Autor Wątek: JF Duet Goleniów opinie  (Przeczytany 111254 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
Odp: JF Duet Goleniów opinie
« Odpowiedź #30 dnia: 27 Sierpnia 2007, 10:41 »
no cóż, ja zacząłem ten watek i z żalem widzę że niewiele się zmieniło w tym lokalu.
pani H ma najwyraźniej prośby i uwagi w głębokim poważaniu, po prostu "jedzie" na opinii którą wypracowała wcześniej, ma wesela na ponad rok naprzód więc jest spokojna.
Uważajcie więc, wszystko spisujcie w umowie żeby była podkładka, z tego co widzę to zestaw jej "numerów" nie zmienia się zbyt mocno więc wiecie na co zwrócić uwagę. Trzymam kcoiuki za Wasze weselicha bo ogólnie zabawa tam jest przednia.

Offline szarna1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.10.2008
« Odpowiedź #31 dnia: 3 Września 2007, 15:01 »
Witam serdecznie na forum!!!
W przyszłym roku również planuje wesele w JF Duecie i czytając wasze wypowiedzi coraz bardziej sie martwię, zwłaszcza, że byłam na weselu u autora tego wątku :D, zresztą serdecznie Cię pozdrawiam Piotrze!!!
Wesele było udane, patrząc oczywiście oczami gościa, natomiast w sobotę czeka mnie spotkanie z Panią H.  i mam zamiar porozmawiac na temat szczegółów. . .
Cieszę się, że mogę uczestniczyc w tej dyskusji zwłaszcza, że mnie również ta sprawa dotyczy :)
Pozdrawiam

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #32 dnia: 3 Września 2007, 15:10 »
w październiku (dokładnie 06.10.07) będe właśnie w tym lokalu i jeśli zajdzie taka potrzeba chętnie podziele się swoimi spostrzeżeniami i wrażeniami, mam nadzieję ze nie będzie aż tak źle - głowa do góry

Offline misiek78
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 11 Października 2007, 09:27 »
Witam,

Przepraszam, że tak późno, ale w sumie dopiero teraz opadły wszelkie emocje związane z weselem i ślubem :).  .  .   (chociaż to już 6 tygodni po, w między czasie podróż poślubna).  

Wracjąc do JF Duet - ogólnie wydaje mi się, że nie macie się czym stresować.  

Dwa wesele równocześnie - żaden problem - ja wogóle zapomniałem, że obok jest druga impreza.  .  .   No raz dało się to odczuć, bo jedna para się spóźniła i w pierwszej kolejności weszli na tą drugą salę - trochę się zdziwili, że to chyba nie ta zabawa :).  

Generalnie powiem tak: organizacja samego wesela nie pozostawia żadnych negatywnych odczuć - wszystko było perfekcyjnie.  

Baza noclegowa - tutaj pojawiły się małe zgrzyty i niewielkie problemy z poprzydzielaniem gości do pokojów - otrzymana wcześniej rozpiska pokoi na nic się zdała bo i tak częśc gości dostała nie te pokoje, które planowaliśmy.  

Poprawiny - wybraliśmy imprezę w plenerze - czyli pod wielkim namiotem - o ile samo wesele przygotwane było na poziomie luksusowego lokalu, tak co do poprawin mieliśmy spore zastrzeżenia - niemrawa obsługa (większość pracowników uganiała się przy organizacji dwóch następnych wesel - nasze było w piątek, poprawiny w sobotę) - z obiecanych gorących dań, które rzekomo miały zostać z dnia poprzedniego nie zobaczliśmy nic, nie wiem do tej pory co się z nimi stało (właścicelka później uparcie twierdziła, że były wystawione).   Zamówiony na poprawiny grill był pod opieką jedynie na początku imprezy - później pozostawiony sam sobie, wygasł.  .  .   a na naszą prośbę, został ponownie rozpalony poprzez polanie podpałką po całej wystygłej zawartości  :'(.   W dniu poprawin nie zobazyliśmy również tortu weselnego, którego została spora część.   Jak się później okazało, ktoś zapomniał go wystawić.  .  .  

Ogólnie rzecz biorąc: goście byli pod ogromnym wrażeniem całej imprezy i być może całkowicie nie zdawali sobie sprawy z pewnych niedociągnieć - my niestety je widzieliśmy.   Nasz błąd polegał na tym, że nie reagowaliśmy od razu, być może jakby człowiek co chwilę domagał się o swoje wszystko wyglądało by inaczej.  .  .   W każdym razie - było, minęło - goście zadowoleni, my w sumie chyba też.  .  .  

Podsumowując - lokal polecam, byłem już na kilku weselach i przyznam, że JF Duet potrafi zrobić to dobrze (paradoksalnie na swoim weselu bawiłem się najlepiej :)).   Jeżeli coś nie pasuje - najlepiej od razu zgłaszać to obsłudze, żeby później nie było niedomówień.  

Jeszcze słów kilka o samym ślubie - jeżeli chodzi o ceremonie w ogrodzie - z tego co mi wiadomo, nie jest to taka łatwa sprawa.  .  .   Strasznie dużo z tym zamieszania, łącznie z pozwoleniem od biskupa itd.  .  .   Być może coś się zmieni.  .  .   My zrezygnowaliśmy z tego rozwiązania, przede wszystkim ze względu na pogodę.   Ślub był w Helenowie - może rzeczywiście kościół nie jest jakiś okazały, ale ma swój klimat (pozdrawiam księdza Alojzego :))

I już na sam koniec - do wszystkich, którzy są przed imprezą - nie stresujcie się ludzie!!! Wszystko będzie dobrze.  .  .   Życzyę Wam wszystkiego naj.  .  .  

P.  S.   Jak dobrze wiadomo sam lokal to nie wszystko.   Musi być dobra muzyka i prowadzący.   U nas był DJ - pan Janusz Kibała - gorąco polecam.   A sesje ślubną tylko w studio ESTE :).  .  .   Szczęki nam opadły jak zobaczyliśmy fotki.  
« Ostatnia zmiana: 11 Października 2007, 09:29 wysłana przez misiek78 »

Offline moni.k

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07-06-2008
« Odpowiedź #34 dnia: 7 Stycznia 2008, 13:25 »
Witam wszystkich forumowiczow!

Jf Duet to moj lokal na wesele zarezerwowany na 7 czerwca 2008.  W tej chwili sa tam juz 3 sale weselne.  Wlasciciele zapewniaja ze nie ma to wplywu na jakosc organizacji i obslugi kazdej imprezy z osobna.  I ja w to wierze.  Takie wpadki ktore opisywaliscie wczesniej zdazaja sie wszedzie.  W tej chwili wydaje mi sie ze wlasciciele nabrali doswiadczenia ze wzgledu na dlugi okres prowadzenia tej dzialalnosci a poza tym maja zatrudniona osobe ktora tez ma doswiadczenie w organizacji wesel (byly pracownik hotelu Panorama).  Szczerze mowiac nie podoba mi sie dotychczasowa oferta samochodu dla mlodej pary i mam nadzieje ze zmieni sie cos do czerwca :) Natomiast pomysl ceremoni na dworzu bardzo mi sie podoba ale jeszcze musze sie nad tym zastanowic.  Jesli ktos ma doswiadczenie w tym temacie bardzo prosze o uwagi.  Aha i jeszcze kwestia usadzenia gosci.  Co sadzicie o okraglych stolikach?

Pozdro

Offline veronka17

• zapaleniec
  • .: co mnie nie zabije , to mnie wzmocni :.
  • data ślubu: Jak będzie , to sie dowiecie :)
« Odpowiedź #35 dnia: 9 Stycznia 2008, 08:25 »
Też zdecydowaliśmy się na Duet , ale jeszcze nie podpisaliśmy umowy...:(
Okrągłe stoliki są suuuuuper , ale boję się , że goście się nie zintegrują tak , jak byłoby to przy normalnym ustawieniu np. w U
Bardzo elegancko to wygląda , zresztą bardzo pasuje to do wystroju sali ( tej nowe z barem ) , ale jeszcze musiałabym spisac wszystkie za i przeciw, bo u nas będzie dużo różnych grupek po kilka osób i mógłby być faktycznie problem z ich usadzeniem .

Offline moni.k

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 10 Stycznia 2008, 14:03 »
Jeszcze nie podjelismy decyzji co do stolikow.  Mamy wielka chrapke na okragle ale tez obawiamy sie ze wlasnie wtedy porobia sie grupki.  Rozmawialismy z orkiestra na ten temat i wypowiedzieli sie bardzo pozytywnie.
Mysle ze decyzja zapadnie dopiero jak goscie potwierdza przybycie. 
Mam pytanie do Veronki 17: ktora sale masz na mysli mowiac o nowej z barkiem, bo z tego co wiem to ta najnowsza barku nie miala, a moze mam stare wiadomosci.

Pozdro

Offline veronka17

• zapaleniec
  • .: co mnie nie zabije , to mnie wzmocni :.
  • data ślubu: Jak będzie , to sie dowiecie :)
« Odpowiedź #37 dnia: 12 Stycznia 2008, 12:17 »
Właściwie obie sale zewnetrzne maja barki , tylko środkowa nie ma z tego co wiem , a chodziło mi o tą od strony hotelu , właśnie tam , gdzie są okrągle stoły.:)

Offline moni.k

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 16 Stycznia 2008, 14:28 »
Ta sala o ktorej wspominasz Veronko17 jest bardzo ladna, faktycznie sa tam okragle stoliki i przepieknie to wyglada.  Cale szczescie ze wrazie potrzeby bedzie mozna je przeniesc na moja salke  :D przynajmniej obiecali to wlasciciele.  Pozdrawiam

Offline afrodytka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08/08/2008
« Odpowiedź #39 dnia: 16 Stycznia 2008, 21:34 »
Ruch się zrobił w tym wątku, więc poraz kolejny pozwolę sobie dodać swoje trzy grosze.  Po wszystkich wątpliwościach które miałam stałam przed wyborem Duet kontra Nord.  Po wszystkich za i przeciw zdecydowaliśmy sie jednak na Duet.  Wydaje mi się że troche zbyt emocjonalnie podchodziłam do opinii na forum.  Dziekuję oczywiście za wszystkie informacje, bo każda opinia jest cenna i tak jak ktoś napisał nie należy się zniechęcać bo wpadki są wszędzie a ile ludzi tyle opinii.  Trzeba poprostu wyciągnąć wnioski czego należy szczególnie dopilnować.  Poza forum również spotykałam się z opiniami bardzo pochlebnymi jak i krytycznymi i to dotyczy nie tylko Duetu.

Również poszukuję informacji na temat ceremoni w ogrodzie, gdyż nie jestem do końca do niej przekonana.  Jeśli się na to nie zdecydujemy, to chyba wybierzemy Katedrę w Goleniowie.

Ja osobiście uważam, że okrągłe stoliki właśnie zintergrują gości, bo łatwo sie odwrócić i pogadać z kimś za plecami lub "dosiąść się" jak ktoś wstanie.  Przy "podkowie" cięzko jest pogadać z kimś kto nie siedzi tuż po prawej lub po lewej.  Takie jest moje osobiste zdanie, aczkolwiek recepty na integrację gości nie ma.

Pozdrawiam serdecznie

Offline moni.k

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 28 Lutego 2008, 13:12 »
My juz zdecydowalismy sie na ceremonie slubna w kosciele w Helenowie.  Maly kosciol ok 3-4 km od JF Duet.  Rozmawialismy z tamtejszym proboszczem i odradzil nam slub na powietrzu ze wzgledu na to ze w tym samym dniu beda jeszcze inne pary i moze zdarzyc sie tak ze beda sie krecic zupelnie obcy ludzie.  Nie bedzie takiego klimatu jaki daje Kosciol. 

Pozdrawiam

Offline afrodytka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08/08/2008
« Odpowiedź #41 dnia: 1 Marca 2008, 15:06 »
Ja kontaktowałam się z księdzem tylko telefonicznie i też odradzał ogród.  Na wielkanoc będziemy podejmować decyzję po rozmowie z księdzem.  A byłaś w Helenowie?
Moni a czy Ty może zamawiasz zaproszenia u Edyty?
pozdrawiam

Offline ewelina00072
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.09.2008
« Odpowiedź #42 dnia: 10 Marca 2008, 20:52 »
Nie wiem co o tym myśleć:( Ja mam date 19. 09. 2008 i po przeczytaniu opinii troche zaczynam sie bac.  Po swietach jade tam z narzeczony dogadac sie z ksiedzem , porozmawiac o ogrodzie itp.  Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok w ten wyjatkowy dzien:););) pOzDrAwIAM

Offline moni.k

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 12 Marca 2008, 12:53 »
odp.  do Afrodytki

tak bylam w Helenowie i wlasnie tam bedzie nasza ceremonia. 
Zaproszenia juz prawie wszystkie rozdalam, a zamawialm je w 2 serca w Szczecinie.

Pozdrowionka

Offline missmax

• entuzjasta
« Odpowiedź #44 dnia: 26 Czerwca 2008, 15:48 »
Może jakies nowinki odnośnie wesela w JF Duet? Jakie wrażenia po osattnich weselach ? piszcie :) czy wszytsko było OK? :)

Offline szarna1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.10.2008
« Odpowiedź #45 dnia: 1 Sierpnia 2008, 07:37 »
Witam serdecznie na forum:)
Niestety bardzo chciałam miec wesele w JF Duet w Goleniowie ale nie jest mi dane wyjsc za mąż:((( ktoś się rozmyślił 3 miesiące przed ceromonią, mam prośbę jeśli ktoś chciałby mój termin albo ktoś poszukuje sali na 18 października to ja chętnie odstąpię, dajcie znac :'(
pozdrawiam
Szarna1

Offline madzia1980a
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 15 Lutego 2009, 08:13 »
czy ktos moze wie jak opinie ma "jf duet"  w goleniowie?

Offline MISIEK

• zapaleniec
« Odpowiedź #47 dnia: 15 Lutego 2009, 12:21 »
Witaj madzia1980a
proszę tutaj znajdziesz sporo informacji na temat tej sali:

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=4007.0
miłej lektury

Offline madzia1980a
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 17 Lutego 2009, 11:04 »
dziekuje pieknie, a moze ktos ma jakies swieze informacje, bo teraz to tam sa juz 3sale i nie wiem jak to wyglada, moze wlascicelka nabrala doswiadczenia? :)

Offline MISIEK

• zapaleniec
« Odpowiedź #49 dnia: 17 Lutego 2009, 11:14 »
Madziu napisz na priv do Doris85. Z dobrze poinformowanych żródeł wiem że miała tam swoje wesele w dniu 25.12.2008r.  ;)
Zresztą nie jestem pewnien czy w relacji ze ślubu Doris85 , nie pojawiły sie przypadkiem informacje na temat sali i obsługi
pozdrawiam

Offline madzia1980a
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 17 Lutego 2009, 11:21 »
ale wy tu macie natychmiastowy przeplyw informacji, dzieki :brawo_2:

Offline aga.m1986

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 03.06.2010 r.
« Odpowiedź #51 dnia: 9 Marca 2009, 14:10 »
Witam!
Byliśmy tam z narzeczonym dwukrotnie. . . . i w końcu zdecydowaliśmy się na to miejsce! Termin 10. 04. 2010 :)
Co mi się tam podoba:
- przepiękne otoczenie (ogród, wszytko zadbane itd)
- sala: jest naprawdę piękna, stylowa, z klimatem i gustowna, do tego naprawdę duża- mamy tylko 70 gości i troszkę się obawiam czy nie będzie za duża, tu pytanie do Zamężnych już forumek, które miały już wesele. . . jak to jest przy takiej liczbie gości?
- właściciel (bądź kierownik- nie wiem kim ten Pan jest): Pan Franek, przemiły, pomocny i cierpliwy.
- w cenie jest auto (3 do wyboru), dekoracja sali i fajerwerki (powyżej 100 osób).

Jestem ze Szczecina, ale niestety w naszym pięknym mieście nie znalazłam odpowiadającego mi lokalu :)

Mam nadzieję, że na duecie się nie zawiodę!

Pozdrawiam,
Aga

Offline MISIEK

• zapaleniec
« Odpowiedź #52 dnia: 9 Marca 2009, 14:29 »
Przy liczbie gości około 70 polecam zdecydowanie salę środkową lub "prawą" ( z recepcją przy wejściu).
"Lewa" sala jest dość duża na 100-150 osób
pozdrawiam

Offline aga.m1986

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #53 dnia: 9 Marca 2009, 14:46 »
ups!
Przepraszam zapomniałam napisać.
Zarezerwowaliśmy salę Kryształową- najbliższą recepcji z filarami na środku.  (ona jest też chyba najnowsza)

Są tam jeszcze dwie inne:

Perłowa (chyba dobrze pamiętam nazwę) o takiej samej wielkości co Kryształowa, tylko, że bez filarów (też jest fajna).
Bursztynowa: najmniejsza z tych trzech i moim zdaniem najmniej atrakcyjna.

Misiek, czy Ty organizowałeś tam swoje wesele? Miałeś również w tej sali, którą my zarezerwowaliśmy? (Kryształowa) Jaki miałeś układ stolików?- mi bardzo podobają się te okrągłe. . . ale będziemy mieć ok 20 gości z Niemiec i boję się tego, że będą czuli się wyobcowani. . . . jakieś doświadczenia w tej kwestii???

Z góry dziękuję za wszelkie uwagi!

Offline MISIEK

• zapaleniec
« Odpowiedź #54 dnia: 9 Marca 2009, 16:03 »
Nie organizowałem tam swojego wesela, a jedynie miałem niejednokrotnie przyjemność na wszystkich trzech salach pracować, dwukrotnie pod koniec ubiegłego roku stoliki na dwóch mniejszych salach były własnie okrągłe i goście wcale nie sprawiali wrażenia "wyobcowanych"  :) uważam wręcz, że przy mniejszej ilości osób bawiacych sie okrągłe stoliki powodują że sala wydaje się jakby mniejsza i o wiele bardziej przytulna. Nie znam nazw tych sal , jednakże sala przy recepcji jest zdecydowanie najmniejsza, ale wcale nie oznacza to że najgorsza. Na 70 osób wystarczająca.
proponuję tak ustawić stoliki , aby stoliki gości z Niemiec znalazły się w środku , resztę stolików "promieniście" na zewnątrz i wtedy Wasi goście będą dosłownie i w przenośni w centrum uwagi.
pozdrawiam

Offline missmax

• entuzjasta
« Odpowiedź #55 dnia: 9 Marca 2009, 16:31 »
No ja właśnie też będę miała w tym miejscu swe wesele.

Też gości może trochę ponad 70, może koło 80.No i bede miec największą salę. Tez sie troszkę obawiam czy "LUDZIE SIĘ NIE POGUBIĄ"??? A interesuje mnie uklad stolow klasyczny i taki zapewne bede miec, to jeszcze wiecej bedzie miejsca...  ::)

Boję się, że może orkiestra bedzie zbyt daleko, lub może dzwięk się dobrze nie wypełniac tej sali.

Hmm? Chyba napsize maila do zespołu, by się postarali o dobre wzmacniacze

Offline aga.m1986

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #56 dnia: 9 Marca 2009, 19:04 »
Oooo. . . . Missmax Twój ślub już niedługo. . . . więc to Ty przetrzesz szlaki  ;)
Wiesz. . . myślę, że jesli chodzi o akustykę tego pomieszczenia to będzie całkiem ok :)
Nie myślałaś o tych okrągłych stolikach? mi się naprawdę to bardzo podoba, ale nie wiem jak to "funkcjonuje". . . .
No nic, nie martw się, bo napewno wszytko będzie cudownie!!!
Pozdrawiam!

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
« Odpowiedź #57 dnia: 24 Kwietnia 2009, 14:17 »
Witam! Wszystkich
18 wrzesnia br.  razem z narzeczonym organizujemy wesele wlasnie w JF Duet.  Patrzac z perspektywy lokali w szczecinie nie zmienilibysmy rezerwacji  ale mimo to jestem pełna obaw.  Rok temu (w sierpniu 2008r. ) bylismy na weselu u mojego narzeczonego kuzyna.  Sama imprezka byla wspaniala ale niestety koszmarem był nocleg!!!!!!! Widac ze to pieta achillesowa tego lokalu.  Para mloda 3 dni pzred slubem dowiedziala sie ze nia ma gdzie polozyc 18stu osob!!!!!!!!
W pospiechu nerwach musieli rozlokowac gosci w "willi" i hotelu znajdujacym sie w centrum goleniowa.  jesli chodzi o tę wille to niestety trudno w ogole ja tak nazwac!!!!!!!!! Niestety my bylismy jednymi z gosci ktorzy do niej trafili i gdyby nie dobry humor to bylaby jakas porazka.  Ok 22 chcialam zaniesc torby do pokoju gdyz bylam przekonan ze spimy na terenie restauracji po półgodzinnym szukaniu pytaniu każdego z obsługi NIKT nie byl wstanie powiedziec nam gdzie spimy.  Ostatecznie trza bylo isc do swiadkow i razem z nimi drałować do oddalonej chyba z kilometr RUDERY!!!Nie dosc ze torby byly ciezki a nogi bolały od obcasów to do tego nie było tam nawet chodnika tylko trawa i błoto.  Musieliśmy iść drogą- i sorry za wyrażenie ale idąc prawie "każdy tir był nasz".  trobiono na nas swiecono a do tego jakby któryś w nas wjechał niemielibyśmy szans.  Jakaś makabra po półtorej godziny ledwo zdąrzyliśmy na ostatni fajerwerk- zepsuło to niestety cała atmosfere i padaliśmy ze zmeczenia.
Ogólnie dobrze się bawiliśmy ale nie dopuszcze do tego zeby moi goscie musieli w srodku noca drogą biegać z torbami  niewiadomo gdzie!!
Pozdr kasia
kasia

Offline missmax

• entuzjasta
« Odpowiedź #58 dnia: 24 Kwietnia 2009, 20:26 »
... no właśnie naszych gości będa lokować w willi ... też wolałabym w tym hotelu blisko sali, ale nie ma tam podobno miejsc. Dziwne, przecież 9 maja w Duecie bedzie tylko jedno wesele, hmm, np w sumie może  z tego drugiego wesela wczesniej zajeli hotel. .  No ale może ta willa aż taką "ruderą" nie jest, co? około 45 zł za nocleg, no to czego sie spodziewac, jakiegos luksusu ?  ::)

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
« Odpowiedź #59 dnia: 26 Kwietnia 2009, 13:18 »
Z pewnością jest tak jak myslisz.  Widocznie byliscie drugą parą która zajmuje ten termin i tamta miala pierwszenstwo wyboru.  jesli chodzi o "wille" to proponuje połozyc tam mlodsze osoby- typu kuzynostwo czy znajomi.  Po 1.  trzeba tam isc kawalek drogą a po2.  nie kazdy pokoj ma lazienke.  (te osoby,które nie maja lazienki musza korzystac ze wspolnej jednej na korytarzu-niestety nad ranem brak papieru toaletowego nastepuje i biada tym ktorzy nie wzieli chusteczek :D )w związku z tym starszym wujkom ciociom babciom mogloby to srednio pasowac ale najwazniejsza jest przeciez dobra zabawa:) Pozdr :)
kasia