Autor Wątek: z trenem czy bez  (Przeczytany 28478 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
z trenem czy bez
« Odpowiedź #60 dnia: 24 Lipca 2006, 10:33 »
Suknia śliczna, ten model aż prosi się o tren....

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
z trenem czy bez
« Odpowiedź #61 dnia: 24 Lipca 2006, 12:20 »
Moniqa,  twoja suknia jest bardzo skromna i aż się prosi o tren.
Moje zdanie na temat trenu jest takie... Tren dodaje elegancji sukni, a sylewtce smukłości i kobiecości.  Za żadne skarby nie kupiłambym sukni slubnej bez trenu czy też tzw. przedłużania.  I ten jeden, jedyny raz ma sie taką suknię i taki tren na sobie.
Dzisiejsze czasy oraz  triki krawiecke bardzo dobrze radzą sobie z wygodą panny młodej w tańcu , na przyjęciu. Zaróno tren można podpiąć, jak i długi welon odpiąć.
Owszem, jak ktoś zgości przydepnie spudnicę panny młodej, to troczki od podpiecia trenu mogą nie wytrzymać i się poluzowac....ale ...byłam na weselu, gdzie panna młoda nie miała trenu, a i tak pipinany tiul na spudnicy nie trzymał się mocno pod naporem buta jednego z wujków   :twisted:   . Także ZAWSZE na weselach przydają się nici z igłą lub agrafki  :twisted:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
z trenem czy bez
« Odpowiedź #62 dnia: 24 Lipca 2006, 12:27 »
Cytat: "groszek"
Ładnie wyglądają suknie z trenem. Ale mnie by wkurzało ciągłe pamiętanie o nim.

Groszku ale na weselu musisz pamiętać o wielu rzeczach, np. żeby welon ie wpadł ci do zupy, jak przejść w spudnicy na halce z kołami przez wąskie przejście, żeby na plenerze nie ubrudzić sukni, jak jeść żeby kęs mięska czy czegoś innego nie upadł Ci na spudnicę ( trochę inaczej się siedzi na krześle w obszernej supdnicy  :twisted: ) itp. itd.
Swoja drogą jakbym miała się przejmować takimi duperelami, to musiałambym wziąść ślub w dżinsach.... hmmm....orginalna to bym była na maxa  :shock:

Offline groszek
  • maniak
z trenem czy bez
« Odpowiedź #63 dnia: 24 Lipca 2006, 22:18 »
No... więc wystarczająco duzo jest do uważania ze ślubna kreacją, żebym miała jeszcze martwic sie o tren :)
Najbardziej bałabym się, że się o niego po prostu potknę przy kroku w tył  i BĘC!
No, ale to sa moje obawy. Na szczęście nie muszę się tym martwic, bo suknię mam bez trenu.

Offline Moniqa

• forumowicz
z trenem czy bez
« Odpowiedź #64 dnia: 25 Lipca 2006, 15:57 »
tren będzie podpięty i nawet w czasie zabawy nie będzie przeszkadzał :D

Offline Moniqa

• forumowicz
z trenem czy bez
« Odpowiedź #65 dnia: 4 Sierpnia 2006, 12:59 »
Cytat: "martini"
ja tez bylam ogromna przeciwniczka trenow, do momentu az pani w salonie upiela "moj" - kaskada falbanek mnie zachwycila i tyle bylo gadania, ze tren utne!  :lol:

no ba :D mam nadzieją,że pokażesz kilka fotek swojej sukni :D z trenem

Offline olga2808

• użytkownik
  • **
z trenem czy bez
« Odpowiedź #66 dnia: 4 Sierpnia 2006, 14:06 »
Ja wybierając się do salonu nie wykluczałam sukni z trenem, w sumie nie bardzo sieę nad tym zastanawiała. Ale jak założyłam moją suknię (bez trenu) to czułam się w niej wyśmienicie, lekko, zwiewnie. Na lipcowy upalny dzień naszego ślubu suknie bez trenu była idealna, to był dobry wybór.

Offline Aldoneczek
  • użytkownik
  • **
z trenem czy bez
« Odpowiedź #67 dnia: 5 Sierpnia 2006, 08:13 »
Mi strasznie podobaja sie treny ja bede miala 2,5 m ale odpinany wiec przypne go przed kosciolem i ew. na sesje.

Jezeli tylko lubisz treny to sie nie wahaj. To TWOJ dzien!

Offline groszek
  • maniak
z trenem czy bez
« Odpowiedź #68 dnia: 18 Sierpnia 2006, 08:20 »
Moja koleżanka miała ślub w zeszłą sobotę i miała suknię z 2 metrowym trenem. Na wesele go podpieła, ale mówiła, że w połowie wesela tak jej już ciążył, że czuła się, jak w pancerzu. W poniedziałek, jak z nią rozmawiałam, mówiła, że żebra ją bolą i w ogóle obolała jest.
No więc jesli już koniecznie tren, to chyba lepiej odpinany na wesele.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
z trenem czy bez
« Odpowiedź #69 dnia: 18 Sierpnia 2006, 17:32 »
Ja myślę że z trenem. Prawdopodobnie więcej tata okazja nam się w życiu nie przytrafi i myślę że to coś pięknego, taki tren. Jak ubrałam swoją suknię to zachwiciłam się całością, a tren jeszcze dodatkowo mnie zauroczył :)

Offline Neila09
  • forumowicz
  • data ślubu: 04.08.2007 Gliwice
z trenem czy bez
« Odpowiedź #70 dnia: 8 Września 2006, 11:32 »
Mysle ze suknia slubna jak dla mnie powinna byc z terenem od poczatku wiedziala ze taka chce miec uwazam ze tren  dodaje elegancji. W koncu tylko jeden raz bedziemy mialy okazje miec na sobie taka kreacje, co do praktycznosci  to moze i pojawiaja sie potem problemy z tancem czy z poruszaniem ale czy nie warto troszeczke pocierpiec aby wygladac w ten wazny dla nas dzien tak jak to sobie wymarzylysmy ?
moj tren nie bedzie wielki i moze przysporzy mi troszeczke trudnosci ale wydaje mi sie ze gdybym sie go pozbyla potem bym zalowala

Offline groszek
  • maniak
z trenem czy bez
« Odpowiedź #71 dnia: 9 Września 2006, 09:33 »
Cytat: "Neila09"
czy nie warto troszeczke pocierpiec aby wygladac w ten wazny dla nas dzien tak jak to sobie wymarzylysmy ?

Jak dla mnie- nie warto :) To ma być szczęsliwy dzień, a cierpiąca panna młoda to chyba nie to, o co chodzi. :)

Offline Neila09
  • forumowicz
z trenem czy bez
« Odpowiedź #72 dnia: 9 Września 2006, 10:25 »
Groszku masz racje ze nie o to tu chodzi ale uwazan ze posiadanie trenu w sukni nie jet az tak wielkim  cierpieniem i poswieceniem dla panny mlodej przynajmiej dla mnie. Ale racja jesli ktos mialby sie bardzo meczyc caly czas myslec i miec zepsuty dzien to moze niech podaruje sobie ten tren  w kazdym razie ja zdania nie zmienie na szczecie wszystkie mamy wybor i mam nadzieje ze zadna z nas nie bedzie zalowala ze podjela taka a nie inna decyzje :)

Offline groszek
  • maniak
z trenem czy bez
« Odpowiedź #73 dnia: 9 Września 2006, 16:29 »
Neila :) Nie ulega kwestii, że gdybym wcale nie miała wesela, a byłabym do tego wyższa to pewnie też wzięłabym z trenem, bo wygląda to ślicznie :)

Offline Neila09
  • forumowicz
z trenem czy bez
« Odpowiedź #74 dnia: 9 Września 2006, 18:21 »
apropo Groszku widzialam twoja suknie bardzo mi sie podoba ten plaszczyk uwazam ze bardzo ladnie wygladalas w swojej sukni :)

Offline skarbek
  • bywalec
  • data ślubu: październik 2007
z trenem czy bez
« Odpowiedź #75 dnia: 9 Września 2006, 18:49 »
Tren wyglada bardzo ładnie, ateraz są sukienki z trenami podpinanymi w bardzo ciekawy sposób.Więc o "cierpieniu" nie ma mowy
"Dzis też bym Cię wybrała"2007

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
z trenem czy bez
« Odpowiedź #76 dnia: 10 Września 2006, 13:21 »
Ja jestem jakoś negatywnie nastawiona do ogona, który sie ciagnie za mną po ziemi...

Offline akto
  • bywalec
z trenem czy bez
« Odpowiedź #77 dnia: 11 Września 2006, 18:58 »
a ja jestem w 300% nastawiona na posiadanie trenu i nic ani nikt nie zmieni mojej decyzji :D

Offline AniaX
  • forumowicz
z trenem czy bez
« Odpowiedź #78 dnia: 17 Września 2006, 14:27 »
Mnie też się marzy tren ciągnacy się za mną przez kościół...no i chyba nie jest tak źle z tym ciężarem, w końcu są filigranowe panny młode, które mają suknie z trenami i nie przeszkadza im to nawet w zabawie do białego rana na swoim weselu :)
Buziaczki  :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
z trenem czy bez
« Odpowiedź #79 dnia: 18 Września 2006, 11:04 »
Cytat: "AniaX"
w końcu są filigranowe panny młode, które mają suknie z trenami i nie przeszkadza im to nawet w zabawie do białego rana na swoim weselu

oj uwierz mi , tren nie przeszkadza wcale.... :lol: wiem z własnego doświadczenia  :D

Offline azzurra
  • maniak
z trenem czy bez
« Odpowiedź #80 dnia: 18 Września 2006, 11:17 »
Tren! Tren i jeszcze raz tren!

Nie ma żadnego ciężaru. Ja miałam bardzo długi tren, a jestem drobna - rozmiar 34 i nic nie czułam. Uczucie trenu ciągnącęgo się za mną było bezcenne i absolutnie wyjątkowe  :serce:

W mojej relacji są zdjęcia, na których widać, ile uroku kreacji dodaje tren właśnie.
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline AniaX
  • forumowicz
z trenem czy bez
« Odpowiedź #81 dnia: 19 Września 2006, 08:58 »
Azzurra byłam na twojej relacji i jestem oczarowana. Tak w ogóle to nie wiedziałam, ze jesteś blondynką? Zdjęcia śliczne, piekna para, piekna suknia....ojjj chciałabym tak wygladać :) Gratulacje :)

Offline azzurra
  • maniak
z trenem czy bez
« Odpowiedź #82 dnia: 19 Września 2006, 09:00 »
Dzięki AniaX...  :oops:

Cytat: "AniaX"
nie wiedziałam, ze jesteś blondynką

Ano jestem, na zdjęciu z avatorka tego nie widać, bo światło jakoś tak padło, że włosy wydają się ciemniejsze. Blondynką jestem od urodzenia i nie planuje z tego koloru rezygnować.  :mrgreen:
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline AniaX
  • forumowicz
z trenem czy bez
« Odpowiedź #83 dnia: 19 Września 2006, 11:37 »
Cytat: "azzurra"
Blondynką jestem od urodzenia i nie planuje z tego koloru rezygnować. Mr. Green

I tak trzymać ! Ja też blondynka i nie wyobrażam się w innym kolorze wlosów (zresztą jeden fryzjerski niewypał a'la brunetka z jasnymi pasemkami dodał mi z 5 lat)

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
z trenem czy bez
« Odpowiedź #84 dnia: 2 Października 2006, 12:17 »
Moja suknia jest bez trenu a i tak waży swoje :) mierzyłam suknie z trenem, ale jakoś mi się to nie widzi. Chce tiulową suknie i tylko taką :P
Azurra: już pędzę poczytać o Twoim ślubie :wink:
Martini: specjalnie dla Ciebie :D  :D  :D  :D zadziwiłyście mnie :oops: ledwo się pojawiłam a już się tu dobrze czuję :D

Offline 20Aga
  • użytkownik
  • **
z trenem czy bez
« Odpowiedź #85 dnia: 6 Października 2006, 12:05 »
Ja idąc na przymiarki raczej wykluczałam sukienki z trenem. Ale przymierzyłam jedną no i mnie oczarowała!!! I chyba zostanie tren.Tylko czy niskim osobom pasuje??bo zawsze mi sie wydawało,że tren skraca a Pani w salonie stwierdziła,że właśnie wydłuża :|
Aga

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
z trenem czy bez
« Odpowiedź #86 dnia: 6 Października 2006, 12:17 »
20Aga, eee tam skaraca...ja mam 160cm wzrostu, but miałam na 4,5 cm obcasie i metrowy tren.
Nie mam jeszcze niestety zdjęć sukni z rozłożonym trenem, ale jak tylko będę miała to natychmiast wkleję.
Wiesz jaka to muzyka dla uszu...sunący za tobą w kosciele tren...mówie Ci co za szelest!!!!!

Tren to jest to!!!!!
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
z trenem czy bez
« Odpowiedź #87 dnia: 6 Października 2006, 14:58 »
Cytat: "liliann"
Tren to jest to!!!!!

tak tak
bez trenu nie byloby taaaaakiego efektu  :shock:  :shock:

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
z trenem czy bez
« Odpowiedź #88 dnia: 6 Października 2006, 18:32 »
Tren !!! musi być:)

Offline akto
  • bywalec
z trenem czy bez
« Odpowiedź #89 dnia: 6 Października 2006, 21:12 »
zgadzam się przymieżyłam dziś dwie rewelacyjne sukienki z trenem i nie wyobrazam sobie sukienki bez :D