Autor Wątek: JF Duet Goleniów opinie  (Przeczytany 111804 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
Odp: JF Duet Goleniów opinie
« Odpowiedź #60 dnia: 11 Maja 2009, 12:18 »
OSTRZEGAM!!!!
JF Duet "zapomniał" rok temu wpisać w swoim zacnym kajeciku że oprócz sali na wesele zamawiamy również salę na poprawiny! I tak 4 dni temu gdy zadzwoniłam do restauracji ( "coś mnie tknęło")żeby wszystko sprawdzić ta "wspaniała informacja" przypadkiem wyszła na JAW!! Dzień później już byliśmy w Duecie- była wielka dyskusja (bo sala została już zarezerwowana przez kogoś innego!!!!) i wywalczyliśmy swoje - poprawiny się odbędą ale tyle co się nerwów najadłam to moje i nawet "przepraszam" nie usłyszałam. Wg szefowej pani J. "nic się nie stało"!! Tylko ciekawe co bym zrobiła gdyby to wyszło kilka tygodni przed Uroczystością!! A gdy uraczyłam kierowniczkę informacjami na temat tego o jakich wpadkach się dowiedziałam przez internet (chociażby to co "pioteras" pisał) Pani zrobiła WIELKIE OCZY I ABSOLUTNIE ZAPRZECZYŁA!! Kochani zaglądajcie ludziom przez ramię bo wy sobie w spokoju myślicie że jest oki a później mogą wyjśc takie rzeczy- bądźcie czujni!
NIC NA "PIEKNE OCZY" WSZYSTKO NA PAPIERZE!
« Ostatnia zmiana: 11 Maja 2009, 12:22 wysłana przez katrishja »
kasia

Offline aniaola
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.05.2009
« Odpowiedź #61 dnia: 11 Maja 2009, 14:54 »
Ludzie o co chodzi z tą willa?
Ja mam wesele 29. 05 tam i mam zarezerwowany ten hotel nad ta nową salą oraz pokoje w tym małym hoteliku przy bramie, to chyba nie jest ta willa? prawda? A cena taka sama 45zł za nocleg.  Kierowniczka nic mi nie mowiła ze jest jeszcze gdzieś inndziej nocleg możliwy. 
[link=hxxp: www. suwaczek. pl/][image noborder]hxxp: www. suwaczek. pl/cache/177fa6043b. png[/image][/link]

Offline ARNIMO

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.04.2010
« Odpowiedź #62 dnia: 11 Maja 2009, 21:41 »
cześć,
moja opinia na temat JF Duet - powiem szczerze- żadna rewelacja, ale to tylko moja opinia.  Sala owszem piękna, duża, ładnie przystrojona, ale jedzenie mizerne.  Duży minus -narzucają z góry czas wydawania posiłków i wówczas niech się pali, niech się wali, zespoły muszą kończyć granie, co kompletnie rozwala zabawę.  Co się goście rozkręcą, to kierownik sali już każe kończyć, bo czas na posiłek - młodzi i zespół nie mają nic do gadania.  Z jednej strony stara się być miły, ale z drugiej strony. . . .  Posiłki są wydawane wg.  planu czasowego.  Zdarzyło się, że my nie dostaliśmy np.  szaszłyka - zgłosiliśmy się do kuchni żeby nam podali to powiedziano nam, że już nie ma - "kurcze" a w sali obok też było wesele więc nie wierzę, że tak mało jedzenia było.  Poza tym ładne miejsce, sale też ładne, ale kuchnia i sposób wydawania posiłków  do poprawy.  Nie można wymuszać końca muzyki, bo posiłki są wydawane.  Goście jeśli będą chcieli to sami usiądą i zjedzą - nie trzeba ich do tego zmuszać, tym bardziej, że na wesele idzie się bawić, a nie ciągle siedzieć przy stolikach.

. . . ale to tylko moja prywatna opinia.

Offline katrishja

• entuzjasta
« Odpowiedź #63 dnia: 12 Maja 2009, 07:00 »
"Aniaola" willa znajduje się kompletnie poza terenem hotelu- około pół km może troche więcej przed hotelem -jadąc od centrum miasta. Także jeśli masz pewność że goście śpią w tych budynkach to możesz być spokojna:) Ja po "przejściach" zażyczyłam sobie aby na umowie jasnozaznaczyła że wszyscy goście śpią właśnie na terenie hotelu - żeby przypadkiem nie przysżło jej do głowy rozdzielać ich że np. 40 miesjc tu a 20 w Willi.
kasia

Offline missmax

• entuzjasta
« Odpowiedź #64 dnia: 12 Maja 2009, 14:10 »
cześć,
moja opinia na temat JF Duet - powiem szczerze- żadna rewelacja, ale to tylko moja opinia.  Sala owszem piękna, duża, ładnie przystrojona, ale jedzenie mizerne.  Duży minus -narzucają z góry czas wydawania posiłków i wówczas niech się pali, niech się wali, zespoły muszą kończyć granie, co kompletnie rozwala zabawę.  Co się goście rozkręcą, to kierownik sali już każe kończyć, bo czas na posiłek - młodzi i zespół nie mają nic do gadania.  Z jednej strony stara się być miły, ale z drugiej strony. . . .  Posiłki są wydawane wg.  planu czasowego.  Zdarzyło się, że my nie dostaliśmy np.  szaszłyka - zgłosiliśmy się do kuchni żeby nam podali to powiedziano nam, że już nie ma - "kurcze" a w sali obok też było wesele więc nie wierzę, że tak mało jedzenia było.  Poza tym ładne miejsce, sale też ładne, ale kuchnia i sposób wydawania posiłków  do poprawy.  Nie można wymuszać końca muzyki, bo posiłki są wydawane.  Goście jeśli będą chcieli to sami usiądą i zjedzą - nie trzeba ich do tego zmuszać, tym bardziej, że na wesele idzie się bawić, a nie ciągle siedzieć przy stolikach.

. . . ale to tylko moja prywatna opinia.
[/size]

..ja jako panna młoda z owego wesela się wypowiem: że zespół dostaje program kiedy o której godzinie będą wnoszone dane posiłki i powienien się do tego dostosować (ja zespół uprzedziłam o tym programie). Zespół ów grywa zwykle długie bloki - no to super i nam się to podoba - ale właśnie, ze wględu, że jest dużo posiłków i jest plan w DUECIE, no to trzeba zmienić taktyke i się dostosować. . .  Jeszcze co do zespołu i rozwalania zabawy przez kończenie grania ze względu na przerwy - to nie wiem dlaczego wyszły takie problemy, jak ponoć dostaliście program. Chyba że nie dostaliście.... ? No a jak nie zdążyliście sie zapoznać z programem - to zespół jak widzi co się dzieje - to natychmiast musi zwęzić blok i zagrać coś przyciągającego gości na parkiet lub zrobić jakąś zabawę i taniec zagrać, by nie było dziur w blokach. No nie wiem, ja profesjonalistą nie jestem, ale myślę, że profesjonaliści powinni się odnaleźć w każdym problemie i zabawiać gości tak, jak zawsze. Żeby nie było widac po nich zdenerwowania i obojętności.

Nie zgodze się z tym, że " jedzenie było mizerne". Dla mnie jedzenie było zbyt obfite i było zbyt go dużo. Nawet nie mogłam czasami na nie patrzeć, że ile jeszcze go jest na stołach, a obsługa ma jeszcze wydac później 3 gorące posiłki...  :o Jest mi przykro, że szaszłyka jako zespół - nie otrzymaliście i "ze niby zabrakło" - trzeba było nam to bezpośrednio zgłosić, albo świadkowi - i nam by przekazał. Przecież Wy główna rolę odgrywaliście - bo męczyliście się, by grać, śpiewać i zabawiac gości.

Co do JF DUETU - Nie podobało mi się, że obsługa za często i zbyt perfidnie "czyściła" stoły z brudnych talerzy. Ja co dopiero zaczełam cos jesc, poszłam tanczyc, a już talerz był czysty i opróżniony. Może tak to już jest w kodeksie i etyce reatauracji ...? bo ja nie wiem.
Nie podobało mi się, że ogród - bo piękny - był praktycznie mało co oświetlony w nocy, żadnych lamp solaryjnych, nie było widac mostka, kwiatów, itp,itd - tylko w dzień można było go podziwiać. Za to w sali koło kuchni, tam gdzie siedzielismy - my jako para młoda - było zbyt jasno..... przyniesli swiece, ale tak jakoś nie stworzyły one żadnego klimatu, jak było jasno jak w pokoju   :-\ ::).

Ogólne wrazenia - goście nie narzekali, większość chwaliła to miejsce na wesele. Mi się podobał -  fajny duży parkiet. Jedzenie - było go nawet zbyt dużo , to chyba było dla mojej mamy najważniejsze ;). Acha, jeszcze jeden negatyw który zauważyłam - troche zbyt duszno na sali było.. wiekszosc ludzi wychodziła na dwór i może mniej tańczyła.
Jak jeszcze cos mi się przypomni - to napiszę.

Offline fionka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #65 dnia: 13 Maja 2009, 09:07 »
Swietnie, że piszesz, bo masz świeże informacje jeszcze na gorąco. Ja organizuję tam swoje wesele 1.08.2009. na Sali Kryształowej. Którą salę Ty opisujesz?

serdecznie pozdrawiam i gratuluję ślubu

Offline missmax

• entuzjasta
« Odpowiedź #66 dnia: 13 Maja 2009, 21:51 »
ja miałam wesele w tej sali pierwszej - czyli to PERŁOWA.

Offline basiunia225
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 28 Maja 2009, 13:40 »
  W zeszłym roku w sierpniu odbyło się tam nasze wesele.  Nie mam zamiaru straszyć par planujących tam przyjcie, a jedynie ostrzec i wyrazić moje odczucia co do tej Sali i reszty, aby u was nie powtórzyły się te same błędy.

Po pierwsze zamówiliśmy sale rok wcześniej i przy podpisywaniu umowy dostaliśmy cennik oraz rodzaje menu jakie mamy do wyboru.  Wszystko byłoby ok.  gdyby nie to, że niedługo przed weselem przy rozmowie organizacyjnej dowiadujemy się, że ceny podrożały, a szefowa tłumaczyła się, że to normalne bo inflacja poszła w górę.  Zgodzilibyśmy się z ta wiadomością gdyby była zawarta w umowie, ale na temat inflacji nic napisane nie było.  Stanęliśmy twardo na swoim i udało nam się w połowie wywalczyć swoje i rozłożyliśmy tą dopłatę pół na pół (i tak byliśmy stratni).

Po drugie na swojej stronie internetowej piszą:
Decydując się na przyjęcie weselne w naszym Hotelu w cenie menu otrzymujecie Państwo apartament dla nowożeńców, transport na ceremonię jednym z naszych luksusowych samochodów, pokaz fajerwerków* oraz niższe ceny pokoi hotelowych dla gości weselnych. 

*pokaz organizowany wyłącznie, kiedy przyjęcie weselne organizowane jest na min.  100 osób

W związku ze nasze wesele było bardzo duże bo liczyło ponad 150 osób dostaliśmy pokaz fajerwerków.  Pokaz miał być o godz.  23.  Jeżeli to był prezent od nich to powinni dopilnować aby wszyscy wyszli na zewnątrz, ale niestety nie dogadali się z orkiestra i goście wyszli parę minut po 23, ale oczywiście na darmo bo pokaz już minął…. tylko ci co wcześniej wyszli na papierosa mieli okazje go zobaczyć.  Ja z mężem też nie widzieliśmy pokazu. 

Jeżeli chodzi o luksusowy samochód jaki otrzymaliśmy w prezencie to dziękowaliśmy Bogu, że mieliśmy zamówione dodatkowe Auto , bo inaczej mój mąż spóźnił by się na własny ślub.  40 min.  przed ceremonią zaślubin gdzie młody musiał dojechać ponad 20 km do miejsca ślubu kościelnego i jeszcze miało być błogosławieństwo szefowa sali dzwoniła do mnie zapytać jeszcze raz o adres gdzie ma limuzyna przyjechać.  Okazało się, że pojechała pod inny adres.  Wtedy kazałam przekazać szoferowi, że ma jechać od razu do miejscowości gdzie będzie ślub kościelny, bo mąż już był w drodze.
  Następnie chciałabym dodać, że menu wybrane przez nas nie było do końca jak trzeba.  Zamiast krokietów zamówiliśmy paszteciki, ale mimo to zostały podane krokiety i to kilka sztuk (być może to co zostało z drugiej Sali!).   Tłumaczyli się że w menu było nieczytelnie napisane.  W ogóle przystawki były podane na małych miseczkach i do tego tak bogato przystrojone, że naprawdę niewiele konkretnej potrawy na nich było. 
  Dzień wcześniej przywieźliśmy dwie beczki z piwem ponieważ było do wyboru piwo od nich (za które trzeba będzie zapłacić) lub, że kupimy własne i nam podłączą a co zostanie to po poprawinach zabierzemy.  Jak się okazało na poprawinach to nasze piwo zginęło, a co najlepsze to że w ogóle go nie było i że już na wesele podłączyli oni swoje i mamy teraz zapłacić…po długich rozmowach i dowodzie dostawcy, że beczki z piwem dzień wcześniej dostarczył z wielką łaską umorzono nam koszta za piwo.  A po naszym piwie jakie tam dostarczyła firma z browarów ani śladu.   
  Można byłoby pisać i pisać, ale szkoda nerwów.  Ładna, duża sala, piękne otoczenie i ogród, szkoda jedynie, że tyle niedociągnięć z ich strony, bo w końcu płacimy za to grube pieniądze. 

Offline katrishja

• entuzjasta
« Odpowiedź #68 dnia: 29 Maja 2009, 18:12 »
Basiunia

Ja po tym do czego mnie doprowadzili to juz sie boje co mnie jeszcze czeka!!!!(PS. zapomnieli wpisac ze mamy poprawiny w 3sali i po roku czyli około miesiac temu "wyszło" to przez przypadek!!! i na szczeście wywalczylam swoje)
Miejsce jest piekneale własciiele tragedia:(
ehhh mam nadzieje ze bede na tyle czujna ze ich dopilnuje ale nie zmienia to faktu ze tak NIE POWINNO BYC!!!!!!!!!! :(
kasia

Offline słodka_wanilia

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011
« Odpowiedź #69 dnia: 31 Maja 2009, 11:45 »
Witajcie,
bardzo podoba mi się hotel Duet i jestem ciekawa z jakim wyprzedzeniem trzeba rezerwować termin, z jakim wyprzedzeniem Wy go rezerwowaliście?
Pozdrawiam

Offline katrishja

• entuzjasta
« Odpowiedź #70 dnia: 1 Czerwca 2009, 07:44 »
Ja podpisałam umowę dokładnie 22 kwietnia 2008 a ślub jest 18 września 2009... sobót już nie było we wrześniu wzieliśmy piątek :)
kasia

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #71 dnia: 5 Czerwca 2009, 13:48 »
Kurcze, aż strach czytać co piszecie.
Ja od sierpnia 2008 r. mam zarezerwowaną salę na 15.05.2010 - salę + sala na poprawiny + hotel.
Mam nadzieję, że wszystko nadal gra.
Chyba niedługo się tam przypomnę.

Offline bubens2202
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.06.2013
« Odpowiedź #72 dnia: 7 Czerwca 2009, 18:21 »
witam,

dla tych ktorych przeraża długie czekanie na wolny termin w "Duecie" mam propozycje, mianowicie mam do odstąpienia date przyjęcia weselnego na grudzień 2009 , jesli by był ktos zainteresowany zapraszam na moje ogłoszenie w dziale "Komis"

Link ->  forum. e-wesele. pl/index. php?topic=16474. 0

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 7 Czerwca 2009, 18:23 wysłana przez bubens2202 »

Offline bubens2202
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.06.2013
« Odpowiedź #73 dnia: 21 Czerwca 2009, 21:05 »
Cytat: bubens2202 link=topic=4007. msg935240#msg935240 date=1244391674
witam,

dla tych ktorych przeraża długie czekanie na wolny termin w "Duecie" mam propozycje, mianowicie mam do odstąpienia date przyjęcia weselnego na grudzień 2009 , jesli by był ktos zainteresowany zapraszam na moje ogłoszenie w dziale "Komis"

Link ->  forum.  e-wesele.  pl/index.  php?topic=16474.  0

pozdrawiam

Offline suri
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: 5 Lipca 2009, 23:50 »
Nie polecam :klnie: Z roku na rok jest coraz gorzej >:( o tyle o ile w ubiegłym roku mieliśmy zastrzeżenia co do obsługi i brudnych obrusów na stołach to w tym roku Duet zaskoczył nas całkowicie:
mięsna wkładka do obiadu w postaci robaków :szczeka:
Surowe mięso w sałatce  :mdleje:
Zero słowa przeprosin ze strony obsługi a wręcz opryskliwość i absurdalne żarty z ich strony.
Problem z noclegiem i bezczelność właścicieli, ot jak wesele w bardzo prosty sposób można zamienić w koszmar :protestuje:
Lepiej dopłacić zrobić wesele w Vivacie i mieć święty spokój i pewność udanej zabawy :brawo_2:

Offline agausha
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lipiec 2009
« Odpowiedź #75 dnia: 17 Sierpnia 2009, 13:24 »
Jako panna młoda z lipca tego roku miałam NIESZCZĘŚCIE zorganizować wesele w Duecie.

Każdemu ten lokal odradzam.  To jaką niekompetnecję prezentują prowadzący Duet ludzie nawet nie mieści się w głowie.  Zniszczyli moje wesele i pozostawili głęboki niesmak.

Ostrzegam każdego: w trakcie wstępnych umów obiecują rzeczy, których z góry wiedzą, że nie będą w stanie spełnić.  Wszystko to po to tylko by podpisać z nimi umowę.  Pamiętam, że gdy wpłacaliśmy zaliczkę śmiali się, że negatywne opinie na ich temat to wymysł konkurencji.  To nie żadna konkurencja, to prawda.  Szkoda tylko, że dowiedzieliśmy się o tym w najważniejszym dla nas dniu.

Po lekturze licznych zasrzeżeń, które znalazłam na forach internetowych spisałam z właścicielem liczne aneksy do umowy.  Wydawało mi się, że to wystarczy.  Okazało się jednak, że w niczym to nie pomoże w dniu wesela.  Gdy po godzinie zabawy wyszło na jaw, że nie ma nawet jednego pokoju dla naszych gości sądziłam, że to jakis żart.  Pani na recepcji rozłożyła tylko ręcę i stwierdziła, że może warto zadzwonić do właściciela.  Coż z tego, skoro właściciel telefon po prosty wyłączył.

Po jakimś czasie swoją obecnością zaszczyciła nas menedżerka, która niemal z odrazą patrzyła na nas i nie rozumiała co się wokół niej dzieje.  Ojciec właściciela dojechał do nas z łaską po jakiejś godzinie.  Aneksy do umów nagle sie gdzieś zapodziały. . .

Zwodzono nas przez jakieś dwie godziny.  W dniu naszego wesela była upalna pogoda, więc goście z niecierpliwością czekali na pokoje.  W pewnym momencie usłyszałam, że oni z nami negocjować nie będą.  Że jak chcemy to możemy iść z nimi do sądu.
Ciężko opisać, co ja wtenczas poczułam.

Kiedy w końcu do p.  Franciszka doszło, że pół gości weselnych jest z wykształcenia prawnikami, spisał z nami porozumienie na mocy którego zobowiązał się do odszkodowania oraz zapewnienia gościom zastępczego lokum.

Podsumować moge tylko w ten sposób: jeżeli chcecie by ktoś zrujnował Wasz najpiękniejszy dzien w zyciu, to JF Duet jest idealnym do tego miejscem.

Oczywiście do tego wszytskiego dołożę jeszcze brudną podlogę i zeschniete jedzenie. 

Offline annamucha
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 16 Września 2009, 23:23 »
Witam,
 Miałam SZCZĘŚCIE BYĆ na weselu w JF DUET u swojej siostry.  Razem z siostrą  :D organizowałyśmy wesele, byłam zaskoczona co nam zaoferowano.  Nie dość że na weselu było bużo jedzenia(może to dlatego że wybrałyśmy odpowiedni zestaw), sala przy recepcji przystrojona była bardzo ładnie(nie wiem ile by kosztowało wynajęcie florystki żeby tak udekorować), choć i tak sala była przepiękna.  Pokoje dla naszych gości były przygotowane tak jak na rozpisce którą siostra dostarczyła do DUETU.  Poprawiny też odbyły się bez jakich kolwiek niespodzianek. Jak znajde odpowiedniego kandydata na męża NAPEWNO PRZYJĘCIE ZORGANIZUJE  W JF DUET!!!!!!!!!!

Offline agausha
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lipiec 2009
« Odpowiedź #77 dnia: 18 Września 2009, 19:39 »
Użytkownik Annamucha to nikt inny jak pracownik JF Duet!!.  Jej post o super weselu w JFDuet to kolejne KŁAMSTWO tej firmy.  Świadczyć o tym najlepiej może fakt, że to jej pierwszy i ostatni post na tym forum.  Podejrzewam, że to nie nikt inny, tylko pani menedżer.  Teraz już rozumiem skąd tyle dobrych opinii na ich temat.  Po prostu sami sobie piszą.  Na dowód wkleję treść prywatnej wiadomości, którą wczoraj od niej odebrałam za pośrednictwem tego portalu:

"annamucha z e-wesele wysłał do Ciebie wiadomość.

UWAGA: To jest tylko powiadomienie, nie odpowiadaj na ten email.

Wysłana wiadomość brzmi:

Witam,
 Jak już chciałaś coś napisać o jf duet, trzeba było napisać PRAWDE a
nie że TOBIE wesele nie wyszło, może zły kandydant????

Tu możesz odpowiedzieć na tę wiadomość:
hxxp: forum. e-wesele. pl/index. php?action=pm;sa=send;f=inbox;pmsg=41057;quote;u=14748"

Drodzy użytkownicy, gdyby to była postronna osoba nie miałaby powodu, żeby wypisywać takich przykrych rzeczy.  Każdy ma prawo do własnej opinii.  A ANNAMUCHA gdyby faktycznie tylko bawiła się na weselu u siostry, to nie marnotrawiłaby czasu na wysyłanie wiadomości do osób poszkodowanych prze JF Duet.

Pani ANNAMUCHO informuje, że kandydat na męża nie jest zły, tylko cudowny.  Dużo wesołości nam sprawiła Panii wiadomość.

Pracownicy JFDuet przestańcie wypisywać sobie dobre opinie!! I przestańcie się zajmować organizacją wesel, bo to całkiem Wam widać nie wychodzi.

Offline marta-aleksandra

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.06.2010
« Odpowiedź #78 dnia: 19 Września 2009, 19:31 »
Witam

Bardzo zainteresował mnie ten temat , bo sama mam wesele w JF Duet w przyszyszłym roku.
Od dłuższego czasu zamierzałam wypowiedzieć sie na forum o tym temacie, gdyż widze że wypisywane są tu w wiekszości same negatywy na temat JFDuet. Wydaje mi się ,że każdy ma swoje zdanie i prawo do wyrażania własnej opinii, ale forum nie jest miejscem do oskarżania.  Po tym co tu przeczytałam wyżej moge stwierdzic, że prawda jest gdzies po srodku. 
Ja osobiście uważam ,że moge wypowiedzieć sie o JF Duet ponieważ na weselach w tym lokalu byłam wiele razy , poza tym kilka krotnie bawiłam się na imprezie sylwestrowej.  Oczywiste dla mnie jest to ,że nigdy nie dogodzi sie wszystkim.  Goście nie wiedzą  co tak naprawde wybrali młodzi , tzn.  jak bogate menu ,{ bo do wyboru jest przeciez kilka zestawów}, fajerwerki sa rowniez ustalone na pewna godzine i orkiestra powinna o tym wiedziec i poinformowac gosci ,
{ na weselach ktorych bylam nie bylo nigdy z tym problemu , a nieraz nawet goscie wychodzili za wczesnie}, jedynie co do pokoji moge sie zgodzić , bo czasami zdarza im sie zamieszanie.  Uważam  również że własciciele JF Duet nie żerują na dawnej opinii, ale skoro zajmują sie organizacją wesel od tylu lat to napewno mają o tym duze pojęcie i doświadzczenie w tym co robia .  Zwłąszcza ,że rozwijają się cały czas. 
Wiadomo jest ,ze różni są ludzie, różne są opinie i gusta.  Wydaje mi się zę nie powinno sie pisać o tym  ,że pozytywy są pisane przez pracowników JF Duet { ja do nich napewno nie naleze}, bo równie dobrze mozna powiedzieć ,że negatywy pisane są przez konkurencję
Przyznac trzeba jednak,że lokal jest jednym z ładniejszych obiektów w okolicy, a ceny nie są wygórowane. 
Patrzac na to wszystko moge przyznać ze napewno nie jest latwym zadniem ogarnac organizacje tak wilkiego obiektu a tym bardziej kilku imprez naraz. 
Nie chciała bym żeby moja opinia była tu jakąś reklamą ani wielkim pozytywem, ale tylko prawdziwym odczuciem osoby , która na imprezach w tym lokalu była  wiele razy.

Offline katrishja

• entuzjasta
« Odpowiedź #79 dnia: 21 Września 2009, 20:38 »
Miałam się wypowiedzieć po powrocie z podróży poślubnej ale znlalzłam chwilkę teraz więc napiszę swoje zdanie...

2 dni temu 18 września 2009r. w JF Duet odbyło się najwspanialsze przyjęcie weselne jakie nasi goście widzieli i jakiego My oczekiwaliśmy!

Obsługa była przemiła- dziewczyny tak trzymać  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

Do 5 rano z uśmiechem na twarzy obsługiwały naszych gości!

Jedzonko PYSZOTKA- stoły czyste zadbane na bieżąco sprzątane - naprawdę nic nie możemy im zarzucić w  tej kwestii.

Duże wrażenie na gościach zrobił również teren wokół lokalu- zawsze czysty i niesamowicie piękny:)

Jedynym mankamentem to był tylko fakt że rezerwując pewną liczbę noclegów oczywiście nam je zapewniono ale z dostawkami (o czym nas nie uprzedzono) ale na szczęście to było 2 tygodnie przed weselem więc udało nam się  dojśc do porozumienia i wszyscy goście mieli swoje miejsce :)

Właściciele zawsze byli dla nas niezwykle uprzejmi i nigdy nie robili nam problemów- zawsze wychodzili na przeciw naszym prośbom i uwagom.

Oczywiście jak to przy realizacji większych imprez zawsze trzeba mieć oczy wokół głowy i wszystko trza samemu dopilnować bo czasami ktoś zwyczajnie o czymś może zapomnieć przecież to tylko ludzie.

Nasi goście wręcz nie chcieli wracać do domu- byli zachwyceni niezwykłą klasą tego miejsca i samej imprezy!

Mimo moich wątpliwości przed weselem teraz mogę z czystym sumieniem polecać ten lokal każdemu!!

A P. Jadwidze i Urszuli serdecznie dziękujemy za dopilnowanie wszystkiego i cierpliwość :D

Serdecznie Was pozdrawiamy!!

Kasia i Paweł 18 wrzesień 2009r. sala I  :D
kasia

Offline paulinka009

• forumowicz
  • data ślubu: 30 czarwca 2012
« Odpowiedź #80 dnia: 7 Października 2009, 19:42 »
Witam :) Byłam na 2 studniówkach organizowanych JF Duet (tam również poznałam swojego chłopaka ;D ) i byłam bardzo zadowolona zarówno z wystroju jak i z jedzenia i obsługi.  Wiadomo że wesele to inna sprawa i że sami organizatorzy widzą najwięcej niedociągnięć dlatego ciesze sie że mogłam przeczytać tu tak wiele opinni i ostrzeżeń :) Mimo to nadal marzy mi sie tam wesele chociaż by ze względów sentymentalnych.   Jeszcze troche czasu mam żeby sie zastanowić dlatego czekam na dalsze opinnie zarówno złe jak i dobre.  Pozdrawiam serdecznie :)

Offline anonimizacja58

• Wielki dzień za 5 miesięcy:))))))
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 04.06.2010
« Odpowiedź #81 dnia: 25 Października 2009, 18:40 »
Do Marty-Aleksandry: masz wesele dzień po mnie w Duecie i muszę przyznac,że jestem tego samego zdania co ty.  Prawda zawsze leży pośrodku i zawsze komus coś się nie spodoba.  A nasze wesela na pewno będą suuuuper:)no i oczywiście wszystkich, którzy  mają ten wielki dzień przed sobą:)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #82 dnia: 25 Października 2009, 22:35 »
Koleżanka mojej mamy była ostatnio na weselu w JF Duet i z jej relacji wiem, że jest pod wrażeniem organizacji - ponoć wszystko wyszło super, jedzenia było mnóstwo. Także nie ma co się obawiać.

Offline karola00

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wrzesień 2010
« Odpowiedź #83 dnia: 27 Października 2009, 21:42 »
Jeśli chodzi o JF Duet to mialam okazje uczestniczyc w kilku weselach.  Jeśli chodzi o jedzenie to w porownaniu do lat ubieglych naprawde sie polepszylo i nie ma co narzekac.  Jak to powiedzial moj narzeczony "jest nie do przejedzenia;)", na obsluge tez nie ma co narzekac na sali jest zawsze czysto i schludnie.   Co do alkoholu, tortu i roznych napoji to z panstwem "F" zawsze mozna sie dogadac - tak mi powiedzial moj kuzyn, ktory we wrzesniu mial wlasnie tam wesele i jest bardzo zadowolony.  Jesli chodzi o fajerwerki i podawanie cieplych posiłków to orkiestra zawsze dostaje plan wesela i przybliżony czas podawania cieplych dan do ktorego musi badz powinna sie dostosowac.  Ja równiez zarezerwowalam sobie termin ślubu własnie tam i mam nadzieje ze wszystko dobrze sie potoczy ale wiadomo kazdemu zdazaja sie wpadki i kazdemu zdazaja sie gorsze dni ale tyle wesel co w duecie to chyba jeszcze nikt nie zorganizowal i tych ich wpadek jest napewno mniejszy procent ale wiadomo o gorszych rzeczach trudniej sie zapomina i zawsze wiecej i glosniej mowi.  ale ja mam jeszcze jedna uwage i to bardzo wazna przynajmiej dla mnie z tego wzgledu ze mam w planach dosc duze wesele i nie ma co ukrywac ale duet nie ma w poblizu zadnej rownej sobie konkurencji ktora dala by rade wyprawic wesele powyzej 120 osob co nie ulega zadnej watpliwosci i w takich warunkach. . .

Offline katrishja

• entuzjasta
« Odpowiedź #84 dnia: 28 Października 2009, 07:53 »
Ja ze swojego wesela byłam zadowolona- jak widać kilka postów wyżej ale to wesele było wspaniałe tylko dlatego że ja wszystkiego dopilnowywałam osobiście.
Do Duetu jeździłam z każdą pierdołą - dosłownie!
Własciciele są troszkę zakręceni czasem o czymś zapominają więć trza osobiście wszystkiego dopilnowywać.

Jedyne co Wam mogę zwrócić uwagę to noclegi.

Otóż my nocowaliśmy gości w Duecie i u synowej Państwa F w "Willi".

1,5 roku przed zarezerwowaliśmy 60 miejsc noclegowych i byliśmy przekonani że to 60 łóżek które "pierwotnie" stoją w Duecie a oprócz tego możemy dostawić dostawki.

Okazało się jednak zupełnie przez przypadek 2 tygodnie przed weselem, że to 60 miejsc noclegowych to tak naprawdę 40 łóżek + 20 dostawek. No i okazuje się że nie mamy miejsc dla sporej grupy gości.  

Zła byłam, że nas o tym nie poinformowali bo jednak zmniejsza to standard pokoju oraz acały rozkład gości ale wynegocjowaliśmy niższą cenę, dostaliśmy od nich dodatkowy apartament, kilka osób jeszcze tydzien przed weselem odpadło no i jakoś wszyscy się spokojnie pomieścili. No ale nie zapomnijmy że wyszło to PRZEZ PRZYPADEK !!

Zwróćcie na to uwage moi drodzy i poproście o rzeczywistą rozpiske pokoi bo w tej co wysyłają nam np napisali że w 6ściu czy siedmiu pokojach są po 3 łóżka a to nieprawda bo są 2 + dostawka ; w pokoju z 3 łóżkami napisali że jest 6 a okazało się, że to było 3+ dostawka tak więc ghdyby to wyszło dzien przed to z lekka nerw by był :)

Mimo nerwów i tak bym wybrała ponownie Duet :)
Pozdr!
kasia

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #85 dnia: 9 Grudnia 2009, 23:12 »
To ja jeszcze tylko dodam dla tych, którzy będą mieć niedługo wesele w JF DUET.
Lepiej zawczasu dowiedzieć się, czy nadal wszystko tak jak ustalaliście, jest aktualne.
No bo u mnie niestety okazało się inaczej.

Offline Rita010
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.06.2011
« Odpowiedź #86 dnia: 16 Grudnia 2009, 23:49 »
Anjuschka co masz na myśli? Co u Cebie było nie tak?

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #87 dnia: 16 Grudnia 2009, 23:54 »
Chyba zawsze największym problemem w JF Duet są noclegi. Oczywiście okazało się, że nie ma dla nas tyle miejsca, ile rezerwowałam. Ale to długa historia...

Offline Rita010
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.06.2011
« Odpowiedź #88 dnia: 17 Grudnia 2009, 00:01 »
Co prawda do mojego slubu jeszcze troszke czasu ale zaczynam sie martwic, bo wiele osob narzeka na te noclegi i zastanawiam sie jak sie przed tym ustrzec.  Jak dopilnowac, zeby wszystko bylo wporzadku?

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #89 dnia: 17 Grudnia 2009, 13:58 »
Rita - trzeba mieć wszystko na piśmie - my umowę spisywaliśmy na mniejsza ilość osób - następnego dnia zadzwoniłam i telefonicznie zwiększyłam tę liczbę, niestety nikt tego nie odnotował - mnie nie kazali przyjeżdżać nic podpisywać, więc sądziłam, że wszystko OK.
I tak ja sądziłam, że mam tyle i tyle miejsc, a Ci że o 20 mniej... 
Także jak coś zmieniasz - musisz mieć wszystko na piśmie - wtedy będzie OK.