Autor Wątek: 29/06/2013 - pożegnanie z panieńskim nazwiskiem ;)  (Przeczytany 42974 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
  • data ślubu: 29.06.2013
Odp: 29/06/2013 - pożegnanie z panieńskim nazwiskiem ;)
« Odpowiedź #240 dnia: 21 Czerwca 2013, 11:51 »
Ano, Wacek był gwiazdą imprezy ;-)

Z dobrych informacji: mamy skrzypaczkę :D Łukasz uruchomił swoje znajomości i okazało się, że córka jego znajomej gra w filharmonii na wiolonczeli. No i oczywiście jak ktoś gra na wiolonczeli, to skrzypków też zna ;-) I tym sposobem będziemy mieli na ślubie dziewczynę która na co dzień gra w filharmonii, więc chyba da radę ;-) Wyjdzie nas co prawda drożej niż kosztowałby skrzypek - znajomy organisty z Bazyliki, ale trudno... grunt, że w ogóle jest.
Z ciekawości: Ala, ile Wy płacicie Waszej skrzypaczce?

Z innych spraw to wczoraj oddałam stanik do przeróbki, żeby nie było go widać pod suknią (mam ramiączko przez szyję). Za pierwszym razem byłam u jakiejś krawcowej na osiedlu Leśnym, ale jak tam weszłam to zwątpiłam. Zapach lumpeksu, wszędzie bajzel, szmata na szmacie, brudne kubki, pełno jakiś worków, sama krawcowa też średnio ogarnięta... Chciałam, żeby ramiączko od stanika było przez szyję i regulowane to zaczęła wymyślać, że będzie ciężko, wysłała mnie do pasmanterii po haczyki i kółeczka do stanika itp. Ogólnie powiedziałam, że idę do pasmanterii i już tam nie wróciłam :)
Na szczęście idąc do pracy zauważyłam "usługi krawieckie" na Gdańskiej, weszłam i wszystko tak jak być powinno - w środku nie było syfu, panował porządek, tylko jakieś skrawki materiału przy maszynie, ale to normalne. Pani bardzo miła, powiedziała, że sama kupi potrzebne części do stanika, a na dodatek będę miała regulowane ramiączko z możliwością przełożenia na normalne dwa ramiączka. Także z czystym sumieniem zostawiłam tam stanik ;-)

Aaaa, i wczoraj dostałam okres, także jestem spokojna - moja suknia pozostanie biała w dniu ślubu  ;D

A tak swoją drogą, to zamówiliśmy winietki, przyszły i okazało się, że zapomniałam wpisać jedną osobę  :Kill: Na szczęście mój Łukasz jest grafikiem, więc nie będzie problemu z dorobieniem takiej samej. A winietki zamawialiśmy na Allegro, 30gr za sztukę :)

A oto i one:

I zdjęcie kolczyków też wrzucę, bo kiedyś obiecałam ;-)

A swoją drogą to dzisiaj śmigam na wesele do Pana Tadeusza, tylko do "Dworu Pan Tadeusz" a nie "Hotelu Pan Tadeusz". Ale właściciel ten sam, więc zawsze jakieś tam rozeznanie będzie ;-)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #241 dnia: 21 Czerwca 2013, 13:08 »
200 zł płacimy:)

no to się kręci młoda! :-* :-* :-*

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #242 dnia: 22 Czerwca 2013, 21:57 »
Mandinko,
tam gdzie Ty sie czeszesz chyba pójde na farbę.
W cenniku mają 130 zł. Tam mają stałe ceny? Czy coś sie zmienia? ogólnie polecasz?

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #243 dnia: 23 Czerwca 2013, 14:17 »
Ja za fryzurę próbną płaciłam tyle ile jest w cenniku :) Salon polecam, byłam tam kilka razy (choć nigdy na farbie) i zawsze wychodziłam zadowolona :)

A wczoraj byłam na weselu... tzn. i w piątek i w sobotę. Trochę hardcore :) Wczoraj już myślami byłam trochę na swoim weselu... ;-)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #244 dnia: 29 Czerwca 2013, 21:19 »
Wszystkiego  najlepszego Kochana na nowej drodze życia! Na pewno wyglądasz zjawiskowo :-* :-*