Autor Wątek: ,,Po prostu Kocham" do ślubu pozostało 6 miesiący - Odliczajcie ze Mną :)  (Przeczytany 15454 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
hmm ja nie cierpie zalatwiac czegos przez neta ;p lubie dotknac i w oczy umowic sie na usluge...
i jak anarzie ciezko sie zdecydowac nam bylo mamy inny gust ;D tzn ja z karolem mam w ogole inne podejscie do zaproszen ;p  ja chcialabym aby do wszystkiego pasowaly itp a karol mowi ze to kawalek papieru i obojetnie jakie byle tanie i zeby byly ;]

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
My bedziemy rozdawać zaproszenia w maju, czyli 3,5 m-ca przed slubem. Nadarza się okazja, bo zjeżdżamy do rodzinnego miasta na weekend majowy :)

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
Ja myślę, że zaczniemy rozdawać w połowie lutego :)
Taki optymalny termin  ;D ;D
Gabriela
Zofia

Offline martynek

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.04.2012
niecierpliwa czy ja wiemczy tak szybko hehe :P mi wydawalo sie ze takie 4 miesiace przed slubem to odpowiedni moment :))))
  i  tak jak pisalam wykorzystalismy swieta i te zjazdy rodzinne w sumie w pierwszy i w drugi dzien swiat praktycznie wiekszosc rozdalismy :)  :)
 jestesmy zadowoleni ze mamy juz to z glowy ;):P   A i musze przyznac ze wszyscy byli bardzo zadowleni ze dostaja zaproszenie 4 miesiace przed slubem (tzn ci ktorzy o slubie nie wiedzieli)  bo jak to stwierdzili moga sie przygotowac itd hehe ;)
Ja osobosci mysle ze wlasnie tak 3-4 miesiace przed slubem to taki odpowiedni czas na rozdanie zaproszen :) ale to tylko moje zdanie i jak ktos mysli inaczej to tez to szanuje :)

A niecierpliwa moge zapytac co juz macie?? :) Mamy ten sam termin slubu wiec tak z ciekawosci pytam ;P Macie juz np piosenke na pierwszy taniec? Bo my nie hehe i szczerze to nie mam pojecia jaka piosenke mamy wziasc i  troche ostatnio stresa zalapalam musze sie przyznac hehe :) Mam nadzieje ze nie zanudzam ;

Offline sylwiq

• Chuck Norris
ja tez mysle ze mazrzec kwiecien   bedziemy rozdawac...
i wlasnie zdalam sobie sprawe ze my nie umiemy tanczyc a jeszcze nei szuaklismy skzoly zadnej ;D

Offline niecierpliwa

• bywalec
Martynek fajnie, że mamy ta samą date a o której godzinie masz ślub heh może będziemy w tym samym czasie ślubować :)
       To są rzeczy które mamy już załatwione :
                                        - sala
                                        - orkiesta
                                        - kamerzysta
                                        - kościół, nauki zakończone , godzina ustalona 16-sta                                       
                                        - sukienka
                                        - bolerko
                                        - biżuteria
                                        - buty dla mnie i dla Pana Młodego
                                        - naklejki na  alkohol, pudełka na alkohol
                                        - ozdoby na samochód
                                        - zaproszenia
                                        - księga gości
                                        - balon strzelający
                                        - alkohol

A to sa jeszcze sprawy do załatwienia :

- spisanie prtokołu w Kościele
                  - rozniesienie zaproszeń
                  - USC
                  - granitur i dodatki
                  - samochód
                  - umówienie sie do kosmetyczki i do fryziera
                  - zamówienie wiązanki slubnej i bukieciki dla druchenek
                  - ustalenie menu
                  - dekoracja kościoła
                  - organista
Zapomniałam że załatwione mamy już obrączki a piosenka na pierwszy taniec tez wybrana Seweryn Krajewski ''Najpiekniejsza''. A tobie Martynek co jeszcze zostało do załatwienia ?

Sylwiusia ja do tancerek tez nie naleze ale jakos sie rozbujam chyba :) szczerze mówiąć takie wyuczone tańce jak ktoś nie ma drygu do tańca też za ciekawie nie wyglądają widać ,że ktośsie wyuczył a nie ze ma ruchy w Sobie . To lepiej odtańczyc naturalnego przytulańca :)

Offline Pandi
  • maniak
My bylismy na kursie w zeszłym roku.. 7 tancow opanowalismy w tepie ekspresowym i teraz nam sie przydaja.. na pierwszy chcemy jakis uklad, bo tak postanowilismy. Czesto ogladalam na yt pary na pierwszy tancu i niektore faktycznie bez zadnych ukladow pieknie tanczyli i az sie lezka w oku krecila ..
A ustalenie menu to chyba nie tak latwa sprawa ;)

Offline martynek

• użytkownik
  • **
Niecierpliwa my ślub mamy o 16,45 :)

a mamy zalatwoione juz :
Sala
Dj
alkochol mamy (bierzemy opcje bez ograniczeń)
kamerzysta
fotograf
samochod
sukienka
buty młodej
bolerko
zaproszenia ( juz rozdane )
kosciól ustalona godzina  ( nauki od lutego zaczynamy po spisaniu protokolu )

Do zalatwienia sa :
Spisanie protokolu w kosciele
nauki w kosciele
USC
garnitur i dodatki
buty dla mlodego
ozdoby na samochod
transport dla gosci
bielizna dla mlodej
bizuteria
wiazanka slubna i bukiet dla swiadkowej
poduszka naobraczki
sukieneczka dla corci
obraczki
ustalenie menu
kosmetyczka
fryzjer
 i nie wiem juz sama pewnie jeszcze cos sie znajdzie ;)
a jesli chodzi o pierwszy taniec to ja tez nie jestem super tancerka ale jakos zatanczymy chyba hehe
na lekcje nie idziemy bo wydaje mi sie ze nie mamy takiego drygu do tanca i zabardzo to wyjdzie sztywno i wydaje mi sie ze z ukladaem bedziemy sie bardziej stresowac. Piosenki jeszcze nie mamy hmmm i tu mam problem bo nie wiem naprawde nie wiemy co wybrac nie mamy jakies takiej ulubionej , nie kazda nam sie podoba itd. No ale w koncu bedziey muieli sie na jakas piosenke zdecydowac...

w tym miesiacu sie jeszcze przeprowadzamy wiec znowu slub pojdzie pewnie na drugi plan i troche łapie juz stresa...

po 20 stycznia mamy sie zgloscic do kosciola zeby ustalic termin dogodny dla nas i dla ksiedza na spisanie protokolu i po spisaniu ksiadz mowil ze ruszami z naukami z tego co on powiedzial to musimy poswiecic 3 srody wiec nie jest zle ;)

Offline niecierpliwa

• bywalec
Pandi zazdroszcze że potrafisz tańczyć napewno gościom będzie miło że mogą sobie popatrzeć :)
Martynek naewno uporacie sie ze wszystkim. A co do godzinki to my juz bedziemy prawie po a wy dopiero stresować :) A co do rzeczy jeszcze do załatwienia to już widze że o kilku zapomnialam jak przeczytałam twoją liste :) A wczoraj juz nawet wręczyłam zaproszenie koleżance  to jakiś postep w roznoszeniu :)

Offline Pandi
  • maniak
Tez mna poczatku mielismy dwie lewe nogi, wiec nie nalezy sie obawiać :D
Nie roznosicie wspolnie? Ja mam wlasnie maly dylemat i tak podczytuje.. do rodziny wspolnie, dalsze poczta, a dla znajomych pojedynczo? czy nie ma reguly  ::) :P

Offline niecierpliwa

• bywalec
 Dla takich bliższych to będziemy razem  a dalej to zobacze jak z czasem sie wyrobimy bo nie zawsze mamy mozliwosć razem chodzić a jednak troche tych zaproszeń będzie

Offline niecierpliwa

• bywalec
Witajcie :) Wczoraj wybralismy się po garnitur dla P.M i stwierdzam fakt że wybór jest tak cięzki jak przy wyborze sukienki :) Niestety nie udał nam sie zakup ale dobre i to bo upatrzył sobie jeden fason. Ale mamy jeden problem bo zupełnie nie pdobają nam sie te kamizelki ślubne czy uwazacie że to konieczność miec ta kamizelke ? Bo rozważamy tylko aby był ładny krawat ale niewiem czy to będzie tak elegancko ślubnie wyglądało. Heh i  niewiem czy iść na kompromis jak ja nie bede mieć welonu to niech on nie ma kamizelki :)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Na forum byli faceci którzy nie mieli żadnej kamizelki, byli tacy w kamizelkach ślubnych, mój np. miał krawat ślubny, ale kamizelka była od garnituru. Mi się ślubne też nie pobają :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
ja tez myslalm o tym ze karol nie bedzie mial kamizelki slubnej p;p tlyko normalna od garnituru, a czemu nei idziesz w welonie?

Offline niecierpliwa

• bywalec
Mam krótkie włosy i poprostu niewidze siebie welonie nie podoba mi sie to. Poostawie welony dla innych Panien Młodych bo mi nigdy sie to niewidzialo :) A co do tej kmizelki to chyba nie będe sie upierać myslałam ,że każdy przeważnie P.M ma i to tak wypada ale jak ma sie w tym zle czuć to odpuszcze.

Offline Pandi
  • maniak
Nas to dopiero czeka, nie wiem jak moj K sie zachowa.. ale jestem dobrej mysli

Offline niecierpliwa

• bywalec
Napewno dacie rade trzeba isć na kompromis i będzie dobrze heh w końcu to tez jest dzień Pana Młodego to nie mozna ich też zmuszać za bardzo :)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Ja też nie chciałam welonu, ostatecznie na życzenie mamy się zgodziłam i teraz nie żałuję :)

Offline Pandi
  • maniak
Dziewczyny, tutaj faktycznie dajemy soba manipulowac, a chodzi abysmy sie dobrze czuly. niecierpliwa  kompromis owszem - a myslalas o ozdobie wlosów .. woalce  ::)

czy zupelnie bez? :D

Offline niecierpliwa

• bywalec
Myslałam o wolace ale jak narazie te co mi pokazują to porażka ale jakiś stroik to raczej będe mieć

Offline Pandi
  • maniak
Ja sie zakochałam w woalkach - ale jednak postawie na welon. Życze łatwych wyborów, bo od tego wszystkiego nam sie w glowie miesza :P

Offline niecierpliwa

• bywalec
Mi tez bardzo podobaja sie woalki ale jednak przymierzanie ich mnie zraziło bo jak Panie w salonach mi przymierzyły to ona strasznie mnie przytłoczyła bo była jakaś wielka a ja chce tylko mały akcencik we włosach :)
Ale nareszcie sie zdecydowałam na kosmetyczke zapisałam sie do Olimpi tak jak dziewczyny polecały jestem ciekawa efektów wogóle jestem chyba skazana na tą Panią w ten dzień bo też śpiewa w tym chórze co biore do kościoła :) Jeszcze tylko mam dylemat gdzie iść zrobić paznokcie moze byscie Mi kogoś poleciły ? (bardzo prosze ) bo ta Pani Gosia też robi ale niestety niewiem jak.
A i juz takze jestem zdecydowana co do bukietu ślubnego zrobiłam juz nawet małą orjentacje cenową i zauważyłam że słowo ślub to najleprze słowo do wszystkiego żeby było droższe niż normalnie

Offline Pandi
  • maniak
Faktycznie warto miec kogos z polecenia. Tylko miej na uwadze ze kazda z nas ma inna plytke paznokcia i moze powinnas najpierw zrobic chociaz raz sobie paznokietki u tej wybranej osoby zanim zrobisz te na slub. U mnie sprawa jest o tyle prosta ze znajoma mi robi,teraz przez pracee nie moge miec ani akryli ani zelowych,ale wiem ze beda solidnie zrobione na ten wazny dzien. Zeby bylo smieszniej moja siostra tez u niej robi sobie Paznokcie i calkowicie inaczej musii jej zakladac niz mi. Dlatego warto zrobic probe przed faktem :)

Offline niecierpliwa

• bywalec
Dzięki Pandi za rade właśnie ja mam problem z moimi pazurkami bo właśnie żel mi sie nie trzyma i musze zrobić tipsy.

Offline niecierpliwa

• bywalec
Witajcie niedzielnie:) wczoraj przy drugim podejściu udało nam sie kupić garnitur i wygląda w nim pięknie  tak męsko :) Garnitur jest ciemny ale nie czarny taki grafitowy, do kamizelki ślubnej jednak sie nie przekonaliśmy wybraliśmy krawat siwi i butonierke też w tym samym odcieniu bo jednak stwierdzilismy że niechcemy żeby miał kwiatka. Wczoraj mielismy zalatany dzień bo rozwożliśmy zaproszenia  ale niestety dnia brakło dzisiaj jeszcze musimy dokończyć bo jedank duzo czasu schodzi. Miłego dnia :)

Offline martynek

• użytkownik
  • **
Ooooooo super, ze juz kupiliscie garnitur :)  kolejna ''rzecz'' odchaczona ;)  Ja osobiscie do tych kamizelek tez nie jestem przekonana, ale moj narzeczony bedzie przymierzac, bo roznie to bywa, moze sie przekonamy hehe ;):P
My za garniturem zaczniemy sie rozgladac w lutym :)  niecierpliwa a moze napiszesz w jakich sklepach byliscie itd?? Może mozesz jakis sklep polecic?? :)
A jak poszlo z zaproszeniemy juz rozdane wszystkie ? :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
martynek my tez nie bylismy z atymi kamizelkami.. nie dosc ze to tak kiczowato wyglada to drogie jak diabli hehe
ale koniec koncow kupilismy i dop z tym gadzetem moj k. wyglada jak prawdziwy pan mlody ;]
ja moge poelcic salon na wojska pod norbelino bawialnia ;p mila pani dobre ceny i wybor spory ;] ale to szczecin ;p

Offline martynek

• użytkownik
  • **
jejku ale ze mnie GAPA (jak to mowi moja córka) ;);)  nie zwrocilam uwagi ze niecierpliwa ze stargardu jest ;) A my po szczecinie pochodzimy za garniturem:P
Sylwusia dzieki za polecenie sklepu :))))  wiem gdzie to jest bo bywam w norbelino w corka ;) ale teraz wiem ze warto tam wejsc bo nigdy nie wchodzilam  :) kolezanka jeszcze mi polecila sklep w galeri gryf na slonecznym. :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
ja weszlam przez przypadek bo na wystawie podobala mi sie kszula... a moj karol mowil ze nie wchodzil bo myslal ze te gajery sa drogie ... a raz sie skusilismy i obkupilismy go od stop ;p bo nawte buty kupilismy od razu ;)

Offline naily

• forumowicz
  • SZCZĘŚLIWA PANI R. :)
  • data ślubu: 15.08.2013r. Szczyrk HOTEL ALPIN
Witaj. Mozna sie jeszcze dołączy?
Widzę że przygotowania idą pełną parą :D super

zapraszam tez do mojego odliczanka ;) pozdrawiam

NAILY ODLICZA!
         https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=27827.0