Autor Wątek: ,,Po prostu Kocham" do ślubu pozostało 6 miesiący - Odliczajcie ze Mną :)  (Przeczytany 15406 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline niecierpliwa

• bywalec
  • data ślubu: 21.04.2012
musisz sylwiusia ładnie poprosić to może proboszcz sie zgodzi na poprowadzenie uroczystości albo chociaż na udział w mszy waszego kolegi przeczytanie kazania też napewno byłoby już miłe.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
no bede sie starac ;p

Offline Kasja89

• forumowicz
jeśli pozwolisz ja również chciałabym dołączyć do Twojego wątku, w końcu też jestem Stargardzianką :) Przejrzałam już wcześniej cały wątek i co do oprawy muzycznej w kościele muszę stanąć za Patrycją  :D Ja również zamówiłam usługi p. A. Kozioł tylko że u nas bedzie ona grała na organach i śpiewała, dodatkowo będą grały skrzypce i wraz z dojazdem policzyła nam 450 zł. Nie ma tragedii tym bardziej, że piękna oprawa muzyczna to doświadczenie naprawde bezcenne. Ale wiadomo, każdy inaczej lokuje swój budżet ślubny.
Mam nadzieję, że się nie zawiedziemy co do jakości usług pani Ani ;D
Z tego co doczytałam bierzemy ślub w tym samym kościele  ;) Ile płacisz za naszego organistę?
Poproszę o zdjęcie w sukni na attus@buziaczek.pl
Ciekawa jestem jak wyglądasz  ;D

Offline niecierpliwa

• bywalec
 Witam Kasja 89  oczywiście ze możesz dołączyć :)  Co do oprawy muzycznej nspewno bedziesz zadowolona w koću sama wybrałaś a juz nie tylko od Patrycji słyszałam pozytywne opinie o tej pani. Mi najbardziej zalezało na naszym młodzieżowym chórze z Jana ale niestety sa zajęci, a nasz organista bierze 120zł. A masz juz nauki zrobione bo może razem chodziliśmy w grudniu :) a foteczki zaraz wyśle

Offline _patka_

• Chuck Norris
o wlasnie zauwazylam, ze jakies zdjecia dostaja dziewczyny Twoje w suknii ;D to ja tez chce! ;D biuro@mototech.net.pl :D buzka :* a ty jjuz w pracy?

Offline Kasja89

• forumowicz
Właśnie nauk jeszcze nia mamy. 30 stycznia jest spotkanie organizacyjne wiec niedługo dopiero zaczynamy :)
A tak z innej beczki: Właśnie szukam dobrego fryzjera i makijażystki na ślub (niestety salon Olimpia mi odpadł bo akurat beda miec zamkniety zakład...), wybrałaś już dla siebie?

Offline niecierpliwa

• bywalec
 Ja właśnie maluje  sie w olimpii a co do fryziera to chodze na os. letnie mam spawdzonego to nic nie bede kombinować. Ja właśnie wolałam iść wczesniej na te nauki bo tak tobyśmy chodzili do samego ślubu. Jeszcze tylko od lutego musimy zacząć chodzic na nauki do proboszcza i do poradni. ZA dużo tego jest.... :/ ale jak trzeba to nic sie nie poradzi. Aniołku wyśle fotki jutro rano bo teraz siedze z PM i nie zabardzo moge :)

Offline Kasja89

• forumowicz
A do jakiej poradni bedziecie chodzic? Nauki u proboszcza to jest jeszcze cos dodatkowego oprócz tej "szkoły dla narzeczonych"?

Offline niecierpliwa

• bywalec
Szkoła dla narzeczonych to dopiero początek :) my jak zaczeliśmy 19 września to skończyliśmy 16 grudnia :)a co najlepsze każde spotkanie trwa1.5 godz. A oprócz tego właśnie 4 spotkania z proboszczem i 5 godzin indywidualnych w poradni rodzinnej takie wymogi niestety są u nas.

Offline Kasja89

• forumowicz
Rzeczywiście teraz sobie przypominam, nam też mówił o tych wymogach. Spodziewałam się, że ta szkola dla narzeczonych trwa około 3 miechy... My na szczescie mamy czas, tzn jak skonczymy w kwietniu spotkania to luzik. Kwestia tylko tych spotkan z proboszczem i poradni. Spotkania z proboszczem odbywaja sie dopiero po kursie czy moga w trakcie? Idywidualnie sie umawiacie na nie czy jak to wygląda?
A co do poradni to mam rozumieć, że te spotkania również odbywać się beda w salkach za plebania? I też dopiero mozna na nie chodzic po skonczonej "szkole..."   ??? Sorry, że tyle pytań, ale jak o tym napisalas to mi sie tak nasuneło, tyle tego wszystkiego......

Offline niecierpliwa

• bywalec
możecie zaczać tak jak nauki spotkania z proboszczem zaczynają sie w każdy pierwszy czwartek miesiąca o 18.30 w salkach a spotkanie ogóle z tym poradnictwem odbywa sie w pierwsze lub trzecie środy każdego miesiaca a pozniej umawiasz sie osobiście na reszte. A spoko pytaj o co chcesz po to tu jestesmy. A byliście spisać już protokół w kościele czy jeszcze nie ? A i będziecie stroić kościół u tego Pna z sklepiku czy bierzecie kogoś innego ?

Offline Kasja89

• forumowicz
Hmm Chyba na tym pierwszym spotkaniu organizacyjnym wszystko nam powiedza mam nadzieje jak to rozegrac :)
Co do strojenia jeszcze sie nie orientowalam jak wyglada kosciol po przystrojeniu przez tego pana, ale nawet nie wiedzialam ze w ogole można kogos swojego wziac do dekorowania kosciola. Ty masz kogos innego? Mam nadzieje, że ten pan ładnie stroi, bo obawiam sie ze trudno bedzie przystroic kosciol we wlasnym zakresie podczas gdy po nas kolejne sluby, i nie wiadomo czy przed nami też. Wiec jak to fizycznie zrobic ??? Chyba pozostaje dekoracja tego pana ze sklepiku dla wszystkich jednakowa....

Offline sylwiq

• Chuck Norris
protoklu dop  3 miechy przed slubem

Offline niecierpliwa

• bywalec
Ja biore tego Pana ze sklepiku bo kiedyś słyszałam ,że niby zewnątrz nie można nikogo brać ale do końca tego  niewiem. Zawsze można mieć bez wystroju ale jednak to nie to samo. Heh będe pierwsza brać ślub to pozniej Ci powiem czy warto korzystać z jego usług :) a co do nauk to pewnie,że wam wszystko powiedzą ja troche wyczytałam też wcześniej z kratki co dostaliśmy od księdza jak byliśmy u niego z datą to tak wiedziałam wczesniej jak polegają te nauki. My właśnie w piątek idziemy do USC i odrazu do księdza spisac protokół

Offline Kasja89

• forumowicz
DOkladnie tak jak napisala Sylwia - protokol 3 miechy przed slubem wiec my mamy jeszcze czas :)

Offline niecierpliwa

• bywalec
No tak troszke sie zakreciłam , jeszcze ty masz troszke czasu :) tylko już na mnie pora

Offline niecierpliwa

• bywalec
Aniołku fotki wysłane:) A teraz uciekam do pracy Miłego dnia wam życze :*

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Jeżeli chodzi o Jana to faktycznie tam trzeba tego PAna ze sklepiku do strojenia i nie może nikt inny tego robić  :-\
My mieliśmy tam mieć ślub (to była moja parafia)ale zrezygnowaliśmy.
Strasznie długo trwają tam nauki-porażka!  ;)

Offline Kasja89

• forumowicz
No własnie to tez moja parafia. Nie chcielismy decydowac sie na Morzyczyn (parafia PM), bo generalnie sw.Jan sam w sobie nam sie bardziej podoba :) No i w Morzyczynie robia problemy tak samo ze strojeniem kosciola czy spiewaniem/graniem osob trzecich (mimo iz parafia nie ma zadnej organistki). Trudno, jakos przemeczymy te nauki....

Offline niecierpliwa

• bywalec
My własnie dzisiaj załatwiliśmy papierkowe spawy USC załatwiony i protokół też spisany. Dobrze ,że poszliśmy bo ksiądz pokrecił godziny i wpisał nas na 15 sta zamiast 16sta dobrze ze nokogo po nas nie było bo byśmy musieli znowu zaproszenia roznosić :) Byłam dzisiaj też z przymiarka sukni bo jednak była za długa i dpokupiłam Sobie kolejne bolerko i jednak wisiorek :) Tyle rzeczy w jeden dzień udało sie ogarnąć a teraz ide zjesc ciacho i wypić kaweczke :)

Offline niecierpliwa

• bywalec
Czas juz na ponowne odświeżenie mojej listy
                            Rzeczy które mamy już załatwione :
                                        - sala
                                        - orkiesta
                                         - USC
                                        - kamerzysta
                                        - kościół, nauki zakończone , godzina ustalona 16-sta       
                                        - organista
                                        - fryzjer ,kosmetyczka umówione
                                        - sukienki dla druchen ( szyją się )
                                         - transport dla gości                             
                                        - suknia ślubna
                                        - 2 bolerka
                                        - bielizna
                                        - welon
                                        - obrączki
                                        - biżuteria
                                        - buty dla mnie i dla Pana Młodego
                                        - garnitur, krawat
                                        - 2 koszule
                                        - naklejki na  alkohol, pudełka na alkohol
                                        - ozdoby na samochód
                                        - zaproszenia rozniesione
                                        - księga gości
                                        -  pudełko na koperty
                                        - balon strzelający
                                        - alkohol
                                      - podziekowania dla rodziców

Już coraz wiecej załatwiania jest za nami ale pozostało jeszcze kilka spraw

Offline sylwiq

• Chuck Norris
a co jeszcze masz do zlaatwienia?

Offline Pandi
  • maniak
Widze wielkie odswiezanie list na watkach..

sylwusia maracje wypisz co zostało :]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
witaj niecierpliwa :)

Offline niecierpliwa

• bywalec
Witaj przyszlazona :) a pozostało nam jeszcze tylko kupienie napoji , ustalenie menu, zamówienie kwiatów , nadal nie mamy samochodu, prezent dla rodziców , wystrój kościoła, i umowienie sie do kosmetyczki na przedłużenie rzęs i to tyle :) wiec porównując załatwione sprawy to to już jest pikuś :)

Offline Pandi
  • maniak
Detale z tego ogromu spraw ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
niecierpliwa to faktycznie pestka to co macie zalatwic ;D pozostalo ci praktycznie 2 miesiace fajne uczucie???????? ;]

Offline _patka_

• Chuck Norris
niecierpliwa wiekszosc juz macie zalatwione, teraz tylko drobnostki rzeczywiscie :) suknia sliczna! troche nie w moim stylu bo ja mam ksiezniczke, ale slicznie w niej wygladasz :)

Offline niecierpliwa

• bywalec

Mimo że zostały już takie drobnostki to i tak mam poczucie ,że oczymś zapomniałam i bede robić na ostanią chwile. A teraz im mniej czasu zostało tym jakoś mniej sie ciesze bo nie mam już co szukać na wesele , chociaż nie moge sie doczekać oczywiscie :) heh nawet ostatnio leżelismy sobie z obraczkami na palcu żeby poczuć sie juz jak małżeństwo :)
A mam jeszcze do was pytania czy  już orjentowałyście sie z cenami bukiatów ślubnych. Bo ja byłam sie dowiedzieć i Pani mi powiedziała że za bukiet który mam upatrzony wyjdzie 200zł i niewiem czy to dużo czy nie :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
bukiet sliczny!!! bajka doslownie, ja gdybym miala rozowe dodatki to tez bym chciala taki :) ja co do cen sie nie orientowalam jeszcze wiec nie odpowiem Ci czy to duzo za bukiet czy nie...