Autor Wątek: Lokal na wesele - potrzebujemy pomocy  (Przeczytany 11547 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline oczko82
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18-06-2011r.
Lokal na wesele - potrzebujemy pomocy
« dnia: 25 Stycznia 2011, 10:34 »
Witajcie. . .

Jako, że jesteśmy osobami, które wiedzą czego chcą (nie potrzebowaliśmy kilku wspólnych lat życia na tzw "kocią łapę") postanowiliśmy zawrzeć związek małżeński w dniu 18-06-2011r.  Sprawa wyszła dość niedawno i tu rodzi się Nasz problem.  A mianowicie wszelkie polecane orkiestry, lokale itp są już pozajmowane.
Udało Nam się załatwić już: fotografa, suknia jest, dla mnie garniak to nie problem (chyba :P ), wczoraj podpisaliśmy umowę z zespołem CARO ze Stargardu, no i sala. . .    :(
Do niedawna miała być (choć nadal jest, mała zaliczka wpłacona) SCANDIA w Szczecinie Zdrojach (ul.  Leszczynowa) ale po przeczytaniu tego tematu: hxxp: forum. e-wesele. pl/index. php?topic=21219. 0 zaczęliśmy budzić obawy co do Naszego wyboru (choć przecież nie musi się taka sytuacja powtórzyć).
Wesele będzie dla 40-60 osób (w zależności od lokalu) i przybycia gości (to zawsze znak zapytania).
Może macie jakąś alternatywę dla Oli i dla mnie? ;)

Po przeczytaniu kilkuset(?) tematów na forum mam wrażenie, że jesteście doświadczonymi gośćmi na weselnymi.  Nie na jednym czy dwóch byliście, więc liczymy na Waszą pomoc.

Offline 01bonita

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2012
Odp: Lokal na wesele - potrzebujemy pomocy
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Stycznia 2011, 10:16 »
Restauracja Dąbska 7, jest napewno lepsza niż Scandia, byłam na ślubie w październiku, też na jakieś 40 osób i wszystko było super, skromnie (ale to na życzenie państwa młodych), jedzenie bardzo dobre .
W Marinie w dąbiu też na małą ilość osób idealny lokal, jedzenie bardzo dobre, z tym że to mały lokal.

Lub zastanówcie się nad ślubem w piątek,na piątki na pewno będzie więcej wolnych terminów.

W Scandii byłam tylko na stypie, więc całkiem nie w temacie.

Offline oczko82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Stycznia 2011, 11:01 »
W restauracji Dąbska pytaliśmy się na samym początku i oni w soboty organizują wesela na minimum podajże 90 osób - piątek brak ograniczeń.  Z tym, że jeśli miałby być piątek to mamy za dużo zmian.  Na tą chwilę wszelkie polecane na e-wesele lokale są pozajmowane na dzień 18-06-2011r.
A powiedz mi jak ogólnie jedzenie w Scandi na tej stypie? Bo ja tam byłem na obiedzie ale to co innego niż przygotowany poczęstunek dla większej ilości osób.
Marina to ta na Przestrzennej?

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Stycznia 2011, 11:37 »
Zadzwoń może w te dwa miejsca:
Villa Vivian w Ustowie (możliwe miejsca noclegowe)
Zajazd Pod Lipami - Wołczkowo (nocleg owszem ale zdecydowanie mniej miejsc)
Dwa dosyć fajne lokale ,bez przepychu co prawda ale na 40-50 osób spokojnie wystarczy miło i sympatycznie sie tam przebywa
pozdrawiam

Offline oczko82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Stycznia 2011, 12:14 »
Willa Vivan już zajęta, natomiast Zajazd pod Lipami ma termin wolny.  Możesz coś więcej o tym lokalu powiedzieć - chodzi przede wszystkim o obsługę, jedzenie.  Jak to u nich wygląda - ja do nich i tak podjadę ale już miał bym obraz tego co usłyszę/zobaczę.  A może byłeś tam już, może jakieś wesele przeżyłeś w tym miejscu?

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Stycznia 2011, 12:33 »
Karczma biesiadna w Bartoszewie, byłam tam na obiedzie, bardzo mi smakowało.
Właściciel przyjemny, konkretny.
Oglądałam salę, która jest z osobnym wejściem, przed lokalem możliwość upieczenia jakiegoś mięcha.
Niedrogo, przytulnie.
Ja jednak wybrałam lokal przy moim kościele, a karczmę mogę polecić.

Offline oczko82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Stycznia 2011, 12:47 »
I już do karczmy w bartoszewie dzwoniłem ale nikt nie odbiera. . . zobaczymy czy się odezwie - nagrałem się na sekretarkę. 
Też interesujące miejsce :) Jedyny minus tamtych okolic to komary oraz odległość :P Ślub mamy na Słonecznym w Szczecinie - choć odległość też ma swoje plusy :)
Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś punkty to proszę pisać :P Im więcej tym lepiej.

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Stycznia 2011, 14:16 »
To może Valentino na deptaku Bogusława?

Offline 01bonita

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Stycznia 2011, 15:25 »
W Wasabi też organizują wesela jeżeli ktoś lubi oryginalne wnętrza

a w Scandii szczerze powiem że nie pamiętam czy jedzenie było dobre czy nie, raczej bez rewelki. Ale gdyby było źle to napewno bym zapamiętała. Kilkanaście lat temu to tam było bardzo dużo wesel, ale że tyle sal nowych i lokali to wiadomo są mniej atrakcyjni, m.in. ze względu na to że nic się tam nie zmienia ...

Marina jest na przestrzennej

a no i ostatnio byłam jeszcze w Sedinie na Dworcowej, jedzenie dobre, tyle że to taka piwnica

Offline oczko82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Stycznia 2011, 16:35 »
Cytat: suprynka link=topic=23259. msg1454801#msg1454801 date=1296047812
To może Valentino na deptaku Bogusława?
Jednak nie - musi być tradycyjne jedzenie ;)

Lokal w Bartoszewie zajęty - jak większość w Szczecinie.  Dąbska ma cały czerwiec też pozajmowane, łącznie z piątkami.

Ta " Villa Vivian " wpadła mi w oko. . . ale już za późno.  Najgorsze jest to, że na początku miało być zwykłe małe przyjęcie (poczęstunek) weselne dla najbliższych (max.  25 osób), po czym jak już lokale zostały wszystkie pozajmowane to pewna osoba zdecydowała, że będzie małe wesele z orkiestrą (tradycyjnie).
Scandie wybieraliśmy pod kątem poczęstunku w małym gronie rodzinnym a nie pod kątem wesela.

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Stycznia 2011, 16:51 »
A Podgrodzie??

Offline 01bonita

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Stycznia 2011, 17:02 »
ale i tak dobrze ze macie zarezerwowane i tylko rozgladacie sie za czyms innym, bo nieciekawie byloby gdyby nie bylo zadnej rezerwacji. Jak sie nie uda innego lokalu, to musicie zadbac zeby wszystko w scandii wyszlo jak chcecie.
ustalcie wszystko z wlascicielami co i jak ma wygladac.

Offline oczko82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Stycznia 2011, 17:09 »
Cytat: lolalola link=topic=23259. msg1454905#msg1454905 date=1296057084
A Podgrodzie??
Dłużej będziemy jechać niż się bawić :P Nie no żartuję, ale wolelibyśmy zdecydowanie lokal bliżej Szczecina lub w samym Szczecinie.

"01bonita" dokładnie tak jak piszesz.  Mamy rezerwacją przy małym wkładzie własnym (czyt.  zaliczka).  Lepiej mieć lokal niż nie mieć w ogóle ;)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Stycznia 2011, 09:52 »
A Feta w Dąbiu na Pomorskiej? Bylismy tam na weselu, fajne miejsce.

Offline oczko82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 27 Stycznia 2011, 10:01 »
O tak Feta na Pomorskiej fajna - ale zajęta już.   Oli ta sala przypadła do gustu od razu - ale gdybyśmy wiedzieli, że organizujemy normalne wesele to szukalibyśmy takiej sali już w tamtym roku (było by o nie dużo łatwiej).

Coraz bardziej się utwierdzamy w przekonaniu, że jesteśmy skazani na Scandie.  Przecież źle nie musi być.  Choć jeszcze mamy alternatywę: Kubuś na Chopina (ale nie jesteśmy pewni czy zamieniając na nią nie wpadniemy z deszczu pod rynnę) oraz Ceremonia na Janickiego (tutaj nie mamy potwierdzenia wolnego terminu - czekamy na info).

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Stycznia 2011, 10:03 »
a hotel Zbyszko na słonecznym?
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Stycznia 2011, 10:03 »
ooo Ceromnia, fajnie :)
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline oczko82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 27 Stycznia 2011, 10:13 »
No właśnie. . . Hotel/Restauracja Zbyszko. . .  Byliśmy tam, wolny termin, do tego blisko kościoła i naszych domów :) ale sala nam nie przypadła do gustu (olbrzymie filary - które wszystko zasłaniają), o jedzeniu słyszeliśmy, że podają chłodne.  A o Ceremoni masz jakieś większe info (byłaś tam?)?

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Stycznia 2011, 10:57 »
Ja miałam wesele w Ceremoni i byłam tam na sylwestra.
POLECAM W 100%.
Osobiście jestem bardzo zadowolona.

Offline oczko82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 27 Stycznia 2011, 11:06 »
Ceromonia nie ma już wolnego terminu (jest to lokal z kategorii : "polecany", a więc szybko wolne terminy uciekają.

Na tą chwilę mamy takie wyjścia (wolne terminy):

- SCANDIA;
- KUBUŚ;
- ZBYSZKO;
- ZAJAZD POD LIPAMI (ale ma najmniejsze szanse ze względu na sale - jest stara i zrobiona jak typowo wiejski lokal, ale gdyby był nowy to nasze problemy z wyborem miejsca na wesele by się skończyły).

No chyba, że możecie doradzić coś jeszcze (oczywiście Szczecin, może Stargard, Goleniów) - będziemy wdzięczni :) Dla osoby, która doradzi lokal (nie licząc trzech pierwszych z naszej listy) w którym zorganizujemy wesele (i będziemy z niego zadowoleni) jakieś czekoladki w ramach podziękowania :P ;)

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #20 dnia: 27 Stycznia 2011, 11:11 »
a Klubik?
Marina na Przestrzennej?

a co Ceremonii, to tak jak Lolalola byłam na Sylwestra i bardzo mi sie podobało i jedzenie smakowało

Offline oczko82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 27 Stycznia 2011, 11:37 »
Marina - już zadzwoniłem. W tej chwili na Przestrzennej robią salę na 180 osób. Rozmawiałem z szefem, ma ofertę za 160 zł (ze wszystkim). Do tego będą otwierać salę w innym miejscu Szczecina. Na tą chwilę dwie sale od Mariny mają wolny termin w dniu naszego ślubu.
Teraz czekam na ofertę e-mailową.
Niestety nie mam możliwości obejrzenia teraz sali - bo trwa remont. Może ktoś ma jakieś zdjęcia z tej sali - jak to chociaż wygląda.

Klubik odpada.

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Stycznia 2011, 11:41 »
BYłam na weselu w Kluczewie koło Stargardu i było bardzo na plus.

Offline helka2104
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.07.2011
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Stycznia 2011, 11:47 »
na kluczewie sa dwie sale chyba i z tego co kojarze to jedna z nich zawsze chwala, ale dokladnie niewiem o ktora chodzi
natomiast od niedawna w stargardzie jest nowa nie duza sala chyba mamma mia i na zdjeciach prezentuje sie ok niewiem jak to w praktyce jesli chodzi o wesele
 znojoma miala tam szkolenie i mowi ze ok i jadelko tez spoko
tylko ze ta sala to nie za wielka podobno max 60 ludkow

Offline anullali

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2011
« Odpowiedź #24 dnia: 27 Stycznia 2011, 11:54 »
w scandii bym nie robila... tam sa 3 poziomy i na 3 poziomach bywaja 3 rozne wesela... wiec to takie srednie... jedzenie ujdzie, bez szału... generalnie obsługa miła i prężna.
a patrzyliscie na te wszystkie wille przy wojska polskiego i okolicach... jest bodajze ich z 5... willa astoria, willa west ende, hotel atrium, virga przy głębokim... i nie wiem co dalej... jest jeszcze fajna, ale nie tania restauracja bohema w tym rejonie...

Offline oczko82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 27 Stycznia 2011, 12:13 »
Jejku jaki odzew :P To miłe...

Co do lokalów na Wojska Polskiego - odpadają, zwłaszcza astoria (rozmowa z kierownikiem się do tego przyczyniła).
Co do Kluczewa - "Weselny Eden", sympatyczny lokal - nawet byliśmy zobaczyć ową sale tydzień temu na studniówce. Ale termin zajęty.
Dzisiaj jadę do Kubusia porozmawiać z szefową. Zobaczymy co i jak. ;)
Scandia ma coraz mniejsze szanse - zwłaszcza, że może się okazać, że będą np 3 wesela na raz...a jedna łazienka - może być kongo.

Offline agniecha82

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02.09.2010r.
« Odpowiedź #26 dnia: 27 Stycznia 2011, 12:22 »
oczko82 my tez mamy w marinie rezerwowaliśmy w ciemno we wrześniu 2010r  :) jak tylko fundamenty stały na tą nową salę.  z tego co obserwuję to prace posuwają się naprawdę  szybko a z szefem co do menu można się dogadać i parę rzeczy zmienić.  z resztą najlepiej  pojechać zobaczyć i pogadać  nasza koleżanka też tam będzie robiła wesele na ok 50 osób z naszego polecenia zresztą :) ( też będziemy na tym weselu :)) szukała też w innych miejscach i chwali sobie współpracę z szefem.  dodam jeszcze że miejsce super a zwłaszcza jak jest ciepło ach te żaglówki i jachciki :)

Offline oczko82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 27 Stycznia 2011, 12:31 »
No tą Marinę bierzemy poważnie pod uwagę. Ciekawe jak latem będą atakować komary nad tą przystanią...(?)

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28 dnia: 27 Stycznia 2011, 12:49 »
a Hotel Bończa w Dąbiu?

Offline agniecha82

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02.09.2010r.
« Odpowiedź #29 dnia: 27 Stycznia 2011, 12:56 »
w marinie podobno są komary ale są różne środki na nie ja myślałam w środku coś na prąd a na zewnątrz jakieś pochodnie jak szefostwo pozwoli a myślę że się zgodzi.