Autor Wątek: fryzjer/fryzjerka  (Przeczytany 89386 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline olinda
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.07.2010
Odp: fryzjer/fryzjerka
« Odpowiedź #30 dnia: 26 Stycznia 2010, 18:24 »
mania86 ja też poproszę

Offline -marta-

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.09.2010
« Odpowiedź #31 dnia: 26 Stycznia 2010, 18:33 »
ja też baaaardzo poproszę o te zdjęcia! :]

Offline Moniskaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #32 dnia: 28 Stycznia 2010, 13:31 »
Polecono mi jako super fryzjerkę Panią Anię z Zaremby? Ktoś może był tam się czesać? Poproszę o jakieś opinie, bo ja ciągle jestem w trakcie poszukiwań fryzjera, który zna się na rzeczy.

Offline Mania86

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2.10.2010 :)
« Odpowiedź #33 dnia: 28 Stycznia 2010, 13:52 »
moniskaa - pani ania jest super fryzjerką, jak wszystkie od zaremy zresztą, ale nigdy sie u niej nie czesałam; wiem o niej tyle że ogarnia włosny mojego narzeczonego i świetnie jej to wychodzi... może idz do niej przy najbliższej okazji pogadać, moze się uczesać na jakąś inną okazje - w końcu mamy karnawał... :P i sama zobaczysz, czy ci to pasuje

Offline asiul
  • zapaleniec
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #34 dnia: 28 Stycznia 2010, 18:15 »
a jak cenowo wypadną fryzury ślubne w zarembie? czytałam na innych forach i naprawdę trudno znaleźć opinie o fryzjerach... bieda straszna jeśli chodzi o informacje tego typu :( widzę tylko, że ogólnie polecają sobie dziewuchy zarembę, stoppla, avangardę na dworcowej... i tyle, nie wiem naprawdę... nie bardzo mam teraz czas chadzać i wypytywać, może się orientujecie jakie są ceny w tych salonach (lub jakichkolwiek innych) i czy warto?

Offline Caro34
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 28 Stycznia 2010, 19:00 »
Kilka tygodni temu bylam w Zerembie na Gdanskiej, powiedziano mi ze 100zl za uczesanie u kogos z ekipy, 160zl u wlascicielki, plus tyle samo za kazda probe. Aby wyprobowac poszlam na sciecie i nie uwazam by bylo rewelacyjne... zwlaszcza za ta cene! Ktos mi mowil ze podobno ceny sa nizsze w Zarembie na Nakielskiej, czy to prawda?

Offline hanka

• forumowicz
  • Bo ja, bo Ty, bo tylko my...
  • data ślubu: 1.05.2010
« Odpowiedź #36 dnia: 28 Stycznia 2010, 21:39 »
Dramat z tymi cenami za próbną fryzurę!!!! Uważam, że próbna powinna być o wiele tańsza albo nawet bezpłatna ( albo zrobione tak, jak u pewnej kosmetyczki na Kapuściskach - płaci się za próbny makijaż a za ten normalny już nie ). Przecież próbna fryzura to też "szkoła" dla fryzjera - musi się dowiedzieć jak się układają włosy klientce, w czym ładnie będzie wyglądać, przecież taka fryzura to też świadczy  o fryzjerze i on tez musi się do tego przygotować !  Ufff... musiałam sobie ulżyć bo już normalnie nie mogę z tymi wywindowanymi cenami za wszystkie rzeczy z etykietką "weselno - ślubne " ;)

Offline -marta-

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.09.2010
« Odpowiedź #37 dnia: 28 Stycznia 2010, 21:43 »
Podejrzewam że gdyby nie mówić na próbnym że to ma być fryzura na ślub tylko na jakąs inna okazję to cena bylaby inna....

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #38 dnia: 29 Stycznia 2010, 12:45 »
Niby tak, ale jeśli chcesz mieć welon albo diadem albo kwiaty we włosach, to fryzjer się domyśli, że to ma być ślubna fryzura...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #39 dnia: 29 Stycznia 2010, 12:49 »
Nawet bez dodatków się domyśli bo kto robi próbne fryzury :?:  ;) Tylko albo przede wszystkim przyszłe panny młode

Kwiaty czy diadem może mieć też gość, druhna itp. ale "szary" gość próbnej - z reguły - nie robi

Offline Mania86

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2.10.2010 :)
« Odpowiedź #40 dnia: 31 Sierpnia 2001, 10:31 »
no to racja z tymi cenami powariowali... na fryzurze sie niestety nie da oszczedzić, chyba, że tak jak ja ma przyjaciółke fryzjerkę :_ ufff, jakie to szczęście :D

Offline EMka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.09.2007
« Odpowiedź #41 dnia: 4 Lutego 2010, 18:38 »
Witajcie :D
Mam pytanko - czy któraś z Was może chodzi do salonu Julia na rogu 20 stycznia i chodkiewicza???

Omnia vincit Amor

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #42 dnia: 5 Lutego 2010, 18:20 »
pierwsze słyszę niestety o tym salonie...
dziewczyny halo, może jednak któraś może polecić fryzjera?
Bo jak nie, to wyjdzie, że będziemy musiały wszystkie iść na 15 próbnych fryzur zanim wybierzemy fryzjera....;/

Offline EMka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.09.2007
« Odpowiedź #43 dnia: 5 Lutego 2010, 20:50 »
Ja robiłam obie fryzurkę u Marcina Witkowskiego na Magnuszewskiej. Tam tez mialam próbną - cena 70 zł za próbną i chyba też tyle za ślubną, tyle tylko ze próbna była do kitu.... zaryzykowałam i się opłaciło! Ogólnie ceny za sciecie są dość wysokie, ale mysle że warto sprobować.
Ponawiam pytanie o Martę z Salonu Julia - czy Marta jeszcze tam pracuje?? Dziewczyny, jesli coś wiecie, prosze pomóżcie!!

Omnia vincit Amor

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 9 Lutego 2010, 20:04 »
Czy ktos slyszal o salonie fryzjerskim na wyzynach dokladnie na A.G.Siedleckiego kolo Sloneczka ???W tym pawilonie jest solarium ,Pani co robi pazurki i dentysta.
Wiem ze ladnie scinaja wloski i farbuja bo moja mama kiedys tam chodzila ... ale jakie fryzurki robia , nie wiem  ;)

Prosze o info!!! ::) ::) ::)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #45 dnia: 9 Lutego 2010, 20:15 »
salon kojarzy mi się z czasami PRLu ;-)jeśli chodzi Ci o ten sam,bo kosmetyczka i dentysta są po lewej stronie budynku a ten salon po prawej tak????my ostatnio jak weszliśmy do niego to wyszliśmy czym prędzej zawróciliśmy,przywitały Nas Panie po 50 tce które wcale nie idą z postępem w fryzjerstwie ......

Offline karusia_85

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 9 Lutego 2010, 20:15 »
osobiście nie wiem jak jest z fryzjerem na Siedleckiego ale wiem,że pięknie robią tam pazurki:):):)moja mama tam chodzi no i polecam wszystkim dziewczyną wszystkie zabiegi pielęgnacyjne jakie tam robią-typu maseczki itp.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 9 Lutego 2010, 20:27 »
Daruda : wlasnie tam sa dwa salony fryzjerskie ... w tym co bylas to nie polecam i dobrze ze wyszlas  ;D
Tam po lewej stronie co jest dentysta i solarium jest tez salon fryzjerski.

Karusia : Paznokcie bardzo sliczne robia - bo sama tam chodzilam robic akryle.Nie odpryskuja przedewszytskim ! Trzymaja sie dlugo no i te paznokcie sa zgrabne , a nie jakies lopaty  :D.

Tylko nie wiem jak robia fryzurki slubne ... ?

Offline karusia_85

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 9 Lutego 2010, 20:57 »
agulla1919 moja mama idzie w czwartek robić tam pazurki więc powiem,żeby się podpytała o fryzurki:):):):) z tego co się orientuję to w tym salonie można zrobić tam makijaż :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 10 Lutego 2010, 13:06 »
Ok , jak bedziesz cos dowiesz daj znac  ::).

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #50 dnia: 13 Lutego 2010, 12:27 »
agulla1919 moja mama idzie w czwartek robić tam pazurki więc powiem,żeby się podpytała o fryzurki:):):):) z tego co się orientuję to w tym salonie można zrobić tam makijaż :)
i jak? coś wiadomo?

Offline karusia_85

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 13 Lutego 2010, 17:39 »
tak koszt koka 70-80zł można u nic zobaczyć katalogi z fryzurami ślubnymi i wybrać sobie jakąś.
Aha i co najważniejsze Pani powiedziała,żeby najlepiej przyjść wcześniej przed ślubem,żeby mogła zobaczyć czy dane włosy nadają się do danej fryzury. Ja z ich usług skorzystam, bo wiem,że pracują tam profesjonalistki, bo nie raz robiłam u nich różne zabiegi. Makijaż ślubny u nich kosztuje 50zł.

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #52 dnia: 14 Lutego 2010, 00:23 »
tak koszt koka 70-80zł można u nic zobaczyć katalogi z fryzurami ślubnymi i wybrać sobie jakąś.
Aha i co najważniejsze Pani powiedziała,żeby najlepiej przyjść wcześniej przed ślubem,żeby mogła zobaczyć czy dane włosy nadają się do danej fryzury. Ja z ich usług skorzystam, bo wiem,że pracują tam profesjonalistki, bo nie raz robiłam u nich różne zabiegi. Makijaż ślubny u nich kosztuje 50zł.
no to pewnie sama się wybiorę obejrzeć te katalogi... a możesz polecić konkretną panią? Może jakieś imię? Nie mam pojęcia, kto tam prcuje, ile jest pań i czy warto iść do jakiejś konkretnej :)

Offline karusia_85

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #53 dnia: 14 Lutego 2010, 11:51 »
Fryzjerka ma na imię Asia( i chyba tylko Ona tam pracuje w tym zawodzie, bo za każdym razem jak tam byłam to tylko ona była) a kosmetyczka ma na imię Kasia.

Offline miki0429

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.06.2010
« Odpowiedź #54 dnia: 17 Lutego 2010, 01:51 »
Dziewczyny mam do Was ogromną prośbę, mogłybyście podać mi jakieś dokładniejsze namiary na ten salonik fryzjerski na Siedleckiego? Z tego co piszecie to jest gdzieś nad restauracją Słoneczko tak? Chciałabym się tam wybrać przy najbliższej okazji i może Pani fryzjerka przypadłaby mi do gustu ze swoimi pomysłami ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 17 Lutego 2010, 17:55 »
Kochaa ten salon fryzjerski jest kolo pocsty , tez kolo restauracji sloneczko , ale blizej rosmana.Tam sa schody,jest duzy napis SOLARIUM , tam wchodzisz i po lewej stronie jest kosmetyczka i fryzjer.
Po 2 stronie pawilonu (przez ulice jest toto lotek) jest inny salon fryzjerski-nad restauracja sloneczko , ale nie polecam ...

Offline karusia_85

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #56 dnia: 17 Lutego 2010, 18:37 »
a fryzjer, którym ja pisałam znajduje się nad restauracją Słoneczną jak wchodzi się schodami na pierwsze piętro to od razu na wprost tam też jest LOMBARD.Po prawej stronie tez na tym pietrze jest jeszcze jeden fryzjer ale nie wiem jak tam układają fryzury. Ja gorąco polecam ten pierwszy salon:)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #57 dnia: 17 Lutego 2010, 18:47 »
karusia_85 : ten po prawej stronie to nie polecam .A to widzisz , my piszemy o 2 innych salonach.W takim razie jeszcze jeden jest w tym pawilonie ,juz dawno tam nie bylam,a jak jestem na wyzynach to nie patrzalam co gdzie jest , wiec na to wychodzi ze jeszcze jedne jest  ;)
ale ten co ja pisalam tez jest dobry , bardzo dobry , ale drogi ... tak mi sie zdaje.

Offline karusia_85

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #58 dnia: 17 Lutego 2010, 18:53 »
agulla1919 wychodzi na to,że sa 3 salony ten o którym Ty piszesz, ten mój który polecam i  ten jeden o którym nic nie mogę więcej powiedzieć, bo nigdy tam nie byłam ale z tego co widziałam to tam mało osób chodzi

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #59 dnia: 17 Lutego 2010, 20:31 »
Faktycznie  :D i dlatego nie moglysmy sie dogadac  ;)
na siedleckiego sa jeszcze dodatkowe trzy salony ... jeden przed bankiem(bialo niebieski pawilon), za bankiem i jeszcze kolo bloku 25.Wiec konkurencja jest duza  ;D