelek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 15 Maja 2006, 17:01 »
szajo mój narzeczony bardzo dokładnie opisał Wenus w tym temacie kilka postów wcześniej  :)  jeśli chcesz to dam Tobie linka z filmikiem na priva i sama zobaczysz
Ania i Tomek --> 16.VI.2007

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #79 dnia: 15 Maja 2006, 17:17 »
a macie może jakieś namiery na tą leśniczówkę w kliniskach??

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #80 dnia: 15 Maja 2006, 17:32 »
Koszt menu w Wenus od 100 do 150 zł, z ciastami, owocami, tortem, kawa, herbata. Bez soków i alkocholu. Cena za os w pokoju w dzień wesela 30 zł, mozliwe dostawki za 15 zł. Koszt poprawin, to rezerwacja sali następnego dnia, wynosi 1500 zł. Jedzonko jest z dnia poprzedniego- wesela :)