Autor Wątek: Pokoik dla dziecka  (Przeczytany 301894 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
Odp: Pokoik dla dziecka
« Odpowiedź #1020 dnia: 27 Sierpnia 2012, 14:29 »
nasze dziecko też nie będzie miało typowo dziecięcych mebelków bo w pokoju już stoi taki komplet:
tylko inaczej ustawiony i dodatkowo mamy jeszcze małą szafę...do tego teraz dojdzie łóżeczko, a jak dzieciątko będzie większe to miejsce łóżeczka zajmie biurko ;)

madziatko ten zestaw wrzucony przez Ciebie mnie się osobiście podoba ;)

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #1021 dnia: 11 Października 2012, 13:16 »

Dziewczyny remontujemy pokoik chłopców i potrzebuję Waszej pomocy. Narazie prezentuje się mniej więcej tak jak na tych zdjęciach - za drzwiami po prawej stronie jest szafa, a po lewej taki "zamknięty" wąski słupek. Mebli (szafy, słupka i komody) nie zmieniamy, jedynie co to łóżko chłopcy będą mięli wspólne:

http://img217.imageshack.us/img217/7953/wojtek.jpg w kolorze sosny...

Jakie kolory na ścianę? jakie dodatki? Zabawki lubię jak są możliwie pochowane... więc pudła i pudełka są jak najbardziej ok ;) Liczę na Wasze inspiracje...

PS. Dywan musi zniknąć ;) ale jeśli byłby jakiś malutki z ulicami to chętnie zakupię. Jednak to dobra sprawa dla chłopców...
« Ostatnia zmiana: 11 Października 2012, 21:40 wysłana przez ela »

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #1022 dnia: 11 Października 2012, 20:31 »
Super rozwiazanie z tym lozkiem. To moze szare sciany, do tego tapety z jakims fajnym motywem, np po 3 pasy po lewej i prawej stronie. Jak nie chcesz tapet to moze np dwie sciany w kolorze, ta z oknem i drzwiami i tu moze niebieski, granatowy, jasniejszy czy zielony. Ja tez lubie pochowane zabawki. Z dodatkow to moze jakas fajna lampa, a na scianach zdjecia mlodych :). Chcesz sie calkiem pozbyc dywanu? Ja bym dala wykladzine np szara.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1023 dnia: 11 Października 2012, 21:27 »
coś na podłogę muszę dać, bo jednak na niej siedzą, bawią się... tapety jak najbardziej wchodzą w grę- nie trzeba będzie gładzić :P Szarości do mnie przemawiają plus pasy (kocham pasy!) zastanawiam się, czy np ścianę po prawej stronie (tam raczej będzie stało łóżko) nie pierdyknąć właśnie wpasy, ale pionowe- szarości, zieleń, błękit... kurcze... mam kiepską wyobraźnie...

jakby któraś z Was była chętna- oba łóżka ze zdjęć są do sprzedania- niemowlęce łóżeczko oddam za 50 zł (jest w bardzo dobrym stanie), a drugie, antresolka, kupiona niespełna 2 lata temu, stan idealny + (mąż dorobił pod nią bezpieczne oświetlenie) odsprzedam za 300 zł- chętne zapraszam na pw :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1024 dnia: 11 Października 2012, 21:44 »
a co myślicie o takiej naklejce? mi się szalenie podoba.... dałabym ją np. obok okna... hm?

« Ostatnia zmiana: 12 Października 2012, 13:41 wysłana przez Maja »

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1025 dnia: 11 Października 2012, 21:46 »
ups za duże zdjęcie... przepraszam moderatorów- na all było mniejsze... jeśli możecie to zmniejszcie, jeśli nie- jutro wrzucę nowe...

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1026 dnia: 11 Października 2012, 21:50 »
mnie też ta naklejka się podoba
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1027 dnia: 11 Października 2012, 21:51 »
naklejka super ale lepiej "brzmi" po angielsku....już od jakiegoś czasu zbieram się żeby zamówić do siebie tylko jeszcze nie wiem gdzie ją ulokować ;)

z pokojem na pewno caril coś doradzi  ;)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1028 dnia: 11 Października 2012, 21:55 »
fajna prawda? dla mnie po polsku zdecydowanie ;) generalnie jeszcze czego NIE lubię w pokoikach dziecięcych- nadmiaru kolorów. Zabawki są już tak kolorowe i pstrokatę, że wszystko inne wolałabym, aby było w miarę neutralne.
Pomysł z ciekawą lampą mi się podoba, więc jak się na takową nadziejecie- proszę o linka :D Mam też do dyspozycji farbę "kredową" (po kórej można malować kredą) i magnetyczną (po pomalowaniu można naklejać magnesy). mogłabym zatem na ścianie "zabawowej" (zakłądam, że to będzie ta po lewej od wejścia) maznąć na ścianie dwa kwadraty/prostokąty, które będą miały takowe przeznaczenie. Albo jeden spełniający obie funkcje :drapanie: ? tam też będzie stoliczek i krzesełka.

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #1029 dnia: 11 Października 2012, 22:11 »
Aniu to ja zrobiłabym tak, dała szare ściany i np taką tapetę jak poniżej, dla przykładu. i może jeden z tych kolorów na dwie ściany. Wykładzinę też szarą, ciemniejszą. Moja kuzynka ma  chrześniaka i super się sprawdza. Potem dobrac jakas fajną lampę, coś na okno (może roletę rzymską i będzie fajnie).
Tu przykład aranżacji, oczywiście dla Was na chłopięco.

« Ostatnia zmiana: 12 Października 2012, 13:42 wysłana przez Maja »

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #1030 dnia: 11 Października 2012, 22:22 »
Ania pobaw sie pasami. tak jak pisalas łozko na tle pasow z czego jeden bedzie szerszy i bedzie wychodzil poza linie lozka- zeby zbyt grzecznie i symetrycznie nie bylo. Ta sama szerokosc powtórz naprzeciwko i moze tam galeria. Farba magnetyczna nie musi byc w linii pasa- niech wychodzi poza- jak beda wisialy prace dzieci bedzie ciekawiej i mniej oczywiste niz jak tylko w obrebie danego koloru. Cytat jest swietny ale dalabym go w innej czesci mieszkania. U chlopakow predzej duza naklejka jednokolorowa- taka bardziej pieczatka.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1031 dnia: 11 Października 2012, 22:26 »
dzięki! ten cytat najbardziej pasuje mi do przedpokoju... i chyba go zostawię jak będziemy zmieniać tą część mieszkania...

suprynka, dzięki za pomysły! akurat ta tapeta średnio mi się widzi... wolałabym szersze pasy.

a co powiecie na pójście w tym kierunku?

http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/original/10842_DSCN9337.JPG
« Ostatnia zmiana: 12 Października 2012, 18:15 wysłana przez ela »

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #1032 dnia: 11 Października 2012, 22:45 »
Moze paski, coś w ten desen

My u mlodego w pokoju malowalismy 3 kolorami fajnie to wyszło, ale zabawy z tym było  :P

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #1033 dnia: 11 Października 2012, 22:50 »
Kjp wlasnie tak myslalam zeby zrobic. I te tapety nie naprzeciwko siebie, bo bedzie nudno.
Pasow trzeba poszukac. Z tego co pamietam duzo jest ich w tych katalogach w castoramie. No i pewnie w necie.

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1034 dnia: 11 Października 2012, 23:38 »
Ania oczopląsnie. W tej opcji zmienilabym sciane z oknem-na, pasy dalabym na wiekszej czesci sciany, o ile nie na calej. Taka troche banalna ta wersja.
Szymek na pocztku mial taki zestaw kolorow-zielen i turkus.  Strasznie nie lubił  tego pokoju. Na urodziny dostal "nowy" i sam zdecydowal w jakich ma byc kolorach. Taki wybor dla dziecka to fajna sprawa bo ma poczucie ze to Jego pokoj i jest tak jak on chce, jak sobie wymarzyl. No i radosc na koniec podwojna- bo to przeciez on wybral ;-)
« Ostatnia zmiana: 12 Października 2012, 22:33 wysłana przez .:Anka:. »

♡ Szymon & Leon ♡

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #1035 dnia: 12 Października 2012, 13:38 »
Wszystko kwestia upodoban. Ja nie lubie pasow, zwlaszcza w mocnych kolorach. Ani zielonego, chyba ze jest bardzo jasny. Dla mnie mocne kolory na scianach odpadaja. Zwlaszcza w dzieciecym pokoju. Nie dosc ze kolor na scianach to jeszcze tona zabawek w roznych kolorach.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1036 dnia: 12 Października 2012, 15:29 »
My ostatnio urządzaliśmy pokój Małemu - pomysł naszej .caril.  ;)
Ja tylko chciałam coś z szarością  ;)

I taki jest efekt:

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1037 dnia: 12 Października 2012, 15:58 »
Justys851 ta ściana z pasami bardzo mi się podoba, bo ta szara jest jak dla mnie ponura...

bardzo podoba mi się ten pokoik wrzucony przez dziubasek , takie połączenie kolorów jak najbardziej do mnie przemawia ;)

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #1038 dnia: 12 Października 2012, 21:10 »
ANiu gdzie widziałaś tę naklejkę?
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1039 dnia: 12 Października 2012, 22:18 »
na allegro są ;)

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #1040 dnia: 12 Października 2012, 22:46 »
pasy nie muszą być nudne, ani oczywiste ;)
http://www.houzz.com/projects/20082/Toddler-Room

Aniu, jak masz chwilę, to na houzz'ie jest mnóstwo inspiracji.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1041 dnia: 12 Października 2012, 22:58 »
chwilę? coś czuję, że tam dłuuuugo zabawię! dzięki!!!

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1042 dnia: 13 Października 2012, 09:59 »
Dziubasek zamiast tego dywanu (też go mieliśmy i się go pozbyliśmy) kupiliśmy w Ikei taką matę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20176809/. Oskar jest zachwycony i ciągle się na niej bawi autkami.

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #1043 dnia: 13 Października 2012, 10:21 »
A czy namiry na ten napis wykeljany można prosić?
Jesteśmy na etapie suzkania mieszkania, więc i już wymyślam nową aranżację wnętrz :)

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #1044 dnia: 14 Października 2012, 10:52 »
Naklejka niby fajna, ale u kogoś ;).... jakoś we własnym domu nie chcę napisów na ścianach :D

My też właśnie na etapie wybierania kolorów do pokoju dzieci. Chłopiec i dziewczynka razem, póki są mali. Mają dwa osobne pokoje, ale Daria mówi, ze chce spa razem z braciszkiem w jednym pokoju, więc sypialnia pewnie będzie jakaś błękitno-różowa ( Daria najchętniej wszystko w domu przemalowałaby na różowo :D )

Drugi pokój gdzie chwilowo będzie "bawialnia" jeszcze bez pomysłów, pewnie jedna ściana właśnie w pasy. Po głowie chodzą mi kolory : biały, niebieski, jakiś odcień zieleni, może róż gdzieś delikatnie jako dodatek ???

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1045 dnia: 16 Października 2012, 09:46 »
Martulka niebawem będziemy musieli zrobić nalot na ikeę, więc pomacam tą matę, dzięki!

myszkasc- na allegro sporo tego... http://allegro.pl/naklejka-sentencja-w-tym-domu-naklejki-na-sciane-i2522848623.html ale jak coś to pamiętam, że nasza forumowa madziaq się tym zajmuje :) ja będę uderzała do niej jak się zdecyduję ;)

Wstępnie obmyśliłam sobie co bym chciała i jak... ale nie znajduję odpowiedniej tapety...  ::) jak nie urok to...  :-\

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #1046 dnia: 27 Października 2012, 19:56 »
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20101871/ my ta mate mamy i jest bardzo fajna. Mozna ja smialo prac w pralce i nic sie nie dzieje. My mlodemu pokoik zrobilismy zolto bezowo brazowy i tez fajnie wyglada

troche rzeczy w pokoiku sie pojawilo tylko nie mam aktulnych zdjec.

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #1047 dnia: 27 Października 2012, 20:13 »
Anuś nie uderzaj bo póki co naklejek naściennych nie robimy i w najbliższej przyszłości nie będziemy di tego wracać z powodów technicznych  ;)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1048 dnia: 30 Października 2012, 17:00 »
uuuu no to nic... choć koncepcję na pokój już mam. teraz majster vel mąż musi obmyślić plan działania i znaleźć na niego czas...

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1049 dnia: 30 Października 2012, 19:01 »
Ania naklejki/ tapety/ obrazki/ nadruki na dowolnym materiale z dowolnego zdjęcia zamówisz na nowym turzynie.

♡ Szymon & Leon ♡