Autor Wątek: Za co nienawidzimy teściowe?...  (Przeczytany 51810 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
Odp: Za co nienawidzimy teściowe?...
« Odpowiedź #30 dnia: 16 Października 2010, 23:32 »
Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji.
Tak, jak Maja napisała, ludzie o niskiej własnej wartości...

A ja za to mam też hita :D
Poznałam męża w momencie gdy kupował swoje mieszkanie i zamieszkaliśmy razem w tym mieszkaniu właściwie od początku znajomości.
Teściowa była wściekła, bo chciała zamieszkać z moim facetem, a swoje mieszkanko zostawić starszemu synowi :)
Walnięta! :glupek:
A ja jej pokrzyżowałam plany, o niedobra ja :p
Oczywiście w odwecie zaczęła wszystkim opowiadać,że lecę na kasę :mdleje:
Jakie to proste, nie? Oczernić kogoś,że niby na kasę leci.

Offline Sarna

• forumowicz
  • data ślubu: 02.08.2008
« Odpowiedź #31 dnia: 17 Października 2010, 00:50 »
To ze sa animozje miedzy Slaskiem i Zaglebiem pozostaje poza Twoim zasiegiem. Zarty o paszportach znane i nie nalezy ich brac do siebie. Zbylas zartem i dobrze.

NATOMIAST TO:
Ale boli mnie, że przy każdym jednym spotkaniu mówi, żebyśmy się jeszcze zastanowili z tym ślubem. Że może się jednak rozmyślimy, że mamy jeszcze czas na rozmyślenie się (od pół roku jesteśmy małżeństwem, po ślubie cywilnym!).
:ckm:  Gdzie jest Twoj maz w tym wszystkim? Ty jestes jego zona i on nie powinien pozwolic, zeby ktos Wam plul w gniazdo. Powinien powaznie porozmawiac z matka, jesli ona nie zmieni postawy nie pojawiac sie tam i tyle. Jesli teraz tego nie ukrocicie moze byc tylko gorzej!
Wiec wez jakiegos walka i pogon chopa, bo chyba zapomnial jaka jego rola.

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
« Odpowiedź #32 dnia: 17 Października 2010, 09:32 »
rybkawiedenka masz gigantyczne szczęście, że jesteś przyjezdna. A wyobraź sobie Twoją sytuację, jego rodzinę itd, tyle że Ty z tego Sosnowca jesteś! Tragedia - uwierz mi.

lolalola masakra jakaś :/  współczuję Ci tego :/ bo jednak do Ciebie to jest czysta nienawiść w kierunku Twojej osoby, a nie jak u mnie w kierunku miejsca zamieszkania :/ bez względu na to, jaką jesteś osobą

sarna mój PM ją po prostu ignoruje. Ona gada i dopóki starczy mu cierpliwości to udaje, że jej nie ma. A jak wyjdzie z siebie - to po prostu robi jej awanturę!!! Kiedy ona mówi, że mamy się zastanowić to on jej mówi, że już się zastanowiliśmy i że czasu i tak już nie ma, bo żoną zostałam. Wtedy ona, że to tylko cywilny z powodu kredytu. A ja, że kredyt związał nas mocniej niż Kościelny ślub :P

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline Sarna

• forumowicz
  • data ślubu: 02.08.2008
« Odpowiedź #33 dnia: 17 Października 2010, 15:03 »
Kasiu, on powinien powiedziec, ze juz sie zastanowiliscie i nie chce wiecej zadnych dyskusji na ten temat. Kropka.
A nie, ze i tak juz za pozno... Co to za argument? Jakby nie bylo za pozno to byscie sie zastanawiali? [wiem, ze pewnie nie, ale po co tak z nia dyskutowac i wplatywac sie w tego typu tlumaczenia?]
Ja naprawde uwazam, ze on powinien zajac stanowcze stanowisko. Ale to Wasze zycie i sami bierzecie za nie odpowiedzialnosc.

Offline kaassia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #34 dnia: 17 Października 2010, 15:39 »
Ja się zastanawiam czy w ogóle istnieje facet, który powiedziałby swojej mamusi stanowcze "nie" :(
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 17 Października 2010, 15:49 »
Istnieją, tylko potrzebują naszego kopa. Mój M od kiedy wyjechaliśmy z Katowic przerwał ciężką więź jaką miał z mamą. Miał taki okres kiedy potrafił urwać się z pracy wcześniej, pojechać do niej na obiad a potem wracać do domu na mój obiad którego nie zjadał tyle ile wiedziałam że może. Nie mówił mi że już jadł ale ja wiedziałam. Raz zwróciłam mu uwage. NIe pomogło. Następnym razem jak tak zrobił zadzwoniłam do jego mamy, w jego towarzystwie, i powiedziałam żeby jeśli następnym razem pojawi się u nij i będzie to pora obiadu JA oczekuje że ONA ustali to ze mną czy on może zjeść u niej czy nie. Bo w ten sposób OBIE nauczymy go szacunku do mojej pracy i czasu. Głupio było jemu i jej. Jemu że wyszedł na głupka a jej że nie nauczyła go szacunku. Poskutkowało.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 17 Października 2010, 19:32 »
W sumie jak Was czytam to ciesze się że mam taka teściową - normalną  ;)
wiadomo czasami mnie drażni ale to przez różnice poglądów  ;)

A śląsk i zagłębie od dawna tak mają i nie wiem czy tak tylko w starszym pokoleniu - gdy przyszłam pierwszy raz na uczelnie - studiuje w Bytomiu i zapytali sie skąd jestem to tylko usłyszałam - o z zagranicy do nas przyjechała  ::)
O tym można by dużo pisać  ;) dlatego też często zagłębiacy mówią ze Sosnowiec czy Będzin czy Dąbrowa to nie Śląsk  ;) ale to nie ten wątek  ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #37 dnia: 17 Października 2010, 19:51 »
Ryba uwierz mi ze z moim to niestety trudna sprawa jest i moją tesciową, ja jej tez powiedzialam ze nie po to gotuje zeby pozniej wyrzucac, jak on zjada obiad u niej i mnie o tym nie uprzedza to ona mi na to ze ona rowniez nie po to gotuje zeby sie marnowalo  :-\
Wiec wiesz ja mysle ze tu musi by z dwoch stron zgoda czyli "normalna" tesciowa, i mąz.
Ogolnie o mojej tesciowe nikt by nie powiedzial ze jest taka jaka jest, bo ona udaje ze jest milutką osobą, (choc kilka osob juz z widzenia ją ocenilo), a w rzeczywistosci robi kolo dupy swoje.

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #38 dnia: 17 Października 2010, 21:41 »
jak dobrze, ze moja jest OK.
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #39 dnia: 18 Października 2010, 02:32 »
Ja uwielbiam moją teściową! Jest cudowną kobietą - mądrą, dobrą, piękną (poważnie!), zaradną... Po prostu ideał kobiety i wzór do naśladowania! ;D W ogóle się do nas nie wtrąca, za to chętnie pomaga, gdy ją o to poprosimy :) No i rozpieszcza mnie bardziej niż mąż - zabiera do kina, na lody, na zakupy... Lepszej teściowej nie mogłabym sobie wymarzyć ;)

Przykro mi czytać, że nie wszystkie z Was miały takie szczęście... :-\ Ale widać tak jest w życiu, że każdemu układa się w innej sferze - jedni mają fajną pracę, inni fajny dom, a jeszcze inni - fajną teściową :p

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 18 Października 2010, 09:11 »
Moja zrobila wczoraj odwrót sytuacji  :o, az sie dziwie, chyba stwierdzila ze sie nie daje to zrobie inaczej, otoz teraz olewa mojego męza  :o, normalnie jestem w szoku, zaszkodzilismy sobie tym ze nie poszlismy na wesele (do siostry tesciowej dziecka, który zreszta u nas nie byl ) jest wielka obraza  :D a mi w to graj.
Nawet mąz obiadu wczoraj nie dostal  :D

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 18 Października 2010, 09:27 »
Idealnie ;)

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #42 dnia: 18 Października 2010, 09:57 »
Moja tez ma fochy i się obraża na męża.
Kiedyś nawet był cyrk, bo się go wyrzekła przez telefon, za to ,że w sylwestra nie zadzwonił do niej z życzeniami ;D ;D ;D
Myślała,że zwróci na to jego uwagę i skruszy jego serce :bredzisz:
A tu lipa, mieliśmy parę miesięcy spokój od telefonów. Zmiękła sama.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43 dnia: 18 Października 2010, 10:04 »
U nas na szczescie tescie o niczym nie pamietaj  :D (swietach itp) wiec akurat w tym temacie mam spokoj  ;)

Z tym ze martwi mnie co ona teraz wymysli  :D

A druga sprawa ze moj maz za bardzo jej do d..... wlazi, bo wczoraj sam zadzwonil czy mozemy przyjechac  :-\

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 18 Października 2010, 10:16 »
Burza przed cisza ??? ;D

A męża to Ty ustaw!!!
Co to ma być? Ja nie ona to on :o

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 18 Października 2010, 10:50 »
Ustawiam, ustawiam  ;D ale to trudny przypadek  ;)

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 18 Października 2010, 10:59 »
To weź go na sposób,że głowa Cię boli i dziś, mimo,że bardzo byś chciała to do teściowej nie pojedziecie ;D

Offline kaassia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 18 Października 2010, 11:02 »
Wałek w dłoń i lej aż zrozumie ;)

Na mojego nawet to już nie działa :(
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 18 Października 2010, 11:22 »
Współczuję takich ciekawych przypadków.. ale jednak sporo zależy od nas samych, a może od naszych mężów jeszcze więcej..
U nas kiedy mąż po pracy zajrzy po coś do mamy a ona chce go poczęstować obiadem mówi po prostu "Dziękuję Mamo, ale Ula czeka już z obiadem w domu" I tyle, nie ma co dyskutować..
Teściową nie mam złą, ma u mnie kilka minusów ale w sumie to nie z nią brałam ślub :)

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 18 Października 2010, 11:40 »
Moja teściowa, jak każdy człoweik ma swoje wady i zalety.  Nie powiem, żeby była złym człowiekiem, ale rewelacyjna też nie jest.
Wam często przeszkadza wtrącanie się, a ja mam w drugą stronę - zero zainteresowania, szczególnie teraz, jak czekamy na dzieciaczki. Przykra sprawa. Sposób się znalazł - wyprowadzamy się od niej do moich rodziców, przynajmniej komfort psychiczny będę mieć i mamę, która mi zawsze pomoże :)
Za to moja mama uwielbia mojego męża i jak widze, jak o niego dba i jak sie troszczy, to nie powiem, zazdroszczę mu, że tak ma a moja tesciowa, to nawet nie wiem czy mnie lubi czy tylko toleruje czy w ogóle ma mnie w d...

Ale tak to test, wychodzisz za męża, a wchodzisz w jego rodzinę. Ważne, że rpzmawiamy o tym, on wie, jaksię czuje z tym wszystkim, ale zawsze moja teściowa, to jego matka a jego teściowa to moja matka. I tak na nią patrzę, jak na moją teściową, a nie matkę.

A ja, nie oszukujmy się, na pewno idealną synową też nie jestem :D

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #50 dnia: 18 Października 2010, 11:57 »
Mądrze napisane Karolka - nasze teściowe na pewno też mogą nam sporo zarzucić..

Moja teściowa podobnie jak Twoja teściowa niewiele się nami interesuje np. w kwestii dzidziusia, jest to przykre.. Może podrzucę taką historię: 4 lata temu zamieszkaliśmy sami z Ł., szykowały nam się święta we dwójkę, niby fajnie, romantycznie ale było to dla mnie przykre z tego względu, że to były pierwsze Święta bez mojej mamy (zamieszkała na stałe za granicą i nie mogła przylecieć).. Teściowa, która mieszka 3 km od nas nie zaproponowała abyśmy przyjechali do niej na Święta (ani Wigilia ani kolejne dni Świąt), więc to my ją zaprosiliśmy.. odmówiła.. :( Wytłumaczyła się, że w Święta to ona chce odpocząć.. Nie będę pisała jak się wtedy czułam..
Byliśmy sami.. i wiecie co? To były piękne Święta..
Od tej pory tak wyglądają nasze Wigilie, Wigilia jest tylko nasza.. a na pierwszy i drugi dzień Świąt zapraszamy i odwiedzamy przyjaciół..
A teraz minęły 4 lata, za kilka tygodni urodzi się nasz Skarb, wiem, że teściowa coś przybąkuje o Świętach, nie wiem jakie ma plany ale ja już wiem jak będzie - spędzimy je tylko w trójkę i wiem, że będzie cudownie. Nawet jeśli nie będę na siłach zrobić super kolacji to będzie wyjątkowo :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #51 dnia: 18 Października 2010, 12:13 »
Moja tesciowa tez sie nie interesowala nami a tym bardziej swoim synkiem przed (moim porodem) czyli zanim nie bylo dziecka, nawet spotrafila nie dzwonic do nas dlugo (miesiąc czasem wiecej) mieszkalismy wtedy w Anglii, a teraz dzwoni codziennie do meza po kilka razy  :-\
Pierwsza wigilia kiedy to nasz synek juz byl z nami pojechali do corki nad morze i nas olali nawet z zyczeniami do dziecka nie przyjechali  :-\, a jeszcze zeby tego bylo malo kazali pilnowac domu mojemu męzowi takze swieta mielismy zepsute przez nich
A wtracanie i rządzenie sie zaczelo jqak nasze dziecko przyszlo na swiat, ale ja wiem ze duza wina w tym mojego męza byla , ale do niego trzeb "porządnie dotrzec" słownie i wtedy dociera

Offline kaassia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 18 Października 2010, 13:42 »
My za to cały czas wyciągamy do mojej teściowej rękę. Nawet zaprosiliśmy ją na Wigilię w tym roku do nas...
Może kiedyś sido mnie przekona?
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #53 dnia: 18 Października 2010, 14:02 »
Moja tesciowa srednio sie nami interesuje.. z jednej strony lepsze to, niż wieczne wtracanie, ale jakos mi tak przykro..
zresztą nie raz już sie wypowiadałam na ten temat..

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 18 Października 2010, 14:04 »
Kaassia, ja jak zaprosiłam teściową na świąteczne wielkanocne śniadanie półtorej roku temu.
Oczywiście wtedy jeszcze dawałam jej szansę i przychodziła do nas, my do niej, choć rzadko, ze względu na to ,że mąż za granicą pracuje.
No i a propo świąt, nagotowaliśmy się, ubraliśmy pięknie, sukienka, gajerek,serwetniki na stole, kwiaty,ciasto, 2 rodzaje wina....
I co???
Przylazła z 2 synem w dresach, wypiła kawę i poszła, tłumacząc się tym,że już jadła.
Jaka ja wtedy byłam wściekłą :ckm: :ckm: :ckm: :klnie: :klnie: :klnie: :Kill: :Kill: :Kill:
I wtedy podjęłam decyzję,że koniec dobroci :pogrzeb:

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #55 dnia: 18 Października 2010, 14:19 »
o kurde..
bardzo miłe z jej strony, nie ma co..

dla mnie, byłaby już spalona..

moja teściowa wie co mysle o jej zachowaniu, nie raz juz jej to mowiłam.. tylko, że jej chyba nie zalezy..

Offline kaassia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 18 Października 2010, 14:19 »
Ja jestem na etapie dawania szansy...obym się nie orzejechała, tak jak Ty :(
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #57 dnia: 18 Października 2010, 14:26 »
To,życzę,żeby wszystko się udało na święta i było to miłe spotkanko.

Offline kaassia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 18 Października 2010, 14:29 »
Żeby tak było - zapraszamy tez moich rodziców ;)
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #59 dnia: 18 Października 2010, 14:35 »
Jak z rodzicami, to będzie luz, na pewno się wszystko uda i będzie fajnie :)
Ja miałam tylko teściową  wtedy na święta bez moich rodziców :-\
Dlatego w tym roku robimy święta TYLKO! dla mojej rodziny, w sensie, moi rodzice i moje rodzeństwo.