Autor Wątek: WĄTEK STARAJCYCH SIĘ O DZIECKO CZ. 7  (Przeczytany 240693 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline buffy85

• bywalec
  • data ślubu: 19.09.09
Odp: WĄTEK STARAJCYCH SIĘ O DZIECKO CZ. 7
« Odpowiedź #2400 dnia: 16 Lutego 2012, 10:03 »
Ika super!!!
trzymam kciuki :D

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #2401 dnia: 16 Lutego 2012, 21:58 »
Ika- GRATULACJE!!!! Cudowna wiadomość!!! Trzymam kciuki za fasolinę!!!!  ;D

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #2402 dnia: 16 Lutego 2012, 22:00 »
Ika rewelacja.. Super, że czujesz się inaczej.. czyli objawy są??

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #2403 dnia: 17 Lutego 2012, 09:40 »
Dzięki za kciuki! O dziwo jestem spokojna i pełna wiary, że limit nieszczęść wyczerpaliśmy :)
Do gina umówię się chyba na 7 marca, akurat będzie 7t2d ciąży, więc powinno być widać to co ma być widać.
A tak w ogóle to udało się w pierwszym cyklu starań :)

marcella od tygodnia nie piję kawy- odrzuca mnie na sam jej zapach, do tego wrażliwe i lekko bolące piersi ;D
margolka trzymam mocno za Was kciuki.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #2404 dnia: 17 Lutego 2012, 12:46 »
Kurczę rewelacja!!!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #2405 dnia: 17 Lutego 2012, 14:10 »
Ilonko no to trzymam kciuki! Mnie też tydzień przed odrzuciło od kawy i jeszcze od alkoholu.

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #2406 dnia: 18 Lutego 2012, 14:49 »
Mi też sie wydaje że i nam sie udało ale poczekam jeszcze do konca miesiąca.
Własnie mam takie same objawy jak ika3w ...bolą mnie piersi no i zle sie czuje ostatnio
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2407 dnia: 18 Lutego 2012, 15:11 »
Hej.

Dziewczyny mam do Was pytanie ...
Czekam na poronienie i zastanawiam się co mam zrobić z TYM co ze mnie wyleci ... ?
Co Wy zrobiłyście ??

Wczoraj byłam na usg.
Dwa tyg temu pęcherzyk wynosił 1.5 cm , a wczoraj tylko 1.6 cm ... i dziecka nie ma :'(.Pęcherzyk jest wielkości 7 tyg , a przecież to był już 9t4d.
Lekarka powiedziała że w ciągu paru dni powinno przyjść poronienie , a jak nie to za 10 dni mam kolejne usg i wtedy lekarz powie co dalej.
Lekarze zakładaja dwie wersje : dziecko jest , ale w pierwszych tyg przestało się rozwijać i dlatego nie widac na usg bo za malutkie , a kolejna wersja to że jest pusty pęcherzyk.

Wczoraj miałam juz brunatny śluz , dzisiaj kawowy ... Jak już ma się to stać niech się stanie juz teraz ... Chce już być po  :'(.

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #2408 dnia: 18 Lutego 2012, 15:21 »
Agulla  :przytul: :przytul: :przytul: ..przykro mi..  :(
a Wam Dziewczyny LilithGoth i Ika serdecznie gratuluję i trzymam kciuki, żeby potwierdziły się Wasze przypuszczenia i żeby Dzidzia zdorwo rosła  :)
Ja już po wizycie u gina..przypisał mi Bromergon, na obniżenie poziomu prolaktyny i na owulację także od razu zaczęłam brać ( na razie pół tabletki) ale co ja się naczytałam na różnych forach...same skutki uboczne..no ale muszę przecierpieć żeby wszystko było dobrze..a czy któraś z Was zażywała je kiedyś?? jak się po nich czułyście?? ja od razu zareagowałam na nie wzmożoną sennością i zatrzymanie wody w organizmie(póki co 1 kg w górę)..ale mam nadzieję, że zaraz jak organizm się przyzwyczai wszystko wróci do normy  ::) 
uciekam na Kowalczyk   :-*

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #2409 dnia: 18 Lutego 2012, 15:36 »
agulla to co ze mnie leciało to były skrzepy krwi, taka mega obfita miesiączka. Podejrzewam, że u Ciebie też tak będzie... Strasznie mi przykro, że musisz przez to przechodzić :(

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #2410 dnia: 18 Lutego 2012, 16:06 »
a Wam Dziewczyny LilithGoth i Ika serdecznie gratuluję i trzymam kciuki, żeby potwierdziły się Wasze przypuszczenia i żeby Dzidzia zdorwo rosła  :)
Ja już po wizycie u gina..przypisał mi Bromergon, na obniżenie poziomu prolaktyny i na owulację także od razu zaczęłam brać ( na razie pół tabletki) ale co ja się naczytałam na różnych forach...same skutki uboczne..no ale muszę przecierpieć żeby wszystko było dobrze..a czy któraś z Was zażywała je kiedyś?? jak się po nich czułyście?? ja od razu zareagowałam na nie wzmożoną sennością i zatrzymanie wody w organizmie(póki co 1 kg w górę)..ale mam nadzieję, że zaraz jak organizm się przyzwyczai wszystko wróci do normy  ::) 

ja biore juz prawie rok, u mnie po okolo 2 godzinach mega mega katar zatykajacy wszystko az do czubka glowy, trwajacy okolo pol godziny i mdlosci, raz mniejsze raz wieksze. Polecam brac go przed spaniem, przynajmniej mdlosci sie nie czuje. A znam dziewczyny ktore strasznie sie po nim czuly, spedzaly w toalecie duzo czasu.
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #2411 dnia: 18 Lutego 2012, 16:30 »
Ja też polecam brać na noc żebyś jak najmniej odczuwała skutki uboczne!!!

Agulla u mnie też to była większa miesiączka ze skrzepami....

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2412 dnia: 18 Lutego 2012, 18:25 »
alinka692 ja nei miałam żadnych skutków ubocznych po bromergonie...
agulla jejku tak mi przykro :(:(

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #2413 dnia: 18 Lutego 2012, 19:29 »
alinka692, ja biore bromergon 3 miesiąc i zadnych skutkow ubocznych nie mam :) i potwierdzam że najlepiej je brać na noc :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #2414 dnia: 18 Lutego 2012, 20:35 »
Agatko bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić...nawet nie potrafię sobie wyobrazić co to za okropny ból serca musisz czuć :'( mam jeszcze cichą  nadzieję, że może jeszcze wszystko się Wam ułoży...

Ika gratulacje serdeczne ;D

Alinko jak brałam to raczej było w porządku, oczywiście na noc...no i nie wolno pić :P

ja jestem skonfudowana swoim organizmem, nic nie rozumiem...za miesiąc wizyta u ginka...łudziłam się, że może się obejdzie, no i nie chciałam sfiksować na punkcie zajścia w ciąże, ale nie ma już co zwlekać, szkoda, że nam się nie udało jakoś normalnie, jak większości...najgorsze, że chyba zaczynam się czuć jak jakaś ułomna skoro nie mogę zafasolkować :-\

Offline anka332

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2415 dnia: 18 Lutego 2012, 20:37 »

elemelka nie czuj sie ulomna i nam sie kiedys uda zobaczysz, ja staram sie juz ponad 1,5 roku, zjadam tone tabletek i ciazy jak nie bylo tak nie ma. Ale wierze ze i my bedziemy mamusiami.
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #2416 dnia: 19 Lutego 2012, 10:41 »
Martuś nie pisz takich głupot jaka znowu ułomna ...tak się zdarza że jedni mają łatwiej inni trudniej, a planujecie jakieś badania?
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2417 dnia: 19 Lutego 2012, 11:46 »
elemelka to ja jestem chyba już całkeim ułomna bo staraliśmy się 3 lata.... głowa do góry ! Jakie podjęliście już kroki i ile czasu się staracie ??

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2418 dnia: 19 Lutego 2012, 12:13 »
Gabiś w zasadzie od ślubu, czyli 1,5 roku...ale nie chciałam się nakręcać za bardzo...
idę do ginka w przyszłym miesiącu...więc zobaczymy co powie...

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2419 dnia: 19 Lutego 2012, 12:20 »
elemelka my po 1,5 roku współżycia bez zabezpieczenia poszliśmy do kliniki lecz. niepłodności. Robiliście jakies badania ???

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2420 dnia: 19 Lutego 2012, 12:23 »
Gabiś jeszcze nie, zobaczymy co powie lekarz...generalnie staram się być dobrej myśli...wczoraj mnie jakiś dołek złapał bo się dziwnie czułam...jajniki  bolały, a test owu nic nie pokazywał ::)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2421 dnia: 19 Lutego 2012, 12:57 »

Ja już po wizycie u gina..przypisał mi Bromergon, na obniżenie poziomu prolaktyny i na owulację także od razu zaczęłam brać ( na razie pół tabletki) ale co ja się naczytałam na różnych forach...same skutki uboczne...

alinka nie czytaj za dużo...
Do dwóch ciąż podchodziłam w bromokryptyną...
Za pierwszym razem szybko sobie zwiększałam dawkę (o 1/4 tabl co trzy dni), skończyło się mega zaparciami...zmieniłam Bromergon na Parlodel (droższy, ale lepiej oczyszczony odpowiednik) poprawiło się jakoś po miesiącu...
Za drugim razem wystartowałam od razu z Parlodelem, zwiększałam o ćwiartkę co 10 dni, na spokojnie...jedyne  co mi dokuczało to trochę nudności w pracy, ale te nudności to pikuś przy tym co przechodziłam na początku ciąż...i byłam śpiąca jak musiałam na dyżurach pracować w nocy...
Wg mnie to znikome niedogodności...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #2422 dnia: 19 Lutego 2012, 13:47 »
Dziękuję Dziewczyny za odpowiedzi  :-* tak jak podpowiedziałyście zaczęłam brać na noc  :)
Liliann też słyszałam o droższym ale mniej nieznośnym zamienniku ale póki co zobaczę jak ten Bromergon będzie na mnie wpływał..za m-c i tak mam się zgłosić do gina więc w razie czego zapisze mi to drugie  :)
..co tam nudności, senność, tycie..pikuś  :P byle mieć Ukochaną i zdrową dzidzię w łonie  :P
Elemelku a nadal bierzesz Bromergon?? jak długo brałaś i na co miałaś ten lek przypisany?? bo on niby jest na wywołanie owulacji to jak wszystko inne jest w porządku to chyba nie powinno być trudności z zajściem w ciąże ??
mi od razu lekarz kazał przebadać mojego Mężusia bo często zdarza się, że kobieta fiksuje bo nie może zajść w ciążę, bierze leki, robi badania, monitoringi owulacji itd..itd..a "wina" leży po drugiej stronie  :-\  ..a ponoć faceta prędzej "wyleczyć" poprzez zmianę nawyków żywieniowych itp. tylko teraz nie wiem gdzie Mężuś ma się zbadać..u seksuologa?? przepraszam za takie głupie pytanie ale szczerze mówiąc nie wiem..zaraz poszperam na necie to znajdę odp  ;D

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2423 dnia: 19 Lutego 2012, 13:56 »
Alinko ja brałam kiedyś jak jeszcze byłam nastolatką, prawie 2 lata endykronolog mi przepisał bo miałam wysoką prolaktynę, ale to nic nie dawało. Zmieniłam lekarza i ten przepisał lek stricte na tarczycę, chwilę brałam bromergon też i się wszystko uregulowało, w zeszłym roku brałam też jedno opakowanie po 0,5 tabletki bo miałam troszkę przekroczoną, ale lekarz kazał się nie przejmować ;) teraz biorę po prostu na tarczycę :P
jeśli chodzi o badania facetów to wiem ;) już rozmawiałam z mężem na ten temat i mówi, że nie ma sprawy ;) ale też się zastanawiam u jakiego to lekarza, choć mam nadz, że ginekolog nami pokieruje ;)

elemelka nie czuj sie ulomna i nam sie kiedys uda zobaczysz, ja staram sie juz ponad 1,5 roku, zjadam tone tabletek i ciazy jak nie bylo tak nie ma. Ale wierze ze i my bedziemy mamusiami.

Aniu ja też nie dopuszczam innej możliwości :D będzie dobrze, tylko trzeba w to wierzyć :-*

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2424 dnia: 19 Lutego 2012, 14:03 »
alinka nie musisz utyć...też się tego nieco obawiałam, ale ani za pierwszym, ani za drugim razem nie przytyłam ani grama...
Od leków się nie tyje, tyje się od jedzenia...fakt, że niektóre leki nakręcają apetyt, ale od tego na się głowę, żeby nie żreć, a się odżywiać...
Mi bromokryptyna na łaknienie nie wpłynęła...
I naprawdę polecam ten droższy odpowiednik. Teraz to się czasem zastanawiam, co mnie podkusiło na wypisanie sobie recepty na ten polski generyk...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2425 dnia: 19 Lutego 2012, 14:22 »
elemelka my zaczeliśmy od badania męża. i dobrze bo wyszło co miało wyjść i się leczylismy.

Offline anka332

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2426 dnia: 19 Lutego 2012, 14:53 »
my tez od razu zbadalismy m, u niego naszczescie wszystko rewelacyjnie. Na badanie idziesz normalnie do labaoratorium, wczesniej sie umawiajac, oni ci dokladnie powiedza ile nie moze byc wczesniej seksiuku i jak to wszystko ma wygladac, czy jest jakies miejsce zeby napelnic pojemniczek, czy trzeba dowiezc, jak dowiezc to najczesciej nie pozniej niz 30 minut. A z wynikami idziesz do swojego gina
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline svene

• zapaleniec
  • MAMA ANIOŁKĄ [*] 03-06-09
  • data ślubu: 07-07-07
« Odpowiedź #2427 dnia: 19 Lutego 2012, 15:56 »
hej dziewczyny
przepraszam że pisze w tym wątku..ale chyba tylko tu sie udzialam (choc niewiele)
najwyzej admin niech usunie tę nostkę jesli naruszam tym regulamin.

Organizujemy paczki i aukcje charytatywne dla dzieci w Kambodzy!

Michał Pauli- znany artysta, autor wstrzącającej biografii "12xśmierć"- ufundował nam 2 książki z podpisem oraz 5 akrylowych obrazków

Pieniążki z aukcji zostana w całości przeznaczone na zakup art.szkolnych oraz słodyczy
dla kambodżańskich dzieci w Phnom Penh adres:

KKEV Cambodia

Suon Bopha Samrong Teav Village,

Sangkat Kraingthnong,

Khan DaungKor,

Phnom Penh P.O. box 2567 tel. 855-92 387 362/12-91

Cambodia

w zeszłym roku po powrocie z mezem z Kambodzy pomoglismy szkole w Battambank, wysyłajac paczki z Polski

jesli ktos ma facebooka, możecie zobaczyć zdjęcia:

http://www.facebook.com/bunnaraths

w tym roku pomagamy sierocińcowi w Phnom Penh

mozna przeczytać relacje z pobytu w tej placówce na blogu Pauliny
która teraz tam jest: http://pauladziasko.geoblog.pl/zdjecie/526843

Ja wylatuje z mezem juz za tydzień..paczek mam juz sporo:)
kwiestia jeszcze licytacji i zakupów na miejscu:)

ZAPRASZAM DO LICYTACJI RÓWNIEŻ NA FACEBOOKU W ZAKŁĄDCE U MICHAŁA PAULI!!!!

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=14037353

na priwa moge podac swoje namiary na f-b
pozdro

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #2428 dnia: 20 Lutego 2012, 19:02 »
ja na prolaktynę brałam bromergon, na noc
jedynymi skutkami ubocznymi jakie miałam, to obniżone ciśnienie, które dawało mi się w znaki (normalnie mam niskie, a po tabletkach jeszcze się obniżyło)

nam minęło teraz w lutym 2 lata starań
badania męża i wizytę u lekarza zaliczyliśmy po 8-9 miesiącach
po swoim doświadczeniu wiem, że warto zrobić przed pierwszą wizytą u lekarza podstawowe badania krwi itp.
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #2429 dnia: 20 Lutego 2012, 21:49 »
Lara, a co u Was?  Visanne daje jakieś efekty  ???