Autor Wątek: SALONY SUKIEN ŚLUBNYCH - DG, BĘDZIN, S-EC, K-CE  (Przeczytany 45316 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
Odp: SALONY SUKIEN ŚLUBNYCH - DG, BĘDZIN, S-EC, K-CE
« Odpowiedź #30 dnia: 8 Marca 2011, 01:41 »
Hej Dziewczyny!

Ja zwiedziłam wszystkie salony w Dąbrowie, kilka w Sosnowcu i Katowicach, kilkanaście w Krakowie
i zamówiłam moją suknię w VIVIEN  (zresztą to moja faworytka od września zeszłego roku i szukając sukni odkąd ją zobaczyłam to wszystkie do niej porównywałam)
jestem bardzo zadowolona z wyboru i mam nadzieję że już tak zostanie aż do jej odbioru :)

Offline Elasz
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 17 Marca 2011, 17:35 »
Witajcie!
Jeśli chodzi o poszukiwania sukni to troszkę mi to zajeło.  Szukałam w Katowicach, Sosnowcu, Tychach i Tąpkowicach.  W Katowicach jeśli chodzi o obsługę to na najgorszą trafiłam w Evicie, koszmar.  Babka taka nachalna, że człowiek ma ochotę od razu wyjść :-\W kato chyba wszystkie salony odwiedziłam i tam też się zdecydowałam w Classie :)obsługa tam wprawdzie nie jest cudowna ale suknia najbardziej mi tam się spodobała, dostałam dodatki gratis (trzeba negocjować:)).  Wcześniej byłam prawie zdecydowana na Tąpkowice, suknie piękne, obsługa super i bardzo duży wybór.  Ceny różne od 1800 do 3000.  Podsumowując moje wojaże polecam na pewno Tąpkowice, w Katowicach Lisse Ferrera, a za możliwość negocjacji Classe.  NIe polecam salonu Margarett w Katowicach, ze wzgledu na opryskliwą obsługe (chociaz może trafilam na gorszy dzien ekspedientki), Evitę ze względu na nachalność i bardzo natarczywe "wciskanie" sukien.  Powodzenia w szukaniu tej wymarzonej:)

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
« Odpowiedź #32 dnia: 25 Marca 2011, 22:31 »
dziewczyny... ja nie byłam nigdy w tym salonie, ale znalazłam na grouponie fajną promocję na suknię... jeśli któraś z was jeszcze nie ma to polecam do sprawdzenia... cena baaardzo atrakcyjna :) a suknie przecież nowa :) sprawdźcie, może was coś zainteresuje :)

http://www.groupon.pl/oferty/slask-extra/karina-slask/304372/.0zh03L

a jeśli chodzi o salon, który mam sprawdzony, to bardzo polecam na 3-go maja w dąbrowie :)  tam sa dwa koło siebie. Chodzi mi nie o ten koło sklepu z telefonami komórkowymi :) o ten drugi... :) obsługa super :) ceny też :) ja byłam baaardzo zadowolona :)

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #33 dnia: 26 Marca 2011, 10:06 »
Krysi chodzi o Joannę :)
I ja też polecam  ;D

Offline kochana
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #34 dnia: 11 Kwietnia 2011, 15:22 »
Ja po długoterminowych p[oszukiwaniach sukni w rożnych miastach znalazłam dopiero swoją suknię w Salonie Princesse w Bytomiu, ul.  Rynek 19.  Mogę polecić ten salon.  Mają świetną obsługę i mnóstwo sukni do wyboru.  Na pewno jakaś trafi w Twój gust.  :)

Offline Delta
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 14 Kwietnia 2011, 20:35 »
ale reklama ;)

Offline martu$_dg

• entuzjasta
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #36 dnia: 8 Września 2011, 13:34 »
a ja polecam salon VIVIEN..sama mam już tam zamówioną suknię..obsługa bardzo miła..musieliśmy z narzeczonym zmienić datę ślubu na przyszły rok i też nie było żadnego problemu..zaliczki nie stracę..niezdecydowane zachęcam :)

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
« Odpowiedź #37 dnia: 23 Września 2011, 10:31 »
Ja jestem po ślubie i nadal polecam VIVIEN!
Przyjechałam na pierwszą przymiarkę sukni już tej gotowej dla mnie uszytej i od razu zabrałam ją do domu
nic nie musiałam poprawiać, była cudna i idealna!
Nie zmieniłabym tej sukni na inną, a po plenerze to już jestem tego pewna. Przetrzymała wesele i plener i jest u mnie w domku
mam na nią jeszcze inne plany ;)

Martuś będziesz zadowolona! ;)

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
« Odpowiedź #38 dnia: 24 Września 2011, 16:53 »
Kawałek dalej, ale w Pszczynie jest fajny salon - White Diva. Przeogromny wybór butów, suknie nowe i używane, wieczorowe.. Co prawda jeszcze nie byłam, ale wybieram się, bo bardzo interesującą ofertę mają ;)

Offline joasianowakowska
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.06.2012
« Odpowiedź #39 dnia: 31 Października 2011, 11:45 »
Byłam wczoraj w salonie ślubnym Joanna w Dabrowie Gorniczej i musze przyznac ze zakochałam się w jendej z sukni i poważnie zastanawiam sie nad kupnem.  do tej pory co prawda zbyt wielu nie widzialam i przymierzylam tylko dwie, ale tam znalalzam cudną.  W dodatku i wlascicielka baaardzo miła i ceny też konkurencyjne, w dodatku są już duże wyprzedaze.  W sosnowcu odradzam salon przy Orange (na tej głównej ulicy gdzie jedzie tramwaj), Pani niemiła i nie wykazuje zainteresowania klientem. 

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #40 dnia: 31 Października 2011, 12:51 »
Joasiu, ja polecam ten salon z całego serducha :)
Moja uszyta tam była piękna a co najważniejsze wygodna  :D

Offline Jane

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10.08.2012
« Odpowiedź #41 dnia: 5 Listopada 2011, 17:52 »
Dziewczyny ja Wam polecam salon Maja, który znajduje się w Sosnowcu koło dworca PKP. Dokładnie w dawnym budynku sezam na 3 piętrze. Obeszłam naprawdę dużo salonów jechałam nawet pod Częstochowę, ale dopiero tutaj tak naprawdę ktoś się mną zainteresował na samym wejściu. Nie było żadnego problemu, żeby cokolwiek przymierzyć a wręcz panie same mi proponowały bo pierwsze usłyszałam to jak mam wybrać jak nie wiem która jak leży ( byłam w szoku bo nigdzie tak mnie nie obsłużono!!). A ceny biją wszystkie możliwe jakie spotkałam. Kilka moich znajomych tez tam szyło i były po prostu zachwycone. Oczywiście na 2 dzień wróciłam i zamówiłam suknie :)

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
« Odpowiedź #42 dnia: 5 Listopada 2011, 18:16 »
O Mai pisze gdzieś na forum, poszukaj sobie ::)

Offline gosiaczek72
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 11 Listopada 2011, 18:10 »
ja również zdecydowałam się na salon Joanna.  Naprawdę obsługa mila i pomocna

Offline marzenapola
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.08.2012
« Odpowiedź #44 dnia: 15 Listopada 2011, 15:54 »
Cześć dziewczyny,ja już wybrałam swoją wymarzoną suknię .  ;D. Zwiedziłam oczywiście wszystkie okoliczne salony,ale tą jedyną znalazłam w salonie Nowym w Dąbrowie Górniczej. Jest z najnowszej kolekcji MS mody a model to Estrella . Śliczna!!!

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
« Odpowiedź #45 dnia: 23 Listopada 2011, 15:16 »
ja na salon "nowy" zwróciłabym uwagę i byłabym czujna. Tak wiele rzeczy na tym forum i nie tylko tu można było o nim przeczytać, myślę że zmiana nazwy to nie wszystko.

Offline domisia988
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #46 dnia: 24 Listopada 2011, 16:23 »
A ja mam zamiar zamówić właśnie w Nowym. Znalazłam tam coś dla siebie . Mam na oku dwa modele. W poniedziałek jadę z mamą(bo kto lepiej doradzi). Mimo dziwnych opinii ,ja osobiście czułam się tam super. Jak prawdziwa klientka . Mam nadzieję ,że tak już będzie do końca .  ::)

Offline marzenapola
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.08.2012
« Odpowiedź #47 dnia: 24 Listopada 2011, 17:58 »
 :)Witaj Domisia 988. Ciekawa jestem ,które Ci się podobają . Napisz jak już zamówisz. Dwie moje znajome też odwiedziły "Nowy"i są tego samego zdania co ja . Suknie bardzo ładne ,świetnie odszyte i ceny konkurencyjne . Bardzo miła obsługa. Kolezanka mierzyła kilka sukienek i uważa że Panie świetnie doradzają . Polecam i czekam na odpowiedz ;)

Offline domisia988
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 25 Listopada 2011, 14:14 »
Cześć marzenapola. Nie mogę się doczekać poniedziałku. Napewno napiszę ,którą wybrałam . Jak pisałam podobają mi się dwie ,ale każda w innym stylu . Dlatego pomoc mamy nieodzowna. 

Offline kasica-dg
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 1.09.2012
« Odpowiedź #49 dnia: 25 Listopada 2011, 16:48 »
Ja również polecam salon "Nowy" pani bardzo miła, potrafi doradzić i liczy się ze zdaniem klienta, mam upatrzoną tam suknię i w grudniu planuje spisać umowę.  Natomiast odmienne zdanie mam o salonie "Joanna", gdyż zostałam tam bardzo niemiło potraktowana, panie robiły łaskę z przymierzenia 1 sukni, kompletnie nie liczą się ze zdaniem klienta narzucając swoje. 

Offline orchidea
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.08.2012
« Odpowiedź #50 dnia: 25 Listopada 2011, 16:49 »
Witam dziewczyny. A gdzie mieści sie salon Nowy?Byłam narazie w Katowicach i właściwie suknie nawet ,ale ceny kosmiczne . W Sosnowcu nic specjalnego ,Będzin też opada. A w Dąbrowie odwiedziłam salon Vivien na Sobieskiego. Nawet wpadła mi w oko jedna suknia,ale wyobrażcie sobie ,że Pani ,która obsługuje robiła wszystko ,żebym tej właśnie nie mierzyła . Wmawiała mi że to nie fason dla mnie i ubrała mnie w to co Ona uznała za stosowne . Czułam się jak :kopa"szeroka i krótka ,a według Niej wyglądałam ;ślisznie!!!!!Każdej koleżance odradzam. Omijajcie ten"salon"szerokm łukiem. Jutro ciąg dalszy poszukiwań tej jedynej . Wkrótce zdam relację. Pozdrawiam

Offline domisia988
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 25 Listopada 2011, 17:05 »
 :)Witam orchidea. Salon "Nowy"znajduje się w samym centrum Dąbrowy,przy UL. królowej Jadwigi. Nie można nie zauważyć ,ponieważ już sama wystawa kusi . Jeśli jutro się wybierasz to życzę miłych wrażeń . Sukie naprawdę wyjątkowe . Powodzenia

Offline orchidea
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 25 Listopada 2011, 17:13 »
Dzięki domisia988,już kojarzę gdzie. Tam właśnie jutro jadę.  ;D

Offline domisia988
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 9 Grudnia 2011, 12:46 »
Dziewczyny ,wybrałam !!!Moja suknia to Sasha . Jest cudowna. W salonie mierzyłam ecru ,ale zamówiłam białą. Podobała mi się też Gardenia,ale w Sashy czuję się o dwa rozmiary szczuplejsza  :D. Polecam ten salon,naprawdę obsługa fachowa ,zadawałam mnóstwo pytań i na wszystkie otrzymałam konkretną odpowiedz. Umowa spisana ,teraz tylko czekam na pierwszą miarę .

Offline marta608
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 14 Grudnia 2011, 18:05 »
Ja swoje poszukiwania już zakończyłam . Zajęło mi to trzy tygodnie . Zaczęłam w Dąbrowie ,potem Sosnowiec,Katowice ,Kraków i Częstochowa . I szczerze mówiąc szkoda było mojego czasu ,bo wróciłam do pierwszego salonu w którym mierzyłam i tu zamówiłam. I potwierdzam ,że w Nowym (bo tu własnie zamówiłam)obsługa bardzo fachowa a przy tym przemiła. Szczerze mówiąc w żadnym salonie nie spotkałam się z taką uprzejmością . A suknie z wyszukanych tkanin i odszyte tak ,że nie ma się czego doczepić. Polecam !!!

Offline naaomi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14,08,2012
« Odpowiedź #55 dnia: 11 Stycznia 2012, 13:25 »
Hej. Dla mnie w salonie pod antykwariatem nic się nie zmieniło prócz nazwy na Nowy. Byłam tam latem i usiłowano wmówić mi że suknię muszę zamówic z rocznym wyprzedzeniem,narzucająca się obsługa ,natarczywa włascicielka!!Postanowiłam dać im szanse ponieważ pojawiły się dobre opinie  na forum,coż byłam tam osttanio i znów zostałam osaczona,suknie hmm baleriny,dwie trzy które mierzyłam miały klase,reszta odpustowe jak dla mnie,panie tak zachwalały nowe trendy,trendy trendami ale widze w lustrze ze suknia zupełnie nie lezy a pani wmawia ze jest idealna. Przez chwile zaczęłam w to wierzyc. Nie zamówiłąbym i tak ,jednak za dużo się nasłuchałam od kolezanek które wylały morze łez przez tą włascicielke, a wszystko co związane ze slubem to niezapomniane wspomnienia. W innych dąbrowskich salonach ceny i obsługa duzo bardziej zachęcająca. Niebawem planuję rekonesans po Katowicach i okolicy. pozdrawiam

Offline naaomi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 13 Stycznia 2012, 10:37 »
Zapomniałam dodać dzieczyny że salon Marta to ta sama włascicielka co  pod antykwariatem,radzę być czujną. pozdrawiam

Offline naaomi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 14 Stycznia 2012, 17:35 »
Bylam dzis w  Katowicach w Madonnie,suknie przepiękne jednak troszkę za drogie i cięzkie,zaczerpnęłam isnspiracji i udałam się do innych katowickich salonów. Muszę przyznac ze wybór jest ogromny wszędzie;)będzie trudno się zdecydować na tę jedyną

Offline gosianowicka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 18 Stycznia 2012, 11:50 »
Cześć dziewczyny !Bardzo zdziwiła mnie opinia naaomi o salonie Marta. Byłam tam w sobotę . Nie przypuszczałam,że w Dąbrowie mogę znależć tak wysokiej klasy suknie firmy Sposabella. Czysty zawrót głowy. Nawet nie myślałam ,że w tak przystępnej cenie zamówię taki rarytas. W mojej obecności zamawiała również suknię dziewczyna ,której opinia była bardzo podobna do mojej . A właściciel salonu ,przesympatyczny,miły Pan jako tak zdecydowanym klientkom zaproponował dogodny upust . Cała kolekcja firmy Sposabella na rok 2012 jest wystrzałowa i bardzo zróżnicowana. Każda z Was znajdzie tam coś dla siebie.

Offline domisia988
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 18 Stycznia 2012, 12:24 »
 Jak już pisałam zamówiłam suknię w salonie  Nowym. Muszę się Wam pochwalić ,że jestem z tego powodu zadowolona ,ponieważ suknia jest na szóstkę. Dziwi mnie bardzo negatywna opinia o salonie (chyba z zazdrości). Właścicielka bardzo stara się o gustowny wystrój z klasą i zawsze pyszną kawę. A Pani Asia ,która jest osobą przemiłą ,życzliwą zawsze fachowo doradzi. Moja przyjaciółka również zamówiła tu suknię i w pełni się ze mną zgadza .