A więc pisze zaraz po wizycie w US w Bydgoszczy.
Byłam w piątek 14.05.2010 w USC w Bydgoszczy na ulicy Grudziądzkiej, miałam akt urodzenia Pana młodego (urodził się w Chojnicach) który liczył 25 lat ( Teść trzyma wszystkie dokumenty i ma w niż super porządek) i był to jeden z o ile pamiętam 3 jakie się dostaje zaraz jak się zarejestruje dziecka i mój akt świeżo wyciągnięty z Urzędu w Toruniu ( ja nie posiadałam takiego i musiałam wyciągnąć świeżynkę z USC) dzień wcześniej pojechałam po owy dokument do Torunia bo ja się tam rodziłam.
Oba dokumenty urzędniczka W USC W Bydgoszczy uznała za tak samo ważne. Wypisaliśmy papiery zapłaciliśmy 84 zł było bardzo sympatycznie i w jakieś 10 minut załatwiliśmy wszystko dostając dokumenty które mamy zanieść do parafii.
Urzędnicy którzy nie chcą przyjąć skróconych aktów urodzenia starszych niż ileś tam .... nie maja prawa tego robić, każdy akt z opłatą skarbową jest waży nawet jak opłata = 100 zł jak w naszym wypadku i jest to akt z czerwonym znaczkiem przyklejonym, u mnie opłata wynosiła 22 zł i była już nadrukowana, ale jak stwierdził Pani urzędnik oba są tak samo ważne .
Polecam tak sympatycznych wizyt każdemu!!