Autor Wątek: 29/06/2013 - pożegnanie z panieńskim nazwiskiem ;)  (Przeczytany 44646 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jekaterina
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.04.2014
Odp: 29/06/2013 - pożegnanie z panieńskim nazwiskiem ;)
« Odpowiedź #210 dnia: 23 Maja 2013, 22:25 »
Cytat: blondii91 link=topic=41787. msg1903757#msg1903757 date=1369236321
ja tez sie balam ze dostane okres w dniu slubu , ale udalo mi sie go troche przesunac tzn z 27-go na 8-go :)
ale teraz mam lepszego newsa bo 8 maja okresu nie dostalam . . .  nie mam go do dzis.  :P test robilam - wyszedl negatywny . . .  :(

Słonko, czytałam Twoje poprzednie komentarze i pytam, dlaczego siebie obwiniasz? A może problem tkwi gdzie indziej. . .  np.  Twój "men" jest "nieproduktywny" - przepraszam za ten kolokwializm. . .  A czy on się badał, a może jemu nie wypada?

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #211 dnia: 25 Maja 2013, 09:46 »
Wczoraj odwiedziłam babcię i dziadka. I oczywiście, nie mogło być zbyt pięknie... Ani rodzice moi, ani Łukasza nie wpieprzają nam się w wesele, za to dziadki wczoraj strzelili focha, że nie zaprosiłam na wesele brata dziadka. Ja pie$^#ole... Nieważne, że widziałam go parę razy w życiu i nawet "średnio" go lubię... ale są oburzeni, że   zaprosiłam 70 osób, a z ich rodziny (w sensie od strony ojca) tylko trzy - babcię, dziadka i ich syna - mojego wujka. Co ja poradzę, że wujek nie ma rodziny - tak to zaprosiłabym całą rodzinę. Od strony mamy też zapraszam tylko babcię i ciocię z rodziną - najbliższe kuzynostwo, z dalszą nie utrzymujemy kontaktów... Się wkurwiłam, bo powiem Wam, że nawet myślałam o tym bracie dziadka po tym jak nam się parę osób wykruszyło, ale teraz czuję się zmuszana i jakoś mi się odechciało... Wrrr...

Z pozytywnych wiadomości: wczoraj miałam rozmowę z dyrektorką miejsca w którym pracuję i powiedziała, że planuje ze mną przedłużyć umowę (obecna kończy mi się w sierpniu) :). Poza tym wczoraj byliśmy w Panu Tadeuszu ustalać szczegóły wesela i jesteśmy pozytywnie nastawieni - pani manager jest mega profesjonalna, wypytywała o szczegóły, cierpliwie czekała aż się na coś zdecydujemy :) O wiele lepiej mi się z nią rozmawia niż z managerem poprzedniej restauracji w której mieliśmy mieć wesele, więc chyba dobrze się stało, że jednak robimy wesele gdzie indziej :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #212 dnia: 25 Maja 2013, 10:35 »
Nasza poprzednia restauracja to po prostu hicior. Ale powiem Ci ,że tęsknie za tą salą . Moja wymarzona. Ale Telimena podchodzi mega profesjonalnie, więc też miłe zaskoczenie.
Nie przejmuj sie. To Wasz slub i wesele. Jak chcą to niech strzelają fochami:)
Też miałam parę takich przykrych sytuacji. Chamstwo i deprawacja ;)

Offline blondii91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27 kwietnia 2013
« Odpowiedź #213 dnia: 25 Maja 2013, 10:46 »
Cytat: blondii91 link=topic=41787. msg1903757#msg1903757 date=1369236321
ja tez sie balam ze dostane okres w dniu slubu , ale udalo mi sie go troche przesunac tzn z 27-go na 8-go :)
ale teraz mam lepszego newsa bo 8 maja okresu nie dostalam . . .  nie mam go do dzis.  :P test robilam - wyszedl negatywny . . .  :(

Słonko, czytałam Twoje poprzednie komentarze i pytam, dlaczego siebie obwiniasz? A może problem tkwi gdzie indziej. . .  np.  Twój "men" jest "nieproduktywny" - przepraszam za ten kolokwializm. . .  A czy on się badał, a może jemu nie wypada?

mysle ze to poprostu kwestia czasu. chcemy wszystko jak najszybciej i sadze ze takie robienie 'na sile' wypada zle.
damy sobie spokoj poprostu z planowaniem - a co ma byc to bedzie ;)
" Ja biorę Ciebie za męża i ślubuję Ci . . .  <3

Offline Sabineczka

• uzależniony
  • data ślubu: 26.08.2017 slub cywilny
  • Ślub w: Dąbrowa Górnicza
« Odpowiedź #214 dnia: 26 Maja 2013, 13:17 »
Ja też mam upierdliwą babcie mamę mojego taty nakazuje mi kogo mam zaprosić wkurza mnie to strasznie :/  jakby to było jej wesele... ale moja jedna ze sióstr też lubi sobie wsadzić nos tam gdzie nie trzeba, jak jej się coś nie podoba powiedziałam w prost nie musi przychodzić i po sprawie :) nie

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #215 dnia: 26 Maja 2013, 20:19 »
Ja chyba nie mam tyle jaj żeby powiedzieć dziadkom, że kij im do tego kogo zapraszam... Jakoś to będzie trzeba rozwiązać, nie chce żeby wesele było przyczyną konfliktów w rodzinie...

A tak poza tym to dziś kupiłam kolczyki i pończochy na ślub :)
Kolczyki w Glitterze w Focusie. Wiiieeem, że to żadne luksusy, ale nic nie poradzę, że tam podobały mi się bardziej niż w Yes czy Apart. Więc mam srebrne z cyrkoniami, może wrzucę fotę jutro :)
Dzisiaj zabraliśmy też od mamy (po cichaczu ;-) ) zdjęcia które chcemy wykorzystać w prezentacji na podziękowaniu dla rodziców. Heh... wzruszyłam się przeglądając te zdjęcia :)
A jutro również odbiór sukni... trzymajcie kciuki żeby wszystko było OK...

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #216 dnia: 26 Maja 2013, 20:38 »
na pewno będzie okej :-* :-*

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #217 dnia: 28 Maja 2013, 22:17 »
No to dziewczyny... już wszystko wiem :>

Poszłam wczoraj po tę sukienkę... i okazało się, że jest mi za duża :> Babka zawiązała na maksa, a ja czułam, że jest mi luźna... Hyyyyyh, wiem, że przez moje schudnięcie pani ma więcej pracy, ale ja się cieszyłam jak dzieciak. Cel został osiągnięty :) Nawet w takiej wiszącej wyglądałam OKO, a jak jeszcze mi dopasują pod aktualne wymiary...  :skacza: Hyh, no pani była średnio zadowolona, bo sukienka była już gotowa a tu musi ją jeszcze przerabiać... :> Mówiłam jej, że ostrzegałam, że schudnę, ale powiedziała, że panny młode często tak mówią a potem nie chudną :P Ale nie ze mną te numery :P  Mówiła, że jakbym schudła 1 czy 2 kg to luz, ale nie 10 ( bo dokładnie tyle schudłam :)). Ogólnie wszystko do poprawki :> Zapytała nawet ile zamierzam jeszcze schudnąć... Powiedziałam, że max 5 kg, na więcej nie mam już czasu  ;) Uwzględni to przy przerabianiu sukienki.

Ale ze mnie chu...owy klient :P

Przynajmniej wzięłam do domu welon i szal ;)

Offline Olimpia87

• uzależniony
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #218 dnia: 29 Maja 2013, 08:31 »
Klient płaci - klient żąda ;) gratuluje schudnięcia i wytrwałości w dążeniu do celu :)

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #219 dnia: 29 Maja 2013, 23:12 »
Dzięki :)
Dzisiaj za to mniej optymistyczne info... byłam na fryzurze próbnej w salonie Zaremba na Gdańskiej...i... niestety, raczej nie skorzystam z usług tego salonu w dniu ślubu... Najpierw czesała mnie pani która rzekomo jest (oprócz tego, że fryzjerką) stylistką, więc myślałam, że zaproponuje mi coś fajnego dopasowanego do kształtu twarzy. Powiedziałam, że ogólnie chcę mieć podpięte włosy i trochę przy twarzy wypuszczone... zawinęła mi wałki, potem trochę "podniosła" włosy tapirem żeby twarz wydawała się smuklejsza... ale niestety. Jak zobaczyłam efekt to nie mogłam uwierzyć, że to fryzjer mi coś takiego na głowie "wyczarował". MA SA KRA. Wstyd by mi było wyjść w tym na ulicę, a co dopiero na własne wesele. Włosy postawione za wysoko - trochę klimat lat 80tych... loki jakieś totalnie z du.py, pełno odstających włosów... po prostu ogień. Ja mam średnie włosy - są długie, ale jest ich mało i są cienkie więc rozumiem, że burzy włosów nie będzie, ale liczyłam, że chociaż upnie je tak, żeby zamaskować ich niedoskonałości. A te loki to wyglądały jakbym poszła spać z mokrą głową i rano obudziła się właśnie z tym co ona mi zrobiła :| Szczerze mówiąc zachciało mi się ryczeć jak zobaczyłam jak ja wyglądam... brrr... gdy już miła pani zobaczyła po mojej minie, że jej próby ratowania tego CZEGOŚ co wyczarowała mi na głowie nie przynoszą efektu poprosiła o pomoc koleżankę... Suma sumarum głowę umyto mi drugi raz i zrobiono drugą fryzurę która też du.py nie urywała... dopiero jak mi ją przygładziła po moich sugestiach to wyglądało to tak, że nie było mi wstyd wyjść z salonu na ulicę, choć zdecydowanie nie wyglądało to na fryzurę ślubną, tylko jakby mnie średnio utalentowana koleżanka czesała... Podniesienie włosów fajne, ale tył głowy słaby -  jakiś jeden wielki kołtun mam wrażenie... ;| Choć z przodu nie wygląda najgorzej przyznam, ale po fryzurze ślubnej oczekuję, że będzie perfekcyjna... a tak... ładniejszą miałam na studniówce  :-\ Spędziłam tam 4 godziny, nie poszłam na Zumbę a i tak wyszłam z lipną fryzurą. NIE POLECAM.
Zapisałam się już do innego fryzjera - Stoppel na Starym Rynku. W czwartek próba...

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #220 dnia: 29 Maja 2013, 23:15 »
Aaaa, i pragnę dodać, że do mojego ślubu pozostał RÓWNY MIESIĄC!!  :D

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #221 dnia: 30 Maja 2013, 10:13 »
Kurcze a mają dobre opinie :-[
Ale piej sie przekonać teraz niż w dniu ślubu, spokojnie na pewno znajdziesz tego fryzjera :-* :-* :-*

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #222 dnia: 9 Czerwca 2013, 23:28 »
Jestem już po wizycie w salonie fryzjerskim Stoppel na Starym Rynku i wszystkim mogę polecić :) Szczególnie polecam panią Monikę - jak się okazało, czesała mnie również do studniówki 8 lat temu ;)

Poniżej fotka fryzurki :)

Wierzcie mi, że jak na moje trzy włosy na krzyż to naprawdę jest dobrze ;-) Choć zastanawiam się, czy jednak nie zdecydować się na inną fryzurę... pierwsza fryzura jaką pani Monika mi zrobiła to było coś w rodzaju warkocza dobieranego - też bardzo fajna fryzura. Muszę się jeszcze z tym przespać, ale ogólnie zostaję przy salonie fryzjerskim Stoppel. Od razu siostra się tam zapisała, do tej samej pani ;)
Pokazałabym Wam to coś to zrobili mi u Zaremby dla porównania, ale to może następnym razem bo fotkę tamtej "fryzury" mam na tablecie.
Ogólnie jeśli chodzi o przygotowania to trochę zamulamy ;-)  Ale ja mam teraz kocioł w pracy, Łukasz zaczął nową i ciężko znaleźć czas na przygotowania ;| Zjecie mnie, ale nie mamy jeszcze zamówionego tortu i wiązanki...

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #223 dnia: 10 Czerwca 2013, 07:53 »
ładna fryzura ale nie moje klimaty, ale najważniejsze że Tobie sie podoba. Fajnie jakbyś sie nam przodem pokazała, zeby zobaczyć jak do twarzy pasuje.
:)
Co do wiązanki problemu nie będzie, dwa tyg przed trzeba by zamówić. Ale co do tortu to bym sie martwiła... Zazwyczaj zamawia się dwa miesiące wcześniej, minimum miesiąc. Naprawde nie wiem czy 19 dni wystarczy .WIęc nie ma żartów Mała, musisz zająć sie tym tortem!

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #224 dnia: 10 Czerwca 2013, 09:30 »
Wieeem, ale babka z restauracji miała nam wysłać listę smaków i jak dotąd tego nie zrobiła... dzisiaj chyba jej się przypomnę, jeśli ich nie wyśle...

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #225 dnia: 10 Czerwca 2013, 10:35 »
ja bym już szału dostała 8)

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #226 dnia: 10 Czerwca 2013, 23:18 »
No dobra :) Tort i wiązanka załatwione :) Co do tortu, to choć wizualnie podobają nam się te w masie TICINO (Ala, Twój tort jest przepiękny!), to zamówiliśmy tzw. "tradycyjny". Przede wszystkim dlatego, że oferowane przez Sowę smaki kremowe jakoś średnio nam podpasowały... Masa ticino też zbyt dobra nie jest... No i co tu dużo ukrywać - jest ciężka, a więc automatycznie takie torty są droższe. Koniec końców zdecydowaliśmy się na tort Weselny Taniec:

Taki jak ten, tylko jedno piętro więcej. Smaki wybraliśmy:
-malinowy
-pralinowy
-jagodowy
-królewski

Omnomnom  :serce:

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #227 dnia: 11 Czerwca 2013, 08:36 »
Gdybyś jadła smaki które wybraliśmy to byś tak nie pisała:P
Trufla jest słodka ale nie mdła, cookies tak samo- spokojnie dwa kawałki wciagniesz . A cytryny nie jadłam . licze że będzie ok :P

Mandinko mam nadzieje że Wasz będzie pyszny, a co to za cukiernia?

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #228 dnia: 14 Czerwca 2013, 00:30 »
Tort mamy z Sowy :) "Pan Tadeusz" ma jakąś umowę z Sową i jak przez nich zamawiamy to jest trochę taniej.
Ala, w sumie całkiem możliwe, że te Wasze smaki są OK, ale ja lubię swojskie - malina, jagoda ;-) No i bez tej megasłodkiej masy.

Jutro idę odebrać sukienkę, już dopasowaną pod moją odchudzoną sylwetkę. Mam nadzieję, że będzie OKO :)

A już w sobotę wieczór panieński...  :twisted:

Offline Olimpia87

• uzależniony
« Odpowiedź #229 dnia: 14 Czerwca 2013, 08:18 »
oj będzie pewnie się działo na panieńskim  ;)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #230 dnia: 14 Czerwca 2013, 12:53 »
ooo to czekam na grad fotek :P

Offline Foczka90
  • uzależniony
« Odpowiedź #231 dnia: 15 Czerwca 2013, 10:35 »
To juz dziś  ;D

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #232 dnia: 15 Czerwca 2013, 14:05 »
zaszalejesz 8)

Offline Olimpia87

• uzależniony
« Odpowiedź #233 dnia: 16 Czerwca 2013, 11:19 »
no i chyba zaszalała  ;)

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #234 dnia: 19 Czerwca 2013, 21:41 »
Zaszalałam, to prawda... Ale nie mam za bardzo ochoty na opisywanie, trochę wkurzona jestem na siebie...

Nie mamy skrzypiec na ślub :( Zamuliłam z tym totalnie. Najpierw mieliśmy namiar na poleconą przez Alę skrzypaczkę, ale potem okazało się, że ciężko do Bazyliki kogoś swojego wprowadzić... i tak sytuacja trwała w zawieszeniu, a teraz się okazało, że organista z Bazyliki nie ma żadnego wolnego skrzypka. Jestem załamana :( Oczywiście w tej sytuacji możemy wprowadzić kogoś swojego, ale kogo ja teraz znajdę? :(

W ogóle mam wrażenie, że w pip spraw jeszcze niedomkniętych... za mało czasu na wszystko, zbiegło mi się to jeszcze z kociołem w pracy i z nową pracą Łukasza i nie wiem w co ręce włożyć :(

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #235 dnia: 19 Czerwca 2013, 21:43 »
ej ej co to za maruda sie włączyła?
żadnej relacji z panieńskiego? nie podobało sie?

na pewno zdążysz ze wszystkim , a skrzypce nie są najważniejsze!

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #236 dnia: 19 Czerwca 2013, 22:10 »
Zaszalałam, było fajnie :) Siostra wygoniła mnie z domu o 16:00, jak wróciłam to wszystko było gotowe i koleżanki w komplecie. I... Czekoladowy Wacław:

Zdjęcie z bloga Inezki - zrobiła przepyszny tort!

Impreza - najpierw domówka. Tańce, hulanki, ruletka z wódką albo zadaniem ;-) Ogólnie było śmiesznie :) Wpadła nawet moja koleżanka która miała być tego dnia w Łodzi, ale jednak udało jej się wpaść :) Koło północy udałyśmy się do klubu, ale stamtąd nie pamiętam już tak dużo ;-)

Nie wiem, skleciłabym jakąś relację, ale mam wkurva na te skrzypce i jeszcze parę innych rzeczy, wszystko mnie wkurza i ogólnie... za dużo tego :( Myślałam, że mam wszystko pod kontrolą a jednak nie bardzo :(

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #237 dnia: 20 Czerwca 2013, 13:40 »
Wacław jest mega! :D

Offline Olimpia87

• uzależniony
« Odpowiedź #238 dnia: 20 Czerwca 2013, 15:51 »
hahaha przystojniak z niego - pewnie z chęcią Go schrupałyście  :brewki:

Offline blondii91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27 kwietnia 2013
« Odpowiedź #239 dnia: 20 Czerwca 2013, 22:31 »
 :)
" Ja biorę Ciebie za męża i ślubuję Ci . . .  <3