Autor Wątek: Witajcie !!! Pytanie o Telimenę w BYdgoszczy  (Przeczytany 53273 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline margolciaz
  • nowicjusz
  • *
Odp: Witajcie !!! Pytanie o Telimenę w BYdgoszczy
« Odpowiedź #90 dnia: 4 Lutego 2013, 11:36 »
Moje drogie! Płacenie Zaiksu, to jakaś pomyłka. 
Miałam podobną sytuację, ale w innej restauracji i wówczas mój mąż zapytał Panią manager, czy aktualnie goście którzy jedza obiad w restauracji - słuchają nielegalnie puszczanej muzyki? Na co Pani powiedziala, ze mają opłaconą składę roczną, ale że za imprezę płaci się dodatkowo.  Jest to kłamstwo.
Jeśli restauracja działa oprócz wesel, przyjęć i puszczana jest wówczas muzyka - to lokal ma oplacony zaiks.
Opłata 80zł dotyczy miejsc w których składki zaiksowe nie są odprowadzane - czyli np gdyby się chciało zorganizować wesele w remizie, sali gimnastycznej, czy w jakimś innym miejscu, gdzie na co dzień muzyka nie jest "puszczana".
Oczywiście nie zapłaciliśmy Zaiksu, bo po prostu wg nas - chciano nas oszukać.
Wiem, ze teraz w tej restauracji nie pobierają takowej opłaty. 

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #91 dnia: 4 Lutego 2013, 11:40 »
Dzięki za informację! na pewno prześwietlimy całą sprawę: co , jak i dlaczego:)

Offline margolciaz
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #92 dnia: 4 Lutego 2013, 11:45 »
polecam stronę ZAIKSU, można również do nich zadzwonić i zapytać :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #93 dnia: 4 Lutego 2013, 11:48 »
forum to kopalnia informacji:)

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #94 dnia: 7 Lutego 2013, 12:14 »
W Telimenie im bardziej dochodzisz swojej racji (racji zgodnej z prawem, o dziwo!) tym z wiekszym oporem kierownictwa się spotykasz :)
Powodzenia życzę :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #95 dnia: 7 Lutego 2013, 12:47 »
Telimena to specyficzny lokal...
Niby to nasza sala, ale nie wiem jakoś sceptycznie jestem do niej nastawiona. Niby była druga na liście, niby radość że mieli wolny termin bo inna para zrezygnowała to jednak te wszystkie historie sprawiają że nie umiem się cieszyć...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #96 dnia: 8 Lutego 2013, 12:42 »
Nie sugeruj się, każdy jest inny :) a wesele wyjdzie pięknie na pewno.
Może u Ciebie będzie całkiem inaczej? z tego co wiem Natalusia nie miała problemów z ustaleniami i była bardzo zadowolona.
Grunt to pozytywne nastawienie. Im więcej będziesz próbować udowodnić (nawet jeśli masz rację) tym bardziej będziesz traktowana jak intruz. A na takie traktowanie mają swoje sposoby...
Bez spiny :) co do samego dnia i jedzenia nie można mieć zastrzeżeń :) przynajmniej nie słyszałam, żeby ktoś miał.

Offline natalii
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 9.08.2014
« Odpowiedź #97 dnia: 7 Kwietnia 2013, 20:42 »
Ja byłam ostatnio w poszukiwaniu sali na moje wesele i przyznam szczerze ,że Telimena wywarła na mnie ogromne wrażenie. Pod względem wystroju piękna sala,duża przestronna,duży parkiet. Mówią ,że jedzenie też jest dobre a czy jest go dużo czy nie to nie wiem. Mi Pani kierownik zaproponowała menu 160-180 zł/3 porcje osoba.
Bardzo nie podobały mi się odpowiedzi na moje pytania mianowicie pytałam się czy są jakieś koszta ukryte a Pani kierownik powiedziała mi ,że nie  ma nic ukrytego.  Wszystko jest w cenie .  Potem nie przemyślanie zadałam pytanie czy szatnia i toaleta jest płatna??? potem sama śmiałam się z tego i chciałam puknąć się w głowę:)  bo przecież Pani kierownik powiedziała mi jasno,że nie ma żadnych kosztów ukrytych. ,,,, A tu nagle  tak tak szatnia,toaleta płatna daje się z 300 zł i ma się spokój . Normalnie   oszalałam to słysząc. . . . to mnie zaczęło zastanawiać i zadawałam po kolei pytania. Po dluższej rozmowie wyszło,że w Telimenie jest dodatkowo odpłatna toaleta,szatnia, wystrój sali chodziło o krzesełka, coś jeszcze wspomniała oo herbatach. . . ale o tych herbatach i kawach nie zapamietałam już. . oczwiście płatny też zaiks. . .    łącznie sporo kosztów ukrytych o których się nie mówi a potem wychodzą dopiero. . .

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #98 dnia: 7 Kwietnia 2013, 20:55 »
Ala nie mysl o tym za duzo. W dniu wesela i tak nie bedziesz miala czasu nad tym rozmyslac. Nie ma co sie zamartwiac. Badz co badz mnie np martwi osobna sala taneczna i jadalna ale co tam bedzie dobrze, to w koncu nasz dzien :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #99 dnia: 7 Kwietnia 2013, 21:52 »
Pewne rzeczy się nie zmieniają :)

Koszta nie są ukryte, przecież dowiadujesz o nich.... jak się wcześniej nie dopytasz to miesiąc przed weselem :D

ale jak się dopytasz, to wsio idzie jak po maśle :)

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #100 dnia: 16 Czerwca 2013, 17:43 »
bylam wlasnie wczoraj na weselu w telimenie i sie podziele swiezymi informacjami, moze Was nakieruje na co zwrocic uwage ;)...
na poczatku dodam, ze wejscie na sale weselna na pietrze nie jest za ciekawe, ot taka sobie klatka schodowa ale gdy sie znajdziemy juz na gorze to zastaniemy calkiem ladnie wystrojona sale, stoly byly podluzne, klasyczne, nie wiem dokladnie ilu bylo gosci (tak na oko ok 100) ale jak na taka przestrzen zdecydowanie za duzo, na parkiecie bylo ciasnawo...
jedzonko bardzo dobre, tylko malo, jak tylko kelnerzy kladli cos na stol momentalnie znikalo i to nie wynikalo z obzarstwa gosci tylko faktycznie z jej niewielkiej ilosci, od siebie dodam, ze wyjatkowo dobre rybki tam maja :P dla urozmaicenia gdzies ok 22 na srodek sali z fanfarami wniesli indyka i lososia w sosach z pierogami, jesli macie podobne mozliwosci to polecam - na prawde pychotka ;D
kolejnym plusem byla obsluga, mlode chlopaki uwijali sie bardzo szybciutko, nie przeszkadzali nikomu, ubrani bardzo elegancko, w bialych rekawiczkach...
glownym minusem byl dj ale to juz nie wina sali :P...

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #101 dnia: 16 Czerwca 2013, 17:45 »
zaba  po co piszesz dj jako -? każdy ma prawo wybrać taki rodzaj oprawy muzycznej jaki mu odpowiada. No chyba że dj sie nie spisał , to inna historia.

Mam w telimenie wesele za 1,5 miesiąca- co do jedzenia wypowiem się po. Ale z tego co wiem to nigdy nikt nie wyszedł głodny z tego lokalu. A znikające jedzenie - tak mogli sobie mlodzi zażyczyć. Jest opcja z zabieraniem i zostawieniem jedzenia.

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #102 dnia: 16 Czerwca 2013, 18:02 »
nie chodzilo mi o to, ze kelnerzy zabierali jedzenie tylko o to, ze bylo go malo, ze goscie szybciutko zwijali je z polmiskow ale moze to tez jest do wyboru przedyskutowane z mlodymi przed impreza...
z doswiadczenia wiem, ze na temat jedzenia to co sie dzieje na wlasnym weselu czlek nie zarejstruje, najlepiej wypytac gosci wlasnie, my praktycznie nie jedlismy na wlasnej imprezie...
na forum chyba o to wlasnie chodzi zeby sie dzielic informacjami, nie poto zeby krytykowac tylko po to zeby nakreslic rzeczy, na ktore warto zwrocic uwage przed planowaniem wlasnej imprezy...

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #103 dnia: 16 Czerwca 2013, 18:08 »
co do dj to nie chodzi mi o instytucje dj tylko o tego konkretnego co przynajmniej mi nie podpasowal - ale to tak jak piszesz kwestia gustu, wszystkim sie nie podpasuje :P...

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #104 dnia: 16 Czerwca 2013, 18:24 »
Ja tylko mowie ze nikt nigdy tam na jedzenie nie narzekal:) wydaje mi się po moim menu ze te 3, 4 porcje mięsa na osobę to okej:) ale zobaczymy w sierpniu:)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #105 dnia: 16 Czerwca 2013, 19:21 »
mi brakowalo zieleniny, wszystkie surowki, salatki szly jak woda :P nie da sie ukryc, ze bylo pychotkowe ;)

Offline jula2212
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #106 dnia: 25 Czerwca 2013, 18:46 »
miałam okazję być i bawić sie na weselu w tej restauracji ogólnie rzecz biorac jako gość to zlego nic nie mogę napisać ale z rozmowy z koleżnaką która wlaśnie miala tam wesele to nie byla zbytnio zadowolona poczynając od kwestii organizacyjnych a kończąc na kwestii gastronomicznej czyli jedzenia. Ale sadzeże wszystko jest do ustalenia i jak się dobrze dogada i wszsytko przedstawi na spotkaniu/ach/ to sądzzę że można wszystko ustalić i dopiąć!!!

Offline natalii
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #107 dnia: 31 Lipca 2013, 14:20 »
Ja mam wesele w sierpniu 2014 w Telimenie mam nadzieję,że będzie pięknie w końcu każda Panna Młoda chce mieć jak najlepsze wesele. Jak ktoś był na weselu w Telimenie to proszę o opinie odnośnie jedzenia czy było smaczne i czy było dużo? czy porcje były malutkie jak jajko czy można było się nimi troszkę  najeść;P

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #108 dnia: 31 Lipca 2013, 14:45 »
Ja byłam gościem w Telimenie w zeszłym roku na weselu i jedzenie było bardzo dobre, porcje były spore i bardzo dużo para młoda wzięła do domu po weselu,
Jedyny minus jaki zauważyłam, to obsługa się trochę guzdrała, na początek był rosół i jedni goście czekali już na drugie danie to na drugim końcu sali jeszcze obsługa nie nalała rosołu (wesele było na 100 osób), być moze mieli po prostu gorszy dzień  :) poza tym było ok

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #109 dnia: 16 Sierpnia 2013, 13:50 »
a nas tam obsługuje pan menadżer :D panią menager widziałam w przelocie tylko ale cieszę się ( póki co), że mamy do czynienia z facetem :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #110 dnia: 16 Sierpnia 2013, 21:41 »
kierownik sali jest super . dba o każdy szczegół, bylismy bardzo zadowoleni

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #111 dnia: 4 Października 2013, 23:48 »
Niektóre z Was pytają o jakość i ilość jedzenia. Co prawda na weselu w Telimenie nie gościłam, ale byłam dwa razy na stypie (dwa lata temu i w zeszłym roku). Jedzenie bardzo smaczne, ilości odpowiednie, że jeszcze zostało, ciepłe i sprawnie podane. Ciasto też bardzo dobre i sporo. Tylko mnie jakoś wnętrze nie powala, tzn. jest ładnie, ale bez szału - mówię o sali na dole, bo na tej na górze nie byłam. I minusem jest to, że nie ma gdzie wyjść na zewnątrz.

Offline natalii
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #112 dnia: 8 Października 2013, 23:37 »
a jak jest np. z parkingiem?
wg .mnie parking jest ogólnie mały i jak np.są 2 wesela to jak to jest ?
  jest on podzielony na pół? czy kto pierwszy ten lepszy ??

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #113 dnia: 9 Października 2013, 09:06 »
nie jest podzielony ale jest na tyle duży ze wszystkie samochody spokojnie zaparkują. na naszym weselu każdy znalazł sobie miejsce, a goście  z drugiego wesela także miejsca mieli.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #114 dnia: 8 Listopada 2013, 09:30 »
Byłam w Telimenie na weselu,ale jeszcze przed remontem i rzeczywiście- jedzenia nie było za wiele, a nawet zdecydowanie za mało... ale podobno nadal tak jest...

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #115 dnia: 8 Listopada 2013, 09:31 »
nie prawda.

u nas stoły sie uginały od jedzenia a po poprawinach mnóstwo zabieraliśmy ze sobą.

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #116 dnia: 8 Listopada 2013, 10:06 »
Alicja

a ja mam pytanie z innej beczki  ;D
może mało istotne ale ciekawi mnie to :D

jak weszliście na salę to było powitanie chlebem i solą? ( i wódką? :D )

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #117 dnia: 8 Listopada 2013, 10:29 »
Ja też mogę potwierdzić że jedzenia jest w telimenie naprawdę dużo,  jak byłam tam na weselu młodzi mieli menu za 170 pln i spokojnie zostało im jedzenia jeszcze na poprawiny

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #118 dnia: 8 Listopada 2013, 10:30 »
powitanie było chlebem. taki wielki bochen ,a w środku dwa słodkie chlebki z serduszek dla nas.

wódki nie było. ale dostaliśmy za to bukiet pięknych róż.

ale jeśli sobie zażyczysz wódke to chyba też będzie , tak myśle.

ja tam sie nawet ucieszyłam że nie było, bo nie trawie czystej.

a co do jedzenia to naprawdę sie nie martw. dużo, smacznie.

a menu nie to najdroższe.

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #119 dnia: 8 Listopada 2013, 10:33 »
ja się nie martwię opiniami osób które coś tam słyszały, że podobno coś tam coś tam ;)

ja akurat czystą lubię więc chciałabym żeby była  ;D ale bardziej dlatego żeby powiedzieć magiczną formułkę, że wybieram gorzałkę, chleb i pana młodego żeby zarobił na niego :D