Autor Wątek: fryzjer/fryzjerka  (Przeczytany 89285 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agatek716
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.05.2010
Odp: fryzjer/fryzjerka
« Odpowiedź #90 dnia: 31 Marca 2010, 22:43 »
witam Was wszystkie :)
czy słyszała któraś z was o salonie fryzjerskim Daniela na ul.  Ugory (na samym początku na przeciwko Tęczy) Ktoś mi polecał ale jeszcze nie jestem pewna a w waszych komentarzach nic nie znalazłam :(

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #91 dnia: 31 Marca 2010, 22:48 »
Ja bardzo polecam!!Chociaz raz tam obcinalam sie , ale jedna Pani (pozniej napisze jaka , jak sie zapytam mamy jak ma na imie) jest swietna!Tez bede chciala zeby mi fryzurke robila.Sama mi obcinala wloski i zawsze bylam bardzo zadowolona!!
Moja mama miala tam kiedys solarium kolo danieli,wiec ta Pani zawsze przychodzila do nas sie opalac.Moja mama bedzie do niej pisala czy bedzie mnie czesac do slubu.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #92 dnia: 1 Kwietnia 2010, 14:22 »
Jak ktoś dobrze tnie... to nie znaczy, że dobrze czesze :) Tak czy siak próbne zróbcie dziewczynki!  :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #93 dnia: 1 Kwietnia 2010, 16:06 »
Oczywiscie ze trzeba probne fryzurki zrobic , zeby w dniu slubu nie dodawac stresu sobie ...! :D

Offline zosia442
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08-2010
Odp: fryzjer/fryzjerka - z dojazdem do domu?
« Odpowiedź #94 dnia: 2 Kwietnia 2010, 13:03 »
Znacie może jakąś dobrą fryzjerkę która w tym ważnym dniu przyjeżdza do domu?

Pozdrawiam
PseudoHTML, UBBCode™ or BBCode

Offline orinokooo

• Marzenia trzeba spełniać.. same się nie spełnią:D
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10-07-2010
« Odpowiedź #95 dnia: 8 Kwietnia 2010, 12:37 »
No to jeszcze ja dorzucę swoje pytanko.. czy któraś z was zna salon w Bydgoszczy, który ma możliwość dopasowania i doczepienia pasm włosów clip-in ? Chciałabym zobaczyć jak to "na żywo: wygląda i sprawić sobie coś takiego żeby zageścić włosy a nie chcę ich trwale przedłużać...

Offline Caro34
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #96 dnia: 8 Kwietnia 2010, 16:07 »
A ja mam inne pytanko : czy ktos slyszal o salonie Moniki Gawrych Czy macie jakies opinie o fryzurze i makijazu tam?
« Ostatnia zmiana: 14 Kwietnia 2010, 00:25 wysłana przez ela »

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #97 dnia: 8 Kwietnia 2010, 19:51 »
orinokooo, wspomniana wcześniej Agnieszka P. z salonu na Białogardzkiej ma w ofercie takie włosy.
Ja osobiście miałam je doczepione i naprawdę jest super efekt, zwłaszcza w typowym koku ślubnym - Aga zrobiła cudo na mojej głowie :)

Offline agatek716
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #98 dnia: 13 Kwietnia 2010, 21:57 »
czy któraś słyszała o salonie Kano na ul.  Gdańskiej? zmęczyło mnie już chodzenie po fryzjerach i zdecydowałam się w końcu na nich, ale będę wdzięczna za opinie.

Offline olinda
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #99 dnia: 13 Kwietnia 2010, 23:12 »
ja słyszałam - ścinałam się tam dopóki nie zaczęłąm zapuszczać włosów na ślub :)
Ewelina - najlepsza fryzjerka, którą spotkałam, zawsze byłam zadowolona, ale jej już nie ma
Iza - też super

ale znam tylko ze śćinania, a nie robienia fryzur ślubych, koków, itp

Offline asiul
  • zapaleniec
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #100 dnia: 14 Kwietnia 2010, 18:11 »
dziewczyny, jak pisałam wcześniej - byłam najpierw na jednej próbie niedaleko domu... porażka, w ogóle nie będę nawet się rozpisywać. potem trafiłam na wojska polskiego do salonu, o którym się rozpisywałyśmy na poprzedniej stronie - zdaje się, że karusia go polecała. Efekt? jestem zapisana na 17 lipca na 10 rano :) wyszło bosko, fryzura trzymałaby się do teraz (od wczoraj), gdybym miała ochotę w niej spać. Od rana do około 2 w nocy nic a nic się nie stało, nawet jeden włosek nie wyszedł, pani bardzo miła, słuchała dokładnie, co do niej mówiłam, wzięła pod uwagę zdjęcia, które przyniosłam i wyczarowałyśmy wspólnie super fryz :) także polecam z czystym sercem, jak to robiły dziewczyny na poprzedniej stronie :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #101 dnia: 14 Kwietnia 2010, 18:38 »
asiul :A mozesz wkleic zdjecie fryzurki?Jezeli takie masz.
I jak bys mogla powiedziec ile probna fryzurka kosztuje??

Offline hanka

• forumowicz
  • Bo ja, bo Ty, bo tylko my...
  • data ślubu: 1.05.2010
« Odpowiedź #102 dnia: 14 Kwietnia 2010, 20:43 »
dziewczyny, jak pisałam wcześniej - byłam najpierw na jednej próbie niedaleko domu... porażka, w ogóle nie będę nawet się rozpisywać.

asiul - to jednak poszłaś na białogardzką do Agi P. na próbną? czy to gdzieś indziej byłaś?
Ja idę do niej w sobotę - obydwie babeczki zapewniały mnie, że ślubna musi się trzymac tak, żeby ani jeden włosek z głowy nie poleciał więc jakby świadomość tego mają - zobaczymy jak z wdrażaniem tej świadomości w praktyce ;) choć specjalnego wyboru nie mam - 1 maja to nie była trafiona data jeśli chodzi o fryzjerów ;)

A przy okazji - byłam też na próbnym makijażu u Pauli na BBON... powiem tak - ogólnie pozytywnie ( nie czułam się jak w masce ), malowały mnie dwie panie, zrobiły trzy wersje makijażu i - ponieważ ciągle nie mogły trafić z kolorami do mojej karnacji - zaprosiły mnie na jeszcze jeden próbny ( oczywiście bez żadnych dodatkowych opłat ). Także z obsługi jestem b. zadowolona, z wykoannia trochę mniej ale dlatego, że jeszcze nie znalazłyśmy tego, w czym bym dobrze się czuła.
Dziewczyny - czy Wy też macie wrażenie, że te ślubne makijaże są często robione za mocno?

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #103 dnia: 14 Kwietnia 2010, 21:06 »
Hanka, daj koniecznie znać jak ta fryzura próbna wyszła

Offline hanka

• forumowicz
« Odpowiedź #104 dnia: 14 Kwietnia 2010, 21:35 »
ok :)

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #105 dnia: 15 Kwietnia 2010, 11:50 »
do Agi się nie wybrałam, poszłam do innej fryzjerki, do której się zapisałam, bo mam do niej pięć kroków i mogę iść w papciach domowych :) ale odpada. Wkleję zaraz zdjęcie, może Wam się nie podobać, ale takie coś chciałam, a fryzjerka zrobiła wyraźnie pod moje życzenie. Gdybym wymyśliła co innego, to pewnie też by dała radę, więc niezależnie, jakie macie wizje - ja polecam serdecznie.
Do Pauli mam się wybrać w czerwcu, miesiąc przed ślubem, więc nie wiem, jak to będzie... Najwyżej będą poprawki w domu, skoro mówisz, że nie było super idealnie... ale podejście profesjonalne mi się podoba - nie powiedziała, że hmm no to w dniu ślubu już będę wiedziała jaki kolor... tylko kazała przyjść i próbować do skutku. a Może masz zdjęcia makijażu? No i pytanie, czy wciąż jest 30 zł, czy podrożała.
oto zdjęcie: (nie patrzcie, na kwiata ;) w dniu ślubu będzie żywa frezja, no i nie będzie czerwona ;)

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #106 dnia: 15 Kwietnia 2010, 11:50 »

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #107 dnia: 15 Kwietnia 2010, 11:51 »
pfff chyba zapomniałam, jak się zdjęcia umieszcza ;);)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #108 dnia: 15 Kwietnia 2010, 12:51 »
Dziewczyny , mozecie podac mi na priv dokladny adres tego salonu fryzjerskiego?
Widze ze chwilicie go,tez bym poszla zobaczyc ... Chce zeby fryzurka trzymala sie przez caly dzien i cala noc , a nie zeby po paru godzinach rozlazla sie  :D.

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #109 dnia: 15 Kwietnia 2010, 12:57 »
wysyłam na prv

Offline orinokooo

• Marzenia trzeba spełniać.. same się nie spełnią:D
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10-07-2010
« Odpowiedź #110 dnia: 15 Kwietnia 2010, 13:24 »
Hej, czy ja tez mogę poprosić o namiar?

Pozdrawiam

Offline hanka

• forumowicz
« Odpowiedź #111 dnia: 15 Kwietnia 2010, 22:45 »
asiul - ja płaciłam 60zł ( ale już w dniu ślubu i za kolejny próbny nie płacę nic ). Zdjęć nie mam bo nie było czego fotografować - po pierwszej próbie powiedziałam od razu, że mi się nie podoba i szybko zmazały to co miałam na oczach, a przy kolejnych dwóch już i tak były pomieszane kolory z poprzedniego makijażu i już nie było sensu robić żadnych zdjęć. Idę za tydzień na kolejny próbny - może wtedy będę miała jakieś fotki to umieszczę ;)

Offline hanka

• forumowicz
« Odpowiedź #112 dnia: 17 Kwietnia 2010, 12:07 »
Dziewczyny - jestem "świeżo" po próbnej fryzurze ;) Osobiście nie miałam żadnych sugestii co do fryzury, myślałam może o czymś delikatnym, zrobionym gładko jakimś koczku... Fryzjerka sama wymyśliła mi to, co mam teraz na głowie i jestem bardzo zadowolona, bo sama bym na to nie wpadła. Uważam, że dobrała pod mój charakter i urodę idealnie. Wieczorem napiszę Wam jak z trwałością fryzurki - kazała mi się nie oszczędzać, żeby przetestować ją na każdy sposób ;) Płaciłam za próbną 80zł.
Mam nadzieję, że uda mi się dołączyć zdjęcie zaraz :)
Acha - no i najwazniejsze - fryzurkę robiłam w salonie na Białogardzkiej u wspominanej już wcześniej Agi P. ( choć nie czesała mnie sama Aga P. tylko druga Aga, która u niej też pracuje :) )

Offline hanka

• forumowicz
« Odpowiedź #113 dnia: 17 Kwietnia 2010, 12:31 »
Dziewczyny, niestety nie udało mie się wkleic fotek - jakieś nieprawidłowe rozszerzenia czy jakoś tak, spróbuję wieczorem ;)

Offline miki0429

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.06.2010
« Odpowiedź #114 dnia: 17 Kwietnia 2010, 13:47 »
Ja też w zeszłym tyg. skorzystałam z usług samej Agi P. na Bialogardzkiej. Zdecydowałam sie mimo niekorzystnych opini na jej temat. I musze powiedzieć, że jestem zadowolona z próbnej fryzurki. Zabrałam wszelkie możliwe fotki fryzur, które ewentualnie mnie interesowały, zdjęcie mojej sukienki i sam welon. Tak wiec miałam wiele gadżetów, które pomogły nam w dopasowaniu jakiejs sensownej fryzurki. Pani Agnieszka przedstawiła mi swoją wizje uczesania, która okazała się strzałem w dziesiątkę i zdecydowałam sie własnie na te jej sugestie.

Offline hanka

• forumowicz
« Odpowiedź #115 dnia: 17 Kwietnia 2010, 22:04 »
Jest godzina 22:00 ;) Własnie ściągnęłam wszystkie wsuwki z głowy bo już nie mogłam wytrzymać ;) na codzień chodzę w rozpuszczonych więc upięte to dla mnie duża zmiana na głowie. Jestem bardzo zadowolona, fryzurka wytrzymała bieganinę w dzisiejszym wietrze po mieście, przymierzanie sukienek na poprawiny i pracę z dziećmi ;) Trochę rozprostowały mi się loczki ale to dlatego, że mam niestety tendencję do prostych jak drut włosów :/ ale mogę już teraz polecić salon przy Białogardzkiej Agi P. :) pozdrawiam :)

Offline Grarem
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wrzesień 2010
« Odpowiedź #116 dnia: 18 Kwietnia 2010, 12:42 »
Witam wszystkich serdecznie,
w piątek byłam na próbnej fryzurze u P. Moniki Gawrych, co prawda narazie pracowałyśmy nad koncepcją i z salonu wyszłam bez koka, pomimo, że mam cieńkie włosy udało się stworzyć dość ładnego koka, ogólne wrażenie pozytywne, biorąc pod uwagę, że nie jest to moja pierwsza próbna,  w poniedziałek spotkanie z wizażystką, jeżeli makijaż wyjdzie oki i ostatecznie zrobiona fryzura utrzyma się przez co najmniej 10-12 godzin to poszukiwania fryzjera zostaną zakończone.

Offline agatek716
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: 18 Kwietnia 2010, 18:42 »
Witam,
wczoraj byłam na próbnej w salonie Matrixa na ul.  Gdańskiej. . .  sama nie wiem co o tej fryzurze myśleć bo kok niby ładny ale zupełnie nie taki jaki chciałam.  Z przodu chciałam mieć włosy wypuszczone a babka wszystkie mi upięła.  Z tyłu wygładało ładnie ale jak będę miała welon wkłądany z gory to nie bedzie tak i tak żadnego efektu bo z przodu było za bardzo ulizane.  I tak stwierdziłam że kok do mnie nie pasuje :( więc wymyśliłam sobie włosy rozpuszczone z dużymi lokami. . . . tylko że mam za krótkie włosy i stąd moje pytanie, czy któraś z Was poczepiała sobie w jakimś salonie włosy?? Nie mam pojęcia czy sama mam kupić pasemka czy oni mają swoje i gdzie się udać żeby wyszło tak jak chcę. . . pomóżcie :)

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #118 dnia: 18 Kwietnia 2010, 19:15 »
agatek716 pisałam parę postów wcześniej gdzie jest możliwość doczepiania włosów i jaki jest efekt.

Hanka, miki0429  - bardzo się cieszę, że fryzury robione u Agnieszki się udały :) ja wybieram się na próbną dopiero  w lipcu:)

Offline agatek716
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: 18 Kwietnia 2010, 22:00 »
dzieki Akirka, faktycznie nie zauwazylam, możesz napisac ile placiłas ? Ja mam wizje rozpuszczonych pofalowanych wlosow ale nie mam pojecia czy sztuczne mozna krecic. . . .  wyslesz mi dokladny adres na pv? jesli masz jaies zdjecia to też chetnie poprosze :)