Autor Wątek: SALONY SUKIEN ŚLUBNYCH - DG, BĘDZIN, S-EC, K-CE  (Przeczytany 45103 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
SALONY SUKIEN ŚLUBNYCH - DG, BĘDZIN, S-EC, K-CE
« dnia: 22 Listopada 2010, 20:54 »
Dziewczyny,

Które salony polecacie, które odradzacie??
Będę miała bardzo mało czasu na zakup sukni, chciałabym wszystko załatwić w jeden dzień.
Napewno odwiedzę salon agnes w Katowicach bo tam wisi jedna z moich wymarzonych, ale pytanie czy będzie na mnie pasowała hm...  ::)

Offline Nikratka

• forumowicz
  • data ślubu: 02.07.2011
Odp: SALONY SUKIEN ŚLUBNYCH - DG, BĘDZIN, S-EC, K-CE
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Listopada 2010, 21:07 »
-Salon Sukni Ślubnych Agnes to totalna rewelacja! Ja osobiście bardzo polecam - niezwykle sympatyczne sprzedawczynie, ciągle namawiały mnie i moją przyjaciółkę "Bierzcie wszystkie sukienki które wam się podobają do przymierzenia, jeszcze więcej, jeszcze więcej" hahaha. Niezwykle cierpliwe i radosne. Albo dobrze trafiłam, albo naprawdę są takie rewelacyjne :)
Sukienki piękne, najlepiej spisać sobie na kartce numery których szukamy. Wszystko ok, ale dla mnie ceny trochę za wysokie - jesli jesteście w stanie dać te 2600-3000 tys to polecam! Ja chciałam coś tańszego. POLECAM
-Ja kupiłam suknię w Pracowni Ślubnej na Targowej w Sosnowcu - moim zdaniem właścicielka i zarazem sprzedawczyni ma niezwykłą rękę do szycia, suknia choć za mała na mnie leżała fantastycznie, pięknie wyodrębniała talię. Ja zdecydowałam się tam szyć sukienkę za 1900 zł. POLECAM
- DG koło antykwariatu - na forum znajduje się mnóstwo negatywnych opinii, plus moja bratowa dodaje kolejną.... Ale znam dwie dziewczyny które kupiły tam sukienki i były zadowolone. (NIE POLECAM)
- koło papierniczego - w porządku, ceny standardowe 2400-2600 ale jakoś salon nie dla mnie. Plus jak są dwie sprzedawczynie to hmmmm.... jedna z nich jest trochę anty wszystko jak dla mnie. (NIE MAM ZDANIA :D)
- Takie samo podejście ma Pani w Sosnowcu w bramie za targową?? - nie wiem czy dobrze pamiętam nazwę - diana?. Ale jej podejście to typ "Kupuj i wynocha". Jak moja przyjaciółka przymierzała sukienkę to zaczęła opowiadać jak to jest w Polsce, że dziewczyny mogą wybrzydzać, bo w Holandii i Francji czegoś takiego nie ma, nie ma wyboru i nikt nie narzeka, a u nas.... bla bla bla ..... :D NIE POLECAM
- Salon na przeciwko Pogorii opisałam w wątku specjalnie do tego założonym.(https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=22695.0) (NIE MAM ZDANIA :D)
- Salon Tylko Ona - też już opisałam (w https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=21072.0) (NIE MAM ZDANIA :D)

Wchodzi w grę jeszcze Myszków i Tąpkowice....

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Listopada 2010, 11:06 »
Wielkie dzieki Nikratka!
Mi na cenie nie zalezy, rodzice maja stroj moj sponsorowac  :p Haha! Zartuje oczywiscie, bogaczami nie jestesmy!
Szycie chyba odpada, wydaje mi sie, ze wiaze sie to z wieksza iloscia przymiarek itp, a mnie czas naprawde bedzie naglil.

Offline Ptaszyna
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Listopada 2010, 16:21 »
Salon Joanna - Dąbrowa Górnicza chyba to jest ul. 3-maja . Swietna obsługa. Przystępne ceny.

Offline kajah24
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.06.2010
SALONY SUKIEN ŚLUBNYCH - DG, BĘDZIN, S-EC, K-CE
« Odpowiedź #4 dnia: 7 Grudnia 2010, 15:07 »
Salon Komis Mody Ślubnej  Dąbrowa Górnicza 3 Maja 16 też są fajne suknie i ceny. Wpisz w googlach a napewno znajdziesz stronkę.

Offline Karolinaaa

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: Piątek 03.06.2011
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Grudnia 2010, 18:21 »
Zdecydowanie polecam Salon "Marta", który znajduje się bodajże na ul.  Sobieskiego w Dąbrowie Górniczej(tak u góry :)) Spotkałam się z bardzo miłą obsługą, widać, że pani, która obsługuje zna się na rzeczy.  Na dodatek z tego co widziałam, w salonie jest bardzo dużo naprawdę ciekawych sukien, możnaby rzec: do wyboru do koloru :) Jestem zachwycona, więc jeśli macie wątpliwości. .  Uderzać jak w dym. 

Pozdrawiam
Karolka

Offline Karolinaaa

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: Piątek 03.06.2011
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Grudnia 2010, 18:26 »
 :o  Pomyłka, ulica to jesdnak Kościuszki :) Przepraszam za podwójny post, ale chyba nie umiem edytować :)
Karolka

Offline ewcia222
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.o9.o9
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Grudnia 2010, 22:19 »
moja koleżanka zamówiła suknie w Będzinie na rogu obok orange,suknie piękne,byłyśmy też w Sosnowcu w kilku salonach. w Dąbrowie największa katastrofa w takiej bramie przelotowej!!!! nie wiem jaka to jest ulica !

Offline czarna kotka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.09.2011 Anmark
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Grudnia 2010, 16:40 »
ja zamówiłam w Sosnowcu w salonie Madame mam nadzieje że, wszystko będzie ok. Suknia bardzo mi się podoba :)

Offline martu$_dg

• entuzjasta
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Grudnia 2010, 19:42 »
ja mam zamiar wybrać się do salonu Joanna w DG (przeniesiony z ul.Okrzei) przeglądałam suknie na stronie internetowej i mam kilka upatrzonych modeli...zobaczymy czy na żywo również mi się spodobają

Offline karola84
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.12.2010
« Odpowiedź #10 dnia: 3 Stycznia 2011, 08:55 »
W najbliższym czasie zamierzam wybrać się na sukienki ;-) Gdzie warto uderzyć w naszych regionach, tak by obskoczyć największą liczbę salonów? Mieszkam w Częstochowie i bardzo zależy mi, na wybraniu rewelacyjnej sukienki.

Offline Fraszka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.08.2009
« Odpowiedź #11 dnia: 4 Stycznia 2011, 11:21 »
Katowice, Wrocław, Opole. . .  w mniejszych miastach działają tylko lokalne firmy i nic ciekawego tam nie zobaczysz.

Offline karola84
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 5 Stycznia 2011, 10:28 »
Mam zamiar pojechać gdzieś w ten piątek.  Na pewno w tych miastach są fajne salony? Bardziej obrałabym kierunek Wrocławia, bo mam wtedy Opole po drodze.  Jakieś adresy możecie mi polecić?

Offline malwa85
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #13 dnia: 6 Stycznia 2011, 09:47 »
Poza tymi miastami które tu wypisałyście warto zajrzeć do Katowic w okolice placu Andrzeja, jest tam sporo salonów w jednym miejscu. Na samej ulicy Andrzeja jest chyba ich z 5, na Kopernika jest salon Madonna ale ceny bardzo wysokie. Na ulicy Mikołowskiej niedawno otwarty został salon Lissa Ferrera - suknie bardzo ładne a ceny conajmniej 3tys.

Offline Fraszka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 6 Stycznia 2011, 12:08 »
Możesz również uderzyć na Poznań - tam jest fajny salon Kamy Ostaszewskiej

Offline karola84
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 7 Stycznia 2011, 08:59 »
Ok dzięki - za 30 minut wyruszamy ;-) Dam wam jutro znać co z tego wyszło.  Chyba pojedziemy również na Poznań, bo mam tam rodzinę ;-) Dzięki za sugestie. 

Offline karola1983
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.10.2011
« Odpowiedź #16 dnia: 9 Stycznia 2011, 18:44 »
Cześć . Postanowiłam do Was dołączyć;)od jutra zamierzam sie ruszyc za kreacją,jak widze jest w czym wybierac,jednak nie jest to łatwy wybór. Troche przesada Wrocław,Opole,itp ,myśle ze lokalny rynek wystarczy;)zdam relacje w najblizszych dniach.
Z  jakim wyprzedzeniem zamawiałyscie suknie?jak kształtują się ceny?pozdr

Offline karola84
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Stycznia 2011, 08:54 »
Fraszka super jest ten salon! Znalazłam tam naprawdę fajną sukienkę za małą kasę.  Dzięki za polecenie!

Offline Fraszka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Stycznia 2011, 10:24 »
Cieszę się, że ci się podobało.  Zrobiłaś zdjęcia sukni, która ci przypadła do gustu?

Offline karola84
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 11 Stycznia 2011, 09:37 »
Zdjęcia mam na aparacie, ale gdzieś zapodziałam kabel.  Fota sukni jest również na internecie, zobacz:

Offline karola84
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 11 Stycznia 2011, 09:38 »

Offline Fraszka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 12 Stycznia 2011, 11:44 »
Suknia jest super ;) Zupełnie inna niż te, które widziałam u moich koleżanek.  Jaki to kolor? Trudno po tych zdjęciach cokolwiek wywnioskować.

Offline karola1983
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 12 Stycznia 2011, 20:16 »
Hej. Dziewczyny jestem po rekonesansie w Dąbrowskich salonach,troche sie zawiodlam na salonie pod antykwariatem -suknie niezle prezentuja sie na wystawie i tylko na wystawie poza tym wysokie ceny i nie bez powodu takie opinie na forum,powiem krótko obsługa fatalna,natrętne kobiety,wg nich suknei z wyszej pólki,nie !!!jestem na nie!!koło papierniczego obsluga ok ale suknie chyba zeszłoroczne,w Joannie coś by sie wybrało. Jak narazie najbardziej podobały mi sie na przeciwko pogorii,na manekinach dobrze sie prezentują zobaczymy jak na mnie;)

Offline malwa85
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Stycznia 2011, 15:25 »
Ja osobiście też nie mam dobrych opini co do salonu koło antykwariatu w Dąbrowie, salon  Marta na ul.Kościuszki jest tej samej właścicielki. Sukienki nawet niczego sobie, ale jak usłyszałam tekst że ładniejszych sukienek w okolicy nie znajde i jak mi to we wszystkim jest pięknie i że Ona zna się na rzeczy to mi sie odechciało.
Jeśli moge jeszcze cos polecić to na ul. Moniuszki w Katowicach jest salon przeniesiony z Sokolskiej. Duży wybór sukienek i bardzo ładne, ceny wysokie chociaż można znaleść tanie sukienki z wyprzedaży poprzednich kolekcji. W żadnym salonie nie podobało mi się tyle sukienek co tam.jedna nawet zawróciła mi w głowie ale cena niestety mnie odstraszyła, wiec szukałam dalej.

Offline mlorenc
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.05.2011
« Odpowiedź #24 dnia: 2 Lutego 2011, 23:17 »
hej dziewczyny .  Jestem tu nowa i na razie nie wiele mam do powiedzenia w tym temacie .  Wiem , że trochę późno biorę się za wybór sukni ( ślub w maju ) , ale ciągle mi coś wypadało w pracy a teraz dopadła mnie grypa.  Fajnie ,że jest takie forum i wątki o salonach , salach itp , bo opinie innych wiele ułatwiają.  Mam nadzieję ,że do końca tygodnia wydobrzeje i ruszę na podboje salonów.  Wtedy podzielę sie swoimi spostrzeżeniami:)

Offline Marthaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 6.8.11
« Odpowiedź #25 dnia: 6 Lutego 2011, 22:42 »
Witam!
Jestem tutaj nowa, slub mam na sierpnia, nie mam jeszcze sukni, poczytałam Was tutaj i chciałabym  żeby któras z Was  się wypowiedziała, w jakim salonie kupiła i jest zadowolona, i może polecic,   ze nie było żadnych przykrych niespodzianek i cena nie za wysoka najlepiej poniżej 2000 tys zł , POMÓŻCIE DZIEWCZYNY,

Offline karola1983
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 7 Marca 2011, 07:24 »
Czesc dziewczyny. Ja w dalszym ciągu szukam;))Trafiłam ostatnio do salonu Madame w Chorzowie,nic o tym salonie nie ma na forum,wnioskuję ze jest chyba nowy,kurcze piękne suknie. Podzielcie się opinią na temat tego salonu,jeśli ktoraś z Was tam była.

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #27 dnia: 7 Marca 2011, 08:10 »
Ja mogę polecić salon Joanna na 3 Maja :)
Zamówiłam tam suknie. Panie miłe i chetnie służą dobrą radą  :)

Offline madziaw

• bywalec
  • data ślubu: 02-07-2011
« Odpowiedź #28 dnia: 7 Marca 2011, 12:24 »
Ja również polecam salon Joanna na 3 Maja

Offline karola1983
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 7 Marca 2011, 19:59 »
Byłam w Joannie ,ale nic mnie tam nie urzekło. Obok Joanny jest salon ,mają kilka ładnych modeli emmi mariage ale troche drogie,poszukuje czegoś w tym stylu,póki co mam foworytke w Vivien i zastanawiam się nad tym salonem Madame w Chorzowie,troche daleko jezdzic na przymiarki:(w tym miesiącu musze podjąc decyzje. pozdrawiam