hej!
ja brałam tabsy chyba przez 2 lata. sporo przytyłam, ale to też może za sprawa choroby. podobno hormony w pewien sposób nasilają ewentualne stany nerwowe co może powodować zwiekszenie głodu (tak mi lekarz powiedział - hihi od razu wyjasniam coby mnie lilian nie zlinczowała

) no wiec przytyłam sobie z 15 kg. odstawiałm tablety...schudłam...zaczełam brac znów przytyłam wiec odstawiałam je wtedy w cholere ....
a teraz.... mam w maire regularne cykle, niestety ostatnio coraz trudniejsze do zniesienia. i to mnie zmobilizowało by policzyc jak to wypada na dzień slubu...i..... albo bede zaraz przed albo już w trakcie. dlatego poszłam do lekarza żeby mi przepisał tablety spowrotem. to głupie że taki jest powód ale... nie wyobrazam sobie by w tym dniu mieć @ a ponadto w razie gdybym potrzebowała asekuracji z sukienką w toalecie to dopiero byłoby niekomfortowe. dlatego tablety od nowa. lekarz wypisał mi Yasmin ponieważ niby nie powoduja zatrzymania wody w organixmie a z tym miałam problem. zaczne je brac już niebawem -a dlaczego tak wczesnie - bo w razie gdybym zaczeła znów tyć to jeszcze zdąze je spokojnie odstawić i schudnąć zanim pójde do zdjęcia miary u krawcowej.
licze na to że Yasmin będa dobre dla mnie. mam dośc opuchnietych nóg, zatrzymania wody, omdleniowego napadu apetytu, wypadania włosów itp.
a czy to jest nowoczesna antykoncepcja - reklamuja ją jako nowoczesną tabletkę ale wiecie jak to z reklamami jest.
a co do form zabezpieczania sie to ... stosujemy tradycyją, znaną, gumeczkę

już 2 lata nas to nie zawiodło. zobaczymy, może po slubie do tego wrócimy.
(i tak przy okazji tematu... czy czerwona herbatka i Aplefit...moga wpłynąc na skutecznosc tabletek? moze to durne pytanie ale no coz odchudzam sie, na tabletkach niby nie pisze ze moga obnizac skutecznosc hormonow, na herbatce tez nic...ale.... nie wiem czy mozna miec pewnosc.