Autor Wątek: fryzjer/fryzjerka  (Przeczytany 89471 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline akirka

• bywalec
Odp: fryzjer/fryzjerka
« Odpowiedź #150 dnia: 18 Lutego 2011, 19:02 »
anulka salon na białogardzkiej, którego właścicielką jest Agnieszka, to taki zielony budynek blisko zajezdni tramwajowej.

Offline ines85
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #151 dnia: 27 Lutego 2011, 20:07 »
Dziewczyny proszę o pomoc potrzebuje fryzjera który potrafi robić bardzo wypracowane koki.Jestem już po jednej próbnej po której cala rodzina powiedziała ze wyglądam jak babcia. Pomóżcie prosze

Offline ines85
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #152 dnia: 27 Lutego 2011, 21:33 »
Dziewczyny naprawdę żadna z was nie zna fryzjerka dobrego od koków ?

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #153 dnia: 27 Lutego 2011, 22:58 »
ines trochę cierpliwości przecież nie każda z forumek siedzi tu cały dzień
poczekaj trochę może któraś odpisze ;)

Offline Moniskaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #154 dnia: 28 Lutego 2011, 08:55 »
Dziewczyny proszę o pomoc potrzebuje fryzjera który potrafi robić bardzo wypracowane koki.Jestem już po jednej próbnej po której cala rodzina powiedziała ze wyglądam jak babcia. Pomóżcie prosze

Ja miałam "pół koka" tzn. część włośów upiętą w kok a dół rozpuszczony i czesałam się na Osowej Górze u Pani Hanny Dzik. Byłam bardzo zadowolona.

Offline megi4507
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #155 dnia: 28 Lutego 2011, 13:47 »
Pani Agnieszka na Białogardzkiej. potwierdzam i polecam. Kilka moich koleżanek czesało się tam na swój ślub. I wszystkie były zadowolone.

Offline ines85
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #156 dnia: 28 Lutego 2011, 18:04 »
A coś bliżej śródmieścia?

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #157 dnia: 7 Marca 2011, 20:18 »
Ktoś się czesał w kosmyku na Gdańskiej - umówiłam się na próbną i zastanawiam się czy warto iść?

Offline ines85
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #158 dnia: 12 Marca 2011, 18:30 »
Witam
Dziewczyny byłam już na 3 próbnych i z żadnej nie jestem na tyle zadowolona żeby powiedzieć ze tam będę się czesać na ślub.Ostatnia była śliczna ale zanim dojechałam do domu już się rozleciała i było widać prawie wszystkie wsuwki.Sama nie wiem już co robić nie planowałam aż tyle kasy przeznaczyć na fryzurę już sama nie wiem gdzie iść by mnie dobrze uczesano.Jeśli ktoś zna dobrego fryzjera od koków to proszę  niech da znać .Najlepiej by był to fryzjer ze śródmieścia,osiedla leśnego,bartodziej,nakielska,grunwaldzka bo to jest najbliżej mego domu.

Offline niunia.h
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #159 dnia: 21 Marca 2011, 23:57 »
Witam dziewczyny
proszę przeslijcie mi namiary na ten zachwalany zakład fryzjerski na białogardzkiej bo już byłam na dwóch próbnych fryzurach w różnych salonach i żadna nie nadaje sie na ślub, a w drugiej to wygladałam jak kosmita, szkoda gadać, dlatego musze teraz iść do sprawdzonego fryzjera z nadzieją że coś wyjdzie wkońcu :)
pozdrawiam

Offline ines85
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #160 dnia: 22 Marca 2011, 19:01 »
niunia.h napisz proszę gdzie byłaś bym unikała tych salonów

Offline orinokooo

• Marzenia trzeba spełniać.. same się nie spełnią:D
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10-07-2010
« Odpowiedź #161 dnia: 10 Czerwca 2011, 18:13 »
Jeśli ktoś potrzebuje ładnego koka a zwłaszcza hiszpańskiego - proszę o kontakt, znam osobę, która nawet z cienkich włosów coś takiego z użyciem wypełniacza zmajstruje:D Sama przerabiałam to w zeszłym roku i wiem, że w Bydgoszczy ogólnie z fryzurami ślubnymi jest nieciekawie...
Ja zanim znalazłam swoją fryzjerkę wydałam ponad 500 zł na próby i mało, że mi nie odpowiadały to jeszcze z niektórych wracałam z rykiem...

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #162 dnia: 13 Czerwca 2011, 17:48 »
Moge szczerze polacić fryzjerkę, która mnie czesała na próbną, slubną i na plener.

Trafiłam do niej jako na druga próbną, marzyło mi sie luźna upięcie a nie jakiś naupinany 50 wsuwkami kok.
Miałam kuźnbego "romantycznego " koka z loków na boku i trzymał się całą noc.

Lokiliazacja - okolice błonia. Moge podać namiar na prv.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.06.2012
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #163 dnia: 29 Czerwca 2011, 23:01 »
Dziewczyny, a co uważacie o pannie młodej bez welonu? Upięte włosy- gładko lub z lokami, a w nich jedynie jakaś ozdoba biała lub kwiat...
Uważam, że często welon psuje urok fryzury, nie wspominając o tym ,ze nierzadko ładna fryzura jest zakryta welonem i dopiero po oczepinach panna młoda może zaprezentować się w pełni... :-\
Ja jeśli będę mieć welon, to zdecyduję się na  fryzurę ślubną w postaci wysoko upiętego koka, bym mogła welon wpiąć od dołu, np ponizej (choc
niekoniecznie z tak dużą ilością kwiatów :P)

Podoba mi się też takie coś na poniższej fotce, bardziej naturalne, ale nie wyobrażam sobie już za bardzo mieć do tego welonu, mam wrażenie, ze byłoby wraz z welonem już za dużo i psułby efekt samej fryzury...

No ale z drugiej strony - panna młoda bez welonu...? MN - tradycjonalista , skrzywił się jak to usłyszał... :P Ja nie jestem pewna, ale myślę, że dla ładnej fryzury z jakimś kwiatem lub wpiętym przyozdobieniem, mogłabym odpuścić sobie welon... No ale te tradycje...  Dośc rzadko spotykany jest brak welonu, przynajmniej u nas w Polsce...tak mi się wydaje..

Co o tym sądzicie? :)

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.06.2012
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #164 dnia: 29 Czerwca 2011, 23:07 »
PS. Trochę może zeszłam z tematu, bo to raczej watek o salonach fryzjerskich... no ale tak czy siak dotyczy fryzur, a nie chciałam do jednego drobnego zagadnienia zakładać nowego tematu..... ;)

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #165 dnia: 29 Czerwca 2011, 23:15 »
Natalusia jeśli nie chcesz welonu to go nie ubieraj, nie ma chyba nic gorszego niż żałować całe życie że zrobiło się coś na ślubie wbrew sobie ;) ja sobie nie wyobrażam siebie bez welonu ale każdy ma inne upodobania więc zrób to co podpowiada Ci intuicja :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #166 dnia: 30 Czerwca 2011, 09:24 »
Natalusia, teraz jest tyle fajnych opcji zamiast welonu, myślę, że bez cisnienia. Są takie spinki z kwiatem i mini woalką na przykład, albo same spinki z kwiatem.

Ja na przyklad miałam fryzurę na boku a welon normalnie wpięty, tak żeby nic się nie zasłaniało, a po północy wpiełam spinkę z kwiatem zamiast welonu.

Generalnie to ci powiem szczerze, że mi ten welon cały czas przeszkadzał, jak z kimś tanczyłam, to te chłopy w ogóle nie patrzeli jak mnie łapią i nie raz mi się głowa aż odgięła, podobnie w kościele caly czas mi go świadkowa wyciagała, bo jak go sobie przycisnęłam do krzesła, to potem mnie znowu za łeb ciągnęło.

Także co kto lubi, ja chyba drugi raz jakbym miała wybierać zdecydowałabym się na woalkę:)

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #167 dnia: 30 Czerwca 2011, 23:27 »
moim zdaniem nie trzeba sie koniecznie trzymac tych wszystkich tradycji, przeciez jakbysmy chcialy byc tak do konca tradycjonalistkami to trzeba byloby miec kiecke z rekawami po nadgarstki i kolniezem po szyje ;)...ja osobiscie na kilku ostatnich weselach, na ktorych bylam to Panny Mlode postawily na nowoczesne fryzurki i wlasnie brak welonu - mnie sie bardzo podobalo...ja sie nadal zastanawiam nad tym welonem, z checia bym go nie zakladala ale z drugiej strony nie chce isc z golymi ramionami do oltarza :P...

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #168 dnia: 30 Czerwca 2011, 23:56 »
generalnie to bez welonu jest chyba nawet ładniej ale z drugiej strony ja na to patrze tak, że to jedyna okazja aby ten welon założyć ;) zresztą nie do każdej sukni welon pasuje, może być mała woalka czy właśnie jakiś ciekawy kwiat przypięty...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #169 dnia: 1 Lipca 2011, 09:16 »
zaba może zainwestuj w szal ? żeby ramiona nie były gołe ? ja miałam ten nieszczęsny welon, ale nie zakrywał mi ramion, tylko z tylu w miarę równo wisial, więc do kościoła miałam szal.

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #170 dnia: 5 Lipca 2011, 16:08 »
moze mi ktos polecic jakiegos dobrego fryzjera? kurcze obudzilam sie z reka w nocniku :-\ tam gdzie chcialam isc to sie okazalo, ze urlopy maja, inne polecane osoby maja juz pozajmowane terminy :'(...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #171 dnia: 5 Lipca 2011, 17:48 »
Zaba ja mam namiar, ale nas błonie... będzie Cię to z fordonu urządzać ?

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #172 dnia: 5 Lipca 2011, 17:55 »
kurcze blonie to strasznie daleko :-\ najlepiej to max srodmiescie...no nic, jesli ktos moze jeszcze cos polecic to ja chetnie wyprobuje...mam zamiar jutro pojezdzic po miescie i poszukac - mam nadzieje, ze jeszcze cos znajde :-\...jak sie nie uda to pojde u mnie na wsi do fryzjera ale jakos szczerze nie jestem do nich przekonana, wszystkie te fryzury wygladaja tak samo...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #173 dnia: 5 Lipca 2011, 18:10 »
zaba a kto Cię maluje?

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #174 dnia: 5 Lipca 2011, 19:19 »
hehe no jak to kto ;)...pani monika! bylam na probnym tydzien temu...mowila, ze moj makijaz jest najbardziej delikatny jaki robila do slubu, a mnie sie wydawalo, ze jest mega mocny - ale tak jak wspomniala sie przyzwyczailam ;) wszystkim strasznie sie podobal ;D...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #175 dnia: 5 Lipca 2011, 19:35 »
zaba, bo pani Monika tez czesze, umów sie z nią na próbną zobaczysz czy Ci podpasuje i ona duzo nie bierze a fryzurę. Mnie czesała na plener, bo moja fryzjerka nie mogła. Najlepiej zadzwonic i podpytac :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #176 dnia: 5 Lipca 2011, 19:50 »
wiesz, pytalam sie juz o fryzure, mowila, ze rezygnuje z tego interesu...bedzie tylko malowac, bo fryz za duzo czasu zajmuje :-\...
znalazlam w necie kilka studii fryzur - az sie boje kurcze :'(...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #177 dnia: 5 Lipca 2011, 20:29 »
aha, no to nie wiedzialam. Kurcze nie znam nikogo z forodnu, kogo moglabym polecic. Wiem ze moja siostra dwa lata temu czesala sie w takim studium fryzur przy poczcie na wyzwolenia (tam gdzie 65 jezdzi), na wtedy ona byla zadowolona, ale nie wiem jak to sie ma do obecnej mody :)

niestety nic innegio nie przychodzi mi do glowy ... jeszcze tak sobie mysle. Męża siostra ma fryzjerkę, która dojezdza do domów, czesala ja tez wczesniej na nasz slub i na slub innej siostry.Mogę sie dopytac do namiar. ale szczerze mówiąc mnie nigdy ona nie czesala, wiec ciezko mi obiektywnie powiedziec.

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #178 dnia: 5 Lipca 2011, 20:43 »
no wlasnie mam jeden namiar na salon wlasnie na wyzwolenia...bede jutro dzwonic i mam nadzieje, ze znajde cos dla siebie - dupa jestem i tyle, moja wina :P...

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #179 dnia: 5 Lipca 2011, 23:54 »
Zaba a moze zaryzykuj próbną u jakiejś "zwykłej" fryzjerki? Ja idę do takiej co ma "salon" w piwnicy ;) nie zawsze piękny, polecany salon oznacza wymarzoną fryzurę ;)