Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...  (Przeczytany 1048696 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agi_82
  • bywalec
  • data ślubu: 11.08.2007r.     godz. 15:00
Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...
« Odpowiedź #8910 dnia: 6 Maja 2007, 19:31 »
hehe  :skacza:  dziewczyny wszystkie butki piękne i jedyne w swoim rodzaju :brewki:  :brewki:
 Jak już się wszystkie chwalą to i ja też hehe :brewki:

Katrinka, butków bez palców to ja bym raczej nie polecała z tego względu, że wszyscy chcą zatańczyć z panną młodą a nie każdy umie i potem jest małe deptanko. Chociaż z tym deptaniem to jest tak, że nie jest to wina osoby, która depta ale osoby, która jest deptana bo nie ucieka z nogami hihi  :skacza: Wszystko oczywiście zależy jak się w nich będziesz czuła.
Ja jak pojechaliśmy po buty to byłam przerażona bo nie wszędzie można dostać białe buty a ja naiwna myślałam, że w każdym sklepie są dostępne. I tak jeżdziliśmy od sklepu do sklepu i jak już zrezygnowałam to weszliśmy do takiego niepozornego obuwniczego i były akurat czekały na mnie bo i numer bucika się zgadzał, fason całkiem spoko, ostatnia para a i jeszcze cena przystępna --> rewelacja.  :skacza:  :skacza:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #8911 dnia: 6 Maja 2007, 20:14 »
Katrinka, a mnie się bardzo, bardzo podobają te kasyczne butki, które wkleiłaś, śliczne są i mają beżową podeszwę - takie mi się najbardziej podobają. Poza tym z są z porządnej firmy i powinny być wygodne  :brewki:  Co jest dodatkowym plusem.

Zresztą wszystkie butki ładne i biżu też.

Offline agi_82
  • bywalec
« Odpowiedź #8912 dnia: 6 Maja 2007, 20:44 »
katarzyna_84, zgadzam się z tobą w 100%  :skacza:  :przytul:

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #8913 dnia: 6 Maja 2007, 23:15 »
no widzez e sprawy u was sie posuwaja u nas narazie zastoj...z powodu zmierci cioci :mdleje:  :mdleje:  :mdleje:
Netula ja nie widze twojej bizuterii :drapanie:

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #8914 dnia: 7 Maja 2007, 08:00 »
Dzierwczyny śliczne wszystkie Te wasze buciki  - Ilonka rewelacyjny tan paseczek z przodu
Ja tak bym Wam juz chciała swoje zaprezentowac ale nadal nie mam aparatatu a mój W. w najbliższym czasie nie przyjedzie bo idzie na zabieg operacyjny
Ale powiedzcie mi jak sie nauczyć chodzic w 7 cm obcasach?? bo po godzinie tak mnie nofgi naginają ,ze szok- ale coś musimy zrobić z ta nasza róznica wzrostu
Netula-  fajno ,ze juz masz bizuterie ale ja ogólnie nie przepadam za diademami i koliami- jestem anty nastawiona do takich rzeczy ALE SA B. ŁADNE JEZELI CHODZI O WZOREK

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #8915 dnia: 7 Maja 2007, 08:01 »
Katrinka a mi sie podobają te buty bez paluszka wiesz i uważam ,ze pasuja-pamietaj o upałach w sierpniu hehe
Ja bym w tym pewnie nie umiała chodzic ale ostatnio strasznie mi sie podobają takie buciki

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #8916 dnia: 7 Maja 2007, 08:32 »
Do mnie jakoś te buciki bez paluszków nie przemawiają, ale ja wogóle mam spaczony gust co do butów "dzisiejszych", bo nic mi się nie podoba :) ostatnio butów do pracy na wiosne szukamam 2 miesiące.
Aniutek - co do chodzenia na 7cm, to chyba nie pozostaje nic innego jak ćwiczyć, ćwiczyć. Może zakup sobie jakieś zwykłe butki na takim obcasie i też po dworzu troszę pobiegaj. Z mojego doświadczenia takim dooobrym treningiem jest pójście na imprezę w takich butach, straaaaszne doświadczenie, ale działa :)

Offline agi_82
  • bywalec
« Odpowiedź #8917 dnia: 7 Maja 2007, 12:17 »
Aniutek83, takie butki bez palców są ładne, ale czy na wesele będą praktyczne... to ja nie wiem, przecież to nie chodzi tylko o t, żeby buciki były piękne ale żebyśmy wytrzymały w nich przez całe wesele. Najlepiej przymierzyć buciki i zobaczyć jak się w nich dana osoba czuje. Ja mierzyłam tyle par butów i niby ładne, zgrabne i w ogóle idealne by były a jak je ubrałam to porażka, uciskały, z tyłu nie dolegały tak jak powinny a pasek musiałabym mieć tak ściśnięty, że nogi by mi wysiadły po paru minutach, a przecież mam je mieć na nogach przez cały dzień i całą noc. Ja już jestem bardzo szczęśliwa, że ten zakup mam już za sobą  :skacza: i życzę wszystkim forunkom aby znalazły swoje idealne buciki  :przytul:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #8918 dnia: 7 Maja 2007, 12:28 »
Ilka butki spoko choc ja nie lubię tych pasków z przodu i nie podoba mi się jak widac poza butem przerwy między palcami  :popija:

Katrinka ja bym się bala że palce mnie beda bolały po całej nocy.... tez myślałam o takich butach ale mi odradzono...

Tylunia współczuję  :przytul:

Aniutek dawaj foty butów !!!!!

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #8919 dnia: 7 Maja 2007, 21:55 »
Katrinka mnie się te butki naprawdę podobają i wytdaje mi się że nie powinno być tak źle z tym podeptaniem :taktak:
cmonia Butki i obrączki super (my mamy podobne obrączki ale nie takie ścięte.)
netula Diademik i biżuteria fajne.... a Twój tata wpadl super pomysł żeby je kupić
Ilonka Twoje butki mi się strasznie podobają. Masz nosa do takich ślicznych rzeczy ostatnio :taktak:  :taktak:  :taktak:

Offline cassis
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8920 dnia: 8 Maja 2007, 10:13 »
Witajcie dziewczyny.
Podczytuję was od czasu do czasu. Ślubować będę już za niecałe dwa miesiące i mam do was pytanko. Co byście zrobiły gdyby wasza druhna postanowiła wystąpić w sukience ecru ?? Bardzo proszę was o opinie w tej sprawie i ciepło pozdrawiam :)

Katrinka te czarne butki są bardzo fjane. Choruje na coś podobnego -tylko białego oczywiście i na niższym obcasie.

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8921 dnia: 8 Maja 2007, 10:56 »
Cytat: "cassis"
Witajcie dziewczyny.
Podczytuję was od czasu do czasu. Ślubować będę już za niecałe dwa miesiące i mam do was pytanko. Co byście zrobiły gdyby wasza druhna postanowiła wystąpić w sukience ecru ?? Bardzo proszę was o opinie w tej sprawie i ciepło pozdrawiam  

Cassis   :hello:
Skąd jesteś, bo profilek niepełny :)

Szczerze ? Dla mnie osobiście nie ma to znaczenia, ale jak Tobie sprawia kłopot to poprostu powiedz, że ten kolor oraz biały zarezerwowany jest w tym dniu dla PM :)

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8922 dnia: 8 Maja 2007, 13:23 »
cassis, Mnie by się to bardzo nie podobalo. Uważam że kolor biały i ecru sązarezerwowane dla PANNY MłODEJ i niezbyt fajnie to wygląda.
Jak szukałma kamerzysty to oglądaliśmy fragment wesela gdzie świadkowa miała niewiele mniej skromną suknię od Panny Młodej i na dodatek biała. nasze pierwsze pytanie brzmiało "A to jest podwójny ślub?????"

Mnie się szykują trzy wesela na lato 2008 i już sie zastanawiam jaką suknię kupić na drugi dzień żeby potem móc ją założyć na jedno z tych wesel. n apoczątku chciałam ecru ale potem stwierzdiłam że nie, bo na wesele moich przyjaciół na pewno jej nie załozę.
To jest tylko moje zdanie.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #8923 dnia: 8 Maja 2007, 13:35 »
Cytat: "milenaw"
To jest tylko moje zdanie.

A ja je podzielam, każdy kto ma choć odrobinę taktu, nie założy koloru zarezerwowanego dla panny młodej, standardowo bieli, czy ecru, chyba, że panna młoda wcześniej uprzedza, że np. jej kolorem będzie czerwień, a już druhna to w ogóle, moja kuzynka prosiła, żeby druhny nie było na czarno a i tak część tak się ubrała, przykro jej było, ale co miała zrobić.

Offline liwi123
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8924 dnia: 8 Maja 2007, 13:38 »
hej a ja właśnie byłam w białej sukni na weselu znajomych i uważam że nie ma w tym nic złego. Oczywiście PM musi wyglądać jeszcze lepiej i w tamtym przypadku tak było :)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #8925 dnia: 8 Maja 2007, 13:53 »
Cytat: "liwi123"
hej a ja właśnie byłam w białej sukni na weselu znajomych i uważam że nie ma w tym nic złego.

A zrobiłabyś tak samo, gdyby wcześniej Panna Młoda poprosiła o zarezerwowanie tego koloru dla siebie :?:

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8926 dnia: 8 Maja 2007, 13:54 »
jak dla mnie biały to biały i tak jak napisała Katarzyna84
każdy kto ma choć odrobinę taktu, nie założy koloru zarezerwowanego dla panny młodej

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #8927 dnia: 8 Maja 2007, 14:12 »
Ja nigdy bym się nie ubrałą na wesele do kogoś na biało, źle bym się czuła.

Offline jumi_1979

• uzależniony
  • samodzielna mama
« Odpowiedź #8928 dnia: 8 Maja 2007, 16:33 »
Nawet jeśli PM jest na czerwono, to żadna inna pani na weselu nie powinna ubierać się w bieli i ecru - to duża gafa :dno: Tak samo z czarnym ubiorem - dopuszczalny tylko w połączeniu z innym kolorem.

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #8929 dnia: 8 Maja 2007, 16:47 »
hej dziewuszki od razu przepraszam bo nei wiem czy powinnam ten post w tym wątku umieszczać mam nadzieje ze nikt nie będzie mial tego za złe :brewki:
mam mały kłopocik i myśle że kofane forumowiczki mi coś podpowiedzą,doradza a więc ja i mój narzeczony dostaliśmy propozycje wyjazdu no oczywiście do pracy w Anglii,wszystko by było ok gdyby nie fakt że niestety nie dostalibyśmy wolnego na wrzesień  :mdleje:  :mdleje:  :mdleje: musielibyśmy przłożyć ślub  :mdleje:
i co ja a raczej my mamy zrobić :drapanie:
dodam tylko że mamy już załatwione muzykę,foto,kamerzyste(tu przepadło by nam 400zł.),mamy date u księdza,salaę i ja mam już sukienkę :mdleje:
wiem że to jest nasza decyzja ale chciałabym znać Wasze zdanie :tupot:  :tupot:  :tupot:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #8930 dnia: 8 Maja 2007, 16:53 »
ASIA39, wszytsko zalezy jeszcze od wielu innych rzeczy, czy tu macie pracę,warunki, jakieś możliwości czy perspektywy, już niedużo czasu do ślubu Wam zostało, a jeśli planowaliście wyjechać po ślubie, to może warto zaczekać, bo później też praca będzie, chyba, że to jakaś prawdziwa okazja, która może się już niepowtórzyć  :drapanie:

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #8931 dnia: 8 Maja 2007, 17:01 »
A mnie by nie przeszkadzało jakby sie ktos ubrał w koloreze bieli lub ecru - jakos nie jestem przesadna w tym fakcie
No i na czarno tez moga dpo woli- ja byłam na 3 weselach na czarno - w takim kolorze sie dobrze czuje i tyle
Asiu nie potrafi Ci doradzic ja bym nie przekładała slubu to juz tak blisko - możecie potem wyjechac albo moze dałoby sie ustalić ten urlop na wrzesień
Ale to juz całkowiccie Twoja decyzja

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #8932 dnia: 8 Maja 2007, 17:05 »
tu mamy oboje prace i sporo swoich rzeczy do domu tylko mieszkania brak niestety,mieszkamy na stancji
tam jak się zdecydujemy to mamy zapewnioną prace za wiele lepsze pieniązki już nawet odliczając utrzymanie się tam
okazja jest i jakaś szansa na lepsze...

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #8933 dnia: 8 Maja 2007, 20:06 »
Tak jak pisałaś to tylko nasze zdanie i ja wypowiem się na ten temat jakbym ja zrobiła. Nie zrezygnowałambym z wesela, macie narazie prace a jesteście już na dalekim etapie z weselem. Z mieszkaniem jeszcze zaciśniecie ząbki. Starałambym się na nowo o wyjazd za granice po weselu. To jest moje zdanie.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8934 dnia: 8 Maja 2007, 21:19 »
Ja nie jestem pewna jakbym postąpiła. Chyba podsumowałabym ilę strecę przekładając ślub i  wesele a ilke nie wykorzystując tej okazji. To zalezy też od tego czy ta praca w Anglii jest pewna i czy wszystko jest legalne itd.....
A na pewno próbowałabym się dowiedzieć o ten urlop chociaż na tydzień żeby przuyjechać tylko na ślub i wracac. wiele z nas tak robi.
Daj znać jaką decyzję podjęliście.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8935 dnia: 8 Maja 2007, 21:21 »
Ach zapomniałma wam napisać że od dziś zostały nam 4 miesiące do ślubu i 3 do powrotu do domku :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:

Offline ilka2

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.09.07 cywilny, 22.09.0
« Odpowiedź #8936 dnia: 8 Maja 2007, 21:49 »
ASIA39, masz nie lada problem do rozwiązania :drapanie:

Ale myślę ze na tym etapie poczekałabym do września, wyszła za mąż, wyprawiła mega wesele a potem podbijała świat :skacza:

takie jest moje zadania a decyzja nalezy do was obojga....a jak się zapatruja na ta sytuacje twój narzeczony????

Offline cassis
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8937 dnia: 9 Maja 2007, 08:18 »
Witajcie dziewczyny :)
Dziękuję bardzo za wasze opinie. Wiem, że jako PM nie czułabym się na najlepiej mając obok siebie dziewczynę w tym samym kolorze. A to przecież ma być mój najwarzniejszy, wymarzony i jedyny taki dzień. Postanowiłam więc delikatnie porozmawiać z przyszłą druhną (nadmienie że to moja kuzynka) ale niestyty wybuchła z tego wielka afera. Pogadałyśmy i uznałam że na ślub w tej sukience może przyjść ale nie jako moja druhna -bo druhna powinna mnie wspierać przecież a nie być powodem jakiś zmartwień. Ona uznała że jest ok, się dogadałyśmy, natomiast swoją drogą pobiegła do rodziców na skargę i ci podjęli ze mną dialog. Ostatecznie tak
się obrazili że postanowili nie przyjść na wesele całą rodziną. Głupia sytuacja, ale nie jest mi przykro. Bo chciałam zobaczyć chociaż sukienkę, zanim cokolwiek powiem, ale niestety nie przysłała mi zdjęcia -Ona jest z warszawy, więc kontaktujemy się głównie przez telefon i internet. Ponad to dowiedziałam się o tym kolorze przez przypadek, bo wcześniej mówiła że to turkus.
Ostatecznie mam drugą druhnę, której do głowy by nie przyszło żeby w bieli czy ecru wyskoczyć. Bo też uważam że na taką okazję kolory jasne są wskazane, ale przecież jest tak wielki wybór że można na ten jeden dzień podarować sobie odcienie białego.

Andziak pytałaś o szczegóły o mnie -jestem z okolic lublina, także kawałeczek od większości z was.

Jeszcze raz dziękuję za wasze opinie, bo podniosły mnie troszkę na duchu po tej nieprzyjemnej sytuacji. Pozdrowionka.

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8938 dnia: 9 Maja 2007, 08:42 »
Cytat: "cassis"
Ostatecznie tak
się obrazili że postanowili nie przyjść na wesele całą rodziną.

Kij im w oko !!!!  :boks_4:  Dumne pawie niewarte zachodu !!!!!  :ban: Przynajmniej możesz kogoś normalnego sobie zaprosić na ich miejsce :)

ASIA a nie dałoby sie przyspieszyć ślubu? I czy ten wyjazd jest na stałe? Tak jak piszą dziewczyny myślę ze urlop dałoby sie załatwić - kwestia dogadania :)

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
« Odpowiedź #8939 dnia: 9 Maja 2007, 08:48 »
Witam po dłuższej przerwie.
Odpowiem na pytania niektórych osób. Relacji ze ślubu nie będzie. Ku uciesze wkleję Wam jedno zdjęcie.
Ślub się udał, było super, pogoda również dopisała ... wesele też się udało.
Nie ma się co przejmować i martwić ... wszystko będzie jak należy.
Obiecuję zagladać w miarę możliwości.
Pozdrawiam.