Autor Wątek: Witajcie !!! Pytanie o Telimenę w BYdgoszczy  (Przeczytany 53210 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
Odp: Witajcie !!! Pytanie o Telimenę w BYdgoszczy
« Odpowiedź #30 dnia: 17 Czerwca 2011, 22:11 »
no, bo Aniu to to jest tak jak napisałam, zalezy od ludzi, od podjescia. Może sobie podpasowaliście :)
Z efektów końcowych będziecie na pewno zadowoleni, mam nadzieje, że Wasze dazenie do tych efektów będzie tak bezbolesne jak dotychczas.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Olimpia87

• uzależniony
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #31 dnia: 18 Czerwca 2011, 21:21 »
Każdy ma prawo do swoich opinii na dany temat (w tym przypadku odnośnie Telimeny). Uważam, że każda z nas - dziewczyn, które planują wesele w Telimenie nie zmieni zdania z powodu opinii np. Precious, a jedynie zwróci uwagę na pewne sprawy. Pozwólcie, że każda z nas wyrobi sobie własne zdanie na temat tej restauracji i w razie takiej potrzeby podzieli się z innymi.
Dla mnie opinie, które zostały wyrażone w tym wątku do niczego nie zniechęciły a jedynie otworzyły "oczy" na rzeczy, na które zapewne warto zwrócić uwagę, bo w końcu nie często organizuje się własny ślub;) dlatego i w tym wątku dziękuję Precious za jej obszerną wypowiedź...a opinię wyrobie sobie sama na temat tej restauracji po dłuższym kontakcie z Panią/Panem kierownik;)

P.S.
uważam, że dla gości, którzy przychodzą na "niedzielny" obiadek każdy może być miły a co innego jest jak przychodzi się do restauracji w konkretnej nie taniej sprawie. Chyba każdy może oczekiwać czegoś więcej niż "dzień dobry" przy pierogach;)w końcu muszą w jakiś sposób zachęcić swoich klientów aby powracali do nich;)

Dziewczyny trochę wyrozumiałości ;)
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwca 2011, 11:19 wysłana przez asia »

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.06.2012
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #32 dnia: 18 Czerwca 2011, 22:04 »
Sama będę mieć wesele w Telimenie. Miałam już trzy spotkania z kierownictwem. Jedno przebiegło w miarę dobrze, spokojnie, kulturalnie, dwa natomiast - no niby też ogólnie w porządku, ale jednak kilka razy zarówno ze strony pana jak i pani padł drobny nietakt, np. zaskakiwała mnie kilkakrotnie ich reakcja (śmiech) na zadawane przeze mnie pytania... Rozmowy telefoniczne - raz niezwykle miłe, innym razem też zaskakujące... Szczegółów nie będę opisywać teraz, podzielę się całością w przyszłym roku w czerwcu, gdy będę już po. Wierzę, że samo wesele przebiegnie tak jak trzeba - w ładnej sali, ze świetną organizacją i pracą kelnerów, ze smacznym jedzeniem. A co do jego przygotowań i współpracy z kierownictwem, to jestem przygotowana na wszystko, liczę, że jakoś przez to z narzeczonym przebrniemy.;)
Tyle z mojej strony. ;)

« Ostatnia zmiana: 20 Czerwca 2011, 11:20 wysłana przez asia »

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #33 dnia: 19 Czerwca 2011, 01:24 »
To jest tak jak napisała Olimpia, moja opinia nie miała na celu nikogo zrazić, zniechęcić, odiweźć od decyzji zrobienia tam wesela, miała naswietlić kilka rzeczy. Napisałam, ze to mój odbiór sprawy, oparty na moich doświadczeniach.
Z resztą, nie wiem czy zajrzałaś do innych wątków, ale w wątku na temat dużej sali w bydgoszczy, polecam właśnie Telimenę, jaki miałabym w tym cel, jeśli byłabym konkurencją ?  

Moja wypowedź, była "wyczekana i wyproszona" przez dziewczyny. Długo się zastanawiałam co napisać, skoro właściwie w ostateczności wszystko wyszło, ale stwirerdziłam, że opiszę cała naszą droge do sukcesu, razem pewnymi niesmakami po drodze.  

Po raz kolejny podreślam - moja wypowiedź jest moim i męża spojrzeniem na tę sprawę. Pewnie subiektywnym, bo naszym, ale szczerym.

« Ostatnia zmiana: 20 Czerwca 2011, 11:22 wysłana przez asia »

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #34 dnia: 19 Czerwca 2011, 08:10 »
 Moim zdaniem twoja opinia była bardzo obiektywna, na tyle na ile ktoś na twoim miejscu, może zdobyć się na obiektywizm.
Przedstawiłaś wszystkie informacje rzetelnie.
Dziewczyny, wierzcie mi: niejedna panna młoda na miejscu Precious po takich przeżyciach obsmarowałaby bezlitośnie tę restaurację, bez zwracania uwagi na żadne pozytywne aspekty. Ona natomiast napisała niemal same pozytywy (wielkość sali, jej urok, obsługa, jakość jedzenia). Zwróciła tylko uwagę na pewne rzeczy, na które przyszłe pary młode powinny uważać aby uniknąć problemów.
Krótko mówiąc, ja z tej opinii wyciągnęłam jeden wniosek: Telimena to świetny lokal, tylko kierownictwa, tudzież zarząd do wymiany.
No i jeszcze jedno: trzeba baaaardzo dokładnie czytać umowy. Poza tym klient też może przecież wpływać na treść umów. Radzę więc wszystkim przed podpisaniem czegokolwiek doprowadzić do umieszczenia w umowie wszystkich szczegółów (na przykład cen za kawy i herbaty). Jeśli kierowniczka mówi, że pokrowce będą za darmo, to niech to zostanie ujęte w umowie, albo specjalnym aneksie. W ten sposób zabezpieczycie się przed niespodziankami na parę tygodni przed ślubem. 

Offline pampeluna
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.09.2011
« Odpowiedź #35 dnia: 19 Czerwca 2011, 18:08 »
Proszę swoje prywatne sprawy załatwiać poza forum.
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwca 2011, 12:33 wysłana przez asia »

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 20 Czerwca 2011, 17:25 »
Moderatorom dziekuję za interwencję.

A wracając  do tematu, kilka dobrych słów o telimene w wątku PM 2012 - Natalusia napisała kilka pozytywnych zdań. Mam nadzieję, że naprawdę tylko przecieraliśmy szlaki dla reszty i że traktowanie klientów sie neico zmieni  w tej sali :)

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 20 Czerwca 2011, 17:41 »
Ja też już moderatorce w pw dziękowałam za "oczyszczenie" tematu... :) Bo w dniu wczorajszym i minionej nocy oj działo się tu...  :-\ :(
To prawda - w mojej długiej relacji  w "PM 2012" napisałam trochę pozytywów o Telimenie. :) Tym razem byłam zaskoczona właśnie pozytywnie :) Oby tak dalej ;)

Offline agatkap81
  • bywalec
  • data ślubu: 31.08.2007
« Odpowiedź #38 dnia: 21 Czerwca 2011, 10:00 »
Tak z ciekawości sobie przeczytałam ten wątek i muszę stwierdzić że niestety od 10 lat nic się tam nie zmieniło. Byłam na weselu w Telimenie 10 lat temu u kuzyna i najbardziej utknęło mi w pamięci, że jak po 2 w nocy chciałam zamówić herbatę, albo kawę, bo strasznie mnie gardło bolało to w odpowiedzi dostałam - "limit napojów gorących się wyczerpał".

Nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać.

Ja osobiście miałam po tym weselu uraz.
Kiedy planowałam swoje wesele szukałam lokalu ładnego , dość dużego, najlepiej z przystrojonymi krzesłami, a przede wszystkim żeby w cenie były napoje i choć troszkę owoców, a cenę zakładałam max 120-150zl/os. Ciasto już chcieliśmy sami zamawiać,ale ostatecznie zamówiliśmy na sali. Polecam bardzo Restaurację Uniwersytecką przy UTP - nie wiem jak teraz z cenami, ale obsługa i dogadanie się z kierownikiem było pozytywne. Jedzenie też pyszne (mimo że obiady w ciągu tygodnia nie były najlepsze) i można było nawet ponegocjować - tyle że to było 4 lata temu.
Jedyny minus - płytki na podłodze - strasznie ślisko:)

W każdym razie cieszę się Precious, że wasze wesele wyszło tak jak chcieliście:)
Związani na zawsze od 31.08.2007

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 21 Czerwca 2011, 11:27 »
najbardziej utknęło mi w pamięci, że jak po 2 w nocy chciałam zamówić herbatę, albo kawę, bo strasznie mnie gardło bolało to w odpowiedzi dostałam - "limit napojów gorących się wyczerpał"

Właśnie tego też się obawiam... :-\ W Tango pani mówiła nam, że kawa i herbata jest u nich (w ich restauracjach) bez limitu, tyle że podają ją już w filiżankach, bo z doświadczenia wiedzą, że takie stojące w "termosach" nie są zbyt smaczne... (coś w tym jest....)

Zmartwiło mnie z kolei, gdy na stronie Telimeny zobaczyłam jadłospis przykładowy, a tam "Napoje gorące - 100 porcji" ...
Dziwne to... sama po sobie wiem, że na weselach wypijam średnio jedną kawę i dwie herbaty (+/-). Niedawno byliśmy też na uroczystym 50leciu ślubu MN dziadków i widziałam, że ludzie nawet po 2:00 w nocy nalewali sobie kawę... W tamtej chwili od razu pomyślałam właśnie o Telimenie i tych 100 porcjach.

Tu natomiast większy spokój wykazuje MN. Powiedział, że trochę dziwnym gestem z ich strony jako renomowanej, eleganckiej restauracji, byłoby jeśli odpowiedzą komuś na weselu, że herbata/kawa się skończyła... Bo właśnie takie sytuacje zapamiętują goście i czują się urażeni - przykład mamy powyżej. Wtedy pomyślałam, że jeśli obsługa będzie podawać na weselu więcej napojów gorących w menu, to będą chcieli nas rozliczać z tego i nie wiadomo ile zapłacimy... Za to MN powiedział, że przecież nie udowodnią , że wypito więcej kaw/herbat niż mieli zaplanowane... Trochę uspokoiło mnie to, bo w sumie to logiczne stwierdzenie... Ech.. zobaczymy jak to będzie... Najwyżej dokupię przed weselem im dwa opakowania kawy i dwa opakowania herbaty, to im się limit nie wyczerpie na pewno :P

Co do restauracji przy UTP - to ja i MN do samego końca wahaliśmy się, którą z nich wybrać - Telimena czy UTP... Wybór padł na Telimenę. UTP odrzuciliśmy z uwagi właśnie na kafelki na podłodze, schody - sala na pierwszym piętrze, wc na parterze, no i jednak nawet mimo ładnego ustrojenia sali, to jednak widać było, że to na co dzień stołówka. Nie podobało mi się to, że kelnerzy, aby dojść do stołów musieliby przejść przez parkiet. Jednak gdybyśmy mieli podjąć decyzję jeszcze raz, to chyba wybór padłby jednak na UTP, bo jednak plusów też sporo mieli ;) Mam jeszcze gdzieś płytę ze zdjęciami, z wzorem umowy i z opisem przykładowego przebiegu wesela na UTP. Jeśli ją odszukam to gdyby był ktoś zainteresowany, mogę przesłać jakieś zdjęcia no i pliki, ale muszę odszukać ją najpierw :P.

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #40 dnia: 21 Czerwca 2011, 22:11 »

Czasy sie zmienily i słyszę, że ta wredna kierowniczka poszła gdzie indziej.
Pare lat temu sama bywałam tam na nockach w kuchni jako uczennica gastronoma.
Kiedys traktowali ludzi byle jak, wesele to wazny dzien a kucharze i kierowniczka modlili sie, aby wszystko jak najpredzej ucichlo i do domu, bo od 10 godziny w iedziele znow do pracy jako, że dzien pracujacy jak kazdy inny..

Offline agatkap81
  • bywalec
  • data ślubu: 31.08.2007
« Odpowiedź #41 dnia: 4 Lipca 2011, 09:35 »
Natalusia - ja polecam UTP bo u nas się wszystko udało, zapewne są lepsze restauracje - ale mi chodziło bardziej o koszty i żeby w miarę to wyglądało. i żeby napojów było "do bólu".

Też bardzo się bałam o te schody, ale było ok. Najbardziej się obawiałam że miały być dwa wesela jednocześnie -ale szczerze mówiąc, ani obcych gości nie spotkałam, ani państwa młodych z wesela obok.

Ja miałam sale bez "kuchni " znaczy tą co na co dzień nie jest stołówką, a przechodzenia kelnerów się nie odczuwało, bo stał taki drewniany parawan.
Związani na zawsze od 31.08.2007

Offline Olinek87
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #42 dnia: 4 Lipca 2011, 22:50 »
Witajcie!!!

Wiem że to Mój 1 post, ale zalogowałem się tu aby dowiedzieć się więcej na temat Telimeny. . .
Sam jestem tam w trakcie ustaleń weselnych i puki co nie mogę nic złego powiedzieć.  Pani kierownik sympatyczna i rzeczowa.  Wszystko jasno i przejrzyście przedstawione zobaczymy co będzie dalej po przeczytaniu waszych opinii troszkę się zmartwiłem no ale zobaczymy :) trzeba być przecież dobrej myśli :)
Obszerniejszą relacje na pewno zdam po weselu.

Serdecznie pozdrawiam

Offline Anka i Bartek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 14 Lipca 2011, 23:30 »
Witamy wszystkie Przyszłe Panny Młode. . . Droga Oliwko, nie masz się co martwić. My już jesteśmy po ślubie i po weselu w rest.  Telimena. . . Wszystko się udało tak jak sobie zaplanowaliśmy, każdy szczegół dopięty na ostatni guzik. Kierownictwo wywiązało się ze swoich obietnic. Pomimo moich obaw było ok, bo tak jak i Precious my tez podpisywaliśmy umowę z inna osoba a z inna ustalaliśmy menu i wszelkie kwestie organizacyjne. Nie byłam z tego faktu początkowo zadowolona , ale z upływem czasu i po kolejnych spotkaniach i rozmowach z Panią kierownik utwierdziliśmy się w tym ze mamy do czynienia z kompetentnymi osobami znającymi się na tym co robią.
No ale może zaczniemy od początku. . . . po przyjeździe z kościoła do restauracji, zostaliśmy przywitani przez kierownictwo . Wręczono nam kwiaty i przywitano chlebem i solą. Sala była pięknie przystrojona ubranka na kazdym skrzele, bez dodatkowej opłaty , a nie tak jak pisała  Ladyangel. . Na stolach kwiaty w wysokich wazonach, kolorystyka taka  jaką wybralismy. . .

wesele przebiegało sprawnie, kelnerzy sympatyczni i i tak jak pisała Precious bardzo sprawnie się uwijali, jedzonko smaczne a ciepłe napoje podawane były przez całe wesele na życzenie bez żadnego problemu. . . .

Dziewczyny myślę ze każda z Was przyszłych panien Mlodych sama powinna przekonać się jak rzeczywiście jest z ta naszą Telimeną. . . Każda z nas niech ocenia kierownictwo Telimeny po własnych doświadczeniach, a nie kierując się opiniami innych. . . . Tak jak pisała sama Precious, ze na stronie to jedno a rzeczywistość to drugie. No właśnie ciekawe ile jest prawdy w tym wszystkim co pisała Precious???????????, uważam jej opinie za mało wiarygodną bo w jednym zdaniu zachwala wszystko, jedzenie smaczne wszystko uzgodnione na plus, to po co stresuje i straszy przyszłe panny Mlode. . Precious pisze dożo, ale podaje mało konkretów, nie wspomina tak właściwie co wpłynęło na jej relacje z kierownictwem . . a może to ze to ona była tak zestresowana przede weselem i ze z wszystkiego robiła problem . Bo koniec końców wesele uważa za udane.
« Ostatnia zmiana: 21 Lipca 2011, 19:56 wysłana przez asia »

Offline TusiaBZG
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #44 dnia: 18 Lipca 2011, 20:33 »
Hej :) a ma pytanko na jakiej sali mieliście wesele? Duża czy mała? Bo My mamy wesele na małej a chyba jeszcze nikogo nie poznałam, kto by tam robił ... ? Może wkleisz jakieś fotki z sali? Pozdrawiam

Offline PikkuMu
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.2011
« Odpowiedź #45 dnia: 20 Lipca 2011, 00:19 »
Precious brawo za odwagę, my w zeszłym roku zastanawialiśmy się nad Telimeną i wybraliśmy Hotel Pałac. Brawo też za przetarcie szlaku :brawo_2:

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 21 Lipca 2011, 09:32 »
No właśnie ciekawe ile jest prawdy w tym wszystkim co pisała Precious???????????, uważam jej opinie za mało wiarygodną bo w jednym zdaniu zachwala wszystko, jedzenie smaczne wszystko uzgodnione na plus, to po co stresuje i straszy przyszłe panny Mlode. . Precious pisze dożo, ale podaje mało konkretów, nie wspomina tak właściwie co wpłynęło na jej relacje z kierownictwem . . a może to ze to ona była tak zestresowana przede weselem i ze z wszystkiego robiła problem . Bo koniec końców wesele uważa za udane.

Aniu i Bartku, może ja mam jakąś błędną definicje obiektywizmu, ale wg mnie napisanie i plusów i minusow danej syt to właśnie obiektywna oinia. Mało wiarygodne byloby tylko obiejchanie restauracji albo tylko jeju wychwalanie, pomimo wczesniejszych problemów.
Wielokrotnie podkreślałam, że moja wypowiedź, jest moją opinią opartą o doświadczenia związane z przygotowaniami, nie do końca rozumiem, czemu to kwestionujesz :)
To co napisałam negatywnego o salach, nie miało na celu zestresowania innych panien młodych, oppisałam jak było. U nas było tak, u Was inaczej i ok, wypowiedziałaś się w waszym imieniu. Poczytaj sobie o innych salach, forumki opisują co jest w nich dobre i co złe, co wpłynęlo na ich wybór albo dlaczeg nie polecają danej sali. Zazwyczaj takie opinie uważane są za istotne.

No i proszę Cię jak widze zdania typu "i tak się udało" to jestem chora ... na to żeby się udało pracowało kilka osób, a stresów jakie my przeżyliśmy przed weselem nie życze nikomu.

a no i nie. Nie byłam wlaniętą panną młodą, chciałam się wielokrotnie "dogodać" ale niestety nie szło, upór wielokrotnie nie wynikał z mojej strony.

Co do kolorystyki, my również mieliśmy taka jaką chccieliśmy, aczkolwiek jesli chodzi o kwiaty otrzymalismy informację, że od sali mozemy dostac jedna różyczkę tudzież tulipana w wazoniku, kazdy inny kwiat nie był wliczony w cenę. Więc są dwie opcje, albo skorzystaliscie z ich oferty, albo zmieniła się ich polityka i mieliście jakiego dusza zapragnie kwiata od sali.

Jeśli Ciebie zadowoliłaby by bardziej moja tylko poztywna opinia, to proszę bardzo

Nasze wesele w sali Telimena się udało, sala ładna, jedzonko dobre, obsługa sie uwijała. Wszystko było miło i pięknie.
A co do ustaleń z salą przed weselem, każdy musi to sam przeżyc.

Bardziej wiarygodnie ?

Offline eirene

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 25 Lipca 2011, 16:04 »
Sprawy prywatne, zatargi, kłótnie itp. proszę rostrzygać na priv!!! Kolejny raz w wątku jestem zmuszona interweniować - następnym razem zablokuję osobę, która nie przestrzega regulaminu a post wykasuję bez ostrzeżenia!!!
« Ostatnia zmiana: 26 Lipca 2011, 18:32 wysłana przez asia »

Offline agnes2000
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.08.2012
« Odpowiedź #48 dnia: 9 Sierpnia 2011, 01:35 »
Witam wszystkich.
termin naszego wesela to sierpien 2012 restauracja telimena.  wesele wymarzylam sobie gdzie indziej ale niestety wakacyjne terminy ciesza sie popularnoscia i nie znalezlismy juz miejsca. 
moje pytanie brzmi: czy na miejszej sali w tej restauracji  zmiesci sie 70-75 osob moze 80.
korzystamy tylko z opinii poniewaz nie jestesmy z bydgoszczy.  pani kierownik mowi ze tak ,a jakis pan mowi ze to nawet na 100. takze ja juz sama  nie wiem.  moze ktos sie tam bawil na weselu?
dziewczyny prosze o pomoc i ewentualne jakies porady.

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 9 Sierpnia 2011, 02:05 »
hej agnes2000,
pewnie sala wydaje wam sie mała na pierwszy rzut oka, ale to z powodu okrągłych stolików i takiego "rozrzuconego" ustawienia (jak to w restauracjach) :)

Na weselu stołu ustawione są w ciągu, tworza podkowę lub "L" w zalezności jak będzie lepiej, wówczas po środku macie spory parkiet. Poza tym, jesli dobrze ustawicie zespół/dj'a (na ścianie z barem) wówczas parkiet sie tak jakby wydłuży.

Osobiscie miałam wesele u góry, stoły okrągłe i 80 kilku gości, stoły były dość szeroko rozstawione (zeby nie było pusto), wszyscy goście spokojnie zmieścili sie na parkiecie (tym panelowym) mimo, że mieliśmy własnie taki wydłużony parkiet - to na kaflach tańczyli nieliczni i raczej dlatego, że ich poniosła wena taneczna :)

Analogicznie - na dole  parkiet panelowy jest takiej samej wielkości, więc Twoi goście również sie pomieszczą :)
Mniej lub bardziej wymarzony wybór, ale klimatyzacja i jedzenie warte polecenia :) zwłaszcza klimatyzacja latem.

Offline NATHALIE1986
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 16 Sierpnia 2011, 14:02 »
Ostatnio byłam w nowej Telimenie-sala na górze ( są dwie).
Klima działa,duży parkiet,jedzenie urozmaicone-moim zdaniem mało ale dobre,
miejsce na fontanne czekoladową, stół z alkoholami ( kuzyn kupił alkohole  a oni z nich przygotowali drinki które migiem się rozeszły),sala nie była ozdobiona balonami itd ale jest bardzo elegancka,jeszcze pachnie nowością,więc nie było takiej potrzeby,nie mam nic do zarzucania,jedynie malutkie ale, nie ma gdzie wyjść na zewnatrz,palacze palili na balkonie przez co był cały czas przeciąg i goście się trochę pochorowali.
Impreza w piatek 145 zł od osoby.

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #51 dnia: 16 Sierpnia 2011, 16:16 »
Fakt przeciąg się robi przy dwóch otwartych balkonach.
U nas na weselu niektórzy wychodzili sobie na zewnątrz całkiem, ale nie każdemu się chciało, więc głównie były oblegane tarasy.

Offline TusiaBZG
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #52 dnia: 18 Sierpnia 2011, 18:34 »
Precious może wrzucisz jakieś fotki z sali bo nie ukrywam chciałabym zobaczyć jak wyglądało :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #53 dnia: 18 Sierpnia 2011, 19:08 »
Wrzucam Wam zdjęcie stolika z początku wesela, jeszcze zanim goście usiedli.
Stolik jest na wysokości wejścia. Mniej więcej widać ustrojenie stołów i krzesel.

Ustrojenie stołów - organza ciemniejsza nasza i kwiaty nasze.
Świeczka, wazon, jasna organza i szarfy na krzesła - od sali.

Głównie mam zdjęcia z gośćmi, salę widać pobieżnie, a nie chcę wrzucać takich zdjęć. Po pierwsze nie wiem czy goście by sobie tego życzyli a po drugie, mam pewnien problem interpersonalny z jakąś ograniczoną osobą (zarejestrowan, nieudzielającą się na forum) i w związku z czym wolałabym szanować swoją prywatność i innych osób będących na weselu.

Byłam wcześniej przed innym weselem (pierwszym) w Telimenie, sala ustrojona była również we fioletowej tonacji (tej jasnej, takiej bardziej liliowej) plus mnóstwo balonów w takim kolorze oraz jasny tiul pod sufitem. Mi osobiście taki rodzaj ustrojenia nie pasował do Telimeny, sala wówczas wygladała na ociężałą ( pewnie przez te tiule). Myślę jednak, że to kwestia gustu. My postawiliśmy na dekorację stołów.

Jeśli ktoś ma jakieś pytania, chętnie udzielę informacji. Poszukam jeszcze jakiegoś zdjęcia z naszym stołem i szwedzkim, może sie nada :)
« Ostatnia zmiana: 26 Sierpnia 2014, 13:33 wysłana przez .:Anka:. »

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 18 Sierpnia 2011, 19:15 »
Przepraszam, że pod sobą.

Znalazłam zdjęcie naszego stołu :)

Uploaded with ImageShack.us

Niestety nie mam zdjęcia szwedzkiego stołu. Był on postawiony we wnece przy tarasie, tak na wprost wejścia. Nasz stół stał po prawej stronie wejścia "na oknie" wychodzącym na ul. Fordońską.

Mam gdzieś plan stolików, rozmieszczenie dokładne, które zrobiliśmy razem z wodzirejem. Ale nie wiem, czy Wam to coś pomoże.
Nam sie ten plan super sprawdził, pomimo obaw :)  
« Ostatnia zmiana: 26 Sierpnia 2014, 13:33 wysłana przez .:Anka:. »

Offline Olinek87
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #55 dnia: 23 Sierpnia 2011, 14:10 »
Witajcie!!!

Tak więc jak obiecałem, My już jesteśmy po Naszej uroczystości w Telimenie.
No i tak jak się spodziewaliśmy złego słowa powiedzieć nie można jesteśmy zadowoleni w 1000%, przemiła obsługa wszystko podane na czas i niesamowitym tempie, obsługa dosłownie w białych rękawiczkach.
Jedzenie było pyszne na wszystkich stołach podawane na czas, piękna oprawa podawanych dań specjalnych jak łososie i indyk w naszym przypadku, wszyscy nasi goście nie mogli się nachwalić lokalu i jedzenia :).
Przy naszych rozliczeniach nie było żadnego zaskoczenia wszystko tak jak ustalaliśmy przed weselem. 
Tak więc podsumowując. . .  było cudownie uroczystość udana my możemy tylko chwalić więc do puki ktoś nie sprawdzi niech nie krytykuje. . . 

Pozdrawiamy Serdecznie :)
Powodzenia w waszych przygotowaniach :)
SERDECZNIE POLECAMY TELIMENE W NOWYM WYDANIU :)

Offline eirene

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 25 Sierpnia 2011, 22:33 »
post nie na temat !~ostrzeżenie już było więc użytkownik zostaje zablokowany

« Ostatnia zmiana: 25 Sierpnia 2011, 23:27 wysłana przez ela »

Offline ankade
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.08.2011
« Odpowiedź #57 dnia: 29 Sierpnia 2011, 22:40 »
Hej! My mielismy wesele 6. 08. 2011.  na duzej sali i jestesmy w 100000% zadowoleni.  Z Pania kierownik mielismy juz kontakt od lutego i nigdy nie bylo nieporozumien.  Zawsze mila i usmiechnieta.  Uwazamy ja za profesjonalistke przez duze P! Pan menadzer rowniez stanal na wysokosci zadania.  Zarowno przed weselem jak i w trakcie wszystko bylo zapiete na ostatni guzik.  Jedzenie pyszne, talerze wymieniane na biezaco.  Goscie zachwyceni pod kazdym wzgledem.  

Co do Twojej wypowiedzi to uważam ją właśnie za zbędną "pyskówkę" i proszę o powstrzymanie się przed zbędnymi komentarzami, które NIC nie wnoszą do dyskusji
« Ostatnia zmiana: 31 Sierpnia 2011, 23:26 wysłana przez asia »

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #58 dnia: 29 Sierpnia 2011, 23:03 »
hmm...ciekawa jestem czy to takie normalne, ze od czasu slubu Precious na naszym regionalnym forum jest zatrzesienie osob po wlasnym slubie - wlasnie w telimenie, piszacych pierwszego posta zachwalajacego ta restauracje i oczerniajacego nasza znana juz (mozna powiedziec, ze od lat;) forumke...
to jakis dziwny zbieg okolicznosci...ciekawa jestem czy w innych regionach dzieje sie podobnie;)...
tak czy owak na pewno nie zdecydowalabym sie na zorganizowanie wesela w tym miejscu...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #59 dnia: 29 Sierpnia 2011, 23:49 »
zabciu kochana, wiesz każdy ma prawo do własnej opinii ;) i ja szanuję opinie takie jak np wypowiedź Olinka - pochwaliła, wypowiedziała się i ok :) a najlepsze jest to ,ze się z nią zgadzam, generalnie ja sie zgadzam, że jedzenie i praca kelnerów świetna i tylko pozazdrościć.

Nie rozumiem szczerze tylko ludzi, którzy wypowiadają swoje zdanie i czują się w obowiązku obsmarowanie mojej osoby i mojego zdania, tego kurczę nie rozumiem. No bo skąd to poczucie obowiązku i obrony? Czy ja nie mogę mieć swojego zdania ?

Mnie się wpsółpraca z Panią nie ułożyła, prawdopodobnie różnica charakterów, pradwdopodobnie również tzw. przecieranie szlaków i tyle  no :) Czy ja wiem, czy to można w kategoriach pecha rozpatrywać? ???
No własnie chciałam przy tych pyskówkach zerwać umowę, ale nagle wówczas znalazły się rozwiązania (wcześniej obiecywane) :)

ANKADE - na temat samej restauracji czyli podania, kelnerów i jedzonka wypowiedziałam sie bardzo pozytywnie, chyba coś źle doczytałaś ... albo może jakiegoś innego posta czytałaś, no nie wiem doprawdy skąd takie stwierdzenie :)

A co do mojego męża, to się uśmiałam, większej ostoi spokoju i nieczepialstwa nie znam :)