Autor Wątek: z trenem czy bez  (Przeczytany 28316 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kami
  • bywalec
z trenem czy bez
« Odpowiedź #90 dnia: 7 Października 2006, 08:46 »
Ja równiez nie wyobrażam sobie sukni bez terenu, moja poprostu musi go mieć. tym bardziej moja wymarzona wlasnie go posiada.
Cytat: "liliann"
jaka to muzyka dla uszu...sunący za tobą w kosciele tren...mówie Ci co za szelest!!!!!

dlatego tez musze miec Tren
....Ten Pan i ta Pani są na siebie skazani.....

Offline 20Aga
  • użytkownik
  • **
z trenem czy bez
« Odpowiedź #91 dnia: 8 Października 2006, 23:34 »
HAHA nieźle!!!! Ale mnie też naprawdę zauroczył tren tym bardziej,że sukienkę długą mogę mieć na każdą imprezę a z trenem to tylko na własny ślub. :D
Aga

Offline Aniutek83
  • maniak
z trenem czy bez
« Odpowiedź #92 dnia: 9 Października 2006, 10:45 »
ja tez bb chciałam miec tren ale nie bede miec bo w mojej sukni , która sob wybrałam trenu zrobic nie mozna! cóz trudno!

Offline aaaneta

• Chuck Norris
z trenem czy bez
« Odpowiedź #93 dnia: 9 Października 2006, 19:43 »
Cytat: "Aniutek83"
ja tez bb chciałam miec tren ale nie bede miec bo w mojej sukni , która sob wybrałam trenu zrobic nie mozna! cóz trudno!

brak trenu mozna sobie jakos zrekompensowac dluuuugim ciagnacym sie po ziemi welonem, bardzo fajnie to fyglada i daje ciekawy efekt
wiec uszy do gory  :D

Offline akto
  • bywalec
z trenem czy bez
« Odpowiedź #94 dnia: 13 Października 2006, 18:13 »
aaaneta, tylko czy to nie urywa głowy??? Ja będę mieć dlugaśny tren :D

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
z trenem czy bez
« Odpowiedź #95 dnia: 14 Października 2006, 12:28 »
Cytat: "aaaneta"
dluuuugim ciagnacym sie po ziemi welonem

uwielbiam takie dodatki :D
Albo weeeeeeeeeeeeeelllonnnnn albo treeeeeeeeeeeennnnnnnnn :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline asia-be

• bywalec
  • data ślubu: 8 wrzesień 2007
z trenem czy bez
« Odpowiedź #96 dnia: 26 Października 2006, 13:22 »
Ja na poczatku bylam przeciwko,teraz juz jestem bardziej za :)
Tren podoba mi sie coraz bardziej :D

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
z trenem czy bez
« Odpowiedź #97 dnia: 26 Października 2006, 13:34 »
A jak sama juz przymiezysz taka sukienke to juz na 100 % bedziesz za !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline morgaina

• Chuck Norris
z trenem czy bez
« Odpowiedź #98 dnia: 26 Października 2006, 15:33 »
Tren i tak potem podpinasz i zapominasz że w ogóle jest, więc jak masz możliwość mieć suknię z trenem to jestem za :!:  :!:  :!:

Offline Robin

• bywalec
  • data ślubu: 24-04-2010 :Serduszka:
Odp: z trenem czy bez
« Odpowiedź #99 dnia: 23 Listopada 2009, 23:02 »
Suknia z trenem!! Koniecznie!!
Wiedziałam to w momencie kiedy przymierzyłam pierwszą taką sukienkę :)
Bardzo efektownie to wygląda, a na weselu można podpiąc (a nawet należy ;) )
Zastanawiam się tylko jak się w niego nie zaplątac odchodząc od ołtarza...

Relacyjka Robin
Zapraszam :)

Offline tuluza

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #100 dnia: 24 Listopada 2009, 20:41 »
Ja bronilam sie przed suknia z trenem jak tylko moglam i koniecznie miala byc biala i co z tego wyszlo? suknia koloru ecru i z trenem ;P i nie zaluje bo bardzo mi sie podoba  :) a tren po podpieciu sprawia ze suknia jest jeszcze ladniejsza

Offline osika_

• "Do miłości potrzebne są dwie osoby, nie jedna, i nie trzy"
  • bywalec
  • data ślubu: 24.04.2010r
« Odpowiedź #101 dnia: 24 Listopada 2009, 20:53 »
ja mam bez trenu.  O takiej marzyłam i jestem w pełni zadowolona.  Przymierzyłam jedną z trenem ale to już nie było to, od razu zdjęłam.  Pozdrooo

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #102 dnia: 25 Listopada 2009, 16:03 »
Ja miałam suknię z trenem, nie był bardzo długi, a po podpięciu nie sprawiał mi żadnego problemu i nie był ciężki :)

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #103 dnia: 27 Listopada 2009, 13:06 »
Chcę suknię z trenem i mega długim weleonem ;D

Offline *Natalia*

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11 lipiec 2009
« Odpowiedź #104 dnia: 28 Listopada 2009, 11:08 »
Im mniej tych materiałów ciągnących się za nami, tym lepiej. Potem bardzo to przeszkadza, już podczas wesela.
Długi welon jak dla mnie całkiem odpada, widziałam jak jedna Panna Młoda walczyła z takowym na wietrze... Aż mi jej żal było.
Tren miałam ale malutki i jak podpięłam to fajnie się wkomponował w sukienkę. Na to też trzeba zwrócić uwagę jak to wygląda podpięte, bo niektóre tak smętnie wiszą jak zasłonka.

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #105 dnia: 28 Listopada 2009, 17:46 »
Eee tam, dla mnie nie problem,tren podpiany, a welon w zapasie (do tańcowania) już nie taki długi. Dla chcącego nic trudnego ;D

Offline kinia8900

• forumowicz
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #106 dnia: 4 Grudnia 2009, 08:20 »
to jestem chyba jedyna która nie chce mieć ani trenu ani długiego welonu :D może błąd, ale im mniej tym lepiej. Chociaz u kogoś baaaardzo mi się podoba, to u siebie go nie widzę :)

<a href="https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=20601.msg1233972#msg1233972" target="_blank"> Odliczanie do wielkiego dnia [/url]

Offline Robin

• bywalec
  • data ślubu: 24-04-2010 :Serduszka:
« Odpowiedź #107 dnia: 4 Grudnia 2009, 08:29 »
Taki temat :)
Zależy co kto lubi i w czym się dobrze czuje - to jest najważniejsze!!

Relacyjka Robin
Zapraszam :)

Offline madziaw

• bywalec
  • data ślubu: 02-07-2011
« Odpowiedź #108 dnia: 5 Stycznia 2011, 12:03 »
Ponawiam wątek bo mam dylemat czy wybrać suknię z trenem czy długim welonem. Pomyślałam więc: poczytam na forum co tam dziewczyny piszą, jakie są opinie i porady i już na pewno będę wiedziec i jestem jeszcze bardziej niezdecydowana, heheh. Tyle opinii, jak widać kwestia gustu. Dylemat pozostał. Zastanawiam sie czy wybrać tren i go podpiąć, czy faktycznie jest taki niewygodny, czy źle się tańczy, czy jeśli z niego zrezygnuję to czy nie popsuje to całego efektu sukni. A może wybrać długi welon, ale to chyba nie to samo. Znajoma miała 3m welon i na wietrze chciało jej głowe urwać, nie mogła sobie z nim poradzic. Zastanawia mnie też sprawa odpinanego trenu, ciekawe jak to wygląda. Czy któraś z Was miała odpinany tren? Można fotkę? Chyba zrobie tak że pojadę przymierzyć sukienkę jeszcze raz, przejdę sie z tym trenem po salonie, poproszę zeby Pani mi go podpięła, albo podwinęła żeby zobaczyć jak wygląda efekt bez trenu, może mnie olśni i coś zdecyduję.

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #109 dnia: 5 Stycznia 2011, 13:27 »
Niestety w moim modelu sukni podpinany tren wyglądał paskudnie (jak kuperek) :D :D :D dlatego zostaję tylko przy długim welonie 8) 8) 8)

Offline mareal
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 6.08.2011
« Odpowiedź #110 dnia: 7 Lutego 2011, 19:58 »
Ja będę miała suknie z trenem, przymierzałam ją już kilkakrotnie i baardzo mi się to podoba, co prawda nie jest długi ale efekt piorunujący! A później jest możliwość podpięcia go gdzieś na wysokości ud chyba jest guziczek, świetnie to wygląda bo rozkłada się z tyłu i sukienka wygląda pełniejsza, a nie ma na dole koła, więc bardzo to się przyda ;) Polecam ;) aa no i myślę że jak tren to welon długi już nie bardzo pasuje, a napewno nie taki by też ciągnął się po ziemi. .  przynajmniej ja tak myślę ;P Dlatego będę miała krótki ;)
Pozdrawiam ;)

Offline aside
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.07.2011
« Odpowiedź #111 dnia: 20 Lutego 2011, 14:56 »
A ja bez trenu i bez długiego welonu. Wszystko zależy chyba od kroju sukni i od tego czy da się to wszystko jakoś fajnie ogarnąć na wesele. Dla mnie suknia będzie wystarczająca atrakcją i nie trzeba mi więcej (na codzień w ogole nie ubieram się jak dama i to byłoby dla mnie za dużo  :P)

Oczywiście i tren i długi welon w odpowiednio dobranej sukni wyglądają jeszcze bardziej efektownie niż sama suknia z krótszym welonem.

Offline saluna
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #112 dnia: 1 Lipca 2011, 22:24 »
tren to najpiękniejszy element sukni ślubnej :) a później sie podpina i tez pięknie wygląda

Offline Lilea_com
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #113 dnia: 4 Lipca 2011, 17:25 »
Treny są idealnym zakończeniem sukni. Są wyjątkowo efektowne, szczególnie w trakcie wchodzenia i wychodzenia z kościoła. Należy jednak podkreślić, że tren musi mieć idealną długość, dobraną względem wzrostu i budowy panny młodej. W innym przypadku może zepsuć cały efekt.

Offline chmielik87

• nowicjusz
  • *
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: 26.05.2012
« Odpowiedź #114 dnia: 29 Lipca 2011, 12:27 »
Zgadzam się z Saluną - tren to piękny element sukni ślubnej i ślub ma się raz w życiu, dlatego ja nie wyobrażam sobie nie skorzystać z okazji bycia i wyglądania jak księżniczka;). . . . ale każdy ma inny gust;)

Offline Lilea_com
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #115 dnia: 5 Sierpnia 2011, 22:31 »
Ja jestem przeciwniczką trenu. Nie podoba  mi się, jednak wiadomo, to tylko moja osobista opinia. Nie wiem dlaczego, ale uważam, że przeszkadza i ogólnie lepiej jest bez;)

Offline saluna
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #116 dnia: 6 Sierpnia 2011, 09:57 »
:) a ja myślę, że raz w życiu można się "przemęczyć" generalnie ja uwielbiam wygodne ubrania, najchętniej chodziłabym casły czas w luźnym dresie niestety w pracy nie wypada :P ale suknię kupiłam z trenem bo wiem, że już raczej nie będę mogła nigdy tego "doświadczyć" :) chyba, że na balu przebierańców :P

Offline madziaw

• bywalec
  • data ślubu: 02-07-2011
« Odpowiedź #117 dnia: 6 Sierpnia 2011, 10:28 »
tylko i wyłącznie z trenemmmmmmmmmmm

Offline Gonia90

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25-08-2012
« Odpowiedź #118 dnia: 1 Listopada 2011, 17:35 »
Wchodząc do salonu mody ślubnej w Szczecinie chcialam białą suknię bez kola, bez trenu i wiazaną na szyje. . . . . .  Pani przyniosla mi do przymierzalni suknię na malym kole, z malym trenem, wiązaną z tyłu, a nie na szyje i do tego z dodatkiem różowej koronki. . .  Wyśmialam tą Panią, ale jak przymierzyłam sukienkę to się w niej zakochalam i. . . . .  oczywiście wyszlam z salonu z moim nowym cudeńkiem  ;D

Offline laponka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: juz po:)
« Odpowiedź #119 dnia: 12 Listopada 2011, 17:06 »
Ja tak miałam, ale z inną częścią garderoby, czasem warto zaufać sprzedawczyni :)