Autor Wątek: z trenem czy bez  (Przeczytany 28190 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
z trenem czy bez
« Odpowiedź #30 dnia: 24 Lutego 2006, 14:04 »
Ja różnież wybrałam sobie suienkę z trenem ale chciałam aby Panie w salonie mi go podpieły od razu tak abym nie miała problemu z nim później bo był 3m !
tylko że jak zobaczyłam "to coś z tyłu" na ostatniej przymiarce... poryczałam się i kazała to obciąć natychmiast! :) i cieszę się bardzo z tej decyzji ponieważ moja sukienka była bez ramionczek i gdybym miała jeszcz etyle ilogramów z tyłu to na pewno  świeciłabym biutem po pierwszysm tańcu :):) a tak miałam z głowy tren a suinka nie straciła na tym ani troszkę :):):)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline ździebło

• użytkownik
  • **
z trenem czy bez
« Odpowiedź #31 dnia: 26 Lutego 2006, 14:32 »
Ja wczoraj jeszcze bardziej przekonałam się do trenu. Przymierzyłam suknię, którą chciałabym mieć, ale nie wiem czy bede ją mieć, bo za dużo kosztuje :( Pani rozłożyła mi tren i kazała przejść się kawałek. Jejku, jak bosko to wyglądało jak on się ciągnął za mną :) Nie był za długi, był w sam raz i naprawdę byłam pod wrażeniem. Wiem, że to tylko do Kościoła, ale myślę, że warto go mieć:) Potem można go upiąć i niczym się nie martwić :)

Offline groszek
  • maniak
z trenem czy bez
« Odpowiedź #32 dnia: 26 Lutego 2006, 17:43 »
Cytat: "ździebło"
Jejku, jak bosko to wyglądało jak on się ciągnął za mną

:lol:

Offline Magda M.
  • uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2006
z trenem czy bez
« Odpowiedź #33 dnia: 26 Lutego 2006, 19:04 »
A ja nie wyobrażam sobie sukni ślubnej bez trenu  :D Moja wybranka ma piekny, długaśny tren, który na weselu upnę i na pewno nie będzie mi przeszkadzał  :D

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
z trenem czy bez
« Odpowiedź #34 dnia: 14 Marca 2006, 10:42 »
Ja bardzo bym chciała mieć sunię z długim trenem. Tren nadaje sukni uroku.
Ale dlaczego chcę mieć suknię z trenem? Po pierwsze: nie będę miała welonu, bo mam dziecko i raczej nie wypada (a z resztą nie chcę go mieć), a po drugie: bardzo mi się podoba jak dzieci niosą tren (byłam na ślubie u kuzynki, wyglądało ślicznie) i chciałabym aby moja córunia go niosła (w dniu ślubu będzie miała 2,5 roku) zarem z bratanicą (10 lat) i bratankiem (7 lat).
Jeszcze nie chodziłam po salonach z sukniami (muszę pozbyć się paru kilogramów) tylko szperałam po necie, ale już mniej więcej mam wybrany model i jest z trenem.
Każda z nas, w tym szczególnym dniu chce wyglądać pięknie, a czy będzie miała tren czy nie, to zależy tylko i wyłącznie od nas samych. W końcu ile nas jest na świecie, tyle jest modeli sukie slubnych. Pozdrawiam

Offline groszek
  • maniak
z trenem czy bez
« Odpowiedź #35 dnia: 14 Marca 2006, 14:35 »
Mysle, że najwyższy czas pochodzic po tych salonach. Zostalo nie tak wiele czasu. Nawet jesli zakladasz ze schudniesz, pochodz juz teraz, chcoiaz juz cos wybierzesz. Jak chodzilam po salonach babki kazaly sie szybko decydowac, bo latem jest duzo slubow i trzeba sie zapisywac w kolejce. Po co maja potem zawyzac cene "bo ekspresem"?

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
z trenem czy bez
« Odpowiedź #36 dnia: 14 Marca 2006, 14:39 »
groszek,  one tak zawsze gadają :) że szybko szybko bo nie ma czasu :):):) tu chodzi o to że jak będziesz chodzić i wybierać to jest mniejsza szansa że wrócisz do nich.... a to pieniądz :) i to konkretyny ;)

Offline groszek
  • maniak
z trenem czy bez
« Odpowiedź #37 dnia: 14 Marca 2006, 14:52 »
Tak tak... ale jak zostaje 2 miechy to zyczą sobie kasę jak za "ekspress" zwlaszcza przy szyciu od zera. Ja obeszlam kilka zakladow i zdecydowalam sie na drugi.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
z trenem czy bez
« Odpowiedź #38 dnia: 14 Marca 2006, 14:57 »
A w takie sytuacji to na 100% licza sobie "jak cygan za matkę ":):):)

Offline ździebło

• użytkownik
  • **
z trenem czy bez
« Odpowiedź #39 dnia: 14 Marca 2006, 22:47 »
Cytat: "Dorota77"
Każda z nas, w tym szczególnym dniu chce wyglądać pięknie, a czy będzie miała tren czy nie, to zależy tylko i wyłącznie od nas samych. W końcu ile nas jest na świecie, tyle jest modeli sukie slubnych.

I tu się z Tobą zgadzam Dorota77 :) Założyłam ten wątek, bo (taka już moja natura prawie psychologa) chciałam się dowiedzieć co dziewczyny preferują. Czysta ciekawość :)

Również pozdrawiam :)

Offline Dorota77
  • entuzjasta
z trenem czy bez
« Odpowiedź #40 dnia: 5 Czerwca 2006, 08:50 »
Moje drogie.

Tak jak chciałam, mam piękną suknię z trenem, jest nią cosmobella 7073. Czuję się w niej cudownie i nie wyobrażam sobie tego żebym nie miała trenu. Cały urok sukni nadaję gdy jest rozłożony, ale gdy jest upięty też robi wielkie wrażenie. Na zdjęciu nie widać go zabardzo, ale jest i to piękny.

Oto ona:

Offline groszek
  • maniak
z trenem czy bez
« Odpowiedź #41 dnia: 5 Czerwca 2006, 09:27 »
Prześliczna suknia! Lubię takie romantyczne :)

Offline Dorota77
  • entuzjasta
z trenem czy bez
« Odpowiedź #42 dnia: 5 Czerwca 2006, 09:40 »
Dzięki groszku.   :Wzruszony:  

Nie chciałam jakiejś szałowej, z dużą ilością ozdób, żeby wyglądać jak choinka. Ta jest prosta i jak napisałaś groszku - romantyczna. Ale z czego naprawdę się cieszę? Z tego, że ma tren. Innych sukien nie brałam pod uwagę.

Offline Moniqa

• forumowicz
z trenem czy bez
« Odpowiedź #43 dnia: 22 Czerwca 2006, 19:02 »
Kobiety :D powiedzcie lepiej jakie znacie sposoby na podpięcie trenu będzie takiej dł

Offline Aniutek83
  • maniak
z trenem czy bez
« Odpowiedź #44 dnia: 23 Czerwca 2006, 07:56 »
mI tez bardzo podobają sie suknie z trenm, a wiem ,że na pewno moja bedzie skrona i prosta( nie lubie przesady) ja zawsze uwazałam ,ze panna młoda powinna być raczej skromnai delikatna do slubu! Ale mama zdecydowanie tren mi odradza mo ze nie ze wzgledów nieporaktycznych ale powiedziała,ze bede wyglądać śmiesznie i niekorzystnie bo jestem niska( 160 cm wzrostu) .Powiedziała,ze tylko sobie tym zaszkodzę a nie poprawie wyglad!

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 02.09.2006
z trenem czy bez
« Odpowiedź #45 dnia: 23 Czerwca 2006, 11:48 »
Suknie z trenem wygladaja naprawde efektownie, ale wedlug mnie nie sa zbyt praktyczne (no chyba, ze tren nie jest az taki duzy). Bylam swiadkowa u kolezanki na slubie, koleznka oczywiscie miala tren i problem polegal na tym, ze nie mogla ona spokojnie sie bawic, bo po kilku podskokach (taniec) tren sie urywal, albo guziczki od trenu. I czesc wesela wygladala tak, ze musialam biegac za kolezanka z igla i z nitka, albo ona za mna, zebym jej doszyla tern do sukienki. Z kolei zona mojego kuzyna miala na dlugi welon i ewidentenie bylo widac, ze jej ten welon przeskadzal, a to ktos na niego nadepnal, a to gdzies sie zaczepila, a to widac bylo jak welon jej ciazy do tylu.
Mysle, ze jezeli chcesz miec tren, to powinnas sie zdecydowac na niewielki (ogolnie ja bym odradzala tren).

Milego dnia

Offline Aniutek83
  • maniak
z trenem czy bez
« Odpowiedź #46 dnia: 23 Czerwca 2006, 16:51 »
tak ja chce bardzo malutki tren, takie własciwie niewielkie przedłuzenie sukienki! bo tak wiem ,że te cięzkie i długie treny sa niepraktyczne! chociaż zastanawiam sie , czy nie zrezygnowa cz trenu kosztem dłuzszego welonu tak  dosyc siegajacego za pupę!

Offline Dorota77
  • entuzjasta
z trenem czy bez
« Odpowiedź #47 dnia: 23 Czerwca 2006, 17:16 »
Cytat: "Aniutek83"
mama zdecydowanie tren mi odradza mo ze nie ze wzgledów nieporaktycznych ale powiedziała,ze bede wyglądać śmiesznie i niekorzystnie bo jestem niska( 160 cm wzrostu) .Powiedziała,ze tylko sobie tym zaszkodzę a nie poprawie wyglad!

Każdy ma swoje zdanie, ale twoja mama jest w błędzie. Ja mam 153cm wzrostu i mam długi tren i suknia nie traci na urodzie i tren nie psuje mi wyglądu. W sukni z trenem wygląda się bardzo ładnie.

Cytat: "redzia"
Suknie z trenem wygladaja naprawde efektownie, ale wedlug mnie nie sa zbyt praktyczne (no chyba, ze tren nie jest az taki duzy). Bylam swiadkowa u kolezanki na slubie, koleznka oczywiscie miala tren i problem polegal na tym, ze nie mogla ona spokojnie sie bawic, bo po kilku podskokach (taniec) tren sie urywal, albo guziczki od trenu.

W moje sukni tren jest podwiązywany mocnymi sznureczkami i jest też pętelka na palec i mam nadzieję, że nie będzie tego problemu jak u twojej koleżanki, że się odwiąże albo zerwie. Też bym się wkurzyła jak by mi się coś takiego stało. Mam nadzieję, że nic takiego się nie stanie.

Offline Karolinka
  • nowicjusz
  • *
z trenem czy bez
« Odpowiedź #48 dnia: 23 Czerwca 2006, 19:50 »
Cześć dziewczyny! Ja byłam dzisiaj na przymiarce sukni - też jest z trenem i wygląda to bosko chociaż jestem niziutka - mam 160 cm! Mam wrażenie, że ten tren tak jakby wysmuklał i wyciągał sylwetkę. Suknia jest bardzo prosta a z tym trenem wygląda dostojniej. Poza tym juz nigdy w życiu nie będę miała okazji włożyć sukni z trenem!

Offline Dorota77
  • entuzjasta
z trenem czy bez
« Odpowiedź #49 dnia: 23 Czerwca 2006, 22:27 »
Cytat: "Karolinka"
Poza tym juz nigdy w życiu nie będę miała okazji włożyć sukni z trenem

Tak, popieram. Są różne suknie do noszenia, ale z trenem też już nigdy poza ślubem nie założę.

Offline Moniqa

• forumowicz
z trenem czy bez
« Odpowiedź #50 dnia: 24 Czerwca 2006, 20:11 »
Cytat: "Dorota77"
Tak, popieram. Są różne suknie do noszenia, ale z trenem też już nigdy poza ślubem nie założę.

popieram popieranie Doroty77 :D co prawda to prawda :!: No i tsha się wyróżnić z pośród gości :wink:  :D

Offline Moniqa

• forumowicz
z trenem czy bez
« Odpowiedź #51 dnia: 24 Czerwca 2006, 20:16 »
bede wyglądać śmiesznie i niekorzystnie bo jestem niska( 160 cm wzrostu) .Powiedziała,ze tylko sobie tym zaszkodzę a nie poprawie wyglad!

Radzę zrobić tak jak powiedziała mi moja krawcowa: jeśli suknia jest szyta to po prostu zostawić dł. tył(tren) zawsze można w każdej chwili przyciąć do równości :D

Offline Moniqa

• forumowicz
z trenem czy bez
« Odpowiedź #52 dnia: 13 Lipca 2006, 16:28 »
dzisiaj prawie uszyła się moja suknia z trenem:D TREN JEST SUPER,baaardzo się cieszę,że go mam-suknia wygląda zupełnie inaczej :!:  

tren będzie tylko do kościoła, zdjęcia no i I taniec (na spodzie będzie pętelka i w czasie I tańca zaczepię na środkowy palec) po tym wszystkim tren będzie podpięty go góry-na sali w czsie zabawy :D

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
z trenem czy bez
« Odpowiedź #53 dnia: 13 Lipca 2006, 19:41 »
monia.. a gdzie fotka... no pokaż sie w niej  :mrgreen:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Moniqa

• forumowicz
z trenem czy bez
« Odpowiedź #54 dnia: 14 Lipca 2006, 12:51 »
we wtorek idę na ostateczną wersję sukni, więc pstryknę fotkę:D i wkleję

Offline joannaj75
  • użytkownik
  • **
z trenem czy bez
« Odpowiedź #55 dnia: 20 Lipca 2006, 15:36 »
a ja będę miała nie duży tren , ale taki w sam raz jak na mnie .
Podpina się w robi niesamowite wrażenie , welon też długi az za tren to jest jednak efekt !!

Offline kami
  • bywalec
z trenem czy bez
« Odpowiedź #56 dnia: 21 Lipca 2006, 16:17 »
Moniqa,  to z niecierpliwościa czekam na fotki
....Ten Pan i ta Pani są na siebie skazani.....

Offline Moniqa

• forumowicz
z trenem czy bez
« Odpowiedź #57 dnia: 21 Lipca 2006, 23:09 »
mam mam mam  :D  :jupi:  :jupi:  :jupi:  :jupi:

same ocenicie czy warto mieć tren.....

Offline groszek
  • maniak
z trenem czy bez
« Odpowiedź #58 dnia: 22 Lipca 2006, 10:39 »
Ładnie wyglądają suknie z trenem. Ale mnie by wkurzało ciągłe pamiętanie o nim.

Offline Moniqa

• forumowicz
z trenem czy bez
« Odpowiedź #59 dnia: 22 Lipca 2006, 12:52 »
Groszku na str https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=3261&postdays=0&postorder=asc&start=50
 wybacz, ale nie chcę mi się jeszcze raz tego pisać i wklejać :wink:   to jest nygustwo i wygoda z mojej str :oops:  :wink: wybacz :D
wszystko jest wytłumaczone co zrobię z trenem w czsie zabawy :D  zapraszam do działu "Mam suknię! co o niej sądzicie" :D