Autor Wątek: SALONY SUKIEN ŚLUBNYCH - DG, BĘDZIN, S-EC, K-CE  (Przeczytany 45177 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline naaomi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14,08,2012
Odp: SALONY SUKIEN ŚLUBNYCH - DG, BĘDZIN, S-EC, K-CE
« Odpowiedź #90 dnia: 14 Października 2013, 11:08 »
Drogie Panie czy są może suknie wizytowe  w DĄbrowskich salonach?

Offline Paula1906
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #91 dnia: 17 Listopada 2013, 12:21 »
Witam, przeczytałam już kiedyś negatywne opinie na temat salonu obok antykwariatu w DG.  Natomiast w sumie w nim zostałam najlepiej obsłużona.  Chciałam obejrzeć i przymierzyć sukienki. .  Gdzie Panie się wszędzie nagadały dały wizytówkę i na tym koniec.   A tam od razu Pani wyszła z inicjatywą bym mogła od razu przymierzyć.  Był to pierwszy salon w którym znalazłam tą wymarzona. .   ;D Leżała idealnie, czułam się w niej świetnie i wygodnie. .  Ostatnia zła opinia była w 2010 roku czyli 3 lata temu może w tym czasie coś się zmieniło, oby. . .

Offline eviee
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #92 dnia: 15 Grudnia 2013, 21:07 »
Proszę o podzielenie się opiniami na temat salonu Madame w Sosnowcu - ul.  3 Maja 32
Do końca roku muszę zamówić suknie. . aaaa!!

Offline naaomi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14,08,2012
« Odpowiedź #93 dnia: 17 Grudnia 2013, 07:55 »
Koleżanka odbierała u nich w sobotę suknie bo święta się bawimy;)z jej relacji wszystko przebiegało zgodnie umową,sprowadzali  dla niej suknie w dość dużym rozmiarze ale stanęli na wysokości zdania ,kiecka leży super.

Offline eviee
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #94 dnia: 18 Grudnia 2013, 13:37 »
dziękuje za odpowiedź  :)

Offline eviee
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 18 Grudnia 2013, 13:43 »
a o salonie Joanna w DG ul.  Sobieskiego 17 co możecie powiedzieć?

Offline rudzielec
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #96 dnia: 18 Grudnia 2013, 19:47 »
Ja ten salon (Joanna w Dąbrowie) absolutnie odradzam.  Uważam, że kompletnie nei szanuje się tam klienta i jego czasu.  Sytuacja, która mnie tam spotkała: byłam umówiona na konkretną godzinę, pojawiłam się oczywiście, nawet chwilę wcześniej, a 'przeuprzejma' pani sprzedająca tam postanowiła mnie kompletnie zignorować zajmując się kimś innym, kto nie był umówiony.  Na moje pytanie dlaczego w takim razie umówiła mnie na konkretną godzinę i o tej właśnie godzinie przyjmuje kogoś innego zaczęła się jakoś idiotycznie tłumaczyć.  Ale właściwie to nawet nie raczyła mnie przeprosić, usłyszałam tylko, że mam poczekać "4 sukienki a może więcej".  Czyli minimum 30 minut.  No to przepraszam bardzo, po jaką ciężką cholerę te zapisy na godziny?!?!
Dodam, że godzinę później byłam już umówiona w innym miejscu, więc gdybym czekała, to tak właściwie nie zdążyłabym nic nigdzie załatwić.  Z resztą, nawet gdybym nie była umówiona, to uważam, że takie traktowanie w ogóle nie powinno mieć miejsca, a ta pani nie powinna tam pracować. 
Wiem też od mojej znajomej, że spotkała się tam z podobnym zachowaniem.  Totalnym ignorowaniem i dość nieprzyjemnym traktowaniem.

Offline szproteczka1988

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14 Czerwiec 2014
« Odpowiedź #97 dnia: 27 Grudnia 2013, 09:27 »
Witam Was dziewczyny.

Dzisiaj z moją mamusią ;)zaczynamy podbój salonów Ślubnych.
W dniu dzisiejszym jedziemy do Madonny w Katowicach na Internecie mają cudne ale ceny sądzę też ;)więc bardzo się nie nastawiam.
Jutro jedziemy do Tąpkowic (koło Pyrzowic tam jest dom mody ślubnej)ale najbardziej nastawiam się na wizyte w Paniówkach tam mojego narzeczonego kuzynka szyła suknie i była zjawiskowa ;)
Jutro Wam zdam relację. ;)
PS. Byłam już w salonie w Sosnowcu na Niwce oraz przebiegłam po Sosnowieckich salonach i nic kompletnie nie wpadło mi w oko jedynie w tym salonie na Niwce z katalogu piękna koronkowa księżniczka ;)
Ale katalogowej się boje troszkę.
PS. Mamy wybrane piękne obrączki ;) odbiór w styczniu.
Szprotka

Offline Urszula81
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #98 dnia: 1 Czerwca 2014, 16:11 »
Salon Irena w Sosnowcu przy ul.  Sienkiewicza - TAK, ALE trzeba uważać na właścicielkę. Towarzyszyłam przyjaciółce w zakupie sukni w tym salonie.  Sukienki Pani Irena ma przepiękne, z nowych kolekcji, rewelacyjnie wyeksponowane, służy fachową radą, oczywiście dany model można uszyć na miarę, jeśli standardowy nie leży idealnie.  Ogólnie Pani była miła, od razu zwraca się per TY - to niektórym może nie pasować.  Suknię przyjaciółka szyła na miarę, wszystkie dodatki (welon, rękawiczki, buty też tam kupowała).  Suknie była uszyta na czas, leżała idealnie.  Ale Pani Irena to "stara wyga" i wie jak zarobić 2 razy na tej samej sukni.  Właścicielka salonu powiedziała przyjaciółce, że jak będzie chciała sprzedać kiecę po ślubie, to ona to dla niej zrobi.  Jak nie zniszczy to może nawet uda się ją sprzedać jako nową . . .  -więc tu uwaga dziewczyny, na które pasują sukienki, które są w sklepie i nie ma potrzeby szycia na miarę.  Więc po ślubie koleżanka oddała suknie do salonu aby Pani Irena aby ta ją sprzedała.  Za jakiś czas znalazła się klientka na suknię koleżanki, dała zadatek 100 zł, z czego koleżanka dostała 50 zł, widziałyśmy nawet, że doszyte były z przodu dodatkowe  kwiatuszki bo klientka sobie tego życzyła.  Po 2 tygodniach przyszłyśmy po pieniądze za sprzedaną sukienkę, okazało się że "jednak nie została sprzedana" ponieważ młodzi się pokłócili i do ślubu nie doszło.  Więc zabrałyśmy sukienkę z salonu Pani Ireny, jednak welonu i rękawiczek nie dostałyśmy, ponieważ były zamknięte w pracowni krawieckiej, a krawcowej już nie było. . .   Nasze zdanie jest takie, że Pani nawet nie próbowała sprzedać sukienki, tylko wypożyczyła tę sukienkę i to może nawet nie jeden raz, zarobiła na niej ile się dało, a welon i rękawiczki koleżanki sprzedała jako nowe.  Albo co gorsza sprzedała sukienkę, jakiejś dziewczynie, później kiedy ta chciała, tak jak moja przyjaciółka, sprzedać suknie, może dała jej jakieś 1/4 ceny twierdząc, że za tyle udało się sprzedać i oddała sukienkę z powrotem mojej przyjaciółce.

Offline Paula1906
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #99 dnia: 14 Lipca 2014, 19:34 »
A jednak suknia wybrana w Salonie Mody Ślubnej Małgorzaty Obajtek  ;D Juz po pierwszej przymiarce.  Suknia jest boska nie mogę sie doczekać odbioru.

Offline maya85
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2015
« Odpowiedź #100 dnia: 8 Listopada 2014, 15:27 »
Hej,
polecam salon sukien ślubnych Madonna w Katowicach.  Odwiedziłam tylko ten salon i to właśnie tam znalazłam piękną koronkową suknię, która od razu mi się spodobała.  Bardzo miła obsługa.  Ceny nie są takie wysokie  :)

Offline Iskierka88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.06.2014
« Odpowiedź #101 dnia: 16 Marca 2015, 22:28 »
Ja szyłam w Lędzinach.  Salon nazywa się Galeria Mody Fuksja.
Jedyny salon gdzie weszłam i od razu zostałam bardzo profesjonalnie i miło przyjęta :)
Kobitki na prawdę znają się na tym co robią.  Mają bodajże 20-letnie doświadczenie w szyciu sukienek więc wyczarują każde cudo .  <3

Offline kasiulka123
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.06.2016
« Odpowiedź #102 dnia: 31 Sierpnia 2016, 17:39 »
Witam ja swoją suknię ślubną uszyłam w salonie Evita w Katowicach . Bardzo długo rozglądałam się za wymarzoną sukienką. Zwiedziłam Dąbrowę Górniczą Będzin i Sosnowiec i nic mnie nie urzekło . Dopiero w tym salonie mogłam uszyć taką suknię jaką chciałam . Panie wykazały się dużą wiedzą widać że znają się na tym i mają pojęcie. Były miłe . A suknia piękna wszystkim się bardzo podobała. Polecam

Offline Mycha87
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #103 dnia: 9 Marca 2017, 10:32 »
Cześć Dziewczyny, chciałam Was przestrzec przed salonem koło Antykwariatu w Dąbrowie Górniczej..Nie wiem jak on się nazywa i czy ma jakąś nazwę. Ale właścicielka tego salonu jest osobą nieuczciwą i niekompetentną.
Byłyśmy oglądać suknie ślubne, była jedna tam która nam się spodobała prosta z mikado bez dodatków. Na początku wszystko było bardzo miło i sympatycznie. Ale jak patrzę z perspektywy czasu to ta PANI nas po prostu zagadała i omamiła. Przymierzyłam tą jedna suknie i w sumie mi się podobała. Więc TA PANI już od razu że kupujemy że piszę karteczkę na zamówienie. Do sukni chciałam dodać kieszenie, usunąć koronkę. Powiedziała, że wszystko da się zrobić. No i w sumie się zgodziłyśmy. Tutaj przestroga dla Was zwracajcie uwagę co na tych karteczkach jest. Ta była bardzo kiepskiej jakości kserokopią gdzie zaliczka była przekreślona i odręcznie napisany zadatek ( zauważyłam to dopiero później gdy szukałam jakiegoś kontaktu do Niej). Wpłaciłyśmy zaliczkę 500 zł suknia kosztowała 2100 zł. Nie wzięła żadnej miary nic, powiedziała żeby po świętach przyjechać.
Ja później w domu już na spokojnie pomyślałam że w sumie nie do końca jestem przekonana. Chciałyśmy odmówić tą suknię i odzyskać chociaż połowę wpłaconej kwoty - przecież ona jeszcze nic nie zamówiła. Ale ta Pani oczywiście że nie , że ona tyle czasu poświeciła i że oni już jakieś koszty pokryli związku z tą suknią. Nie była to przyjemna rozmowa ona na nas z ryjem i pretensjami. Było to straszne.
Zdecydowanie odradzam ten salon !!!! Proszę dziewczyny omijacie ten salon!! Ta Pani to wredna i nieuczciwa osoba. Mamy wiele stresów związanych z przygotowaniami do ślubu, więc problemy z suknią i salonem są zupełnie nam niepotrzebne. 
To jest mój pierwszy post gdziekolwiek ale poczułam że trzeba to napisać i powiedzieć żebyście nie miały takich przygód jak ja.

Offline baś_916
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.11.2017
« Odpowiedź #104 dnia: 5 Czerwca 2017, 23:20 »
Witaj Mycha87,

Chciałam dopytać czy koniec końców udała Ci się odzyskać ta "zaliczkę" ?

Ja właśnie też zamówiłam kilka dni temu w tym salonie sukienkę.. Wcześniej słyszałam gdzieś tam jakieś nie za dobre opinie o tym salonie, ale stwierdziłam a pójdę, zobaczę co jest, wkońcu ten salon istnieje juz lata.  Na miejscu okazalo sie ze ta kobita wydaje się bardzo wporządku, moglam przymierzyć wszystkie sukienki ktore chcialam, welony tak samo. Jedna sukienka spodobala mi sie bardzo bo byla inna niz do tej pory ogladalam i sie na nia zdecydowalam i nie wiem czy nie popelnilam błędu..
teraz jak czytam te wszystkie opinie na temat tego salonu to jestem przerazona :( wczesniej niestety na żadne forum nie weszlam zeby poczytać co kto sadzi o tym salonie, ale po tych opisach teraz zastanawiam sie czy nie zrezygnowac z tej sukienki. tyle ze tez wplacilam zaliczke 500zł i obawiam sie ze tego nie odzyskam..
i tez jak sie nad tym zastanawiam, to kurcze ma mi szyc nowa sukienke ale wymiarów zadnych nie brala ani nic, tylko we wrzesniu mam przyjechac na przymiarke.

Offline Mycha87
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #105 dnia: 6 Czerwca 2017, 20:50 »
Hej baś_916,
nie ja nie odzyskałam tej zaliczki...niestety na tym druku co dostałaś jest napisane zadatek, a nie zaliczka, wiec nawet nie mamy żandych podstaw żeby uzyskać jakiś zwrot od Nich.
Jak moja mama tam była zapytać się czy isteniej możliwość choćby zwrostu połowy to ją nawet sądem staszył ten Pan - chyba mąż tej właścicelki. Ta Pani później do mnie dzwoniła i krzyczała na mnie, że co ja sobię wyobrażam, że mamę nasyłam na nią, że jaki zwrot ja chce, że ona nie ma czasu na takie sprawy, że to gorący okres przed komuniami był i że ona nie ma zamiaru już więcej ze mną rozmawiać. Ogólnie żadnej próby negocjacji tylko atak na mnie i na moją mamę. Dramat i cieszę się, że nie mam już nic wspólnego z tym salonem. Ostatecznie kupiłam suknię w salonie Biały Welon w Sosnowcu - suknia bardzo podobna do tej co tam oglądałam czyli prosta satynowa. Ale powiem Ci że materiał i jakoś wykonania nie do porównania. Oni sprzedaja głownie Polską firmę - Diana. W lipcu mam pierwszą przymiarkę. Tam też kupiłam bardzo ładne skórkowe buty w dobrej cenie do sukni. Straciłam 500 zł, ale mój spokój bezcenny :)

Offline 93anka93
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11-08-2017
  • Ślub w: Wisła
« Odpowiedź #106 dnia: 20 Grudnia 2017, 16:11 »
Ja osobiście polecam salon FASSON w Paniówkach, jestem z Katowic a tam miałam tylko 15min jazdy, pomimo tego zwiedziałam dużo salonów z okolic, już myślałam że będzie bardzo cięzko aż w końcu koleżanka poleciła mi ten salon, po prostu jestem im tak wdzięczna ;)
naprawdę salon jest lige wyżej w porównaniu do tych co byłam, a szukałam po najlepszych salonach!
zdecydowanie POLECAM