Autor Wątek: Lokal na wesele - potrzebujemy pomocy  (Przeczytany 11556 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline oczko82
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18-06-2011r.
Odp: Lokal na wesele - potrzebujemy pomocy
« Odpowiedź #30 dnia: 27 Stycznia 2011, 21:07 »
Bończa odpada ;) Ale oczywiście dziękujemy za pomoc :)

No a na komary są jakieś specyfiki - byłem dzisiaj w marinie i sala już stoi :) Zdecydowanie będzie lepiej niż było do tej pory (będzie więcej miejsca).

Offline 01bonita

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #31 dnia: 27 Stycznia 2011, 23:23 »
No to wszystko na dobrej drodze  :)

pozostaje życzyć udanych pozostałych ślubnych planów

oprócz lokalu macie resztę?

Offline oczko82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 28 Stycznia 2011, 10:03 »
Hmmmm mamy resztę - choć zależy co przez tą resztę rozumieć mam ;)

Załatwiony fotograf, orkiestra, suknia, obrączki, kościół (bez nauk jeszcze), samochód, na dniach zaproszenia będą się wybierać. No i pozostaną "pierdółki" oraz mój strój (a propos : czarny może być? Nie na widzę jasnych :P ).
A sala...sala będzie wybrana do końca tego tygodnia - i mam nadzieję, że się skończą nasze problemy z organizacją :)

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #33 dnia: 28 Stycznia 2011, 10:07 »
oczko82 jasny mi się też nie podoba, ale czarny... A może jakiś stalowy, są różne odcienie lub czekoladowy?
Super, że tyle już jest załatwionych rzeczy.

Offline oczko82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 28 Stycznia 2011, 10:13 »
No właśnie czarny...wiadomo z czym się kojarzy. Ale przecież...gdyby nie wypadało w takim iść to by nie sprzedawali w salonach ślubnych :P
A chodzi mi o takie coś: http://sjakslub.pl/wp-content/uploads/image/mini(4).jpg

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #35 dnia: 28 Stycznia 2011, 10:24 »
Ale ma prążki to fajnie, ja myślałam, ze masz na myśli jednolity kolor. Bardzo fajnie się prezentuje.

Offline anullali

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2011
« Odpowiedź #36 dnia: 28 Stycznia 2011, 11:08 »
ja tez nie lubie jasnych :) fiu fiu toz to juz wszystko jest:) prazki sa ok... pytanie czy ONA zaakceptuje  :P

Offline oczko82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 28 Stycznia 2011, 15:51 »
Ha....i się prążki mojej Narzeczonej nie podobają. Będzie trzeba wybrać coś innego :P
A co do sali....w zasadzie jesteśmy już zdecydowani, ale o tym jaką wybraliśmy damy znać jak podpiszemy umowę (lub też wpłacimy zaliczkę).

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 28 Stycznia 2011, 15:53 »
to może załóż odliczanko :)
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline oczko82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 28 Stycznia 2011, 16:09 »
140 dni; 23 godziny; 50 minut; 25sekund :P :P

Odliczanka innego nie umiemy zrobić ;)

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 28 Stycznia 2011, 16:21 »
hehe chodziło mi o założenie działu w "odliczaniach" na tym forum
https://e-wesele.pl/forum/index.php?board=34.0
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline oczko82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 29 Stycznia 2011, 13:02 »
A o taki coś chodziło....hehe nie, ja nie mam parcia na takie tematy - a moja Narzeczona nie ma parcia na fora. Z resztą czy ja mam tylko takie spostrzeżenie, że owe forum jest bardziej dla kobiet niż dla facetów? Więc jak ja bym taki temat założył to wydaje mi się, że dziwnie by to wyglądało :)
Skorzystaliśmy z forum ponieważ mieliśmy problem, a przede wszystkim po to aby poczytać o Waszych spostrzeżeniach, uwagach, propozycjach oraz doświadczeniach.
Za to wszystko WIELKIE dziękujemy :) Jeśli wybierzemy już salę to napiszemy o tym - a po weselu damy opinie o lokalu i orkiestrze. 

Offline oczko82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 2 Lutego 2011, 12:40 »
Podpowiedzcie na co powinniśmy zwrócić szczególną uwagę przy podpisywaniu umowy z salą/restauracją na organizację wesela? Co powinno się w takiej umowie znaleźć tak abyśmy nie mieli później żadnych problemów?
Czy po podpisaniu umowy, istnieje możliwość zmian (bo przecież wesele w czerwcu, a mamy dopiero luty)?

I zmieniając temat: macie może namiar (np allegro, lub też sklepy w Szczecinie) na zaproszenia na ślub (ale nie takie na miękkim papierze i nie na takie co kosztują 10 zł/szt.)?
Chcielibyśmy zamieścić w zaproszeniu wierszyk/tekst aby nie otrzymywać żadnych prezentów i kwiatów tylko jakieś nie psujące się rzeczy (kupon lotka, wino itp) - może macie coś do zaproponowania? ;)

Offline agniecha82

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02.09.2010r.
« Odpowiedź #43 dnia: 2 Lutego 2011, 23:21 »
ja będę robiła sama :) właśnie zaczęłam szukać papieru na zaproszenia będę robiła ze zdjęciem już papier na zdjęcie znalazłam w skali i jeszcze tylko pozostałe rzeczy do dekoracji i tp.

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #44 dnia: 3 Lutego 2011, 10:41 »
Ja zamawiałam przez allegro. JD Style. Ale ceny dosyć wysokie, chociaż same zaproszenia super. Poszperaj na forum. Jest także wątek o wierszykach umieszczanych w środku, jeśli nie chcesz kwiatów.

Offline oczko82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 6 Lutego 2011, 13:22 »
No rzeczywiście jest na forum sporo wierszyków, treści do zaproszeń itp - już zapisane i dumamy co wybrać.
Zaproszenia będziemy zamawiać na allegro - choć wybór jest trudny (sporo tego) :)

Podbije moje wcześniejsze pytanie:
Podpowiedzcie na co powinniśmy zwrócić szczególną uwagę przy podpisywaniu umowy z salą/restauracją na organizację wesela? Co powinno się w takiej umowie znaleźć tak abyśmy nie mieli później żadnych problemów?
Czy po podpisaniu umowy, istnieje możliwość zmian (bo przecież wesele w czerwcu, a mamy dopiero luty)?

Offline anullali

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2011
« Odpowiedź #46 dnia: 7 Lutego 2011, 08:50 »
jesli chodzi o umowe to trzeba zwracać uwage na wszystko:) czy wpłacasz zaliczkę czy zadatek (to ma jakieś różnice prawne), co jeśli któraś ze stron odstąpi od umowy i na co podpisujesz umowe - czyli co ona obejmuje(np moze nie byc ujęta obsługa kelnerska, za którą trzeba by było zapłacić później, albo tzw "korkowe") a jesli chodzi o zmiany to na pewno menu mozna pozamieniać, albo w razie czego wybrać droższe, lub większą ilość osób mięć niż z początku... ale jak by się chciało mniej osób, czy tańsze menu to wątpie. i powinniście dostać kopię umowy z podpisem właściciela na każdej stronie. noo i to tak zgrubsza:)
moim zdaniem dobrze by było na podpisanie wziąć kogoś, kto spojrzy na to trzezwym, nierozemocjonowanym wzrokiem. ja wzielam mame, która w koncu więcej tego typu spraw w zyciu przeszla i to ona w sumie wyjasniala wszystkie te rzeczy, o które powinno sie spytac.
powodzenia :)

Offline niecierpliwa

• bywalec
  • data ślubu: 21.04.2012
« Odpowiedź #47 dnia: 12 Lutego 2011, 12:55 »
a może Hotel Wenus w Kobylance ? fajne miejsce i nie jest aż tak daleko od Szczecina

Offline oczko82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 14 Lutego 2011, 12:21 »
Oczywiście, że Wenus fajny lokal, fajne miejsce - ale jak w większości takich miejsc, brak wolnego terminu :)
Ale nie ma tego złego.....

W piątek podpisaliśmy umowę z Panią Renatą z restauracji KUBUŚ - tak więc wielkie dzięki za wszelką pomoc i propozycje, które napisaliście.
Mamy nadzieję, że wesele się uda i będziemy wraz z gośćmi zadowoleni.

W piątek również zaczęliśmy rekolekcje dla nowożeńców w Domu Pielgrzyma przy Sanktuarium na Słonecznym. Trzy dni i po zawodach (dość męcząca sobota, gdyż cały dzień od rana do wieczora "pranie mózgu" ;)  )
Ale fajnie zajęcia poprowadzone. Fantastyczna atmosfera na wykładach, ale to zasługa w większości wesołych i zabawnych par :) :) :) Było wiele śmiechu...

Teraz "tylko" garnitur kupić, zaproszenia powybierać i wysłać...no i w zasadzie zostaną "pierdółeczki" (jakieś kwiaty, ustawienia stołów itp) - organizacja.

Offline agniecha82

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02.09.2010r.
« Odpowiedź #49 dnia: 14 Lutego 2011, 19:20 »
hej oczko :) widzę że się bawiliśmy w weekend w tym samym miejscu  ;D. popieram nauki przedmałżeńskie były w super atmosferze i to nie tylko dzięki nam czyli rewelacyjnym parom :) ale też dzięki paniom i księdzu którzy przygotowali te nauki.

pozdrawiam  :)

Offline magda78
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.08.08
« Odpowiedź #50 dnia: 22 Marca 2011, 20:02 »
jak masz fantazje to zrób weselicho w chacie Bohuna, moja znajoma tam bawiła się w sierpniu

Offline oczko82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 23 Marca 2011, 10:27 »
Dzięki Magda...ale spójrz na mój poprzedni post (#48). Jak widzisz temat już nieaktualny.

Offline maxblondi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.05.2012
« Odpowiedź #52 dnia: 2 Lutego 2012, 16:41 »
To czekam na relację z Kubusia, bo ja tez juz jestem tam po wstepnych rozmowach. . . .