Autor Wątek: SALONY SUKIEN ŚLUBNYCH - DG, BĘDZIN, S-EC, K-CE  (Przeczytany 45086 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
Odp: SALONY SUKIEN ŚLUBNYCH - DG, BĘDZIN, S-EC, K-CE
« Odpowiedź #60 dnia: 18 Stycznia 2012, 20:33 »
Bez przesady, żeby nasze opinie które nie są zbyt pozytywne o tym salonie były powodowane zazdrością!
To już chyba ciut za daleko w tych domysłach.

Ja byłam w tym salonie z moją bratową, bo szukałam mojej sukni w Dąbrowie, Sosnowcu, Katowicach, Krakowie i Tąpkowicach.
I miałyśmy tam dwa podejścia, pierwsze niestety bez wejścia do środka, gdyż salon był zamknięty ze względu na odbiór sukni przez Pannę Młodą.
Za drugim razem była tam Pani która wiedziała lepiej jaką suknię mam wybrać niż ja sama. I proponowała mi suknię która jest hitem sezonu i najlepiej się sprzedaje, ale niestety mnie się nie podobała i nie mogłam dojść do porozumienia i po prostu tam sukni nie zamówiłam!
Dużo też opinii czytałam o odbiorach już gotowych sukni, ale jak wiadomo do wszystkiego zdania będą podzielone, czy to odnośnie salonu, czy sali czy zespołu, każdy może mieć swoją opinię.

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
« Odpowiedź #61 dnia: 18 Stycznia 2012, 20:41 »
Aga- pomijając fakt że włascicielki salonów też czasem chcą sobie zrobić reklame na forach tematycznych, takich jak to. Jak mozna z zazdrości oczerniać salon jest dla nie niepojęte, bo czego tu zazdroscic?

Offline marzenapola
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.08.2012
« Odpowiedź #62 dnia: 19 Stycznia 2012, 11:21 »
 ;D Zgadzam się z tym co napisała aagaa,że w każdej kwestii,czy to sali ,czy sukni itd. zdania będą podzielone .   
Natomiast jeśli chodzi o zamkniecie salonu przy wydawce sukni uważam to za bardzo dobry pomysł. Moja znajoma odbierała suknię w zeszłym roku w salonie Vivien . nie dość ,że oglądały ją wszystkie klientki wchodzące do salonu
to jeszcze przymierzalnia jest w takim miejscu ,że rozbierając się odsłoniła się kotara i  przechodzący ludzie z ulicy mieli niezły ubaw. Uważam,że każda z nas odbierając suknię ślubną chce mieć zagwarantowaną intymność. A przecież na przymiarki sukien można umówić się na  godzinę i nie trzeba stać przed zamkniętymi drzwiami :DFajnie,że pomyślał o takim rozwiązaniu salon Nowy .

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #63 dnia: 19 Stycznia 2012, 23:51 »
ja powiem szczerze, że nie chciałabym żeby ktoś od zewnątrz zamykał mnie w salonie, czułabym się mało komfotowo...

ja kupiłam moją suknię w salonie Vivien, i z ręką na sercu nie zamieniłabym jej na inną, już przy pierwszej przymiarce okazało się że mogę ją zabrać do domu bo była uszyta tak dobrze, że nie potrzebowała poprawek!
i to jest dla mnie najważniejsze, bo nie stresowałam się czekaniem na suknię i jej poprawkami. na 3 tygodnie przed ślubem miałam ją w domu.
i z autopsji po prostu polecam ten salon, bo ja go sprawdziłam, tzn. zamówiłam suknię, odebrałam ją i całe wesele oraz plenery w niej byłam :)

i życzę Każdej z Was byście znalazły swoje wymarzone suknie, by były uszyte idealnie i by spełniały wasze oczekiwania :)

miłego poszukiwania i mierzenia sukni!

Offline naaomi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14,08,2012
« Odpowiedź #64 dnia: 20 Stycznia 2012, 21:41 »
Jeśli ktos pisze w swoim pierwszym poście o cudownym salonie, z super sukniami i ogromnym wyborze  mnie to zakrawa na kryptoreklamę na którą jestem uczulona.    domisia988,gosianowicka,marta006,orchidea, lawina pozytów!!!O  innym salonie na śląsku nikt tak intensywnie nie wypisuje. wrrrrrr .

Offline domisia988
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #65 dnia: 23 Stycznia 2012, 14:34 »
 ???Wypraszam sobie,żeby moje wpisy były traktowane jako kryptoreklama. Ja z obsługi i z sukni ,którą wybrałam jestem bardzo zadowolona i chyba właśnie tu na forum mogę o tym napisać. A salon Nowy będę polecać każdej przyszłej Pannie Młodej. Nie dajcie sobie mieszać w głowach . Sprawdźcie same .

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #66 dnia: 26 Stycznia 2012, 13:07 »
Ja również podzielam zdanie Agatki :)

To że ktoś zmieni szyld nie znaczy że coś się poprawiło.
Muszę się zgodzić z opinią że w Salonie koło Antykwariatu Panie wiedzą lepiej, jaką suknię chcesz wybrać. Nie ważne jak w niej wyglądasz...
O kawie pierwsze słyszę, ale może to akurat się zmieniło.
Salon na Kościuszki to również ta sama właścicielka - byłam tam z przyjaciółką i właścicielka z salonu koło antykwariatu dzwoniła do drugiego chyba nas zapowiedzieć.

Ja znów polecę salon JOANNA. Pani przemiłe i doradzą w czym wyglądasz dobrze a w czym nie.
Ceny mają przystępne. Dbają o każdy szczegół w sukni.

Niemniej jednak życzę każdej Pannie Młodej że znajdzie w którymś salonie swoją wymarzoną suknię  ;)

Offline madziaw

• bywalec
  • data ślubu: 02-07-2011
« Odpowiedź #67 dnia: 26 Stycznia 2012, 20:00 »
Ja również szczerze polecam Joannę. Mają piękne sukienki z wielu firm. Suknia którą zamówiłam w tym salonie była piękna i świetnie uszyta. Zero poprawek, leżała idealnie. Dodam że był to pierwszy i jedyny salon który odwiedziłam. Pierwsza suknia ślubną którą przymierzyłam w życiu i od razu zamówiłam i absolutnie nie żałuję że tak szybko załatwiłam sprawę ponieważ sukienka była na prawdę piękna. Panie które tam obsługują są bardzo sympatyczne i przede wszystkim szczere, nie wciskają bajek i nie narzucają się. Pełen profesjonalizm. Zresztą nie słyszałam jeszcze ani jednej negatywnej opinii o tym salonie. POLECAM!!!

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
« Odpowiedź #68 dnia: 26 Stycznia 2012, 23:17 »
rękami i nogami się pod tym podpisuje... dla mnie najważniejsza jest obsługa... weszłam tam... nie widziałam jeszcze tej wymarzonej sukni, ale już wiedziałam, że chcę właśnie tam kupić :) byłam już po wędrówkach i zwiedziłam wieeele salonów w dąbrowie i okolicy... tam czułam się najlepiej ... byłam w odpowiednim miejscu , między odpowiednimi ludźmi :)

Offline madziaw

• bywalec
  • data ślubu: 02-07-2011
« Odpowiedź #69 dnia: 28 Stycznia 2012, 19:59 »
kiniadg trzymam kciuki za wygraną w plebiscycie Sportowca Zagłębia - oczywiście głosowałam ZA ;-) (sorki za taką prywatę :-) )

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 4 Lutego 2012, 10:05 »
Ja też głosowałam :D

Offline edziam

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.04.2012 godz 15:00
« Odpowiedź #71 dnia: 6 Lutego 2012, 08:05 »
Jesli chcecie lub macie pomysł na swoją wyśnioną suknie ślubną (nawet własnego projektu)proponuje Salon Sukien Ślubnych "Katrin" w Katowicach-Giszowcu. Tam bez problemu szefowa uszyje wam suknie o jakiej marzycie np ze zdjęcia,ja osobiscie tez miałam tam kupowac suknie ale przez typowy przypadek trafiłam do Salonu "Irena " w Sosnowcu i tam kupiłam. . . teraz czekam na pierwsza przymiarke

Offline Angels

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #72 dnia: 6 Lutego 2012, 17:27 »
Pozwole się  wypowiedzieć na temat salonu ślubnego Marta w Dąbrowie Górniczej( u góry na ul. kościuszki,ta sama właścicielka co salon obok antykwariatu). Ja trafilam na bardzo miła sprzedawczynie,dorodzila mi super i osobiscie jestem zadowolona. Dostałam 20% rabatu na suknie,bo ta z salonu pasowała na mnie idealnie! wiec zamiast 2650 zaplacilam 2100 (trzeba umieć sie targować :P ) i jeszcze dostalam voucher dla 2 osób na darmowe noclegi do karpacza:) do wykorzystania do konca października. także podróż poślubna chyba w Karpaczu :D.  a inna droga to tez slyszalam duzo negatywnych opinie o tych dwóch salonach.  Zalezy jak kto trafi i czy sam potrafi cos sie wypowiedziec czy też  przymierza i slucha glupot ktore wciska sprzedawca.  pozdrawiam

Offline aiyyo
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 1.09.2012
« Odpowiedź #73 dnia: 8 Lutego 2012, 18:51 »
U mnie w grę wchodzą dwie sukienki - jedna w salonie Doroty Wormuth, jedna obok - Margarett. I tu moja prośba, czy macie jakieś doświadczenia z salonem Margarett? Co do DW - spotkałam się tylko z pozytywnymi, zresztą bardzo miło zostałam tam obsłużona. Troszeczkę gorsze wrażenie zrobił na mnie ten drugi salon - Margarett, jednak i tu i tu wybrane przeze mnie sukienki są piękne :)

Offline naaomi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: 4 Marca 2012, 22:49 »
Ja nadal szukam , odwiedziłam ostatnio salon Irena w Sosnowcu,o rannyyyy kobieta zdziwiona ze nie mam jeszcze kreacji a ślub niebawem,hmm i na siłę chciała mnie uszczęsliwic jakąs brudną kiecką z manekina ,miała straszne parcie zebym akurat u niej zamówila,nic ciekaego tam nie widzialam,drogo a kiecki jakby z poprzednich sezonów. Myślałam ze na niwce nadal jest salon elis kiedys były tam piękne suknie ,niestety Irena ma tam teraz drugi salon,nic godnego uwagii.

Offline edziam

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.04.2012 godz 15:00
« Odpowiedź #75 dnia: 4 Kwietnia 2012, 13:46 »
Własnie odebralam suknie ślubną która zleciłam uszyc w salonie "Irena" w Sosnowcu. W skrucie powiem tyle. Suknia lezy idealnie nie wymagała poprawek,material wysokiej jakosci. Ogólnie rzecz biorąc suknia warta swojej ceny. Wydaje mi sie ze salon godny polecenia mimo wczesniejszej wypowiedzi na forum. Nie ukrywam ze jest to salon dosc drogi,ale wcale nie sa tą suknie z poprzednich sezonów,ktos kto nie ma pojecia o modzie w tej dziedzinie powinien komentarze zostawic dla siebie. Pozdrawiam ciepło.

Offline bnika88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22-06-2013
« Odpowiedź #76 dnia: 11 Kwietnia 2012, 09:28 »
Mam jeszcze trochę czasu ale chcę się przygotować :) możecie coś więcej napisać o salonach:
Ksymena z Tąpkowic, Kwiat Lotosu z Katowic, M&N Bridal z Mikołowa z góry dzięki. 
Czasu coraz mniej

Offline fasolka82
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lipiec 2012
« Odpowiedź #77 dnia: 12 Kwietnia 2012, 21:09 »
Ja mogę napisać o Ksymenie, bo tam zamówiłam suknię:) Pani, która mnie obsługiwała była bardzo miła i chętna do pomocy.  Sama zaoferowała różne modele sukienek, żeby sprawdzić w jakiej będę czuła się najlepiej.  Suknie można też wcześniej przejrzeć na ich stronce w necie, ale trzeba przymierzać, bo niektóre podobały mi się na wieszaku a na mnie nie i odwrotnie. 
Także ten salon bardzo polecam:)

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #78 dnia: 29 Kwietnia 2012, 01:24 »
No i w koncu suknia moja wymarzona zostala zamowioma w salonie Joanna w DG.
Panie tam pracujace poprostu przemile sa :)

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #79 dnia: 29 Kwietnia 2012, 11:13 »
I nie będziesz żałować  ;D

Offline the_cors

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.08.2013 :)
« Odpowiedź #80 dnia: 14 Maja 2012, 19:42 »
jeśli chodzi o salon Irena w Sc to akurat zgadzam się z opinią, że mają tam suknie i sukienki sprzed lat. . .  byłam tam w zeszłym miesiącu oglądać suknie i na manekinie wisiała sukienka o której myślałam wybierając się na studniówkę, a było to lat temu 5, więc same oceńcie jak to o tym salonie świadczy. . .

a co do salonu w DG koło antykwariatu to znajoma kupiła tam suknie 2 lata temu i całe wesele jej mama latała za nią z igłą i nitką bo non stop coś odpadało, fiszbiny wyłaziły. . . o mały włos a dziewczyna by została w samych majtkach:) ale pewnie i tak pójdę tam chociażby po to, żeby zobaczyć co tam mają. . .

Offline kalusia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08062012
« Odpowiedź #81 dnia: 31 Maja 2012, 21:46 »
witam ja dzisiaj odebrałam suknie z salonu Madame w Sosnowcu!!!BARDZO POLECAM TEN SALOM obsługa bardzo miła,ale przede wszystkim właścicielka nie namawia do zakupu niepotrzebnych bolerek,rękawiczek i tym podobnych akcesorii. . . ponadto ceny przystepne,suknia leży jak ulał i jest naprawde porzadna. . . a  ja raczej należę do tych wybrednych!!!naprawdę polecam!!!!natomiast z salonu koło antykwariatu nawet za darmo bym nie chciała!!!!

Offline darguz
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14 lipca 2012
« Odpowiedź #82 dnia: 8 Czerwca 2012, 21:16 »
Witam!
A ja mimo tych wszystkich negatywnych opinii o salonie obok antykwariatu będę go polecać ponieważ ja bynajmniej nie spotkałam się tam z niemiłą obsługą.  Pani z salonu od początku była miła i doradzała mi w wyborze sukienki , a przymierzyłam ich sporo. nic mi na sile nie wciskała a najlepszym hitem jest to ze w dniu drugiej przymiarki kiedy weszłam do salonu z mysla ze bede przymierzac moja wybrana wczesniej suknie, zakochałam sie w innej, kiedy zapytałam czy byłaby możliwośc zamiany i uszycia tej drugiej pani najpierw prosiła mnie zebym ja zamierzyła a potem chwyciła za telefon aby zapytac czy jest mozliwosc zamiany- bez problemu spisałysmy nową umowe i po problemie a ja wyszłam z salonu jeszcze scczęśliwsza niz za pierwszym razem;0teraz czekam na odbiór mojej pięknej tej jedynej;)moja kuzynka również zamawiała tam suknie i była z niej bardzo zadowolona.  No ale to tak jak z wszystkim - opinie sa indywidualnymi odczuciami kazdego człowieka -ja nie mogę powiedziec nic złego na ten salon poniewaz nic przykrego mnie tam nie spotkało.

Offline Ananja
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 7.07.2012
« Odpowiedź #83 dnia: 19 Czerwca 2012, 19:48 »
A ja nie polecam salonu Vivien w Dąbrowie Górniczej.  Obsługa miła tylko przed zakupem.  Nie było welonów do przymierzania, tylko 1, który akurat mi nie pasował, nie mogłam więc się zdecydować jaki chcę.  Potem było już za późno, bo Pani na lipiec już welony zamówiły (hahaha).  Ostatecznie dostałam najzwyklejszy, który w innym salonie będę przerabiała za dodatkowy koszt.  Pieniądze musiałam dać zanim odebrałam suknię (dopłatę do 100% do zaliczki).  W ogóle. . .  obiecanki cacanki.

Offline Gosc ktory tam sie bawil
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.2012
« Odpowiedź #84 dnia: 26 Czerwca 2012, 15:48 »
zdecydowanie polecam Madonne w Katowicach. piekne suknie ale tez drogie

Offline naaomi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: 15 Marca 2013, 10:49 »
Madonna faktycznie suknie inne niż wszystkie ale inaczej tez kosztują niestety..

Offline martu$_dg

• entuzjasta
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #86 dnia: 25 Marca 2013, 11:48 »
moja suknia czeka na mnie od 2011r.w salonie Vivien.z obslugi jestem zadowolona..tyle ze sa tam 2 panie.ja mialam glownie przyjemnosc rozmawiac z pania brunetka..co do drugiej pani sie nie wypowiem.ale kolezanka w zeszlym roku trafila chyba wlasnie na ta druga i nie chciala tam kupic sukni.mysle ze po prostu nie znalazla takiej ktora by jej pasowala.ja dodatkow raczej nie bede kupowac w salonie..welonu nie bede miec.wiec w gre wchodzi jedynie moze jakis kwiat do wlosow i bolero bo slub jest we wrzesniu wiec roznie moze byc.

najlepiej samemu odwiedzic salon.nie ma co sugerowac sie opiniami gdyz kazdy ma inna.

Offline skipper
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.08.2013
« Odpowiedź #87 dnia: 25 Marca 2013, 18:07 »
Dziewczyny, a czy słyszałyście może coś o krawcowej, której zakład położony jest na ul.  Targowej 12  w Sosnowcu ??? Prowadzi go o ile się nie mylę Pani Alicja.  Niestety nigdzie nie mogłam znaleźć opinii o efektach końcowych jej pracy.   ???

Albo czy może znacie jakąś naprawdę dobrą krawcową?

Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi  ;D

Offline the_cors

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.08.2013 :)
« Odpowiedź #88 dnia: 31 Marca 2013, 22:43 »
Hej Dziewczyny,

mogę Wam polecić salon Madame w sosnowcu na 3 go maja - obsługa bardzo miła, mają też drugi salon w dąbrowie
w którym też obsługuje bardzo miła Pani... zamówiłam już w sosnowcu suknie - Pani bardzo cierpliwie pomagała mi mierzyć kolejne
modele i umiała mi doradzić:) z resztą gdyby nie ona pewnie nadal nie miałabym sukni, bo namówiła mnie do przymierzenia takiej, która
wcale mi się nie podobała, a jak ją założyłam okazało się że to ta jedyna! :D zaproponowała mi też rabat, więc jestem tym bardziej zadowolona.

Jeśli chodzi o efekt szycia to napisze dopiero w lipcu, ale suknia przyjdzie od producenta więc salon ma tu raczej niewiele do powiedzenia:)

polecam i powodzenia w poszukiwaniach, ja mam to na szczęście za sobą:D

Offline naaomi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #89 dnia: 7 Kwietnia 2013, 17:46 »
Ja  swoją kupiłam w Dąbrowie obok domu centrum ,teraz nazywa się Roxana,byłam zadowolona z obsługi,suknia przepiękna,dodatki idealnie dobrane,dadam ze suknia nie wymagała przeróbek ,uszyta idealnie na mój rozmiar.Ostatnio się tam przechadzałam oglądając wystawę wybrałabym inną ,cóz mam to juz za sobą ale szczerze polecam ,aaa i można się targować.