Autor Wątek: zamiast ryzu  (Przeczytany 39912 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ilka2

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.09.07 cywilny, 22.09.0
zamiast ryzu
« Odpowiedź #60 dnia: 6 Września 2006, 19:38 »
Groszku piękne macie te zdjęcie z płatkami róż :D  Fotograf uchwycił idealny moment :D

Offline edima

• nowicjusz
  • *
zamiast ryzu
« Odpowiedź #61 dnia: 10 Września 2006, 11:09 »
Świetny pomysł z płatkami, zdjęcia wyglądają rewelacyjnie...
A jeśli chodzi o bańki to zostawiam je na pierwszy taniec.
Miłego dnia ...

Offline AniaX
  • forumowicz
zamiast ryzu
« Odpowiedź #62 dnia: 18 Września 2006, 19:19 »
Tak, Tak, Tak - płatki !!! to jest to !!! Zdjęcia groszka w płatkach  faktycznie śliczne :) taki trochę romantyzm, szczęście, radość - super!
Buziaczki  :)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
zamiast ryzu
« Odpowiedź #63 dnia: 18 Września 2006, 22:07 »
Ja w swojej relacji też już o kwestii płatków pisałam - najlepszy sposób, żeby zniechęcić gości do rzucania czymkolwiek innym niż płatki jest:
a) zapewnienie im płatków (najlepiej jeszcze przed wejściem do kościoła)
b) poproszenie księdza, aby wspomniał od razu po mszy, żeby rzucać tylko płatkami. Nasz wybrnął z sytuacji znakomicie. Powiedział mniej więcej coś takiego, że w związku z tym, że małżeństwo nie powinno zależeć od pieniędzy, a jedzenia nie powinno się trwonić, skoro na świecie jest dużo głodu to bardzo prosimy gości o wyrażenie swojej radości rzucając płatkami. Dodał coś też o pięknym efekcie wizualnym. NIKT nie rzucił niczym innym. Polecam :)

Offline froogunia

• uzależniony
  • data ślubu: 16 września 2006r.
zamiast ryzu
« Odpowiedź #64 dnia: 30 Września 2006, 21:43 »
U nas wszyscy zarzekali się, że i tak rzuca pieniążkiem ale jak widac na poniższym zdjęciu nikt tego nie zrobił  :mrgreen:

Każdy dostał reklamówkę z płatkami róż i było pięknie, w życiu nie widziałam tylu płatków.... :roll:  Sama postarałam się o odpowiednią ilosc...pojechałam do hurtowni kwiatów i za grosze kupiłam ...polecam
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline shain

• zapaleniec
  • data ślubu: *****07.01.2007-cywilny, *26.08.2207-kościelny
zamiast ryzu
« Odpowiedź #65 dnia: 3 Października 2006, 14:07 »
ja tez mialam z tym problem ksiadz nie pozwolil sypac kwiatkow powiedzial ze amerykanskich filmow sie naogladalam mialy byc banki ale nie wyszlo w koncu byl ryz i pieniazki uzbieralo sie 40 zl radze wziac woreczek swiadkowi do kieszeni zeby bylo w co zbierac.natomiast bylam swiadkiem w dzien swojego slubu placzacej panny mlodej ktora miala ceremonie tuz przedemna.oni puszczali biale golebie widok byl swietny nawet im pozazdroscilam w pierwszej chwili .rezultat okazal sie fatalny golabek wypuszczany z rak mlodej zrobil jej niespodzianke na gorsecie kupa rozlala sie po dlugosci sukni.odradzam wiec ten rytual. :mrgreen:

Offline froogunia

• uzależniony
  • data ślubu: 16 września 2006r.
zamiast ryzu
« Odpowiedź #66 dnia: 5 Października 2006, 22:50 »
Na szczęście nam gołębie( patrz awar) nie zrobiły niespodzianki - choć miałam obawy:)a widok i uczucie były niesamowite

Pozdrawiam
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
zamiast ryzu
« Odpowiedź #67 dnia: 5 Października 2006, 22:53 »
Płatki róż są niesamowite...ale uwaga też wpadają do biustonosza....moje powpadały...
Miałam tego dwie pełne reklamówki....morze płatków pospadało z nieba na nas...
Potem ryżyk i groszaki...
Wszystko fajne....ale na zdjeciach na pewno płatki sie najlepiej zaprezentują...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Neila09
  • forumowicz
  • data ślubu: 04.08.2007 Gliwice
zamiast ryzu
« Odpowiedź #68 dnia: 6 Października 2006, 10:27 »
Mi bardzi sie podobaja platki ale ......... czy one nie pobrudza bialej sukni platki maja sok wiec tak sie zastanawiam aby nie miec potem plam na kecce

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
zamiast ryzu
« Odpowiedź #69 dnia: 6 Października 2006, 10:34 »
Cytat: "Neila09"
Mi bardzi sie podobaja platki ale ......... czy one nie pobrudza bialej sukni

Nie bój sie nie brudzą.
Chyba ze wpadną do środka pomiedzy biustonosz a poszewke....wtedy faktycznie zostawiają plamy, ale widać je dopiero po zdjęciu kiecki.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
zamiast ryzu
« Odpowiedź #70 dnia: 6 Października 2006, 11:22 »
Cytat: "Beth"
Ja w swojej relacji też już o kwestii płatków pisałam - najlepszy sposób, żeby zniechęcić gości do rzucania czymkolwiek innym niż płatki jest:
a) zapewnienie im płatków (najlepiej jeszcze przed wejściem do kościoła)
b) poproszenie księdza, aby wspomniał od razu po mszy, żeby rzucać tylko płatkami. Nasz wybrnął z sytuacji znakomicie. Powiedział mniej więcej coś takiego, że w związku z tym, że małżeństwo nie powinno zależeć od pieniędzy, a jedzenia nie powinno się trwonić, skoro na świecie jest dużo głodu to bardzo prosimy gości o wyrażenie swojej radości rzucając płatkami. Dodał coś też o pięknym efekcie wizualnym. NIKT nie rzucił niczym innym. Polecam :)

Beth: i dzieki Twojemu pomyslowi jeden problem mniej na glowie :wink: caly czas sie zastanawialam jak dotrzec do gosci zeby nikt nam tym ryzem nie rzucal :roll: dzieki dzieki dzieki :mrgreen:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
zamiast ryzu
« Odpowiedź #71 dnia: 7 Października 2006, 12:17 »
Płatki to na prawdę rewelacyjny pomysł!! U nas- moja świadkowa i sami goście o to zadbali ;) Jedna z cioć, podobno całą działkę ogołociła z płatków róż ;)

Offline agapa

• zapaleniec
  • data ślubu: 22wrzesień2007
zamiast ryzu
« Odpowiedź #72 dnia: 19 Października 2006, 21:00 »
Mi naj podoba sie pomysł z płatkami kwiatów..rewelacyjnie to wyglada :) i jak narazie chiała bym aby u mnie na slubie były płateczki :) na drugim miejscu bańki...także slicznie wyglądają ..ale bała bym sie że pozostawia plamy na sukni...

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
zamiast ryzu
« Odpowiedź #73 dnia: 19 Października 2006, 21:09 »
Cytat: "agapa"
ale bała bym sie że pozostawia plamy na sukni...

chyba nie zostawiaja .
A zamiast płątków kwiatków mogą być płątki z bibuły czy czegos innego . Oczywsicei kupione juz gotowe :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Lilkuś

• uzależniony
zamiast ryzu
« Odpowiedź #74 dnia: 20 Października 2006, 08:19 »
A zamiast płątków kwiatków mogą być płątki z bibuły czy czegos innego . Oczywsicei kupione juz gotowe

hmmm, sama bym chyba na to nei wpadła  :oops: bardzo fajny pomysł, godny zanotowania w zeszycie ślubym i rozpatrzenia na forum rodzinnym :D:D

Offline Neila09
  • forumowicz
  • data ślubu: 04.08.2007 Gliwice
zamiast ryzu
« Odpowiedź #75 dnia: 20 Października 2006, 11:54 »
Bibula to tez dobry pomysl ale jednak chyba te platki w mym wypadku zostana bo bibula to juz nie to samo co prawdziwe platki :) ale pomysl zastepczy dobry pod warunkiem ze nie bedzie padac ani kropic bo wtedy taka bibulka zrobi spustoszenie a raczej picasso na sukience :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
zamiast ryzu
« Odpowiedź #76 dnia: 22 Października 2006, 11:30 »
Dziewczyny- bibuła może popbrudzić!!!! ZObaczcie zresztą same...weźcie kawałek bibuły w wigotne ręce... ślady zostają jak nic!! No chyba, że mówicie o jakichś specjalistycznych?

Co do baniek- ślicznie wyglądają, ale tutaj także góre bierze pogoda- musi być bezwietrzna ;) bo inaczej nici z tego ;)

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
zamiast ryzu
« Odpowiedź #77 dnia: 22 Listopada 2006, 11:15 »
Co do płatkow roz,to u mnie w miescie prawie w kazdej kwiaciarni dadza je za darmo:)
Ja tez bede miala platki roz bo mnie sie bardzo podobaja:)

Natomiast w pracy mnie strasza ze zamiast ryzu wezma suszony buraczek z zakladu(miedzye innymi takie cos produkuje ten zaklad)i tym buraczkiem nas obsypia,ale oni sobie jaja robia :)Mysla ze biore to do serca ale nic z tego:)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
zamiast ryzu
« Odpowiedź #78 dnia: 28 Listopada 2006, 15:14 »
A dzis przegladajac allegro znalazlam winetki z pieniazkow zrobione do obsypywania Pary Mlodej zamiast ryzu czy ktos sie z takim czyms spotkal?Jak to sie prezentuje???

KUCHASIA ODLICZA
Jeszcze tylko 150 dni !!! Zaczynamy odliczanie 21.04.2007
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4933

Offline kuchasia

• Chuck Norris
zamiast ryzu
« Odpowiedź #79 dnia: 28 Listopada 2006, 15:43 »
Cytat: "kuchasia"
winetki z pieniazkow zrobione do obsypywania Pary Mlodej

Mala pomylka:)Nie winetki tylko konfetti hihihi tak to jest jak sie mysli o pieciu rzeczach na raz...

Offline Antalis
  • Chuck Norris
zamiast ryzu
« Odpowiedź #80 dnia: 28 Listopada 2006, 15:49 »
Znam to. Juz wczesniej w tym temacie o tym wspominałam.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
zamiast ryzu
« Odpowiedź #81 dnia: 1 Grudnia 2006, 12:38 »
Cytat: "BeatkaXXX"
Witam. Byłam niedawno na ślubie, gdzie z nieba spadł deszcz bialutkich wstążek confetti - było przepięknie. Szczególnie ładnie wygląda to później na filmie. Też będę takie miała na swoim ślubie. Polecam szczecińską firmę - tu była krypciocha :D

CZYZBY SPAM  :?:   :ban:    :ban:    :ban:

Post Beatki usunięty

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
zamiast ryzu
« Odpowiedź #82 dnia: 1 Grudnia 2006, 12:40 »
to mi pachnie kryptoreklamą

Offline KAHA

• Moderator
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
zamiast ryzu
« Odpowiedź #83 dnia: 1 Grudnia 2006, 13:06 »
Oj, BeatkaXXX, dwa posty i dwie krypciochy...a fe!!!!

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
zamiast ryzu
« Odpowiedź #84 dnia: 1 Grudnia 2006, 14:30 »
Nie ma już krypciochy. Wywalona :mrgreen:  :mrgreen:
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
zamiast ryzu
« Odpowiedź #85 dnia: 3 Grudnia 2006, 17:45 »
ja tez mysle ze chcialabym ryzu troche ale bez przesady i platki roz bo swietnie wygladaja na zdjeciach  :mrgreen:
tylko smiac mi sie chce bo bylam na slubie gdzie ryz nie rzucali do gory tylko w panstwo mlodych i to musialo bolec auc jak sobie przypome to byl jak zamach  :mrgreen:  dlatego stawiam na paltki kwietkow kolorowe swietnie sie komponuja z jasna sukienka panny mlodej :mrgreen:

[/url]

Offline mckr

• Małgosia ;-)
  • bywalec
  • data ślubu: 28.06.2008
Odp: zamiast ryzu
« Odpowiedź #86 dnia: 15 Kwietnia 2008, 14:15 »
odświerzam wątek

A co myslicie o sztucznych płatkach róż?? znałazłam takie na allegro. Czy one nadają sie do obsypania Młodych pod kościołem?? Nie będą za lekkie ?? No i co puźniej z nimi zrobić, świadkowi wreczyć miotełkę do zamiatania ;D trochę by to dziwnie wyglądało ???

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #87 dnia: 15 Kwietnia 2008, 14:40 »
To juz zalezy jaka bedzie pogoda bo jak bedzie wietrznie to moze zniesc platki.
Mysmy mieli zywe platki i spzratali to za nami koscielni :P
Nie sadze by ktos kazal Wam to sprzatac choc zdarzaja sie i tacy.

A nie lepiej swieze platki ? Taniej Cie wyjdzie :) Wystarczy poprosic w paru kwiaciarniach o zebranie ich i wszycho.Dla mnie osobiscie sztuczne to nie to samo.

Offline asik131
  • forumowicz
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #88 dnia: 20 Kwietnia 2008, 13:57 »
Też się zastanawiałam nad sztucznymi płatkami. Chciałam mieć białe i czerwone. Ale ....
po pierwsze - cholera wie co to jest i czy kolorowe nie będą brudzić i w razie deszczu farbować?
i po drugie - nie wiem czy nie będzie problemu w kościele - prawdziwe płatki wiatr rozwieje i nie będą zalegać i brzydko wyglądać. A sztuczne nie "rozłożą" się....
A tak szczerze mówiąc to nie wiem jak na taki pomysł zareaguje mój proboszcz. Ryżu zakazał - bo jak później popada to wygląda - zacytuję proboszcza - "jakby się ktoś zrzygał...", a pieniążków nie chce, średnio mi się to podoba...

Offline mckr

• Małgosia ;-)
  • bywalec
  • data ślubu: 28.06.2008
« Odpowiedź #89 dnia: 20 Kwietnia 2008, 21:34 »
Ja właśnie kupiłam sztuczne płatki różowe, czerwone i białe :) i zrobiłam mały test :o zanurzyłam je w wodzie by sprawdzic czy będą farbować  ;D i nie farbuja!!! wiec nie poplamią sukni. Są dosyć lekkie i nie wiem jak zachowaja sie dgyby wiał wiaterek >:( . ale ładnie wyglądają.
 Spróbuje załatwić żywe płatki w kwiaciarni ale jak mi sie nie uda, albo bedą kosztowac majatek to "wreczę" gością sztuczne i niech sypią ;D

A jak załatwię z kwiaciarni to te wykorzystam do dekoracji w sypialni ;D żeby stworzyć nastrój na noc poślubna  ;D