hm, a ja sie zasugerowalam napisem na pudelku ze powinno byc 2xdziennie po 150ml i mniej wiecej tyle daje.. wieczorem robilam po 210 ale polowa i tak trafiala do zlewu wiec robie max 180.. plus przed drzemka 150. Ale moja lubi ser.. czasem jogurt tez wciagnie.
twarogu nawet nie tknie

Agata nie wciskaj jej tej kaszki jak nie chce.. papki sie nudza.. I tak sporo Ci je..tzn patrzac na roznorodnosc.. moja po roku miala mleko i kasze jaglana ewentualnie makaron. kropka. i zyje (mimo ze matka prawie wrzodow dostawala z nerwow

..ile sie 'naprzemycalam' z ta kasza sera czy miesa posiekanego
od lipca je w sumie swietnie. Przedszkolanki sie nachwalic nie moga
Kanapek ani zup nie ruszy (no dwa razy zjadla troszke krupniku i raz sprobowala marchewkowej) sosow ani ziemniakow tez nie. Ale lubi mieso, ryby, kasze, ryz itp, surowa marchewke

i salate, gotowany brokul, groszek i kukurydze no i wiekszosc owocow.
U nas na sniadanie albo kasza ze startym serem i szynka (czy karkowka czy co tam mam lepszego) albo w reke chleb/tost PLUS osobno wedlina/ser/parowka/kawalki ryby/ albo jajo w kazdej postaci.
na kolacje podobnie, plus ewentualnie platki na krowim mleku (

smiesznie brzmi) Ale nie robie jej papek tylko sypie rozne rzeczy np owsiane, przekaske blonnikowa, siemie, sezam, orzechy, rodzynek pare czy zurawine.
przekaska to owoce, orzechy, platki jesli nie bylo albo jakis snack typu wafel ryzowy, ciastko.
no i przed snem dostaje mm i wode.. potem mycie zebow i adios