Autor Wątek: Dzień różowej wstążki :)  (Przeczytany 24387 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nataliapolice

• Szczęśliwi
  • entuzjasta
  • Żadnych łez do póki śmierć Nas nie rozłączy
  • data ślubu: :serce: 26.08.2011 :serce:
Odp: Dzień różowej wstążki :)
« Odpowiedź #120 dnia: 9 Sierpnia 2011, 18:59 »
 jak was znalezc na fb?

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #121 dnia: 9 Sierpnia 2011, 19:54 »
Karola,na prawdę jest tak kiepsko?Nawet nie wiem co napisać-przykro mi  :przytul:

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #122 dnia: 9 Sierpnia 2011, 20:04 »
Plener i do ślubu jest nawet ok... Ale ślub i wesele... Na tych cholernych zdjęciach nawet nie widać, że ślub był w plenerze, nie ma pierwszego tańca, nie ma zdjęć przy samochodzie, nie ma jak wysiadamy pod kościołem, nie ma życzeń, nie mamy zdjęć przy stole, nie ma zdjęć z podziękowań dla rodziców i dla świadków, nie ma zdjęć tortu...

Za to jest aż 50 zdjęć z fireshow, a mogłoby być ich tylko 10...

Wydawało mi się, że ona ciągle robi zdjęcia, ale chyba mi się tylko wydawało...

Ja to przeboleje, ale teraz jest mi naprawdę strasznie przykro... Nawet nie mam z czego relacji zrobić...

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #123 dnia: 9 Sierpnia 2011, 20:21 »
ehhh...przykro mi :-[ ale musze Ci powiedziec że zdjecia na fb sa śliczne :)

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #124 dnia: 9 Sierpnia 2011, 21:13 »
a jak Cię znaleźć na fb?

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
« Odpowiedź #125 dnia: 9 Sierpnia 2011, 21:18 »
właśnie  ::)

Offline nataliapolice

• Szczęśliwi
  • entuzjasta
  • Żadnych łez do póki śmierć Nas nie rozłączy
  • data ślubu: :serce: 26.08.2011 :serce:
« Odpowiedź #126 dnia: 9 Sierpnia 2011, 21:38 »
Karolka wysłałam ci zaproszenie N.W

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #127 dnia: 9 Sierpnia 2011, 22:11 »
kurcze, przykro mi z powodu zdjęć, ale może nie są aż tak straszne...
fakt faktem szkoda, że nie ma takich zdjęć, które powinny być...

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #128 dnia: 9 Sierpnia 2011, 23:08 »
Karolinka chyba tylko ja wiem jak bardzo Ci przykro.. Chociaż z tego co widziałam na fb to na moje zdjęcia ze ślubu nie powinnam aż tak narzekać.. Nie rozumiem czemu czekaliście na nie aż miesiąc czasu bo one są kompletnie nie obrabiane.. Dużo za nie płaciłaś? Chociaż tu pewnie nie o pieniążki chodzi.. Nie powiennaś tego od tak zostawiać.. Ja mam inną sytuację, bo jestem fotografem i za raz by na mnie gadali, że specjalnie na konkurencje źle gadam... Ale ja  do tej pory nie potrafię obejrzeć wszystkich zdjęć ze ślubu.. taka wściekła na Dzika jestem.. I dlatego też relacji nie ma mojej... W końcu 3,5tys za nie zapłaciliśmy.. Przepraszam, że Cię nie pocieszam.. A film już dostaliście?? Może chociaż film będzie fajny? I będzie widać, że to w plenerze było.. Czy Wy nie mieliście, bo już teraz nie pamiętam.. Och przykro mi bardzo, że tak się stało!!!

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #129 dnia: 9 Sierpnia 2011, 23:15 »
Karolinka jestem przekonana że zdjęcia są piękne!
żałuję że Ty jesteś trochę rozczarowana... przytulam!
jak Cię mogę znaleźć na FB??

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
« Odpowiedź #130 dnia: 9 Sierpnia 2011, 23:19 »
W końcu 3,5tys za nie zapłaciliśmy..

ło jezusie świebodziński  :mdleje:

Offline anullali

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2011
« Odpowiedź #131 dnia: 10 Sierpnia 2011, 08:35 »
no zrób relację dla nas choćby okrojoną :) prosimy  :blagam: :blagam: :blagam:

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #132 dnia: 10 Sierpnia 2011, 08:42 »
Marcelko, no właśnie ja tego tez nie rozumiem dlaczego czekaliśmy, aż tak długo :(

Ja się nie znam na zdjęciach, ale tez zauważyłam, że nie są obrobione, teraz szukamy fotografa który zechce to zrobić, a chętnych nie ma bo wiadomo, nie oni robili...

Tu zaczynają się schody, bo kamerzystę i fotografa mieliśmy dobrych i którzy sporo biorą kasy, przynajmniej u mnie w mieście... A nam robili to po znajomości, bo mój ojciec kiedyś grał na weselach i zna cale środowisko... U nas grał znajomy ojca baliśmy się, że się na pije czy coś, ale pełen profesjonalizm do samego rano, byliśmy bardzo szczęśliwi, potem dostaliśmy film, już zrobiony, ale płyty tylko dla nas, że jak chcemy możemy sobie pozmieniać, więc mamy film taki jak chcieliśmy...

I musiało się coś spie*****, tylko nie rozumiem dlaczego zdjęcia...

Te zdjęcia które są da się poprawić, na pewno ktoś to zrobi, ale tu głównie chodzi o brak niektórych zdjęć, chociażby tego, że wysiadamy z samochodu, albo jak wkładamy obrączki... A zdjęcia które są, wszystkie są jednakowe, te same ujęcia, z tej samej perspektywy...

Winni temu wszystkiemu są moi rodzice, których jak na razie nie chce widzieć na oczy bardzo długo...

Po proszę jeszcze świadka o zdjęcia z jego aparatu, tez miał dobry. to zrobię wam chociaż relację, ale np. zdjęć jak wysiadamy z samochodu nie będzie nigdy...

Offline Renatka
  • bywalec
« Odpowiedź #133 dnia: 10 Sierpnia 2011, 09:23 »
 :-[ech tak mi ciebie szkoda :( jedyna pamiątka na wieczne czasy została spier## i to przez ludzi którzy nazywają się profesjonalistami ;( nie wiem czy mi uciekło czy nie napisałaś ile sobie zaśpiewali za ten cały ich profesjonalizm ? jeśli mają stronę internetową :ekxpert: :twisted: możesz im negatywną opinie wystawiać aby inne pary uważały

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #134 dnia: 10 Sierpnia 2011, 09:37 »
Napisałam Ci na privie co można zrobić

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #135 dnia: 10 Sierpnia 2011, 09:52 »
Maggi dziękuję, na pewno jej powiem... Zrobię wam relację, ale nie spodziewajcie się dużo...

W czasie kiedy ja byłam na makijażu, K. pojechał z moim bukietem do Sokółki. Ostrzegłam go, że jak coś z nim zrobi, to urwę mu łeb :)

Gdy już dojechali, zadzwonił, powiedział, że dekoracja od samochodu nie odpadła, a bukiet dalej w jednym kawałku :) Odetchnęłam z ulgą.

No i standardowo ubieranie pana młodego, zdjęcia, błogosławieństwo, i w drogę powrotną następne 40 kilometrów...

Zdjęć jest od K. 37, w tym 5 ogródka, 5 baloników na płocie i 5 gości...

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #136 dnia: 10 Sierpnia 2011, 13:00 »
Karolinko ja tez mialam przeboje z fotografem , nie chcial mi ich oddac  ::) ... tzn nie chiał ich przekazac mojemu kuzynowi ...a wczesniej byla taka umowa ... no , ale !Ja by na Twoim mijescu zadzwonila do fotografa i powiedziala co sie nie podoba , ze tyle zdjec brakuje!Moze ma te foty gdzies zapisane i jednak je dostaniesz.Powiedz tez ze nie sa obrobione.Moze zsrobi to co chcesz.

Moj fotograf nie zrobil mi zdjecia jak ide z moim tata do ołtarza.Taka byłam zła , napisalam do foto i wysłam mi na e-maila ... fotke jak ide z tata ... ale jest tam głowa kamerzysty  ::).Noi trudno , wiem ze czasem cos nie wychodzi,ale zeby nie było az tyle zdjec?

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #137 dnia: 10 Sierpnia 2011, 13:26 »
O kurcze!Faktycznie nieciekawie,myślałam że może liczyłaś na więcej zdjęc lub nie ma jakiegoś na którym Ci zależało...
Nie sadziąłm,że nie macie zdjęć z samej ceremoni(wkładanie obrączek)!SZOK!Przecież to najważniejszy moment całego dnia! Czy fotograf w jakiś sposób wytłumaczył wam ich brak???

Tzn.jak dla mnie tego nie da się wytłumaczyć bo to właśnie do tego moemntu szykowaliście się przez tyle czasu!Chodzi mi raczej o to,czy w ogóle próbował...

Tak w ogóle to nie rozumiem dlaczego szukacie kogoś do obróbki zdjęć?Powinien wam to zrobić ten/ta któremu/ej za to zapłaciliście!

Offline anullali

• uzależniony
« Odpowiedź #138 dnia: 10 Sierpnia 2011, 13:32 »
ja też bym zrobuiła tak jak pisze agulla1919

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #139 dnia: 10 Sierpnia 2011, 15:38 »
Karolinko, tak mi przykro z powodu zdjec :przytul: :przytul: :przytul: Teraz az sie boje, jak to bedzie w naszymi...
Ale ja na Twoim miejscu, to bym ich z ziemia zrownala!!! Jak moze nie byc tak waznych momentow... Idz do nich/ zadzwon i zrob awanture!!!
Nie mozesz tego tak zostawic

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #140 dnia: 10 Sierpnia 2011, 16:36 »
Problem z obrabianiem zdjęć przez innego fotografa polega na tym, że fotograf zazwyczaj zdjęcia obrabia w formacie RAW, a wy macie zapewne w JPG i z tego już o wiele mniej można wyciągnąć ;)

Współczuje takiego obrotu sprawy :( Wy chociaż macie kamerę i chwała Wam za to :)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #141 dnia: 10 Sierpnia 2011, 16:51 »
Słuchajcie wszystko napiszę wam jutro...

W każdym bądź razie nie dostaniemy RAW, ale fotograf najdroższy w mieście powiedział, że to nie będą cudowne zdjęcia, ale on i z jpg zrobi... Będzie nas to kosztować jak cholera...

Żeby mi dowalić kamerzysta dał nam jeden film... Więc i filmy będziemy musieli zrobić...

Jestem załamana, na szczęście da się coś uratować...

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #142 dnia: 10 Sierpnia 2011, 17:03 »
Teraz to już nic nie kumam  ::)Ten najdroższy to ten "wasz" czy jakiś inny?
Co z filmem,dlaczego jeden tylko dostaliście?dlaczego wy macie go robić i co to znaczy?Kurde mam strasznie dużo pytań i dlatego czekam az napiszesz więcej...  :-*

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #143 dnia: 10 Sierpnia 2011, 18:32 »
Tez juz sie pogubilam...
A teraz mam pytanie z innej beczki... Czemu rodzice Twojego meza blogoslawili go samego? U Was nie blogoslawi sie razem?

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #144 dnia: 10 Sierpnia 2011, 18:47 »
ło matko, ale się porobiło! :mdleje: ja nie rozumiem, czemu fotograf nie zrobił Wam zdjęć z najważniejszego momentu całej uroczystości?! to skandal! może rzeczywiście napisz do niego, może gdzieś ma te foty? musi mieć! bo co on robił w tym momencie? spał?! uch...  :ckm:

poza tym podpisuje się pod pytaniem krysiAK - to u Was taka tradycja, ze błogosławi się osobno?

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #145 dnia: 10 Sierpnia 2011, 22:08 »
No ale ten fotograf na 100% ma jeszcze rawy.. Z jpg nic się nie da zrobić.. nie dajcie się oczukać następnemu fotografowi...... Skoro to znajomy ojca niech dzwoni i każe dać Wam RAW'y! Mój fotograf też nie połapał tylu memonetów na ślubie że szok.. a  na samej imprezie to już w ogóle masarka jakaś.. bo te co zrobił są albo poruszone albo nieostre..............

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #146 dnia: 10 Sierpnia 2011, 22:26 »
To Wlasnie pisalalam na privie - wyciagnij RAWy, bo z jpg dużo sie wyciągnąć
nie da..

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #147 dnia: 11 Sierpnia 2011, 07:47 »
Chce wam trochę nakreślić trochę sytuację...

Zacznę od początku, mój ojciec odkąd ja pamiętam grał na weselach, miał własny zespół, który był bardzo rozchwytywany, więc od Wielkanocy do października grał co tydzień, a nawet od piątku do niedzieli codziennie, bo my mieszamy w regionie gdzie jest dużo prawosławnych. Mój ociec znał zespoły disco - polo, więc miałam wszystkie autografy, wszystkich znanych zespołów, bo nawet jak któregoś nie znał, to znał kto inny...

Stąd całe towarzystwo zna bardzo dobrze. Jak dowiedział się o weselu, od razu poszedł podpisać umowę z zespołem, ze swoim przyjacielem, to akurat nie był problem, bo znałam ich od dziecka, zawsze podobało mi się jak grali. Ale mój ojciec z moja matką, powiedzieli też, że jego dzieci, zajmą się oprawą foto - video... Poszukałam w internecie co nieco znalazłam, ludzie chwalili, więc myślę ok. Film mnie z grubsza nie obchodził, bo od razu się dowiedziałam, że zrobi wszystko tak ja chcę, z fotografem było gorzej. W końcu po roku, w którym moi rodzice mydlili mi oczy, i było za późno na wybranie dobrego fotografa, dostałam zdjęcia. Nie były może jakieś rewelacyjne, ale mi się podobały.

Tydzień przed weselem poszliśmy ustalać szczegóły, oczywiście zespół zapisał wszystko co chcieliśmy, wszystko słodko i pięknie, spotkaliśmy się tez z kamerzystą który tez podpytał, jaki wolimy film i w ogóle, natomiast Pani fotograf od razu zaczęła robić łaskę, zapisałam jej dokładnie jakie chce mieć zdjęcia, a resztę dałam jej inwencje twórcza, widziałam zdjęcia były ładne, myślę głupia nie jest, poradzi sobie...

Nadeszło wesele, a Pani fotograf robiła z każdą godzinę coraz większa łaskę... Nigdy jej nie było, jak się okazuje teraz, spała chyba w samochodzie...

Przyszedł plener, gdzie kamerzysta już jej nagadał, więc trochę było lepiej...

Po dwóch tygodniach przychodzi mój ojciec z filmem, my go oglądamy jesteśmy zachwyceni, zrobiliśmy małe poprawki, ojciec mówi, że kamerzyście się coś popsuło, i trzeba zapłacić, myślimy ok, czemu nie, film ładny, zdjęcia na końcu też, zapłaciliśmy. W końcu znajomi...

Zdjęcia dostałam dwa dni temu, od razu zrobiłam sajgon matce i ojcu, do których nie odezwę się do końca życia... Ja początkowo byłam wkurzona o to, że tych zdjęć nie ma których chciałam, potem jeszcze wy do mnie piszecie, że zdjęcia są nie obrobione, ja jako laik w tej dziedzinie, coś tam widziałam, ale myślałam, że mi się wydaję... Nie wydawało mi się...

Najgorsze jest to, że z pleneru mamy tylko 18 zdjęć, każde ujęcie razy 4, niby 100 zdjęć, ale tak naprawdę 18...
Tak jak pisałam nie ma podstawowych zdjęć. Zdjęć o które prosiłam. Dzwoniliśmy do niej, to ona plików RAW nam nie da, bo już ich nie ma, i dała wszystko co miała, czaicie, że zrobiła tylko 400 zdjęć przez 10 godzin...

Ogólnie teraz zrobiliśmy awanturę na pół miasta, więc bezczynnie nie siedzimy...

Agatko ja pamiętam, jakie i Ty miałaś problemy...

Patrycja to owszem fotograf na moje pytanie, gdzie są zdjęcia jak władamy sobie obrączki, odpowiedziała, no przecież są, tak z odległości kilometra, więc właściwie nic nie widać.

Tak w ogóle to nie rozumiem dlaczego szukacie kogoś do obróbki zdjęć?Powinien wam to zrobić ten/ta któremu/ej za to zapłaciliście!

Pani powiedziała, że te zdjęcia są obrobione i ona nie rozumie o co nam chodzi...

Gosiu, Madziu i Marcelko, jak pisałam plików RAW nie dostaniemy... Mi już chodzi jedynie o to, żeby zrobić jakieś zdjęcia do albumu, żeby było co pokazać, bo na chwilę obecną nie mamy w ogóle zdjęć... Ja wiem, że nie wiele, da się z tego zrobić, ale spróbować można, nie my za to płacimy, tylko moi rodzice, bo jak zaznaczam to ich wina... Już co będzie to będzie... Dostaliśmy propozycję od tego człowieka u którego byliśmy, że zrobimy plener, jeszcze raz przynajmniej tyle, ale co z tego skoro ja nie mam sukienki :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1:

Ja jak myślę o tych zdjęciach to zaczynam płakać... Już właściwie nie wiem co robić, skoro wy mówicie, że jpg nie ma sensu dawać, a RAw i tak nie dostaniemy...

Co do błogosławieństwa, najpierw Pan Młody jest błogosławiony sam u siebie w domu, potem u Panny młodej są błogosławieni razem. Nie wiem dlaczego tak jest.

Idę może się jeszcze zdrzemnę...

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #148 dnia: 11 Sierpnia 2011, 08:04 »
Współczuje, naprawdę współczuje. Sama miała właśnie "takiego znajomego" i dużo mnie kosztowała przed weselem zmiana kamerzysty na kogoś innego (choć fotograf niestety został i przez to sama mam średnie zdjęcia i żałuję), żeby właśnie nie mieć czegoś przeciętnego.
Miałam akcje i płacze z rodzicami ale byłam twarda bo właśnie przeczuwałam że dostanę coś co mi się kompletnie nie podoba ;)

Rzeczywiście sesje można by powtórzyć, na upartego nawet zdjęcie z obrączkami ;) A może jest jakakolwiek możliwość wypożyczenia sukni na jeden dzień za mniejszą cenę? Jak opowiesz Pani z salonu historię może coś się uda, warto spróbować :)
Zawsze to byście mieli piękne zdjęcia :)

Offline anullali

• uzależniony
« Odpowiedź #149 dnia: 11 Sierpnia 2011, 09:01 »
naprawdę mega współczuje sytuacji...
z jpg da się trochę wycisnąć więc oby ten facio faktycznie wiedział co robi :)